X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bp 02 czyli masz termin w moje urodziny

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inny kakkulator pokazuje mi 18 kwietnia

dxomclb10296nsxe.png
  • MamaMagda89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny,

czy Wy też panikujecie tak jak ja? :)
    za każdym razem jak jestem w toalecie boję się, że zobaczę krew... pewnie tak jak każda z nas staram się myśleć pozytywnie, ale nie zawsze jest łatwo
    termin porodu z kalkuatora bellybestfriend 7.04.2018

BP 02 lubi tę wiadomość

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    cześć Dziewczyny,

czy Wy też panikujecie tak jak ja? :)
    za każdym razem jak jestem w toalecie boję się, że zobaczę krew... pewnie tak jak każda z nas staram się myśleć pozytywnie, ale nie zawsze jest łatwo
    termin porodu z kalkuatora bellybestfriend 7.04.2018
    Ja panikowalam odrobinę w piątek bo w czwartek po południu byłam na pierwszej wizycie u gina i w piątek na papierze zobaczyłam zabarwiona wydzieline i chociaż po badaniu się tego spodziewałam to jednak trochę się stresowalam i po każdym sikaniu sprawdzam papier.

MamaMagda89 lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ja panikowalam odrobinę w piątek bo w czwartek po południu byłam na pierwszej wizycie u gina i w piątek na papierze zobaczyłam zabarwiona wydzieline i chociaż po badaniu się tego spodziewałam to jednak trochę się stresowalam i po każdym sikaniu sprawdzam papier.

Kasia 1805
    ah ja jakoś nie mogę trafić na ginekologa do którego miałabym zaufanie i chciałabym, aby poprowadził ciążę. Na najbliższy piątek jestem zapisana na USG, ale też niestety po sprawdzeniu opinii o tym lekarzu boję się, że wyjdę z gabinetu zdołowana.

Dziewczyny,
    jak macie do polecenia ginekologa w Warszawie to dawajcie znać, a jakby pracował w Medicover to już w ogóle byłoby super ;)

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 na znanylekarz dużo jest lekarzy.
    Ja chodzę do Patrycjusza Zieniuka, niestety ani nie pracuje w Medicoverze, ani już w żadnym szpitalu.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    Kasia 1805
    ah ja jakoś nie mogę trafić na ginekologa do którego miałabym zaufanie i chciałabym, aby poprowadził ciążę. Na najbliższy piątek jestem zapisana na USG, ale też niestety po sprawdzeniu opinii o tym lekarzu boję się, że wyjdę z gabinetu zdołowana.

Dziewczyny,
    jak macie do polecenia ginekologa w Warszawie to dawajcie znać, a jakby pracował w Medicover to już w ogóle byłoby super ;)
    Ja chodzę do wincewicza. Sprawdza wszystko dokładnie. Na 1usg juz widział "cos" w macicy i mowi ciąża, po tygodniu pecherzyk, a teraz powinno byc juz serce. Jest konkretny, nie owija w bawełnę. Tylko nie radzę nastawiać sie na słodzenie jak w cukierni:) o szpital musze zapytać bo zapomniałam. A na 15.09 ide na Karowa .

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mieszkam daleko od Wa-wy :) Ale za to miałam prosty wybór bo poszłam do najlepszego w naszym mieście, do tego jest ordynatorem oddziału w naszym szpitalu, chodzę prywatnie bo na NFZ nie mam możliwości, ale doktor jest miły i konkretny, do tego czasami pozartuje, gabinet i sprzęt też ma świetny i coraz więcej kobiet z sąsiednich miast przyjeżdża do niego.

MamaMagda89, Paulina0909 lubią tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Ja chodzę do wincewicza. Sprawdza wszystko dokładnie. Na 1usg juz widział "cos" w macicy i mowi ciąża, po tygodniu pecherzyk, a teraz powinno byc juz serce. Jest konkretny, nie owija w bawełnę. Tylko nie radzę nastawiać sie na słodzenie jak w cukierni:) o szpital musze zapytać bo zapomniałam. A na 15.09 ide na Karowa .

o super! już się do niego zapisałam, na znany lekarz ma sporo dobrych opinii. Mam nadzieję, że na piątkowej wizycie usłyszę serduszko <3

Ilona92 lubi tę wiadomość

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje drogie Kwietniowe Mamusie :D

Ja się witam w 8 tygodniu z ogromnym wzdęciem ;) mogę sobie teraz pooglądać jak będę wyglądać za kilka miesięcy.

Jak tam u Was objawy?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    o super! już się do niego zapisałam, na znany lekarz ma sporo dobrych opinii. Mam nadzieję, że na piątkowej wizycie usłyszę serduszko <3

Ja bede w srode:) wspomnę, zeby ciebie nie wystraszył :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Dzień dobry moje drogie Kwietniowe Mamusie :D

Ja się witam w 8 tygodniu z ogromnym wzdęciem ;) mogę sobie teraz pooglądać jak będę wyglądać za kilka miesięcy.

Jak tam u Was objawy?

Dzień dobry :) rano było ok, miałam ochote na płatki z mlekiem wiec zjadłam, wszystko ok do tej pory. Nagle mdłości i wszystkiego sie odechciewa :/ wczoraj moj N miał urodziny wiec zrobiliśmy wypad do Ciechocinka, po pełnym obżarstwie ledwo oddychałam, brzucha takiego nigdy nie miałam

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Dzień dobry :) rano było ok, miałam ochote na płatki z mlekiem wiec zjadłam, wszystko ok do tej pory. Nagle mdłości i wszystkiego sie odechciewa :/ wczoraj moj N miał urodziny wiec zrobiliśmy wypad do Ciechocinka, po pełnym obżarstwie ledwo oddychałam, brzucha takiego nigdy nie miałam
    Mieszkasz gdzieś w okolicy Ciechocinka?

Moja druga połowa ma urodziny 26.08 i nie mam pojęcia co zrobić.

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:

Dzień dobry Dziewczyny,
    Ja dziś w pracy, a że większość na zrobiła sobie długi weekend to niewiele się dzieje i mam luzy ;)
    Kiedy myślicie że jest odpowiedni czas na rozmowę z przełożonym o ciąży?
    20.08 organizuje impreze dla mojego Męża. Jeżeli piątkowa wizyta pójdzie ok to z naszymi Rodzicami juz wtedy podzielimy się informacją.
    Jestem taka podekscytowana ☺

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Coś mamy facetów z sierpnia, co Fasolki majstrują na sierpień! Mój Mąż ma 17.08

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja mam mega wzdęcia w nocy!!! Spać nie mogę. A rano biegunka. Nie wysypiam się przez to.
    APrzybylska a zauważyłaś po czym masz wzdęcia? Bo u mnie to dosłownie po wszystkim. Wczoraj oszczędnie jadłam a i tak wzdęcia. Dziś na wadze -0.8kg!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postów znowu mi całych nie dodaje! Wr

MamaMagda ja powiem we wrześniu. Bo dostałam podwyżkę a jeszcze nie podpisałam aneksu, więc do 10.09 muszę siedzieć cicho. Z resztą wiem, co się będzie działo. Mega foch i złość. Ach szkoda gadać.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, mam dokładnie tak jak Ty po wszystkim, nawet po aktywnym dniu. To dość częste, że na początku się chudnie. Ja niestety tyję nawet od wody i mam +2kg od początku :/

MamaMagda myślę, że powinnaś poinformować przełożonego jak najwcześniej. Na pewno wiesz, że mamy w czasie ciąży swoje prawa i pracodawca powinien je respektować. Jak myślisz zareagują u Ciebie w pracy?

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Postów znowu mi całych nie dodaje! Wr

MamaMagda ja powiem we wrześniu. Bo dostałam podwyżkę a jeszcze nie podpisałam aneksu, więc do 10.09 muszę siedzieć cicho. Z resztą wiem, co się będzie działo. Mega foch i złość. Ach szkoda gadać.

Magdzia85F ja się właśnie zastanawiam... i tak zmieniły się przepisy więc mając prace przy komputerze trzeba pracować 8h w ciąży, a ja widzę po sobie, że często mam problemy ze snem i już po 6h w pracy czuję się mocno ospała,ale zobaczymy pewnie ten objaw minie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 11:56

rfxgyx8dfe2l7v49.png

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś kwietniowa Mamusia już usłyszała bicie serduszka swojego dzidzusia? <3

rfxgyx8dfe2l7v49.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ