X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A który dzień po owu lub dzień cyklu ?

13 dzień po Ovitrelle, 12 dzień po IUI

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Witajcie, u mnie wg bety 3 tydzień. Trochę się martwię bólami krzyża jak dużo chodzę. Czy któraś z Was tak miała?

powodem jest rosnąca macica. Najlepszym rozwiązaniem byłoby jakbyś udała się do odpowiedniego fizjoterapeuty, który zademonstruje Ci kilka ćwiczeń, które będą odciążać kręgosłup. O kręgosłup trzeba dbać - z tym nie ma żartów...

Mimo, Mirabelcia lubią tę wiadomość

• Mimo Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ... co do rozstępów kochane uwierzcie mi żadne kremy oliwki nie pomogą .. przy pierwszej ciazy mój brzuch dosłownie popękał .. smarowałam kremy tanie drogie nic nie dawało .. polrostu wszystko jest zapisane w genach ... moja koleżanka urodziła córkę ponad 3,6 kg i jeden roztep a ja hehe brzuch jakby ktoś mi go poskładał ... ale moje blizny ciążowe są dla mnie duma !! I nie patrzcie na modelki które zaraz operacja i piękny brzuszek pociążowy ... ze ani jednego rozstępami ... bądźmy dumne z naszych wspomnień !!

edwarda20 lubi tę wiadomość

8p3odqk3ji5h4qkg.png[/url]
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wrote:
    Cześć ... co do rozstępów kochane uwierzcie mi żadne kremy oliwki nie pomogą .. przy pierwszej ciazy mój brzuch dosłownie popękał .. smarowałam kremy tanie drogie nic nie dawało .. polrostu wszystko jest zapisane w genach ... moja koleżanka urodziła córkę ponad 3,6 kg i jeden roztep a ja hehe brzuch jakby ktoś mi go poskładał ... ale moje blizny ciążowe są dla mnie duma !! I nie patrzcie na modelki które zaraz operacja i piękny brzuszek pociążowy ... ze ani jednego rozstępami ... bądźmy dumne z naszych wspomnień !!

Tez mi się wydaje, ze to geny. Moja mama 156 cm wzrostu urodzila moją siostre 3,5 kg - przytyla 30 kg, mnie 4 kg - przytyła 25 kg i zero rozstępów. Moja siostra 154 cm wzrostu urodziła 2 synów po 3,5 kg i też zero rozstępów.

Ale smarowanie kremami na pewno nie zaszkodzi :)

Mimo, Ilona92 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to geny mam dobre bo u mojej mamy czy siostry takze zero rozstepow :)

Mimo lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć:-)
    Krew oddana czekam na wyniki...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene daj znać :)

Rene lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny..., bo wczoraj zrobiłam BETĘ i wyszła mi 3824 więc dość wysoka, a był to 4 tydz i 6 dzień. Rośnie mi ponad 100% co 48 godzin i jeśli zrobiłabym jutro byłaby już ponad 7138 więc jako 6 tydzień!!! Jak to jest?? Mi suwaczek wskazuje 5 tydzień :O

Kochana :) jesteś w 6 tygodniu tzn. 5 tydzień skończony plus kolejny dzień 6 tygodnia.

Swoją drogą ja bardzo chciałabym mieć bliźniaki ;) chociaż jedno cudeńko to już masa szczęścia :D

MaGo, Rene lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Hej Wam :)

Dziewczyny odstawilyscie kawe? Ja probuje ale jakos mi nie idzie :(
    Zaczelam juz smarowac piersi oliwka po kapieli bo one strasznie sie powiekszyly ;) wiec istnieje ryzyko rozstepow

Przed zajściem piłam 1 lub 2 mocne kawy dziennie (podwójne espresso), teraz zeszłam do jednej kawy (jedno espresso i dużo mleka). Biorąc pod uwagę tryb życia jaki prowadziłam przed ciążą, to ta kawka to chyba nic złego :(

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy jest szansa, że w poniedziałek 14.08 zobaczę bijące serduszko? ;)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Hej Wam :)

Dziewczyny odstawilyscie kawe? Ja probuje ale jakos mi nie idzie :(
    Zaczelam juz smarowac piersi oliwka po kapieli bo one strasznie sie powiekszyly ;) wiec istnieje ryzyko rozstepow
    wczoraj napiłam się u siostry ale jakoś mi nie smakowała i myślę że nie będzie problemu z odstawieniem:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tez mi się wydaje, ze to geny. Moja mama 156 cm wzrostu urodzila moją siostre 3,5 kg - przytyla 30 kg, mnie 4 kg - przytyła 25 kg i zero rozstępów. Moja siostra 154 cm wzrostu urodziła 2 synów po 3,5 kg i też zero rozstępów.

Ale smarowanie kremami na pewno nie zaszkodzi :)
    no to masz dobre geny:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    no to masz dobre geny:-)

Ja zaczynam z wyzszą wagą niż one więc się okaże. A smarować się będę mimo wszystko :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    cześć:-)
    Krew oddana czekam na wyniki...
    Rene jak wyniki bety ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 21:14

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam już wynik bety 104,52IU/ml

APrzybylska lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakies objawy?

Ja tylko piersi i nie wiem czy bede ta co bedzie ciaze znosic calkiem niezle czy to dopiero cisza przed burza ;))

• Rene Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Macie jakies objawy?

Ja tylko piersi i nie wiem czy bede ta co bedzie ciaze znosic calkiem niezle czy to dopiero cisza przed burza ;))
    tak bolą mnie piersi ale nie jakoś mocno i często robi mi się niedobrze i słabo...

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • KasiaQ Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi, ból spory szczególnie przy dotyku, nawet lekkim. Mdłości rano- masakra. Ale bez wymiotów. Chociaż wczoraj byłam w galerii handlowej na zakupach i parę razy szukałam jakejsc torby foliowej lub ubikacji... :) Szybsze zmęczenie. I robią mi się pajączki na nogach. Czasem miewam też zawroty głowy

f2w3ol2adqogtcff.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Macie jakies objawy?

ja nie mam żadnych . Piersi są tylko pełniejsze ale nie jakoś mocno. Reszta bez zmian. Wiecej sikam ale to przez to, ze wiecej pije . Martwi mnie to . Jutro robie kolejną bete po prawie tygodniu.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra jestesmy na tym samym etapie ciazy, rozni nas 1 dzien. Ja czasami w pracy mam takie slabsze momenty ze robi mi sie slabo ale nie wiem czy to wynik ciazy czy temperatury jaka panuje w pracy.

Moze jeszcze wszystko przed nami ;) ja dzisiaj siknelam sobie i to z drugiego moczu i 2 krechy od razu takze wszystko w porzadku ;)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ