X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już 7-8 skoro beta z 1.08 ;)

Agusek lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusek wrote:
    Jestem w 1 ciąży. Może Wy bardziej obeznane pomożecie ustalić tydz ciąży wg bety, wynik z 01.08: 9883...
    6-7 tydzień:-)

Agusek lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe kwietniowe mamusie :D
    Powiem Wam szczerze, że ja jestem nieprzytomna :/ dajcie znać jak radzicie sobie w taką pogodę? U mnie aktualnie jest 34 w cieniu ...

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Witam wszystkie nowe kwietniowe mamusie :D
    Powiem Wam szczerze, że ja jestem nieprzytomna :/ dajcie znać jak radzicie sobie w taką pogodę? U mnie aktualnie jest 34 w cieniu ...
    ja też ledwo co wytrzymuję,na dwór wcale nie wychodzę...kilkukrotne chłodne prysznice przynoszą ulgę na krótko:-(

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na Dolnym Śląsku chłód i burze :)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    A na Dolnym Śląsku chłód i burze :)
    przyślij mi trochę tego chłodu burzę też biorę:-)

MaGo lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrzemnełam się. Wstałam i niedobrze mi się zrobiło. Kawałek suchej bułki i melisa i trochę lepiej.

Jutro już będzie chłodno. A za tydzień wesele. Nie wiem, jak ja wytrzymam do 23?

Rene lubi tę wiadomość

• Rene Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam już wynik drugiej bety, między jednym a drugim badaniem minęło 48h
    wynik z dziś beta-HCG 218,83 mIU/ml
    wynik z środy beta-HCG 104,52 mIU/ml

Sassy, APrzybylska, MaGo lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyrost jest! Rene git!

Rene lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Zdrzemnełam się. Wstałam i niedobrze mi się zrobiło. Kawałek suchej bułki i melisa i trochę lepiej.

Jutro już będzie chłodno. A za tydzień wesele. Nie wiem, jak ja wytrzymam do 23?
    Ja dzisiaj też na godzinkę zamknęłam oko, a obudziłam się zlana potem...

A jak wytłumaczysz, że nie pijesz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2017, 21:10

• dreamnes Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiedziałam w pracy że jestem w ciąży ... ufff lzej mi na duchu ale oby nic się nie stalo ... musialam powiedziec zebym niemiala ciezkich warunków. Ale piersi nadal bola i z wieczora mam mdlosci a rano brak. Ciesze się na kazde objawy ;)

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Ja dzisiaj też na godzinkę zamknęłam oko, a obudziłam się zlana potem...

A jak wytłumaczysz, że nie pijesz ;)

Zlana potem? Od upału pewnie.
    Ha! Bo wracamy z Mężem, więc bez problemu:-) On pije, ja niby poszkodowana :-P

Mnie obudził służbowy Męża przed 7 i już nie zasnelam.

Dziewczyny odrzuca Was od kawy??? Ja muszę obowiązkowo wypić do śniadania jedną cappuccino. Jak kiedyś piłam 4 w ciągu dnia, tak teraz tylko na jedną mam ochotę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreamnes wrote:
    A ja powiedziałam w pracy że jestem w ciąży ... ufff lzej mi na duchu ale oby nic się nie stalo ... musialam powiedziec zebym niemiala ciezkich warunków. Ale piersi nadal bola i z wieczora mam mdlosci a rano brak. Ciesze się na kazde objawy ;)

A mogę się dopytać o te ciężkie warunki?

Wczoraj czytałam rozporządzenia w sprawie szkodliwych warunków dla kobiet w ciąży i karmiących. No i tak:
    - wchodzenie i schodzenie po drabinie (u mnie co najmniej 3,5m)
    - hałas powyżej 65dB (w sumie to jest głośniej)
    - czasem dźwigam powyżej 3kg

Powinien być jeszcze dojeżdżanie psychiczne, ale o tym cisza. Dziwne. Tyle się o mobbingu słyszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 07:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Mnie nie odrzuca od kawy ale powinno sie ograniczyc do jednej dziennie.

Ja w pracy tez powiedzialam kolezankom i team leaderce bo takze mam ciezkie warunki. Pracuje w magazynie z ubraniami wiec zdarza sie ze musze palety dzwigac albo kartony z ciezkimi zamowieniami. Caly dzien chodze, czesto musze schodzic pietro nizej albo wchodzic pietro wyzej ;) w NL pracuje sie do 4-6 tyg przed porodem a gdy pracodawca nie moze zapewnic innego stanowiska to dopiero wtedy idzie sie na chorobowe. Innym przypadkiem jest kiedy ciaza jest zagrozona. Tutaj ciaze traktuje sie bardzo normalnie :) ja w pracy teraz staram sie nie przemeczac. Wybieram sobie zamowienia ktore chce robic. Ale szef jeszcze nie wie bo jest na urlopie ;)

• asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, u mnie beta przyrost 120 % oby tak dalej.
    Co do kawy ja w pierwszej ciąży przerzuciłam się na inkę i tak mi zostało już 4 lata :) Robię ją tak: do kubka 2 łyżeczki, zalewam do połowy gorącą wodą i uzupełniam zimnym mlekiem. To jedyna forma czegoś kawo podobnego co smakuje mi bez cukru. Polecam.
    Ja chciałabym już wszystkim powiedzieć, wykrzyczeć je jestem w ciąży, ale... no własnie jak coś to potem trzeba tłumacz co i jak. I w zasadzie zauważyłam że to stawia ludzi w niezręcznej sytuacji nie wiedzą jak się zachować co powiedzieć, z resztą wcale im się dziwię. Co innego dziewczyny, które w pracy muszą powiedzieć. Ja mam to szczęście że siedzę w domu. Trzymajcie się pracujące przyszłe mamy obyście wszystkie miały wyrozumiałych szefów i "normalne" życzliwe koleżanki/kolegów w pracy.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam w UK moja koleżanka też mówiła, że dopiero chyba od 7 miesiąca w ogóle kobieta w ciąży jest chroniona. Ją zwolnili 4 miesiącu, bo firma się przenosiła do innego miejsca.
    Z jednej strony dobrze, że w PL traktuje się kobiety w ciąży priorytetowo, bo wiadomo, że różne podejście pracodawcy - tym bardziej w prywatnej firmie. Z drugiej, to faktycznie jak kobiecie nic nie jest ma 25 lat i idzie na L4 to lekka przesada.
    Pomimo, że mam 32 lata to czuję się już wypalona zawodowo...

asia no my ostatnio powiedzieliśmy rodzinie i 2 tygodnie później było już po... Moi rodzice i siostry wraz z Babcią bardzo to przeżyli. Tym bardziej, że skończyło się u mnie operacją wycięcia jajowodu.
    Z Mężem się zdecydowaliśmy, że powiemy tylko moim siostrom - obie mają dzieci, więc oczywiście jakieś wskazówki też dadzą.
    Obym wytrzymała do października. Z resztą, jak się dowiedzą, to mój szef zapewne się wścieknie. Ludzi Mu pouciekali z mojej branży i nie bardzo dobrze jest nastawiony i do mnie...

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D
    Jeżeli chodzi o kawę, to ja polecam zbożową. Jest wersja w skarpetkach jak herbata, więc nie ma fusów ;) Mi bardzo smakuje z mlekiem.

W pracy wie mój bezpośredni przełożony i kadry. Ja od maja jestem na L4 i planuję wrócić dopiero po macierzyńskim. Mam za bardzo stresującą pracę plus do tego codziennie jeździłam samochodem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry APrzybylska! :)

Oj nie wiem, jak zbożową przełknę. Jak byłam mała moja starsza siostra piła Inkę i ... śmierdziała mi:P oczywiście kawa nie siostra ;)

Ja piję z expresu.

A ja się boję powiedzieć, wiem wiem, głupia jestem. Ale z dwóch powodów - boję się wygadać zbyt wcześnie a dwa reakcji.
    Stara krowa ze mnie a podejście do życia, ech...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2017, 09:21

APrzybylska lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dzień dobry APrzybylska! :)

Oj nie wiem, jak zbożową przełknę. Jak byłam mała moja starsza siostra piła Inkę i ... śmierdziała mi:P oczywiście kawa nie siostra ;)

Ja piję z expresu.

A ja się boję powiedzieć, wiem wiem, głupia jestem. Ale z dwóch powodów - boję się wygadać zbyt wcześnie a dwa reakcji.
    Stara krowa ze mnie a podejście do życia, ech...
    W sumie to nie wiem czy Inka to to samo co zbożowa ;) wiadomo co komu smakuje :)

Ładnie to określiłaś "stara krowa" ;) jestem w tym samym wieku. A jakie masz warunki w pracy?

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• Mimo Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc ..i jednak jest malenstwo w macicy .. miejmy nadzieje ze bedzie roslo zdrowo i spokojnie..moi chlopcy modla sie tylko o dziurke...ja tlumacze synki moje bedzie kolejny brat to bedzie hehe...taty wina !!! hehehe
    a tak szczerze bedzie kochane tak jak i oni sa ...oby zdrowe...

Magdzia85F, APrzybylska, MaGo lubią tę wiadomość

8p3odqk3ji5h4qkg.png[/url]
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ