Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie nowe kwietniowe mamusie
Powiem Wam szczerze, że ja jestem nieprzytomna dajcie znać jak radzicie sobie w taką pogodę? U mnie aktualnie jest 34 w cieniu ...14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
APrzybylska wrote:Witam wszystkie nowe kwietniowe mamusie
Powiem Wam szczerze, że ja jestem nieprzytomna dajcie znać jak radzicie sobie w taką pogodę? U mnie aktualnie jest 34 w cieniu ... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:Zdrzemnełam się. Wstałam i niedobrze mi się zrobiło. Kawałek suchej bułki i melisa i trochę lepiej.
Jutro już będzie chłodno. A za tydzień wesele. Nie wiem, jak ja wytrzymam do 23?
A jak wytłumaczysz, że nie pijeszWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 21:10
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualnyAPrzybylska wrote:Ja dzisiaj też na godzinkę zamknęłam oko, a obudziłam się zlana potem...
A jak wytłumaczysz, że nie pijesz
Zlana potem? Od upału pewnie.
Ha! Bo wracamy z Mężem, więc bez problemu:-) On pije, ja niby poszkodowana
Mnie obudził służbowy Męża przed 7 i już nie zasnelam.
Dziewczyny odrzuca Was od kawy??? Ja muszę obowiązkowo wypić do śniadania jedną cappuccino. Jak kiedyś piłam 4 w ciągu dnia, tak teraz tylko na jedną mam ochotę.
-
nick nieaktualnydreamnes wrote:A ja powiedziałam w pracy że jestem w ciąży ... ufff lzej mi na duchu ale oby nic się nie stalo ... musialam powiedziec zebym niemiala ciezkich warunków. Ale piersi nadal bola i z wieczora mam mdlosci a rano brak. Ciesze się na kazde objawy
A mogę się dopytać o te ciężkie warunki?
Wczoraj czytałam rozporządzenia w sprawie szkodliwych warunków dla kobiet w ciąży i karmiących. No i tak:
- wchodzenie i schodzenie po drabinie (u mnie co najmniej 3,5m)
- hałas powyżej 65dB (w sumie to jest głośniej)
- czasem dźwigam powyżej 3kg
Powinien być jeszcze dojeżdżanie psychiczne, ale o tym cisza. Dziwne. Tyle się o mobbingu słyszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 07:55
-
nick nieaktualnyHej
Mnie nie odrzuca od kawy ale powinno sie ograniczyc do jednej dziennie.
Ja w pracy tez powiedzialam kolezankom i team leaderce bo takze mam ciezkie warunki. Pracuje w magazynie z ubraniami wiec zdarza sie ze musze palety dzwigac albo kartony z ciezkimi zamowieniami. Caly dzien chodze, czesto musze schodzic pietro nizej albo wchodzic pietro wyzej w NL pracuje sie do 4-6 tyg przed porodem a gdy pracodawca nie moze zapewnic innego stanowiska to dopiero wtedy idzie sie na chorobowe. Innym przypadkiem jest kiedy ciaza jest zagrozona. Tutaj ciaze traktuje sie bardzo normalnie ja w pracy teraz staram sie nie przemeczac. Wybieram sobie zamowienia ktore chce robic. Ale szef jeszcze nie wie bo jest na urlopie -
hej, u mnie beta przyrost 120 % oby tak dalej.
Co do kawy ja w pierwszej ciąży przerzuciłam się na inkę i tak mi zostało już 4 lata Robię ją tak: do kubka 2 łyżeczki, zalewam do połowy gorącą wodą i uzupełniam zimnym mlekiem. To jedyna forma czegoś kawo podobnego co smakuje mi bez cukru. Polecam.
Ja chciałabym już wszystkim powiedzieć, wykrzyczeć je jestem w ciąży, ale... no własnie jak coś to potem trzeba tłumacz co i jak. I w zasadzie zauważyłam że to stawia ludzi w niezręcznej sytuacji nie wiedzą jak się zachować co powiedzieć, z resztą wcale im się dziwię. Co innego dziewczyny, które w pracy muszą powiedzieć. Ja mam to szczęście że siedzę w domu. Trzymajcie się pracujące przyszłe mamy obyście wszystkie miały wyrozumiałych szefów i "normalne" życzliwe koleżanki/kolegów w pracy.
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycasteam w UK moja koleżanka też mówiła, że dopiero chyba od 7 miesiąca w ogóle kobieta w ciąży jest chroniona. Ją zwolnili 4 miesiącu, bo firma się przenosiła do innego miejsca.
Z jednej strony dobrze, że w PL traktuje się kobiety w ciąży priorytetowo, bo wiadomo, że różne podejście pracodawcy - tym bardziej w prywatnej firmie. Z drugiej, to faktycznie jak kobiecie nic nie jest ma 25 lat i idzie na L4 to lekka przesada.
Pomimo, że mam 32 lata to czuję się już wypalona zawodowo...
asia no my ostatnio powiedzieliśmy rodzinie i 2 tygodnie później było już po... Moi rodzice i siostry wraz z Babcią bardzo to przeżyli. Tym bardziej, że skończyło się u mnie operacją wycięcia jajowodu.
Z Mężem się zdecydowaliśmy, że powiemy tylko moim siostrom - obie mają dzieci, więc oczywiście jakieś wskazówki też dadzą.
Obym wytrzymała do października. Z resztą, jak się dowiedzą, to mój szef zapewne się wścieknie. Ludzi Mu pouciekali z mojej branży i nie bardzo dobrze jest nastawiony i do mnie... -
Dzień dobry
Jeżeli chodzi o kawę, to ja polecam zbożową. Jest wersja w skarpetkach jak herbata, więc nie ma fusów Mi bardzo smakuje z mlekiem.
W pracy wie mój bezpośredni przełożony i kadry. Ja od maja jestem na L4 i planuję wrócić dopiero po macierzyńskim. Mam za bardzo stresującą pracę plus do tego codziennie jeździłam samochodem.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualnyDzień dobry APrzybylska!
Oj nie wiem, jak zbożową przełknę. Jak byłam mała moja starsza siostra piła Inkę i ... śmierdziała mi:P oczywiście kawa nie siostra
Ja piję z expresu.
A ja się boję powiedzieć, wiem wiem, głupia jestem. Ale z dwóch powodów - boję się wygadać zbyt wcześnie a dwa reakcji.
Stara krowa ze mnie a podejście do życia, ech...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 09:21
APrzybylska lubi tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Dzień dobry APrzybylska!
Oj nie wiem, jak zbożową przełknę. Jak byłam mała moja starsza siostra piła Inkę i ... śmierdziała mi:P oczywiście kawa nie siostra
Ja piję z expresu.
A ja się boję powiedzieć, wiem wiem, głupia jestem. Ale z dwóch powodów - boję się wygadać zbyt wcześnie a dwa reakcji.
Stara krowa ze mnie a podejście do życia, ech...
Ładnie to określiłaś "stara krowa" jestem w tym samym wieku. A jakie masz warunki w pracy?Magdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
czesc ..i jednak jest malenstwo w macicy .. miejmy nadzieje ze bedzie roslo zdrowo i spokojnie..moi chlopcy modla sie tylko o dziurke...ja tlumacze synki moje bedzie kolejny brat to bedzie hehe...taty wina !!! hehehe
a tak szczerze bedzie kochane tak jak i oni sa ...oby zdrowe...Magdzia85F, APrzybylska, MaGo lubią tę wiadomość
[/url]