X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sowsow Nowa

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucięło :(

Lekarz kartę założy na kolejnej wizycie. Z kalendarza internetowego wypada 5 kwietnia. Zobaczymy czy się potwierdzi.

Miłego dnia wszystkim :)

APrzybylska lubi tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A kiedy zaczęły Ci się mdłości?
    Dokladnie od 5 tyg.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis byłam ma wizycie i jestem spokojniejsza:-) płód jest i widac bylo bijace serducho :-) dokladne usg mam w piątek.
    A mi na mdlosci nic nie pomaga :-( ale mam zamieniony teraz duphaston na luteine, moze będzie lepiej.

assia, MaGo, APrzybylska lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Ja dzis byłam ma wizycie i jestem spokojniejsza:-) płód jest i widac bylo bijace serducho :-) dokladne usg mam w piątek.
    A mi na mdlosci nic nie pomaga :-( ale mam zamieniony teraz duphaston na luteine, moze będzie lepiej.
    gratuluję bijącego serduszka:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wrote:
    Witam
    was dziewczyny.. moj termin to 4.4.18
    moja czwarta ciaza :) mam juz trzech chlopcow w wieku 9,7,5 lat ..
    na dzien terazniejszy u mnie nic nie widac...mialam bete ze 174 skonczyla na 390..jesli w czwaretk nie bedzie widac pecherzyka cokolwiek beda szukac..moze bye pozamaciczna...zobaczymy...
    witaj:-)trzymam kciuki oby pecherzyk był w dobrym miejscu:-)

Mimo lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jeżeli mogę dołączyć to byłoby mi miło, termin mam na 4 kwietnia :-)

Jest to moja trzecia ciąża, mam syna 9 lat, półtora roku temu ciąża zakończona w 17 tyg:-( oby teraz było wszystko dobrze.

APrzybylska, Rene lubią tę wiadomość

• assia Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:

Gratulacje, cieszę się :)

0d1y90bv78miqftl.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik gratuluję :D Jakie to uczucie ujrzeć bijące serduszko?? <3 Ja mam pierwszą wizytę w poniedziałek 14.08 i to będzie mój 6 tydzień :) Może przy odrobinie szczęścia i ja "coś" zobaczę :D <3 <3 <3

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na USG, 5 tydz 4 dzień wg belly i tak samo wychodzi z wielkości pęcherzyka.
    Serduszka nie widziałam jeszcze, ale wg mojej Pani Doktor wszystko jest bardzo dobrze jak na ten etap :)
    Mam przyjść za 2 tyg, to na pewno już będzie.

APrzybylska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dzwonie do przychodni umowic sie do poloznej :) wizyte bedzie pewnie miedzy 7 a 10tyg ale nie wiem czy tyle wytrzmam ;) w Niemczech przyjmuje polski ginekolog to moze sie przejade ;) tu w Holandii tez sa polscy ale to typowy konowal. Nic nie powie a 150e zgarnie za wizyte.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Jupik gratuluję :D Jakie to uczucie ujrzeć bijące serduszko?? <3 Ja mam pierwszą wizytę w poniedziałek 14.08 i to będzie mój 6 tydzień :) Może przy odrobinie szczęścia i ja "coś" zobaczę :D <3 <3 <3
    Lekarka dosc szybko pokazala mi ten obraz na usg pokazujac bijace serduszko-tak jak za pierwsza wizyta byl faktycznie tylko czarny pecherzyk, tak wczoraj w srodku juz jakis robaczek i pulsujace coś :-) uczucie-nie moglam uwierzyć. Trzy razy pytalam czy serduszko na pewno bije i wszystko jest ok. Teraz czekam do piątku-pewnie juz uslysze serduszko i zmierzą tętno,czy bije tak jak powinno.

MaGo, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Mimo Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczyc bicie serduszka malucha jest niesamowitym uczuciem...obok twojego serca bije kolejne!! uwierz mi takich rzeczy sie nie zapomina

APrzybylska, MaGo, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3odqk3ji5h4qkg.png[/url]
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny..., bo wczoraj zrobiłam BETĘ i wyszła mi 3824 więc dość wysoka, a był to 4 tydz i 6 dzień. Rośnie mi ponad 100% co 48 godzin i jeśli zrobiłabym jutro byłaby już ponad 7138 więc jako 6 tydzień!!! Jak to jest?? Mi suwaczek wskazuje 5 tydzień :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 17:43

Rene lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, u mnie wg bety 3 tydzień. Trochę się martwię bólami krzyża jak dużo chodzę. Czy któraś z Was tak miała?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny..., bo wczoraj zrobiłam BETĘ i wyszła mi 3824 więc dość wysoka, a był to 4 tydz i 6 dzień. Rośnie mi ponad 100% co 48 godzin i jeśli zrobiłabym jutro byłaby już ponad 7138 więc jako 6 tydzień!!! Jak to jest?? Mi suwaczek wskazuje 5 tydzień :O
    A może bliźniaki? Czytałam tez ze ciaza zasiadowa powoduje wysoka betę . Ale to tylko jakieś tam artykuły .

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Witajcie, u mnie wg bety 3 tydzień. Trochę się martwię bólami krzyża jak dużo chodzę. Czy któraś z Was tak miała?
    A który dzień po owu lub dzień cyklu ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra nie strasz mnie :( :( :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A może bliźniaki? Czytałam tez ze ciaza zasiadowa powoduje wysoka betę . Ale to tylko jakieś tam artykuły .
    Jeżeli cos Ciebie niepokoi to zadzwoń do ginekologa. To wszystko zalezy od tak wielu czynników. Moze miałaś wczesna owulacje, albo bliźniaki beda. Nie denerwuj sie :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek mam wizytę. Może już teraz przyrost będzie wolniejszy :/ Raczej w rodzinie bliźniaków nie miałam ani ja ani mąż (chyba) :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 22:31

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

Dziewczyny odstawilyscie kawe? Ja probuje ale jakos mi nie idzie :(
    Zaczelam juz smarowac piersi oliwka po kapieli bo one strasznie sie powiekszyly ;) wiec istnieje ryzyko rozstepow

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ