Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAPrzybylska - pracuję w branży budowlanej. Jestem kierownikiem robót sanitarnych. W związku jednak z tym, że praktycznie wszyscy uciekli - ostał się jeden inżynier to mam 3 budowy, na których robię nawet za majstra (ciągle praktycznie na nogach). Nie są na dodatek w jednym miejscu. 1 w Warszawie, dwie w Mińsku Maz.
Jeżdżenia też sporo mam.
Trochę za dużo na jedną osobę a do tego, która jest w ciąży.
To Twoje pierwsze dziecko?
Mimo - niestety z tym USG to nie pomogę, bo nie wiem.Mimo lubi tę wiadomość
-
Mimo wrote:a i mam pytanko moe wy wiecie co oznacza skrot TIs na obrazie usg ..
Magdzia, to moja druga ciąża w życiu i w tym roku. A dzieci jeszcze nie mamy. Ja jestem kierownikiem regionu, niby tylko 9 sklepów w odległości 100 km od domu, ale bardzo często zdarzało się jeździć po całej Polsce.
A Ty kiedy planujesz wylądować na kanapie?Mimo lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyTutaj w NL od 3mca ciezarna jest chroniona ale sa wyjatki: jesli pracuje przez agencje i konczy jej sie kontrakt to nie maja obowiazku przedluzac. Ja na szczescie mam kontrakt z firma na czas nieokreslony. Zwolnic mnie nie moga chyba ze firma przestanie istniec
Ja chce pracowac najdluzej jak sie da a nie gnusniec na kanapie zobaczymy jak wyjdzie w praktyce
W Holandii jest taki fajny kraamzorg. To opiekunki poporodowe. W ramach ubezpieczenia przez tydzien po porodzie przychodza na kilka godzin i pokazuja jak opiekowac sie dzieckiem, jak myc, karmic. Robia zakupy, sprzataja, piora, gotuja obiady dla rodziny zastanawiam sie czy z psem tez wyjda na dwor bo mamy labradora -
nick nieaktualnyAPrzybylska to też moja druga ciąża w tym roku. Też widzę masz dużo na głowie.
No właśnie nie wiem kiedy. Dostałam sporą podwyżkę w pracy. No ale kiepsko ostatnio i Mąż powiedział, żeby to mieć gdzieś i iść za miesiąc. Sama nie wiem, co zrobić.
Casteams też bym chciała popracować, ale za szybkie tempo i czasem praca po 14-15h na dobę, bo odbiory na budowie. Akurat mam jedne na jednej. A na drugiej za dwa tygodnie. Nie będę w stanie wysiedzieć.
Fajowa sprawa z tą położną! -
nick nieaktualnyWitajcie Czy można dołączyć ? To moja pierwsza ciąża i również podobnie jak wy mam termin na 30.03-02.04.2018 ;)Pierwsza wizyta u lekarza dopiero w czwartek, więc z chęcią czytam wasze wpisy i rady. Na szczęście dobrze znoszę początki pobolewa tylko brzuszek w dole i piersi, czyli jak u większości z was, więc staram się tym nie martwić. Pozdrawiam
APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92, Rene lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarrrra wrote:beta mi spadła z 850 wczoraj do 790 dzisiaj. Proszę wykreślenie mnie z listy. Nie zostanę kwietniowa mamusia.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:A mogę się dopytać o te ciężkie warunki?
Wczoraj czytałam rozporządzenia w sprawie szkodliwych warunków dla kobiet w ciąży i karmiących. No i tak:
- wchodzenie i schodzenie po drabinie (u mnie co najmniej 3,5m)
- hałas powyżej 65dB (w sumie to jest głośniej)
- czasem dźwigam powyżej 3kg
Powinien być jeszcze dojeżdżanie psychiczne, ale o tym cisza. Dziwne. Tyle się o mobbingu słyszy.
-
Magdzia85F wrote:casteam w UK moja koleżanka też mówiła, że dopiero chyba od 7 miesiąca w ogóle kobieta w ciąży jest chroniona. Ją zwolnili 4 miesiącu, bo firma się przenosiła do innego miejsca.
Z jednej strony dobrze, że w PL traktuje się kobiety w ciąży priorytetowo, bo wiadomo, że różne podejście pracodawcy - tym bardziej w prywatnej firmie. Z drugiej, to faktycznie jak kobiecie nic nie jest ma 25 lat i idzie na L4 to lekka przesada.
Pomimo, że mam 32 lata to czuję się już wypalona zawodowo...
asia no my ostatnio powiedzieliśmy rodzinie i 2 tygodnie później było już po... Moi rodzice i siostry wraz z Babcią bardzo to przeżyli. Tym bardziej, że skończyło się u mnie operacją wycięcia jajowodu.
Z Mężem się zdecydowaliśmy, że powiemy tylko moim siostrom - obie mają dzieci, więc oczywiście jakieś wskazówki też dadzą.
Obym wytrzymała do października. Z resztą, jak się dowiedzą, to mój szef zapewne się wścieknie. Ludzi Mu pouciekali z mojej branży i nie bardzo dobrze jest nastawiony i do mnie...
-
nick nieaktualny