Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › I trymestr › Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, również chciałabym dołączyć do was Wg belly mam termin na 19-04-2017 W poniedziałek zrobiłam dwa testy na + oczywiście i betę która wyszła 255,3 i dziś powtórzyłam i jest 403.4 Mam nadzieję że jest ok Niby wyliczenia są opisane że w normie ale ja boję się że nagle się to cofnie (jestem po dwóch startach właśnie w początkach ciąży tylko wtedy bety były dużo niższe) A jak u was wychodziła beta w tym czasie (nie jestem pewna terminu owulacji ale okres był 13 lipca i mam 32 dniowe cykle) Mam już dwóch synków (8 i 5 lat) ale marzę o trzecim dziecku Z jednej strony się boję (dziś idę do lekarza i od razu zrobię usg dla pewności) a z drugiej strony myślę że już będzie ok Przepraszam za mój "monolog" ale musiałam się wygadać Z ogromną ciekawością będę zaglądać do was i podpatrywać jak u was!

APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

kasiulka123
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj ja ostatni okres 14 lipiec, dziś robiłam betę na wyniki czekam. Trzymam kciuki kasiulka123 daj znać po wizycie koniecznie co i jak. Ja dopiero we wtorek. Mamy jeden dzień różnicy

• kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać oczywiście ale mam takiego stracha że hej!!!

kasiulka123
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wyniki bety i się boje co dopiero przed usg. O której masz wizytę?

• kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 16 Zaraz po pracy Napiszę dopiero wieczór na spokojnie Ty za to napisz koniecznie jaka beta ci wyszła Jestem bardzo ciekawa

kasiulka123
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne jak tylko dostane wyniki

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe Kwietniowe Mamusie :D

Dziś od rana chodzą mi po głowie takie myśli: dlaczego nie potrafimy "normalnie" być w ciąży? Tak, zdaję sobie sprawę z tego, że są różne doświadczenia (sama mam niemiłe doświadczenia), ale mam na myśli to, że całe to bieganie na betę, porównywanie przyrostów, rozmiarów pęcherzyków, maluszków i inne doszukiwanie się problemów powoduje, że jeszcze bardziej się stresujemy.

Mam 3 rodzeństwa i nie pamiętam aby moja mama biegała z każdym wzdęciem do lekarza. Ona po prostu była w ciąży, a w sumie to spodziewała się dziecka i tyle. Nie zrozumcie mnie źle, nie mam tu na myśli tego, że same robimy coś źle, ale to, że obecnie mamy tyle różnych możliwości aby szukać dziury w całym ... To chyba takie czasy

Z drugiej strony wiem, że trudno trwać przy pozytywnym nastawianiu, gdy jest tyle możliwych czarnych scenariuszy ... co o tym myślicie?

PS jutro mam wizytę i nie mogę się doczekać serduszka. No i chcemy powiedzieć rodzicom :D

kasiulka123, edwarda20, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trochę rzuciłam okiem u innych dziewczyn i one miały większą betę na podobny czas więc ja już sama nie wiem Naprawdę ciekawi mnie jak tobie wyjdzie bo ja boję się że mimo iż mi przyrosła to i tak ma niski poziom (choć i tak jest o niebo lepiej niż rok temu) W poprzednich ciążach nie miałam świadomości takich badań nie czytałam tyle w necie i bez tej wiedzy "zdrowsza" byłam i spokojnie ciąże przechodziłam a teraz to jest już nawyk sprawdzania wszystkiego w necie i człowiek się tylko denerwuje Ale jakoś nie umiem przestać....

APrzybylska lubi tę wiadomość

kasiulka123
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O akurat koleżanka wyżej wspomniała o tym samym co ja :)

kasiulka123
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska masz zupełna rację!!! A ja jestem taka papla że już i mamie i szwagierce i oczywiście mężowi wypaplałam choć wiem że jeszcze powinnam trzymać język za zębami!!!

kasiulka123
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka123 poziom poziomem ważniejszy jest przyrost

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli mocno ciągnie Was brzuch to spokojnie bierzcie nospe. Ciągnięcia, kłucia sa normalne. To prawda najważniejsze sa przyrosty. Mi lekarz po tygodniu kazał sprawdzać bhcg i progesteron. Co na byc to bedzie głowa do gory. U mnie dzis 7w6d serducho bije 150/min, zarodek na całe 1.23cm. Termin porodu prawdopodobnie 31,03 lub 01.04.2018. I tak pomiary z prenatalnych sa najważniejsze.

APrzybylska, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i bety:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na USG Jest pęcherzyk ciążowy ok. 9 mam ale nieregularny więc może być dobrze lub źle Mam czekać Czy orientujecie się w tej kwestii Miała tak któraś z was? W piątek powtórzyć betę

kasiulka123
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam na wiadomość od Ciebie kasiulka123. Ja miałam w 2 gier ciąży nieregularny i się nie udało. Ale beta mi kiepsko rosła wtedy też. Ja wciąż czekam na wyniki. Nic się nie martw na zapas, trzymam mocno kciuki.

• kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Chciałabym żeby było dobrze ale tracę nadzieję Jutro pójdę do innego lekarza chyba że w ostatniej chwili odwołam Ja teraz niecierpliwością czekam na Twoje wyniki Z całego serca życzę powodzenia!

kasiulka123
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś wszystko się opóźnia. Nie martw się na zapas jest jeszcze wczas, sama myślę że wtorkowe USG nie pokaże za wiele, z drugiej strony nadzieja jest zawsze.
    Myślę że powinnaś na spokojnie powtórzyć sobie betę i zobaczyć. Ale wiem ze to nie łatwe czekać. Mam nadzieje ze na następnej wizycie zobaczysz swojego kropka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska masz rację. Tylko ja już po przejściu jestem. Nie badałam bety. Nie czytałam, bo przecież w mojej rodzinie nie było problemów z ciążami. No moja starsza siostra leżała pierwszą, ale wszystko ok się ułożyło.
    A u mnie pierwsza ciąża i cp.
    Teraz dlatego sprawdziłam betę, idę do ginekologa pod koniec 6 tygodnia. I prawda co ma być, to będzie.

Trzymam za Nas wszystkie kciuki!!!!

• Doris 34 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do was wedlug om termim na 10.04
    To moja 3 ciaza. Pierwsza syn 2 latek.
    Druga

APrzybylska, Ilona92, kasiulka123 lubią tę wiadomość

• asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałam się dzisiejsza beta 819 podwaja się co 41 godzin jest dobrze.
    Spokojnych snów dziewczyny

APrzybylska, kasiulka123, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 17 18 19 20 21 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ