X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr kolejna ciąża po poronieniu
Odpowiedz

kolejna ciąża po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna wrote:
    Jeśli chodzi o wózek, to zamówiliśmy przed Świętami Bebetto Holland. Do tego fotelik Cybex z bazą Isofix. Na razie wpłaciliśmy zaliczkę, na odbiór umówiliśmy się w połowie lutego. Kupowaliśmy w sklepie stacjonarnym BoboWózki, ceny takie same jak w internecie, a nawet niższe, bo za wszystko zapłaciliśmy mniej, niż gdybyśmy zamawiali przez internet. Podobała mi się też obsługa w tym sklepie ale to wiadomo - zależy jak się trafi.

oo! dobrze wiedzieć :) w sumie to mam ok godziny od siebie sklep bobowózki to może faktycznie warto tam zajrzeć.. ale ceny sa niższe w związku z wyprzedażami? czy ogólnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 10:47

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co zwracacie uwagę przy zakupie fotelika samochodowego? Macie jakieś sprawdzone modele do polecenia?

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula - o malo zawału nie dostalam jak zobaczyłam to Zdjęcie ze szpitala... jak dobrze ze wszystko jest w porządku :)

Ja niestety sie pochorowałam. Pojechaliśmy do Wrocławia na sylwka, ale źle sie poczulam i teraz leze w łóżku.

Co do wózków we Wroclawiu zauważyliśmy z M wózek ktory nam sie bardzo spodobal i jest mega, mega solidny. Ma same dobre opinie i dodatkowo to polski produkt wiec duza zaleta a jest to - JEDO trim 2018. Myśleliśmy jeszcze nam quinny moodd ale jak zobaczyliśmy na zywo jeden i drugi to jakoś Jedo wygrał i w testach zreszta tez. Podobno zelowe kółka sa super.

Co do fotelików wlasnie sie z M zastanawiamy. Niby duzo osob kupuje maxi cosi, ale mysle tez o cybex i izi go.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 14:43

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    ZASTRZYKI Z HEPARYNY mutacje + obniżone białko S
    Mama dwóch Aniołów <3
    [*] Okruszek grudzień 2016 6tc
    [*] Okruszek czerwiec 2017 10tc
  • Haana Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też powoli musimy się rozglądać za wózkami. U nas taki minus, bo obecnie mieszkamy na 4 piętrze, więc dobrze by było gdyby wózek był lekki. Na wózek raczej nie zamierzamy wydać więcej niż 2000 zł. Podoba mi się Camarelo Carera i Bebetto Vulcano. Ponoć lepiej kupić 2w1, a fotelik inny dokupić.

Edzia, ty też na zastrzykach z heparyny? Jaką dawkę bierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 16:27

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tak Haana na zastrzykach ja mma dokładnie Fragmin 5000 j.m. 0,2ml
    A Ty?

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Haana Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zapisał neoparin (odpowiednik clexane) w dawce 0,4. Do tego też acard i duphaston.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 17:38

17u9wn15caesulxa.png
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore acard, duphaston i jeszcze encorton. Ale wspominał ze acard maks do 32 tyg.

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • 100krotka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia witaj w klubie chorych ciężarnych..Ja dziś obudziłam się z bolącym gardłem i zawaloną głową od bólu zatok. Mąż poleciał do apteki i kupił mi Quixx,ale póki co nos mam nadal zatkany,a na ból gardła Prenalen do ssania. Z gardłem już lepiej,ale zatoki bolą cały dzień...Jeden plus, że gorączki nie mam.Oby tylko Maluszkowi nie zaszkodziło to przeziębienie...;/

dqpri09khpifqr72.png

Nasze Dzieciątko 11t6d [*]
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka ja, cena naklejona na wózku była taka, jak w internecie. Kiedy zdecydowaliśmy się na cały komplet (wózek, fotelik, baza, adaptery), to sumarycznie wyszło mniej. Nie mamy w tej chwili jeszcze rachunku, więc trudno mi powiedzieć co dokładnie kosztowało mniej :) Może dostaliśmy po prostu rabat na całość.

Haana, nam właśnie w sklepie doradzili żeby wziąć wózek 2w1 i osobno fotelik. Sprzedawca pokazał nam fotelik, dołączony do zestawu w Bebetto i nawet dla laika widoczne były różnice między nim a np. Cybexem. U nas wózek kupują moi rodzice, więc uznaliśmy, że możemy sobie pozwolić na zakup trochę droższego fotelika (ale w granicach naszych możliwości finansowych ;) ).

100krotka, Edzia życzę Wam zdrówka! Nie wiem czy też do Was nie dołączę, bo dzisiaj kiepsko się czuję. I od razu cukier mi skacze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 23:38

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Haana Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia1993 wrote:
    Ja tez biore acard, duphaston i jeszcze encorton. Ale wspominał ze acard maks do 32 tyg.
    U mnie ostatnio wspominał, że acard 35/36 tydzień. Heparyne chyba do końca, muszę jeszcze dopytać.
    100krotka zdrówka!
    Lyanna u mnie cukry nawet ok. Choć ostatnio znów ciągnie na słodycze.

17u9wn15caesulxa.png
  • Kajula Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) My z wózkiem jesteśmy w tyle. Moja mama kupuje nam wózek albo będziemy mieć po mojej siostrze używke. A patrzę na te bebetto,holland i jestem zakochana może jeszcze zrobimy tak że mama da nam kasę my dołożymy i kupimy ten naj :) A dziewczyny jak z łozeczkami ? Kupujecie zwykłe standardowe czy najpierw dostawke do łóżka ? Bo My się właśnie zastanawiamy nad dostawka. Jak będę karmić piersią to będę miała Małą przy sobie a jak przejdziemy na mm to wtedy do łóżeczka normalnego ją przeniesiemy

34bw3e3kdxys4dma.png
    Nasz Aniołek 10tc [*] 10.05.2013r
  • Edzia1993 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka tez sie balam ale RoZmawiałam z siostra mowila ze byla ostro przeziebiona w zeszlej ciazy poszla do ginka z.panice a.on jej.powiedzial ze powiklan u Dzidzi przez przEziebienie.to jeszcze nie widzial. Ja czuje ruchy wiex mam spokoj, csuje ze wszystko w porzadku.

Teraz jest okres.na.przeziebienia :/
    Jutro II prenatalne!! :) ciesze sie na.nie :)

Ej czujecie ze.dopiero sie obudzilam???

l22no7esp71lsl9i.png
    x7g1xzdv4y1qfts9.png

KARIOTYPY OK <3
    Mama dwóch Aniołów <3
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My prawdopodobnie będziemy mieli kołyskę. Nie wiem jeszcze w jakim jest stanie, bo mamy ją po kimś i trzeba najpierw skręcić i obejrzeć. Na razie nie mam na to warunków, bo zaczęliśmy wstępny remont pokoju dla małej. Na początku będzie mieszkała z nami w sypialni ale do tego pokoju mamy już od dawna kupiony korek na podłogę i udało mi się nareszcie namówić, męża do położenia go. Łatwiej jest to zrobić teraz, bo klej bardzo śmierdzi i ze dwie noce będziemy musieli spędzić u moich rodziców.

Wracając do łóżeczka - jeśli kołyska nam się nie spodoba, to kupujemy łóżeczko :) Nie mam jeszcze wybranego ale dziewczyny z marcówek polecają Woodies. Koleżanka, która ma półtoraroczną córeczkę ma z firmy Klupś i jest zadowolona.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie dzwoniła mama, że rozmawiała z moim lekarzem i ustaliła, że jeśli nie urodzę do 21 stycznia, to 22 idę na oddział i będą mnie indukować. Założą cewnik i cewnik Foleya. Oficjalnie zaczęłam panikować.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier, ależ Ty masz super, że mama jest położną :)
    Z jednej strony zazdroszczę, że już masz taki sztywny termin, z drugiej też byłabym przerażona. Ale już niedługo będziesz miała swoją córeczkę <3 To cudowne <3

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No :P I dowiedziałam się, że sam ordynator dostąpi zaszczytu założenia mi cewnika. Na szczęście jest to miły i kulturalny człowiek, ale i tak wolałabym chyba niewiedzę.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może malutka zechce wyjść wcześniej i w ogóle nie będzie potrzeby indukowania porodu :)

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyanna wrote:
    A może malutka zechce wyjść wcześniej i w ogóle nie będzie potrzeby indukowania porodu :)
    Zobaczymy, moja osobista matka zaleciła mi dużo seksu. Mąż będzie zachwycony :P

Lyanna lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    A na co zwracacie uwagę przy zakupie fotelika samochodowego? Macie jakieś sprawdzone modele do polecenia?

warto bylo by 'przymierzy' dany fotelik do samochodu ale w praktyce sie przekonalam ze zwykle sklepy nie maja takiej mozliwosci.. bo zle przylegajacy fotelik do siedzenia nie daje dziecku takiej ochrony.. ja zwracac bede uwage takze na zapinanie pasow (niestety nie mam isofixu w samochodzie; jesli ktos ma to jak najbardziej polecam zakup z isofixem). Przede wszystkim bede sie kierowala wynikami w testach zderzeniowych ADAC. Poki co rozwazam cybex i maxi cosi

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
  • taka ja Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajula wrote:
    Hej dziewczyny :) My z wózkiem jesteśmy w tyle. Moja mama kupuje nam wózek albo będziemy mieć po mojej siostrze używke. A patrzę na te bebetto,holland i jestem zakochana może jeszcze zrobimy tak że mama da nam kasę my dołożymy i kupimy ten naj :) A dziewczyny jak z łozeczkami ? Kupujecie zwykłe standardowe czy najpierw dostawke do łóżka ? Bo My się właśnie zastanawiamy nad dostawka. Jak będę karmić piersią to będę miała Małą przy sobie a jak przejdziemy na mm to wtedy do łóżeczka normalnego ją przeniesiemy

Obecnie w lozeczku spi moj prawie dwuletni synek. Jak drugi maluch pojawi sie na swiecie to planuje go przezucic do normalnego lozka a malenstwo do lozeczka. Jakos nie jestem przekonana do tych dostawek :/

0d1yvfxmdojt0wtx.png
    mhsv9vvj38xtzexh.png
    Aniołek [*] 09.2014
    bfarxzdvx9ij8inn.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ