Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirabelcia wrote:Witajcie, u mnie wg bety 3 tydzień. Trochę się martwię bólami krzyża jak dużo chodzę. Czy któraś z Was tak miała?
powodem jest rosnąca macica. Najlepszym rozwiązaniem byłoby jakbyś udała się do odpowiedniego fizjoterapeuty, który zademonstruje Ci kilka ćwiczeń, które będą odciążać kręgosłup. O kręgosłup trzeba dbać - z tym nie ma żartów...Mimo, Mirabelcia lubią tę wiadomość
-
Cześć ... co do rozstępów kochane uwierzcie mi żadne kremy oliwki nie pomogą .. przy pierwszej ciazy mój brzuch dosłownie popękał .. smarowałam kremy tanie drogie nic nie dawało .. polrostu wszystko jest zapisane w genach ... moja koleżanka urodziła córkę ponad 3,6 kg i jeden roztep a ja hehe brzuch jakby ktoś mi go poskładał ... ale moje blizny ciążowe są dla mnie duma !! I nie patrzcie na modelki które zaraz operacja i piękny brzuszek pociążowy ... ze ani jednego rozstępami ... bądźmy dumne z naszych wspomnień !!
edwarda20 lubi tę wiadomość
[/url] -
Mimo wrote:Cześć ... co do rozstępów kochane uwierzcie mi żadne kremy oliwki nie pomogą .. przy pierwszej ciazy mój brzuch dosłownie popękał .. smarowałam kremy tanie drogie nic nie dawało .. polrostu wszystko jest zapisane w genach ... moja koleżanka urodziła córkę ponad 3,6 kg i jeden roztep a ja hehe brzuch jakby ktoś mi go poskładał ... ale moje blizny ciążowe są dla mnie duma !! I nie patrzcie na modelki które zaraz operacja i piękny brzuszek pociążowy ... ze ani jednego rozstępami ... bądźmy dumne z naszych wspomnień !!
Tez mi się wydaje, ze to geny. Moja mama 156 cm wzrostu urodzila moją siostre 3,5 kg - przytyla 30 kg, mnie 4 kg - przytyła 25 kg i zero rozstępów. Moja siostra 154 cm wzrostu urodziła 2 synów po 3,5 kg i też zero rozstępów.
Ale smarowanie kremami na pewno nie zaszkodziMimo, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MaGo wrote:Dziewczyny..., bo wczoraj zrobiłam BETĘ i wyszła mi 3824 więc dość wysoka, a był to 4 tydz i 6 dzień. Rośnie mi ponad 100% co 48 godzin i jeśli zrobiłabym jutro byłaby już ponad 7138 więc jako 6 tydzień!!! Jak to jest?? Mi suwaczek wskazuje 5 tydzień
Kochana jesteś w 6 tygodniu tzn. 5 tydzień skończony plus kolejny dzień 6 tygodnia.
Swoją drogą ja bardzo chciałabym mieć bliźniaki chociaż jedno cudeńko to już masa szczęściaMaGo, Rene lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
casteam wrote:Hej Wam
Dziewczyny odstawilyscie kawe? Ja probuje ale jakos mi nie idzie
Zaczelam juz smarowac piersi oliwka po kapieli bo one strasznie sie powiekszyly wiec istnieje ryzyko rozstepow
Przed zajściem piłam 1 lub 2 mocne kawy dziennie (podwójne espresso), teraz zeszłam do jednej kawy (jedno espresso i dużo mleka). Biorąc pod uwagę tryb życia jaki prowadziłam przed ciążą, to ta kawka to chyba nic złego -
casteam wrote:Hej Wam
Dziewczyny odstawilyscie kawe? Ja probuje ale jakos mi nie idzie
Zaczelam juz smarowac piersi oliwka po kapieli bo one strasznie sie powiekszyly wiec istnieje ryzyko rozstepow -
edwarda20 wrote:Tez mi się wydaje, ze to geny. Moja mama 156 cm wzrostu urodzila moją siostre 3,5 kg - przytyla 30 kg, mnie 4 kg - przytyła 25 kg i zero rozstępów. Moja siostra 154 cm wzrostu urodziła 2 synów po 3,5 kg i też zero rozstępów.
Ale smarowanie kremami na pewno nie zaszkodzi
-
nick nieaktualny
-
U mnie piersi, ból spory szczególnie przy dotyku, nawet lekkim. Mdłości rano- masakra. Ale bez wymiotów. Chociaż wczoraj byłam w galerii handlowej na zakupach i parę razy szukałam jakejsc torby foliowej lub ubikacji... Szybsze zmęczenie. I robią mi się pajączki na nogach. Czasem miewam też zawroty głowy
-
casteam wrote:Macie jakies objawy?
Ja tylko piersi i nie wiem czy bede ta co bedzie ciaze znosic calkiem niezle czy to dopiero cisza przed burza )
ja nie mam żadnych . Piersi są tylko pełniejsze ale nie jakoś mocno. Reszta bez zmian. Wiecej sikam ale to przez to, ze wiecej pije . Martwi mnie to . Jutro robie kolejną bete po prawie tygodniu. -
nick nieaktualnySarra jestesmy na tym samym etapie ciazy, rozni nas 1 dzien. Ja czasami w pracy mam takie slabsze momenty ze robi mi sie slabo ale nie wiem czy to wynik ciazy czy temperatury jaka panuje w pracy.
Moze jeszcze wszystko przed nami ja dzisiaj siknelam sobie i to z drugiego moczu i 2 krechy od razu takze wszystko w porzadku