X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bp 02 czyli masz termin w moje urodziny

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inny kakkulator pokazuje mi 18 kwietnia

dxomclb10296nsxe.png
  • MamaMagda89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny,

czy Wy też panikujecie tak jak ja? :)
    za każdym razem jak jestem w toalecie boję się, że zobaczę krew... pewnie tak jak każda z nas staram się myśleć pozytywnie, ale nie zawsze jest łatwo
    termin porodu z kalkuatora bellybestfriend 7.04.2018

BP 02 lubi tę wiadomość

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    cześć Dziewczyny,

czy Wy też panikujecie tak jak ja? :)
    za każdym razem jak jestem w toalecie boję się, że zobaczę krew... pewnie tak jak każda z nas staram się myśleć pozytywnie, ale nie zawsze jest łatwo
    termin porodu z kalkuatora bellybestfriend 7.04.2018
    Ja panikowalam odrobinę w piątek bo w czwartek po południu byłam na pierwszej wizycie u gina i w piątek na papierze zobaczyłam zabarwiona wydzieline i chociaż po badaniu się tego spodziewałam to jednak trochę się stresowalam i po każdym sikaniu sprawdzam papier.

MamaMagda89 lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia 1805 wrote:
    Ja panikowalam odrobinę w piątek bo w czwartek po południu byłam na pierwszej wizycie u gina i w piątek na papierze zobaczyłam zabarwiona wydzieline i chociaż po badaniu się tego spodziewałam to jednak trochę się stresowalam i po każdym sikaniu sprawdzam papier.

Kasia 1805
    ah ja jakoś nie mogę trafić na ginekologa do którego miałabym zaufanie i chciałabym, aby poprowadził ciążę. Na najbliższy piątek jestem zapisana na USG, ale też niestety po sprawdzeniu opinii o tym lekarzu boję się, że wyjdę z gabinetu zdołowana.

Dziewczyny,
    jak macie do polecenia ginekologa w Warszawie to dawajcie znać, a jakby pracował w Medicover to już w ogóle byłoby super ;)

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 na znanylekarz dużo jest lekarzy.
    Ja chodzę do Patrycjusza Zieniuka, niestety ani nie pracuje w Medicoverze, ani już w żadnym szpitalu.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    Kasia 1805
    ah ja jakoś nie mogę trafić na ginekologa do którego miałabym zaufanie i chciałabym, aby poprowadził ciążę. Na najbliższy piątek jestem zapisana na USG, ale też niestety po sprawdzeniu opinii o tym lekarzu boję się, że wyjdę z gabinetu zdołowana.

Dziewczyny,
    jak macie do polecenia ginekologa w Warszawie to dawajcie znać, a jakby pracował w Medicover to już w ogóle byłoby super ;)
    Ja chodzę do wincewicza. Sprawdza wszystko dokładnie. Na 1usg juz widział "cos" w macicy i mowi ciąża, po tygodniu pecherzyk, a teraz powinno byc juz serce. Jest konkretny, nie owija w bawełnę. Tylko nie radzę nastawiać sie na słodzenie jak w cukierni:) o szpital musze zapytać bo zapomniałam. A na 15.09 ide na Karowa .

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety mieszkam daleko od Wa-wy :) Ale za to miałam prosty wybór bo poszłam do najlepszego w naszym mieście, do tego jest ordynatorem oddziału w naszym szpitalu, chodzę prywatnie bo na NFZ nie mam możliwości, ale doktor jest miły i konkretny, do tego czasami pozartuje, gabinet i sprzęt też ma świetny i coraz więcej kobiet z sąsiednich miast przyjeżdża do niego.

MamaMagda89, Paulina0909 lubią tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Ja chodzę do wincewicza. Sprawdza wszystko dokładnie. Na 1usg juz widział "cos" w macicy i mowi ciąża, po tygodniu pecherzyk, a teraz powinno byc juz serce. Jest konkretny, nie owija w bawełnę. Tylko nie radzę nastawiać sie na słodzenie jak w cukierni:) o szpital musze zapytać bo zapomniałam. A na 15.09 ide na Karowa .

o super! już się do niego zapisałam, na znany lekarz ma sporo dobrych opinii. Mam nadzieję, że na piątkowej wizycie usłyszę serduszko <3

Ilona92 lubi tę wiadomość

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje drogie Kwietniowe Mamusie :D

Ja się witam w 8 tygodniu z ogromnym wzdęciem ;) mogę sobie teraz pooglądać jak będę wyglądać za kilka miesięcy.

Jak tam u Was objawy?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMagda89 wrote:
    o super! już się do niego zapisałam, na znany lekarz ma sporo dobrych opinii. Mam nadzieję, że na piątkowej wizycie usłyszę serduszko <3

Ja bede w srode:) wspomnę, zeby ciebie nie wystraszył :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Dzień dobry moje drogie Kwietniowe Mamusie :D

Ja się witam w 8 tygodniu z ogromnym wzdęciem ;) mogę sobie teraz pooglądać jak będę wyglądać za kilka miesięcy.

Jak tam u Was objawy?

Dzień dobry :) rano było ok, miałam ochote na płatki z mlekiem wiec zjadłam, wszystko ok do tej pory. Nagle mdłości i wszystkiego sie odechciewa :/ wczoraj moj N miał urodziny wiec zrobiliśmy wypad do Ciechocinka, po pełnym obżarstwie ledwo oddychałam, brzucha takiego nigdy nie miałam

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Dzień dobry :) rano było ok, miałam ochote na płatki z mlekiem wiec zjadłam, wszystko ok do tej pory. Nagle mdłości i wszystkiego sie odechciewa :/ wczoraj moj N miał urodziny wiec zrobiliśmy wypad do Ciechocinka, po pełnym obżarstwie ledwo oddychałam, brzucha takiego nigdy nie miałam
    Mieszkasz gdzieś w okolicy Ciechocinka?

Moja druga połowa ma urodziny 26.08 i nie mam pojęcia co zrobić.

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:

Dzień dobry Dziewczyny,
    Ja dziś w pracy, a że większość na zrobiła sobie długi weekend to niewiele się dzieje i mam luzy ;)
    Kiedy myślicie że jest odpowiedni czas na rozmowę z przełożonym o ciąży?
    20.08 organizuje impreze dla mojego Męża. Jeżeli piątkowa wizyta pójdzie ok to z naszymi Rodzicami juz wtedy podzielimy się informacją.
    Jestem taka podekscytowana ☺

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Coś mamy facetów z sierpnia, co Fasolki majstrują na sierpień! Mój Mąż ma 17.08

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja mam mega wzdęcia w nocy!!! Spać nie mogę. A rano biegunka. Nie wysypiam się przez to.
    APrzybylska a zauważyłaś po czym masz wzdęcia? Bo u mnie to dosłownie po wszystkim. Wczoraj oszczędnie jadłam a i tak wzdęcia. Dziś na wadze -0.8kg!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postów znowu mi całych nie dodaje! Wr

MamaMagda ja powiem we wrześniu. Bo dostałam podwyżkę a jeszcze nie podpisałam aneksu, więc do 10.09 muszę siedzieć cicho. Z resztą wiem, co się będzie działo. Mega foch i złość. Ach szkoda gadać.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, mam dokładnie tak jak Ty po wszystkim, nawet po aktywnym dniu. To dość częste, że na początku się chudnie. Ja niestety tyję nawet od wody i mam +2kg od początku :/

MamaMagda myślę, że powinnaś poinformować przełożonego jak najwcześniej. Na pewno wiesz, że mamy w czasie ciąży swoje prawa i pracodawca powinien je respektować. Jak myślisz zareagują u Ciebie w pracy?

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Postów znowu mi całych nie dodaje! Wr

MamaMagda ja powiem we wrześniu. Bo dostałam podwyżkę a jeszcze nie podpisałam aneksu, więc do 10.09 muszę siedzieć cicho. Z resztą wiem, co się będzie działo. Mega foch i złość. Ach szkoda gadać.

Magdzia85F ja się właśnie zastanawiam... i tak zmieniły się przepisy więc mając prace przy komputerze trzeba pracować 8h w ciąży, a ja widzę po sobie, że często mam problemy ze snem i już po 6h w pracy czuję się mocno ospała,ale zobaczymy pewnie ten objaw minie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 11:56

rfxgyx8dfe2l7v49.png

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś kwietniowa Mamusia już usłyszała bicie serduszka swojego dzidzusia? <3

rfxgyx8dfe2l7v49.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ