Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Mamuśki
Magdzia udanego weekendu
Klaudia Twój opis to jakbyś o mnie pisała a jak Ci idzie przekładanie się z boku na bok w łóżku? To u mnie też wygląda dość ciekawie.
Ja dziś wybieram się do sklepu na kawę i pobuszować trochę po sklepach. A w weekend kończymy remont sypialni14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Moze nie az tak bardzo sapie, ale brzuch mi przeszkadza w zakładaniu skarpetek czy butów na stojąco nie powinno sie ściskać brzucha, ale jakis nie potrafię do tego przywyknąć he he. Obracanie i mnie w miare, ale czasem jak mam wzdęcia to boli mnie brzuch poprostu.
-
cześć
jesteśmy po wizycie u pani doktor wszystko jest dobrze, wyniki super, Maleńka ciągle z rączkami przy buźce waga poszła w górę i pani doktor zadowolona
i jesteśmy umówione, że za tydzień jadę po zwolnienie i dołączam do Waszego Klubu Leniucha jeszcze tylko 7 dni...Monnn, aga_90, Tusianka, APrzybylska, olKaczucha, Ilona92 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Hej
Klaudia, Ania mam ten sam problem obracanie się na łóżku to jakiś cyrk mąż się śmieje że przecież nie jestem jeszcze gruba, a dźwigam się i stękam..... co będzie później????Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 12:50
grzanewino lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny, parę dni mnie nie było i nadrabiam zaległości
ja dziś dzień zaczęłam od wymiotów i mdli mnie od rana.. a już liczyłam że będzie spokój.
zamówiłam sobie dziś rogala do spania i nie mogę się doczekać aż przyjdzie bo zwinięta między nogami kołdra przestaje wystarczać ;p
co do porodu- i ja tego i chcę i mój mąż, także bez spiny w tej kwestii u nas, bardziej się martwię żeby mi nie zemdlał
rozeznania w wózkach nadal nie mam, bo mi mama zabroniła w ogóle oglądać "bo z wcześnie" i dla świętego spokoju czekam.. aż Wam zazdroszczę że macie już tyle rzeczy ogarnięte i wybrane
co do chustowania to czytałam ostatnio ciekawy wywiad na fb (dlatego nie mam linku) i coraz bardziej sie do tego przekonuję już bym chciała nosić tak Dzieciątko
miłego dnia i weekendu
Ps. moje imię chyba tajemnicą nie jest
Ps2. Ola, mam nadzieję że to nic złego, daj znać później.APrzybylska lubi tę wiadomość
-
Belly mówi, że dzisiaj zaczynam 22 tydzień i szósty miesiąc Kiedy to zleciało?!
Z przewróceniem się w łóżku też u mnie kiepsko, ubrania i skarpetki staram się zakładać na siedząco. Ale może to u mnie akurat z powodu tej rwy, bo praktycznie nie ma mowy o stanięciu na prawej nodze. Chociaż dzisiaj jest lepiej, ale to pewnie mała się ułożyła inaczej i praktycznie nie uciska na nerw.
Niby na tym etapie nie musi być jeszcze ciągle ruchów. Zjedz coś słodkiego, połóż się, przyłóż rękę do brzucha, powinno pomóc. A jak Cię to bardzo niepokoi, to jedź do szpitala. Lepiej wyjść na panikarę, niż potem pluć sobie w brodę. Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku!
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Ja raz czuje raz nie, sa takie dni ze nie czuje wczoraj np w ogole nie czułam ale bylam akurat na usg i widzialam jak sie ruszal. Ja mam lozysko na przedniej scianie i dr powiedziala ze jeszcze moze tak byc wiec jestem spokojna. Albo maly sie akurat tak ulozyl ze kopie do srodka.
-
olKaczucha wrote:Hello:) dziewczyny u mnie 22 tydzien .. od wczoraj nie czuje ruchów ;( czy ktoras tak miala??14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Czesc
U mnie podobnie- tez nie ma poki co zadnej regularnosci w czuciu ruchow. Mam lozysko na przedniej scianie macicy co moze blokowac odczucia podobno a nawet blokowac slyszalnosc tetna detektorem ( polozna nawet dzis znalezc nie potrafila wiec sie zestersowalam, ale mnie uspokajala ze stary sprzed i to lozysko...)
-
Dzieki dziewczyny za wskazówki;*
Juz chyba jest dobrze bo sie polożyłam i zjadlam jakas godz temu marsa i czuje ze cos tam sie rusza wizyte mam w poniedzialek i to jeszcze dwie.. prenatalne i u swojego gin takze bede dopytywac co dokladniej w takich sytuacjachTusianka, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Ano i moze sie wkurzylan i dlatego sie rusza bo gościu z firmy kladl mi podloge w całym mieszkaniu.. no i jak to fachowcy maja wszystko w dupie. Nie bylo idealnie rowno ale tam gdzie by chcial to by cos podłożył zeby sie tak podloga nie chustała a on oczywiscie za metr ma płacone wiec wszystko gdzies... i kładł jak leci i teraz wszystko tanczy. Mam nadzieje ze sie jeszcze 'uleży'..
-
nick nieaktualnyWitajcie, nie jestem w stanie was nadgonic.
Ja po wizycie ok wszystko moje dziecko jest pionowo dlatego tak nisko kopie ale wszystko ok. Miałam bardzo stresujacy tydzień nie mam Już siły na nic.
Ja jeszcze dwa miesiące pracy.
Wózek też chcę kupić używany ale nie mam nic na oku.
Ogólnie to nie mam nic dla synka, z ciążowych rzeczy to mam rogala do spania tego największego i super sprawa.
Za tydzień jedziemy do brata męża na roczek ich synka więc pewnie więcej się.dowiwm co trzeba jaki wózek itp.
Ja też w tamtą niedzielę stresowałam się brakiem ruchów, ale wzielam trochę na luz i czuje codziennie
Brzuch z Was mam największy i też ciągle sapie w pracy jak się schylam to już mi ciężko.
Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu.Tusianka, Tęskniąca, APrzybylska, aga_90 lubią tę wiadomość
-
Byliśmy dziś z dzidzią u ginekologa zastępczego (bo mój prowadzący oczywiście zgłosił nieobecność), więc ten jako że nie jestem jego pacjentką wypisał i tylko kolejne L4 i poweidział, że już czas zapisać się na usg połówkowe. Spytał jeszcze czy czuję ruchy, to mówię, że w niedzielę poczułam pierwszy raz, a pźniej że już nie tak dokładnie, a on mówi, że to albo się czuje codziennie, albo wcale. Kurde mówie, no coś czuję, ale nie tak silno i mocno jak w niedzielę. a on, no dobrze dobrze, bo to już w sumie pora żebym zaczęła czuć. Ale nawet nie spojrzał na dzidzię przez usg, chociaz stało zaraz obok, miał pod ręką. Nawet mnie nie dotknął. Kurde. We wtorek ide do innego i powiem, że chcę zmienić mojego prowadzącego na niego, to może będzie bardziej zaangażowany i mnie chociaż zbada, albo spyta czy mnie pobolewa brzuch albo czy mam jakies dolegliwości, a nie taka olewka totalna. Ech.
-
Aaaaaaa!!!!!!!
Znalazłam promocję na sesję brzuszową i noworodkową
Teraz tylko muszę znaleźć pieniądze do jutra na nią, albo przekonać Panią Fotograf, żeby się zgodziła na późniejszy przelew
Trzymajcie kciuki, żeby się udało :*Tęskniąca, APrzybylska, Tusianka, Monnn lubią tę wiadomość