X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • Werts85 Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie wiem czy w dobrym temacie. W czoraj byłam na usg, lekarz nic nie widział, dziś odebrałam wynik beta hcg 2507.Czy to możliwe, żeby jeszcze nie było nic widać? To pierwsza ciąża po poronieniu i sstrasznie się boje

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk ciążowy powinno być widać przy beta 1000. Może doktor miał słaby sprzęt i nie widział? Niestety, możliwe jest tez ciąża pozamaciczna wiec się obserwuj, a najlepiej idź do jeszcze jednego lekarza.

• Werts85 Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem, twierdził najpierw że widzi ciałko żółte w prawym jajniku, ale po tem nic nie mówił. Zobaczymy mam.wizytę 2 stycznia.

• Oublier Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    czesc dziewczyny, nie wiem czy w dobrym watku pisze ale jak cos to moze mnie gdzies przekierujecie. robilam wczoraj bete na zlecenie lekarza. wyszla 43 plus 4 dni skape krwawienia. test pozytywny wyszedl tydz temu wiec beta powinna byc juz duzo wieksza, dochodzi to krwawienie wiec wiem w ktora str to zmierza. mam dzis wizyte ale jestem pewna ze lekarz nie zleci mi zadnych badan. podpowiedzcie mi orosze co powinno sie rovic po poronieniu, czy konieczne jest zbadNie jakichs hormonów? moze jamies suplementy? dodam tylko ze w tym cyklu robilam testy owulacyjne i nigdy nie byly ciemniejsze niz cien ciena a jednak jakas ta owulka byla, czyli z lh tez chyba cos nie tak. mam pcos i io

Przyczyn poronień jest baaaardzo dużo. Np jeśli miałaś jakąś infekcję we wczesnej ciąży i temu ciężko zapobiec. Warto sprawdzić tarczycę: TSH, Ft3, Ft4. Glukoza, hormony płciowe, w szczególności progesteron i prolaktynę. Choroby odzwierzęce np: toksoplazmoza. Sporo dziewczyn, które ma problem z utrzymaniem ciąży ma zespół antyfosfolipidowy, ale do diagnozy potrzebne są badania genetyczne od 300zł w górę. Na NFZ kieruja na nie dopiero po 3 poronieniu. To wszystko co mi w tej chwili przychodzi do głowy.
    Mam nadzieję, że jednak przeczucia Cię mylą, ale jeśli nie to pamiętaj, że często pierwsze poronienie jest z przypadku, bez wyraźnej przyczyny. Lekarze dopiero przy 2 zaczynają się zastanawiać co poszło nie tak.

A ja się pochwalę, że dzisiaj moi rodzice kupili nam wózek .Kolejna rzecz odhaczona i głowa spokojniejsza. Jutro może ogarne mieszkanie jeśli siły pozwola.
    Dzisiaj mąż kupił picollo i wino bezalkoholowe, więc jutro normalnie szał ciał i uprzęży. Postanowił sobie, że do porodu zero alko (nie żeby był alkoholikiem ;) ) aby życie go porodówka nie zaskoczyło i mógł mi szybko pomóc.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, Oublier :) pochwalisz się co to za model wózka? My też kupiliśmy dziś jakiś niemiecki szampan bezalkoholowy typu piccolo i chipsy, bo naszła mnie ochota, może coś jutro skubnę :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj strasznego smaka na ser pleśniowy :( ale się powstrzymałam
    Jeśli chodzi o wózek, to wybraliśmy taki http://zakupy.tobisklep.pl/p/2/9158/wozek-2w1-adamex-monte-carbon-deluxe-wielofunkcyjne-wozki.html
    Jest dosyć lekki, zwrotny, z amortyzacją. Podoba mi się design. Jak sprawdza sie w praktyce, to przekonam się niedługo i wtedy napisze coś więcej.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Ja miałam dzisiaj strasznego smaka na ser pleśniowy :( ale się powstrzymałam
    Jeśli chodzi o wózek, to wybraliśmy taki http://zakupy.tobisklep.pl/p/2/9158/wozek-2w1-adamex-monte-carbon-deluxe-wielofunkcyjne-wozki.html
    Jest dosyć lekki, zwrotny, z amortyzacją. Podoba mi się design. Jak sprawdza sie w praktyce, to przekonam się niedługo i wtedy napisze coś więcej.

Fajnie wygląda :) ogólnie widzę, że średnia cena wózków to ok. 2000 zł. Choć sporo osób z tego forum kupuje wózki w cenach 3000-5000 zł, to nie wiem czy dla nas taki wydatek nie byłby za duży ;) Chciałabym się w końcu wybrać do jakichś sklepów, zobaczyć te wózki na żywo i poznać różnicę między wózkami tak różniącymi się cenowo.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej myśleliśmy o anex sport, ale moi rodzice zauważyli, że ma dosyć małą gondolę no i był 200zł droższy. Dodatkowym plusem jest to, że Adamex to polski producent :) i wydaje mi się, że ma całkiem spoko stosunek jakości do ceny. Znajomi mają wózek tej samej marki (nie pamiętam który model) i są zadowoleni. Najlepiej to pójść na jakieś targi (jak się ma jeszcze siły) albo do dużego sklepu i zobaczyć co nam odpowiada. Niektóre wózki są bardzo niskie, inne wysokie. Warto zwrócić też uwagę na kółka. Jak się planuje leśne wycieczki to warto aby były pompowane albo silikonowe. Zwróć też uwagę na wagę, bo pewnie zdarzy Ci się wciągnąć po schodach ;) Wybór na rynku jest bardzo duży i nam ciężko było się zdecydować. Są też wózki za 13tys, ale nie widzę sensu wydawania takiej kasy. My ustaliliśmy budżet na około 2tys i mam nadzieję, że to będzie dobra decyzja.
    Jest jeszcze opcja kupna wózka używanego, ale wspomniani znajomi odradzili nam takie coś. Oni przy pierwszej córce kupili używany i przy drugiej już się nie nadawał i kupili całkiem nowy z możliwością dostawki, bo między dziećmi jest mała różnica wieku a nie każdy ma miejsce na podwójne woziska ;)
    Porozglądaj się póki plecy nie bolą, ale z zakupem się wstrzymaj aby gwarancja nie uciekała. Tylko pamiętaj, że jeśli zależy na konkretnym kolorze, to być może będzie trzeba robić na zamówienie. Pani w sklepie nastraszyła, że czasem czeka się nawet 3 miesiące. My dostaliśmy nasz od ręki,

Alphelia lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkim dziewczynom z czystym sumieniem moge polecic firme bebetto :) mialam przy pierwszym synku (obecnie uzywamy wozka w typie parasolki), ale sprzedalam bo dosyc szybko mi sie wozki nudza i postanowilam ze przy kolejnym bede miala nowy :) planuje zakup bebetto tito premium w zestawie z fotelikiem cybexa. Poprzednio mialam bebetto luca i bardzo dobrze nam sie sprawdzal, jedyna waga byla waga ale wozki z zestawow tak maja.

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja wrote:
    Ja wszystkim dziewczynom z czystym sumieniem moge polecic firme bebetto :) mialam przy pierwszym synku (obecnie uzywamy wozka w typie parasolki), ale sprzedalam bo dosyc szybko mi sie wozki nudza i postanowilam ze przy kolejnym bede miala nowy :) planuje zakup bebetto tito premium w zestawie z fotelikiem cybexa. Poprzednio mialam bebetto luca i bardzo dobrze nam sie sprawdzal, jedyna waga byla waga ale wozki z zestawow tak maja.

Właśnie podoba mi się bardzo Bebetto Bressa. A wiesz może czym różni się w tych wózkach premium class i zwykły? I drugie pytanie odnośnie fotelika : ten zestaw wózka z fotelikiem cybex miałaś w jakiejś hurtowni dziecięcej?

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam,że się nie odzywam ale ostatnio dużo się dzieję. Długo odpoczywalismy po świętach. Dzisiaj strasznie miałam spięty brzuch nospa nie pomagała pojechaliśmy do szpitala. Wyniki badań mam dobre jutro muszę dac mocz do badania i z samego rana usg będzie zrobione. Miałam sprawdzone tętno płodu i serduszko biję więc jestem dużo spokojniejsza.
    e43c9329d7a29931med.jpg
    A Was proszę o trzymanie kciuków dla naszej kruszynki,żeby grzecznie siedziała w brzuszku. A Wam pięknego sylwestra i szczęśliwego Nowego roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2017, 22:26

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula, na pewno wszystko będzie dobrze,jestem tego pewna!!!! Daj znać czy jesteś już w domu i jak wyniki.

Wam wszystkim życzę Szczęśliwego Nowego Roku! 2018-to będzie nasz ROK. Mocno w to wierzę.:)

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 2018 :)
    Kajula, dużo zdrowia dla Ciebie.
    Jak Wam minął Sylwester? My byliśmy sami z mężem. Piliśmy wino bezalkoholowe, oglądaliśmy filmy i o 1 poszliśmy spać. Na ostatnią chwilę dostaliśmy zaproszenie do znajomych, ale nie chciało mis ie jechać za miasto, pół godziny w jedną stronę. Tym bardziej, że już szyjka mnie kłuje, skurcze przepowiadające coraz częściej i nie chciałabym pędzić na wariata w razie W.
    Dzisiaj czuję się strasznie zmęczona, jakbym balowała co najmniej do 5. Ciągle przysypiam. Rano pojechałam na KTG i prawie zasnęłam w fotelu. Teraz mąż szykuje noworoczny obiad. Mam skarb a nie mężczyznę :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego Roku i witam się z Wami w 2018 :D
    My byliśmy z mężem i rodziną na zabawie sylwestrowej, nawet długo byliśmy, bo do 3:30, w domu po 4, więc dziś długo nie posłałem ;) szampan bezalkoholowy też mi towarzyszył :D

Kajula, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

Oublier, kurczę Ty już na mecie! Kiedy dzidzia do Was dołączy? :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg OM-21 stycznia, wg I USG- 25 stycznia, ale teoretycznie za tydzień ciąża już donoszona, więc to może być lada moment.
    Dzisiaj czuje się strasznie zmęczona. Jutro diabetolog i mam w planie ogarnąć chatę, poukładać dzieciowe rzeczy abym wiedziała gdzie co leży dokładnie a nie w przybliżeniu do 10m ;) W środę rano chce porobić badania, bo w czwartek endokrynolog. A w piątek pewni zrobię krew i mocz do gina, którego mam we wtorek. Napięty harmonogram ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Właśnie podoba mi się bardzo Bebetto Bressa. A wiesz może czym różni się w tych wózkach premium class i zwykły? I drugie pytanie odnośnie fotelika : ten zestaw wózka z fotelikiem cybex miałaś w jakiejś hurtowni dziecięcej?

premium class ma stelaz wykonany z innego materialu, ponoc ma sie mniej rysowac. A jesli chodzi o zestawy to ja wpisuje zawsze w wyszukiwarke ceneo i wyswietlaja mi sie najlepsze oferty. Wydaje mi sie ze w tych zestawach sa do wyboru: bobostello (mialam, niepolecam :/ bardziej nosidlo niz fotelik), maxi cosi i cybex. Ja napewno zakupie wozek online bo poprostu wychodzi taniej. Wozki takze posiadaja oryginalne opakowanie i moim zdaniem latwiej przetransportowac. My kupujac wozek w hurtowni nie dostalismy kartonu i w samochodzie troche nam sie porysowal

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się :) Wszystko gra jutro wychodzimy do domku. Oczywiście nie wiedzą czemu tak się brzuch napinal. Dowiedziałam że się będzie dziewczynka

Oublier, Werts85, Alphelia, Lyanna, taka ja, Edzia1993 lubią tę wiadomość

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula wrote:
    Dziewczyny melduję się :) Wszystko gra jutro wychodzimy do domku. Oczywiście nie wiedzą czemu tak się brzuch napinal. Dowiedziałam że się będzie dziewczynka

No to witamy kolejną dziewuchę :) Chyba wśród aktywnych przyszłych mamuś w tym wątku, statystyki sa po stronie dziewczynek.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula, wspaniale że już wszystko w porządku i wypuszczają Cię do domu. Ale pewnie strachu było dużo. Gratuluję córeczki <3 Życzę, żeby teraz już wszystko przebiegało bezproblemowo!

My sylwestra spędziliśmy z mężem w domu. Przełączaliśmy się między sylwestrami z różnych miast a o północy poszliśmy do moich rodziców złożyć życzenia. Dzień wcześniej miałam urodziny, zostało trochę jedzenia, więc nawet nie musiałam nic za bardzo szykować.

Jeśli chodzi o wózek, to zamówiliśmy przed Świętami Bebetto Holland. Do tego fotelik Cybex z bazą Isofix. Na razie wpłaciliśmy zaliczkę, na odbiór umówiliśmy się w połowie lutego. Kupowaliśmy w sklepie stacjonarnym BoboWózki, ceny takie same jak w internecie, a nawet niższe, bo za wszystko zapłaciliśmy mniej, niż gdybyśmy zamawiali przez internet. Podobała mi się też obsługa w tym sklepie ale to wiadomo - zależy jak się trafi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2018, 22:10

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula, super, że wszystko dobrze się skończyło.:)

Oubiler, zazdroszczę, że masz już końcóweczkę. Już niedługo poznasz lokatora Twojego brzuszka.♥

My byliśmy u brata męża. Mają prawie rocznego synka,trochę posiedział z nami,po 20 poszedł spać i o północy obudziły Go fajerwerki, więc obejrzał sobie z nami sylwestrowe niebo.;)
    Tak więc u nas na spokojnie, posiedzieliśmy, pojedliśmy, posłuchaliśmy koncertów w tv i pograliśmy w grę towarzyską, a ja ze Szwagierką o północy wypiłyśmy szampana bezalkoholowego.;) Było bardzo miło, ok. 2 byliśmy w domu. Wczoraj za to poszliśmy do moich Rodziców na obiad i posiedzieliśmy do wieczora. Dziś mąż ma jeszcze wolne,ale od jutra powrót do rzeczywistości.

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ