X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, również chciałabym dołączyć do was Wg belly mam termin na 19-04-2017 W poniedziałek zrobiłam dwa testy na + oczywiście i betę która wyszła 255,3 i dziś powtórzyłam i jest 403.4 Mam nadzieję że jest ok Niby wyliczenia są opisane że w normie ale ja boję się że nagle się to cofnie (jestem po dwóch startach właśnie w początkach ciąży tylko wtedy bety były dużo niższe) A jak u was wychodziła beta w tym czasie (nie jestem pewna terminu owulacji ale okres był 13 lipca i mam 32 dniowe cykle) Mam już dwóch synków (8 i 5 lat) ale marzę o trzecim dziecku Z jednej strony się boję (dziś idę do lekarza i od razu zrobię usg dla pewności) a z drugiej strony myślę że już będzie ok Przepraszam za mój "monolog" ale musiałam się wygadać Z ogromną ciekawością będę zaglądać do was i podpatrywać jak u was!

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

kasiulka123
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ja ostatni okres 14 lipiec, dziś robiłam betę na wyniki czekam. Trzymam kciuki kasiulka123 daj znać po wizycie koniecznie co i jak. Ja dopiero we wtorek. Mamy jeden dzień różnicy

• kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać oczywiście ale mam takiego stracha że hej!!!

kasiulka123
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wyniki bety i się boje co dopiero przed usg. O której masz wizytę?

• kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 16 Zaraz po pracy Napiszę dopiero wieczór na spokojnie Ty za to napisz koniecznie jaka beta ci wyszła Jestem bardzo ciekawa

kasiulka123
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne jak tylko dostane wyniki

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe Kwietniowe Mamusie :D

Dziś od rana chodzą mi po głowie takie myśli: dlaczego nie potrafimy "normalnie" być w ciąży? Tak, zdaję sobie sprawę z tego, że są różne doświadczenia (sama mam niemiłe doświadczenia), ale mam na myśli to, że całe to bieganie na betę, porównywanie przyrostów, rozmiarów pęcherzyków, maluszków i inne doszukiwanie się problemów powoduje, że jeszcze bardziej się stresujemy.

Mam 3 rodzeństwa i nie pamiętam aby moja mama biegała z każdym wzdęciem do lekarza. Ona po prostu była w ciąży, a w sumie to spodziewała się dziecka i tyle. Nie zrozumcie mnie źle, nie mam tu na myśli tego, że same robimy coś źle, ale to, że obecnie mamy tyle różnych możliwości aby szukać dziury w całym ... To chyba takie czasy

Z drugiej strony wiem, że trudno trwać przy pozytywnym nastawianiu, gdy jest tyle możliwych czarnych scenariuszy ... co o tym myślicie?

PS jutro mam wizytę i nie mogę się doczekać serduszka. No i chcemy powiedzieć rodzicom :D

kasiulka123, edwarda20, Magdzia85F lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trochę rzuciłam okiem u innych dziewczyn i one miały większą betę na podobny czas więc ja już sama nie wiem Naprawdę ciekawi mnie jak tobie wyjdzie bo ja boję się że mimo iż mi przyrosła to i tak ma niski poziom (choć i tak jest o niebo lepiej niż rok temu) W poprzednich ciążach nie miałam świadomości takich badań nie czytałam tyle w necie i bez tej wiedzy "zdrowsza" byłam i spokojnie ciąże przechodziłam a teraz to jest już nawyk sprawdzania wszystkiego w necie i człowiek się tylko denerwuje Ale jakoś nie umiem przestać....

APrzybylska lubi tę wiadomość

kasiulka123
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O akurat koleżanka wyżej wspomniała o tym samym co ja :)

kasiulka123
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska masz zupełna rację!!! A ja jestem taka papla że już i mamie i szwagierce i oczywiście mężowi wypaplałam choć wiem że jeszcze powinnam trzymać język za zębami!!!

kasiulka123
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka123 poziom poziomem ważniejszy jest przyrost

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli mocno ciągnie Was brzuch to spokojnie bierzcie nospe. Ciągnięcia, kłucia sa normalne. To prawda najważniejsze sa przyrosty. Mi lekarz po tygodniu kazał sprawdzać bhcg i progesteron. Co na byc to bedzie głowa do gory. U mnie dzis 7w6d serducho bije 150/min, zarodek na całe 1.23cm. Termin porodu prawdopodobnie 31,03 lub 01.04.2018. I tak pomiary z prenatalnych sa najważniejsze.

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i bety:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na USG Jest pęcherzyk ciążowy ok. 9 mam ale nieregularny więc może być dobrze lub źle Mam czekać Czy orientujecie się w tej kwestii Miała tak któraś z was? W piątek powtórzyć betę

kasiulka123
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam na wiadomość od Ciebie kasiulka123. Ja miałam w 2 gier ciąży nieregularny i się nie udało. Ale beta mi kiepsko rosła wtedy też. Ja wciąż czekam na wyniki. Nic się nie martw na zapas, trzymam mocno kciuki.

• kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Chciałabym żeby było dobrze ale tracę nadzieję Jutro pójdę do innego lekarza chyba że w ostatniej chwili odwołam Ja teraz niecierpliwością czekam na Twoje wyniki Z całego serca życzę powodzenia!

kasiulka123
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś wszystko się opóźnia. Nie martw się na zapas jest jeszcze wczas, sama myślę że wtorkowe USG nie pokaże za wiele, z drugiej strony nadzieja jest zawsze.
    Myślę że powinnaś na spokojnie powtórzyć sobie betę i zobaczyć. Ale wiem ze to nie łatwe czekać. Mam nadzieje ze na następnej wizycie zobaczysz swojego kropka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska masz rację. Tylko ja już po przejściu jestem. Nie badałam bety. Nie czytałam, bo przecież w mojej rodzinie nie było problemów z ciążami. No moja starsza siostra leżała pierwszą, ale wszystko ok się ułożyło.
    A u mnie pierwsza ciąża i cp.
    Teraz dlatego sprawdziłam betę, idę do ginekologa pod koniec 6 tygodnia. I prawda co ma być, to będzie.

Trzymam za Nas wszystkie kciuki!!!!

• Doris 34 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do was wedlug om termim na 10.04
    To moja 3 ciaza. Pierwsza syn 2 latek.
    Druga

APrzybylska, Ilona92, kasiulka123 lubią tę wiadomość

• asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałam się dzisiejsza beta 819 podwaja się co 41 godzin jest dobrze.
    Spokojnych snów dziewczyny

APrzybylska, kasiulka123, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ