X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • MamaMagda89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Magdzia, mam dokładnie tak jak Ty po wszystkim, nawet po aktywnym dniu. To dość częste, że na początku się chudnie. Ja niestety tyję nawet od wody i mam +2kg od początku :/

MamaMagda myślę, że powinnaś poinformować przełożonego jak najwcześniej. Na pewno wiesz, że mamy w czasie ciąży swoje prawa i pracodawca powinien je respektować. Jak myślisz zareagują u Ciebie w pracy?

APrzybylska właśnie wydaję mi się ze teraz po zmianach w prawie nie mamy już tak dużo przywilejów. Ciężko powiedzieć jak zareagują... nie oszukujmy się z perspektywy pracodawcy to żadne szczęście, ale mam nadzieje ze tragedii nie będzie. Szczególnie, że jak tylko będę się dobrze czuła to będę dlugo pracować.

rfxgyx8dfe2l7v49.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedzialam szefowej od razu - bo wolalam zeby wiedziala ze jak bede sie zle czula do zostane z domu (mam opcje pracy z domu, kiedy mi to pasuje). Wysciskala mnie, bo w sumie wiedziala ze powoli o tym mysle :D

AAA.. ja tez panikuje :D

Paulina0909 lubi tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakbym miała pracę w biurze, to bym się nie martwiła. Na budowie trochę gorzej przepracować 8 h. Tu trzeba być przynajmniej 10h, więc nawet jakbym miała skrócony czas pracy do 8 byłoby super.
    Co do przywilejów? W PL i ta wydaje mi się, że jest dobrze.
    A I tak mnie nie przeniosą z budowy do biura, bo ludzi brakuje.

Ech... już bym chciała listopad.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Mieszkasz gdzieś w okolicy Ciechocinka?

Moja druga połowa ma urodziny 26.08 i nie mam pojęcia co zrobić.
    Nie, jestem spod Plocka . U mnie zawsze sprawdzał sie tort, faworki lub inne słodkości +wypad w miejsce gdzie nie byliśmy lub dobra kolacja np. W Belwederze. Ważne by pamietać i spędzić ten czas tak jak to lubi nasza druga połowa. Chyba sobie nasi mężczyźni sami sobie Prezenty w rym roku zrobili he he

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Dziewczyny, jakbym miała pracę w biurze, to bym się nie martwiła. Na budowie trochę gorzej przepracować 8 h. Tu trzeba być przynajmniej 10h, więc nawet jakbym miała skrócony czas pracy do 8 byłoby super.
    Co do przywilejów? W PL i ta wydaje mi się, że jest dobrze.
    A I tak mnie nie przeniosą z budowy do biura, bo ludzi brakuje.

Ech... już bym chciała listopad.

To juz musisz podjąć sama decyzje. Z tego co wnioskuje listopad konczy sezon budowlany lub przynajmniej tak było. Jesli praca Ciebie nie wykańcza z dzieckiem jest wszystko Oki nie ma dużego zagrożenia to decyzja tylko Twoja. Poinformować zawsze warto, przeciez i tak dzieci jest bardzo mało.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona niestety koniec roku to masakra, bo oddaje się budowy. Psycha mi nie pozwoli.
    No muszę sama zdecydować. Fakt. Mąż pewnie sam już nie wytrzyma i będzie mi kazał pójść :-P

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ilona niestety koniec roku to masakra, bo oddaje się budowy. Psycha mi nie pozwoli.
    No muszę sama zdecydować. Fakt. Mąż pewnie sam już nie wytrzyma i będzie mi kazał pójść :-P
    Moge dobie to wszystko wyobrazić. Budowa to jednak tragedia.
    Będziesz sie musiała męczyć i stresować przy cudownych wykonawcach :)
    Widzisz, zwolnienie dasz i cóż zycie

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Ja powiedzialam szefowej od razu - bo wolalam zeby wiedziala ze jak bede sie zle czula do zostane z domu (mam opcje pracy z domu, kiedy mi to pasuje). Wysciskala mnie, bo w sumie wiedziala ze powoli o tym mysle :D

AAA.. ja tez panikuje :D

U mnie na szczęście podobnie, szefostwo się ucieszyło i miałam to szczęście, ze mogłam powiedzieć od razu :) Trzymam kciuki za mamusie, które mają mniej wyrozumiałe szefostwo ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona dziękuję :-) masz rację!

Paulina dziękuję:-)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że udzielam się też na tym wątku to uwaga... Właśnie wróciłam od mojej ginekolog!!! Założyłam kartę ciąży, zobaczyłam moją fasolinkę, ale NAJWAŻNIEJSZE zobaczyłam i usłyszałam bijące serduszko mojego maleństwa i się poryczałam <3 <3 <3 Zawołałam męża żeby też posłuchał i też się wzruszył :D Coś pięknego!!! Pani doktor wyliczyła termin na 10-11 kwietnia, bardziej się skłania do 11.04.2018 :) Następna wizyta za 3 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 18:18

Magdzia85F, Paulina0909, Rene, Ilona92, APrzybylska, kasiulka123, Marta Eni lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo jak wspaniale :):):) Gratuluję :):):) Ja idę w czwartek i już nie mogę się doczekać a czytając tak piękne opowieści, aż miło się robi na sercu :):):) Pozdrawiam i dam znać w czwartek o mojej wizycie :) Ach już nie mogę się doczekać :):):)

Rene lubi tę wiadomość

• MaGo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś pięknego <3 Moja fasolinka ma całe 6mm :D Oby tylko zdrowo rosła <3

Rene, Ilona92, Paulina0909 lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Że udzielam się też na tym wątku to uwaga... Właśnie wróciłam od mojej ginekolog!!! Założyłam kartę ciąży, zobaczyłam moją fasolinkę, ale NAJWAŻNIEJSZE zobaczyłam i usłyszałam bijące serduszko mojego maleństwa i się poryczałam <3 <3 <3 Zawołałam męża żeby też posłuchał i też się wzruszył :D Coś pięknego!!! Pani doktor wyliczyła termin na 10-11 kwietnia, bardziej się skłania do 11.04.2018 :) Następna wizyta za 3 tygodnie :)
    Super:-)Jeszcze raz gratuluję:-)cudowna chwila usłyszeć bijące serduszko:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Coś pięknego <3 Moja fasolinka ma całe 6mm :D Oby tylko zdrowo rosła <3
    :-):-):-)
    jeszcze trochę i z 6mm zrobi się około 50-60 cm:-)
    rośnijcie zdrowo:-)

MaGo, Magdzia85F, Paulina0909 lubią tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene oby oby :*

Rene lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • key_b Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wg. Of będę mamą 19.04 :) mieszkam w Holandii więc bety nie robiłam ale byłam u gina jeszcze mało co było widać jakiś mini pecherzyk, za dwa tyg idę znowu dr. powiedziała ze powinno juz być słychać tętno :)
    Cała ciążę będzie prowadzić położna, gin znalazłam prywatnie polke, ale kasuje 200e za wizyte więc tylko te dwa góra 3 razy pójdę a później już zostanę przy położnej ;)

Niestety o ciąży w pracy mogę powiedzieć dopiero w 12 tyg...

Rene lubi tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mogę dołączyć?
    Ostatnio zobaczyłam moje piękne dwie upragnione kreseczki.Za tydzień idę dopiero do lekarza na wizytę. Mam nadzieję zobaczyć serduszko.
    Termin porodu mam na 13.04 :)

Magdzia85F, Rene, APrzybylska, Paulina0909 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszamy Juliellte25!

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo - gratulacje!
    Key_b - widze po datach ze mamy nie tylko zbizone daty oczekiwan na malucha ale tez slubu :D

A ja dzis zrobilam Bhcg i wyszlo 7693 :) to chyba okay na poczatek 6 tyg..?
    gorzej z hormonami tarczycowymi, TSH skoczylo na 3,2 z 0.6 :(

dxomclb10296nsxe.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    Hej dziewczyny wg. Of będę mamą 19.04 :) mieszkam w Holandii więc bety nie robiłam ale byłam u gina jeszcze mało co było widać jakiś mini pecherzyk, za dwa tyg idę znowu dr. powiedziała ze powinno juz być słychać tętno :)
    Cała ciążę będzie prowadzić położna, gin znalazłam prywatnie polke, ale kasuje 200e za wizyte więc tylko te dwa góra 3 razy pójdę a później już zostanę przy położnej ;)

Niestety o ciąży w pracy mogę powiedzieć dopiero w 12 tyg...
    o to mamy ten sam termin porodu według ovu:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ