X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to leż ile wlezie. Odpoczywaj i na pewno będzie lepiej. Gdzie ten dzidziuś się pcha. Jeszcze nie czas maluszku.

U mnie po tygodniu leżenia się poprawiło i u Ciebie tak będzie :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Cześć!!!

My już wróciliśmy. Fajnie było. Moje siostry 2latka jak się dowiedziała, że mam Dzidziusia w brzuchu, to tak się cieszyła. Nawet rączką podotykala. I pytała, czy ma buty?:-P

Tęskniąca współczuję!!! Trzymaj się i odpoczywaj!!!! Uważajcie na siebie!!!
    oLkaczucha mnie się wydaje, jak raz się zje, to nic nie będzie.
    APrzybylska i jak nocka w sypialni??? Jak się czujesz?
    Pomarańczka pysznie jedzonko wygląda!!!

Muszę trochę poleżeć,bo 3 h podróży to teraz jednak męczące. Jeszcze Maleństwo raz jak zaczęło mi w pęcherz tłuc, to szukaliśmy WC:-P
    Sypialnia jest piękna :) nowy materac bardzo wygodny. Czuję się zmęczona, ale ogólnie dobrze. Odliczam do czwartku :)

Dzidziuś w brzuchu, w butach :) mam z tego radochę ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Olu, ja jem szynkę parmeńską i lody z rzeczy zakazanych. Sama musisz sobie na to odpowiedzieć, nikt Ci nie da gwarancji.

Ja właśnie wróciłam z SORu - dostałam bardzo silnych skurczy (aż krzyczałam) i zaczęłam krwawić. Całe szczęście wszystko jest w miarę ok i puścili mnie do domu - mam leżeć. Dzidziuś ma bardzo nisko główkę, już pcha się na świat....ale poza tym reszta bez zmian, wiec teraz musze odpoczywać i liczyć na to, że bobasek się przesunie.

Kochana trzymaj sie dzielnie!
    Liczę na to, ze maluszek sie przekręci i podniesie!
    Moze warto skonsultowac to ze swoim lekarzem? Duzo pozytywnej energii Tobie wysyłamy ❤️❤️

Tęskniąca lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Cześć!!!

My już wróciliśmy. Fajnie było. Moje siostry 2latka jak się dowiedziała, że mam Dzidziusia w brzuchu, to tak się cieszyła. Nawet rączką podotykala. I pytała, czy ma buty?:-P

Tęskniąca współczuję!!! Trzymaj się i odpoczywaj!!!! Uważajcie na siebie!!!
    oLkaczucha mnie się wydaje, jak raz się zje, to nic nie będzie.
    APrzybylska i jak nocka w sypialni??? Jak się czujesz?
    Pomarańczka pysznie jedzonko wygląda!!!

Muszę trochę poleżeć,bo 3 h podróży to teraz jednak męczące. Jeszcze Maleństwo raz jak zaczęło mi w pęcherz tłuc, to szukaliśmy WC:-P

Cieszę sie, ze weekend udany:)
    Małe dzieci sa ekstra jak dowiadują sie, ze ktos mieszka w brzuszku. Zdziwienie jest rewelacyjne ! Akurat u mnie w rodzinie sporo sie teraz urodziło, troche w ciazy i mojej siostry ciotecznej syn był dobry to ciocia tez bedzie miała dzidziusia ? Mina zdziwienia mastercard.

Wiem jak to jest po podróży bo mnie męczą wypady do Warszawy, jazda po niej i spowrotem, także chyba sue skończyli jeżdżenie u mnie :(

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Tęskniąca leż, odpoczywaj, na pewno będzie dobrze.

Dziewczyny byłam dziś w tym nowo otwartym sklepie o którym wcześniej pisałam i tak się cieszę :D kupiliśmy wózek i fotelik :D Ludzi w sklepie masa- promocja robi swoje;)

Czuje że zaczynają puchnąć mi nogi i zastanawiam się czy to nie za wcześnie na tego typu dolegliwości.....

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona u mnie niby Mąż prowadził, ale normalnie jakaś taka zjechana byłam. Choć i tak lepiej w tą stronę. W tamtą jakoś było mi tak mega niewygodnie.
    A ta Mała siostrzenica to myślałam, że mojego Męża to normalnie zadusi, tak się do Niego garnie :)

Monn jaki wózek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 19:06

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy Cybex priam w kolorze fioletowym :) mam nadzieję że dziewczynka pozostanie dziewczynką ;)

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn i jak wysoko gondola? Duża zniżka była w Tosi?

• Monnn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zniżka 20% na wszystko, a jeśli chodzi o wysokość gondoli to nie jest ona tak wysoko jak np. w stokke ale nie jest jakoś nisko, ja mam jakieś 166cm i jest ok.
    Ps. Twój next też czekał na Ciebie ;)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn tylko ja juz sama nie wiem czego chcę. Każę Mężowi zdecydować.

20% oo bardzo dużo. A fotelik jaki wzieliscie?

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Tęskniąca - odpoczywaj dużo :*
    Niech dzidziusiowi się jeszcze nie spieszy!

A ja przepadłam dziś na Aliexpress... masakra :)
    Tam całe dnie można spędzić :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) pozdrowienia znad morza :)
    Ja juz po pol dnia podrozowania odpoczywam. Obawiam sie ze lapie jakies przeziebienie wiec rumiankowa inhalacja zaliczona

Emily, polecisz jakies sklepy w trojmiescie gdzie mozna wozki poogladac? Chcialabym na zywo poogladac jakbajwiecej :)

Tesknica- odpoczywaj!!! I oby wszystko bylo dobrze

Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP_02 - polecam Mama i Ja w Gdyni (na Hutniczej chyba, tam też swietnie doradza z fotelikiem!). Jest tez Mama i Ja w Gdansku przy Grunwaldzkiej, Akpol (drogi!) Przy Jaskowej Dolinie i Bobowozki przy Lostowickiej chyba :)

Ale rozpocznijcie od Mama i Ja w Gdyni i zrobcie tez przymiarke fotelikow (chyba ze nie jestescie autem xD).

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgubiłam gdzies post ale czytałam o alliexpress .. jak zamawiacie stamtąd? Ja próbuje przełączyć na polski język i jest ok ale na pln juz sie nie da.. jak chce kliknąć kup to i tak wszystko wraca na angielski i dolary ...

iv09mg7yklmn388j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płace zawsze przez PayPal lub kartą.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlKaczucha :) tak jest, że w koszyku w dolarach jest. Ja sie tym nie przejmuje, orientacyjnie mnoze sobie wszystko razy 4 :) a na koniec, robiąc przelew przez przelewy 24 (juz nie trzeba placic karta, można normalnie z konta) pojawia sie kwota do zaplaty w zlotowkach :) wiec jest wszystko gites :))

olKaczucha lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i warto przeglądać aliexpress przez google chrome, wrzucać do koszyka a pozniej kupic przez aplikacje - czesto sa nizsze ceny :)

Magdzia85F, Tusianka, olKaczucha lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!
    cały weekend spędziłam tylko z mężem i powiem Wam, że to super sprawa :) człowiek zaganiany, ciągle praca, praca, obowiązki, zakupy i nie ma czasu na najważniejsze - na posiedzenie obok siebie, na pobycie ze sobą :) a dzięki zawirowaniu w pracy Męża mieliśmy weekend dla siebie. Dzisiaj idzie na dwie rozmowy o pracę a ja ostatni tydzień pracuję i od piątku wolność! :D

dzisiaj nad ranem córa mnie w końcu skopała <3 miałam kiepską noc, często się budziłam, no i tak już nad ranem (się rozjaśniało) przebudziłam się po raz kolejny i czuję takie dziwne coś, położyłam rękę na brzuch (tak nisko na linii majtek) i znów chyba cztery kopniaki pod rząd <3 w końcu się doczekałam! :D

Tęskniąca - odpoczywaj dużo i regularnie, na pewno będzie dobrze, może to tylko takie ostrzeżenie - kciukamy za Was! :*

Tęskniąca, Magdzia85F, Tusianka, grzanewino, Monnn, BP 02 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    mój maluszek, jak kładę rękę na brzuszku to od razu się uspokaja. Śmieję się, że wie, że mamusia rządzi twardą ręką haha...;) i nie ma co z nią zaczynać ;)

Powiem Wam szczerze, że mnie nadal boli i to bardzo, ból mnie obudził nad ranem tylko tym razem z drugiej strony. Zrobiłam śniadanie i leże dalej. Czasem przechodzi. Trochę boję się być teraz sama. Mam nadzieję, że to minie za kilka dni, bo 4 miesięcy tak to ja nie wytrzymam - ból naprawdę potrafi dać w kość.

Muszę kogoś poprosić o zakupy i stertę kolorowych gazet, bo na książce nie mogę się skupić przez ból.
    Zrobiłabym sobie zakupy w Tesco z dowozem, ale Tesco bankrutuje w PL i redukuje pracowników i oczywiscie zaczeli od kierowcow...fu...k ;p jak pech to pech...nie lubię prosić o pomoc ale tym razem chyba nie mam wyjscia...;(

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniaca trzymaj się! Mam nadzieję że to tylko chwilowe zawirowania :-)

A ja dziś proszę o kciuki, przed 2 wizyta, i bardzo licze w końcu na inf czy w brzuchu mieszka ona czy on :-)

pomarańczka_33, APrzybylska, Tusianka, BP 02, olKaczucha lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ