X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sowsow Nowa

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło :(

Lekarz kartę założy na kolejnej wizycie. Z kalendarza internetowego wypada 5 kwietnia. Zobaczymy czy się potwierdzi.

Miłego dnia wszystkim :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A kiedy zaczęły Ci się mdłości?
    Dokladnie od 5 tyg.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis byłam ma wizycie i jestem spokojniejsza:-) płód jest i widac bylo bijace serducho :-) dokladne usg mam w piątek.
    A mi na mdlosci nic nie pomaga :-( ale mam zamieniony teraz duphaston na luteine, moze będzie lepiej.

assia, MaGo, APrzybylska lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Ja dzis byłam ma wizycie i jestem spokojniejsza:-) płód jest i widac bylo bijace serducho :-) dokladne usg mam w piątek.
    A mi na mdlosci nic nie pomaga :-( ale mam zamieniony teraz duphaston na luteine, moze będzie lepiej.
    gratuluję bijącego serduszka:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wrote:
    Witam
    was dziewczyny.. moj termin to 4.4.18
    moja czwarta ciaza :) mam juz trzech chlopcow w wieku 9,7,5 lat ..
    na dzien terazniejszy u mnie nic nie widac...mialam bete ze 174 skonczyla na 390..jesli w czwaretk nie bedzie widac pecherzyka cokolwiek beda szukac..moze bye pozamaciczna...zobaczymy...
    witaj:-)trzymam kciuki oby pecherzyk był w dobrym miejscu:-)

Mimo lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jeżeli mogę dołączyć to byłoby mi miło, termin mam na 4 kwietnia :-)

Jest to moja trzecia ciąża, mam syna 9 lat, półtora roku temu ciąża zakończona w 17 tyg:-( oby teraz było wszystko dobrze.

APrzybylska, Rene lubią tę wiadomość

• assia Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:

Gratulacje, cieszę się :)

0d1y90bv78miqftl.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik gratuluję :D Jakie to uczucie ujrzeć bijące serduszko?? <3 Ja mam pierwszą wizytę w poniedziałek 14.08 i to będzie mój 6 tydzień :) Może przy odrobinie szczęścia i ja "coś" zobaczę :D <3 <3 <3

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na USG, 5 tydz 4 dzień wg belly i tak samo wychodzi z wielkości pęcherzyka.
    Serduszka nie widziałam jeszcze, ale wg mojej Pani Doktor wszystko jest bardzo dobrze jak na ten etap :)
    Mam przyjść za 2 tyg, to na pewno już będzie.

APrzybylska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dzwonie do przychodni umowic sie do poloznej :) wizyte bedzie pewnie miedzy 7 a 10tyg ale nie wiem czy tyle wytrzmam ;) w Niemczech przyjmuje polski ginekolog to moze sie przejade ;) tu w Holandii tez sa polscy ale to typowy konowal. Nic nie powie a 150e zgarnie za wizyte.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Jupik gratuluję :D Jakie to uczucie ujrzeć bijące serduszko?? <3 Ja mam pierwszą wizytę w poniedziałek 14.08 i to będzie mój 6 tydzień :) Może przy odrobinie szczęścia i ja "coś" zobaczę :D <3 <3 <3
    Lekarka dosc szybko pokazala mi ten obraz na usg pokazujac bijace serduszko-tak jak za pierwsza wizyta byl faktycznie tylko czarny pecherzyk, tak wczoraj w srodku juz jakis robaczek i pulsujace coś :-) uczucie-nie moglam uwierzyć. Trzy razy pytalam czy serduszko na pewno bije i wszystko jest ok. Teraz czekam do piątku-pewnie juz uslysze serduszko i zmierzą tętno,czy bije tak jak powinno.

MaGo, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Mimo Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczyc bicie serduszka malucha jest niesamowitym uczuciem...obok twojego serca bije kolejne!! uwierz mi takich rzeczy sie nie zapomina

APrzybylska, MaGo, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3odqk3ji5h4qkg.png[/url]
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny..., bo wczoraj zrobiłam BETĘ i wyszła mi 3824 więc dość wysoka, a był to 4 tydz i 6 dzień. Rośnie mi ponad 100% co 48 godzin i jeśli zrobiłabym jutro byłaby już ponad 7138 więc jako 6 tydzień!!! Jak to jest?? Mi suwaczek wskazuje 5 tydzień :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 17:43

Rene lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie wg bety 3 tydzień. Trochę się martwię bólami krzyża jak dużo chodzę. Czy któraś z Was tak miała?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny..., bo wczoraj zrobiłam BETĘ i wyszła mi 3824 więc dość wysoka, a był to 4 tydz i 6 dzień. Rośnie mi ponad 100% co 48 godzin i jeśli zrobiłabym jutro byłaby już ponad 7138 więc jako 6 tydzień!!! Jak to jest?? Mi suwaczek wskazuje 5 tydzień :O
    A może bliźniaki? Czytałam tez ze ciaza zasiadowa powoduje wysoka betę . Ale to tylko jakieś tam artykuły .

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Witajcie, u mnie wg bety 3 tydzień. Trochę się martwię bólami krzyża jak dużo chodzę. Czy któraś z Was tak miała?
    A który dzień po owu lub dzień cyklu ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra nie strasz mnie :( :( :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A może bliźniaki? Czytałam tez ze ciaza zasiadowa powoduje wysoka betę . Ale to tylko jakieś tam artykuły .
    Jeżeli cos Ciebie niepokoi to zadzwoń do ginekologa. To wszystko zalezy od tak wielu czynników. Moze miałaś wczesna owulacje, albo bliźniaki beda. Nie denerwuj sie :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam wizytę. Może już teraz przyrost będzie wolniejszy :/ Raczej w rodzinie bliźniaków nie miałam ani ja ani mąż (chyba) :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 22:31

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

Dziewczyny odstawilyscie kawe? Ja probuje ale jakos mi nie idzie :(
    Zaczelam juz smarowac piersi oliwka po kapieli bo one strasznie sie powiekszyly ;) wiec istnieje ryzyko rozstepow

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ