X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to leż ile wlezie. Odpoczywaj i na pewno będzie lepiej. Gdzie ten dzidziuś się pcha. Jeszcze nie czas maluszku.

U mnie po tygodniu leżenia się poprawiło i u Ciebie tak będzie :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Cześć!!!

My już wróciliśmy. Fajnie było. Moje siostry 2latka jak się dowiedziała, że mam Dzidziusia w brzuchu, to tak się cieszyła. Nawet rączką podotykala. I pytała, czy ma buty?:-P

Tęskniąca współczuję!!! Trzymaj się i odpoczywaj!!!! Uważajcie na siebie!!!
    oLkaczucha mnie się wydaje, jak raz się zje, to nic nie będzie.
    APrzybylska i jak nocka w sypialni??? Jak się czujesz?
    Pomarańczka pysznie jedzonko wygląda!!!

Muszę trochę poleżeć,bo 3 h podróży to teraz jednak męczące. Jeszcze Maleństwo raz jak zaczęło mi w pęcherz tłuc, to szukaliśmy WC:-P
    Sypialnia jest piękna :) nowy materac bardzo wygodny. Czuję się zmęczona, ale ogólnie dobrze. Odliczam do czwartku :)

Dzidziuś w brzuchu, w butach :) mam z tego radochę ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Olu, ja jem szynkę parmeńską i lody z rzeczy zakazanych. Sama musisz sobie na to odpowiedzieć, nikt Ci nie da gwarancji.

Ja właśnie wróciłam z SORu - dostałam bardzo silnych skurczy (aż krzyczałam) i zaczęłam krwawić. Całe szczęście wszystko jest w miarę ok i puścili mnie do domu - mam leżeć. Dzidziuś ma bardzo nisko główkę, już pcha się na świat....ale poza tym reszta bez zmian, wiec teraz musze odpoczywać i liczyć na to, że bobasek się przesunie.

Kochana trzymaj sie dzielnie!
    Liczę na to, ze maluszek sie przekręci i podniesie!
    Moze warto skonsultowac to ze swoim lekarzem? Duzo pozytywnej energii Tobie wysyłamy ❤️❤️

Tęskniąca lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Cześć!!!

My już wróciliśmy. Fajnie było. Moje siostry 2latka jak się dowiedziała, że mam Dzidziusia w brzuchu, to tak się cieszyła. Nawet rączką podotykala. I pytała, czy ma buty?:-P

Tęskniąca współczuję!!! Trzymaj się i odpoczywaj!!!! Uważajcie na siebie!!!
    oLkaczucha mnie się wydaje, jak raz się zje, to nic nie będzie.
    APrzybylska i jak nocka w sypialni??? Jak się czujesz?
    Pomarańczka pysznie jedzonko wygląda!!!

Muszę trochę poleżeć,bo 3 h podróży to teraz jednak męczące. Jeszcze Maleństwo raz jak zaczęło mi w pęcherz tłuc, to szukaliśmy WC:-P

Cieszę sie, ze weekend udany:)
    Małe dzieci sa ekstra jak dowiadują sie, ze ktos mieszka w brzuszku. Zdziwienie jest rewelacyjne ! Akurat u mnie w rodzinie sporo sie teraz urodziło, troche w ciazy i mojej siostry ciotecznej syn był dobry to ciocia tez bedzie miała dzidziusia ? Mina zdziwienia mastercard.

Wiem jak to jest po podróży bo mnie męczą wypady do Warszawy, jazda po niej i spowrotem, także chyba sue skończyli jeżdżenie u mnie :(

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Tęskniąca leż, odpoczywaj, na pewno będzie dobrze.

Dziewczyny byłam dziś w tym nowo otwartym sklepie o którym wcześniej pisałam i tak się cieszę :D kupiliśmy wózek i fotelik :D Ludzi w sklepie masa- promocja robi swoje;)

Czuje że zaczynają puchnąć mi nogi i zastanawiam się czy to nie za wcześnie na tego typu dolegliwości.....

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona u mnie niby Mąż prowadził, ale normalnie jakaś taka zjechana byłam. Choć i tak lepiej w tą stronę. W tamtą jakoś było mi tak mega niewygodnie.
    A ta Mała siostrzenica to myślałam, że mojego Męża to normalnie zadusi, tak się do Niego garnie :)

Monn jaki wózek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 19:06

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy Cybex priam w kolorze fioletowym :) mam nadzieję że dziewczynka pozostanie dziewczynką ;)

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn i jak wysoko gondola? Duża zniżka była w Tosi?

• Monnn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zniżka 20% na wszystko, a jeśli chodzi o wysokość gondoli to nie jest ona tak wysoko jak np. w stokke ale nie jest jakoś nisko, ja mam jakieś 166cm i jest ok.
    Ps. Twój next też czekał na Ciebie ;)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn tylko ja juz sama nie wiem czego chcę. Każę Mężowi zdecydować.

20% oo bardzo dużo. A fotelik jaki wzieliscie?

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Tęskniąca - odpoczywaj dużo :*
    Niech dzidziusiowi się jeszcze nie spieszy!

A ja przepadłam dziś na Aliexpress... masakra :)
    Tam całe dnie można spędzić :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) pozdrowienia znad morza :)
    Ja juz po pol dnia podrozowania odpoczywam. Obawiam sie ze lapie jakies przeziebienie wiec rumiankowa inhalacja zaliczona

Emily, polecisz jakies sklepy w trojmiescie gdzie mozna wozki poogladac? Chcialabym na zywo poogladac jakbajwiecej :)

Tesknica- odpoczywaj!!! I oby wszystko bylo dobrze

Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP_02 - polecam Mama i Ja w Gdyni (na Hutniczej chyba, tam też swietnie doradza z fotelikiem!). Jest tez Mama i Ja w Gdansku przy Grunwaldzkiej, Akpol (drogi!) Przy Jaskowej Dolinie i Bobowozki przy Lostowickiej chyba :)

Ale rozpocznijcie od Mama i Ja w Gdyni i zrobcie tez przymiarke fotelikow (chyba ze nie jestescie autem xD).

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgubiłam gdzies post ale czytałam o alliexpress .. jak zamawiacie stamtąd? Ja próbuje przełączyć na polski język i jest ok ale na pln juz sie nie da.. jak chce kliknąć kup to i tak wszystko wraca na angielski i dolary ...

iv09mg7yklmn388j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płace zawsze przez PayPal lub kartą.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlKaczucha :) tak jest, że w koszyku w dolarach jest. Ja sie tym nie przejmuje, orientacyjnie mnoze sobie wszystko razy 4 :) a na koniec, robiąc przelew przez przelewy 24 (juz nie trzeba placic karta, można normalnie z konta) pojawia sie kwota do zaplaty w zlotowkach :) wiec jest wszystko gites :))

olKaczucha lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i warto przeglądać aliexpress przez google chrome, wrzucać do koszyka a pozniej kupic przez aplikacje - czesto sa nizsze ceny :)

Magdzia85F, Tusianka, olKaczucha lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!
    cały weekend spędziłam tylko z mężem i powiem Wam, że to super sprawa :) człowiek zaganiany, ciągle praca, praca, obowiązki, zakupy i nie ma czasu na najważniejsze - na posiedzenie obok siebie, na pobycie ze sobą :) a dzięki zawirowaniu w pracy Męża mieliśmy weekend dla siebie. Dzisiaj idzie na dwie rozmowy o pracę a ja ostatni tydzień pracuję i od piątku wolność! :D

dzisiaj nad ranem córa mnie w końcu skopała <3 miałam kiepską noc, często się budziłam, no i tak już nad ranem (się rozjaśniało) przebudziłam się po raz kolejny i czuję takie dziwne coś, położyłam rękę na brzuch (tak nisko na linii majtek) i znów chyba cztery kopniaki pod rząd <3 w końcu się doczekałam! :D

Tęskniąca - odpoczywaj dużo i regularnie, na pewno będzie dobrze, może to tylko takie ostrzeżenie - kciukamy za Was! :*

Tęskniąca, Magdzia85F, Tusianka, grzanewino, Monnn, BP 02 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    mój maluszek, jak kładę rękę na brzuszku to od razu się uspokaja. Śmieję się, że wie, że mamusia rządzi twardą ręką haha...;) i nie ma co z nią zaczynać ;)

Powiem Wam szczerze, że mnie nadal boli i to bardzo, ból mnie obudził nad ranem tylko tym razem z drugiej strony. Zrobiłam śniadanie i leże dalej. Czasem przechodzi. Trochę boję się być teraz sama. Mam nadzieję, że to minie za kilka dni, bo 4 miesięcy tak to ja nie wytrzymam - ból naprawdę potrafi dać w kość.

Muszę kogoś poprosić o zakupy i stertę kolorowych gazet, bo na książce nie mogę się skupić przez ból.
    Zrobiłabym sobie zakupy w Tesco z dowozem, ale Tesco bankrutuje w PL i redukuje pracowników i oczywiscie zaczeli od kierowcow...fu...k ;p jak pech to pech...nie lubię prosić o pomoc ale tym razem chyba nie mam wyjscia...;(

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniaca trzymaj się! Mam nadzieję że to tylko chwilowe zawirowania :-)

A ja dziś proszę o kciuki, przed 2 wizyta, i bardzo licze w końcu na inf czy w brzuchu mieszka ona czy on :-)

pomarańczka_33, APrzybylska, Tusianka, BP 02, olKaczucha lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ