X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Magda!
    Dzieku i Udanego weekendu!

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    udanego weekendu Madziu;)
    dziewczyny czy Wy też tak macie: zakładam skarpetki- sapie, schylam sie po coś - ledwo sie po scianie podnosze ;) juz mi jest mega ciezko a bedzie tylko gorzej....az sie boje pomyslec ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki :)

Magdzia udanego weekendu :)

Klaudia Twój opis to jakbyś o mnie pisała ;) a jak Ci idzie przekładanie się z boku na bok w łóżku? To u mnie też wygląda dość ciekawie.

Ja dziś wybieram się do sklepu na kawę i pobuszować trochę po sklepach. A w weekend kończymy remont sypialni :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze nie az tak bardzo sapie, ale brzuch mi przeszkadza w zakładaniu skarpetek czy butów na stojąco :) nie powinno sie ściskać brzucha, ale jakis nie potrafię do tego przywyknąć he he. Obracanie i mnie w miare, ale czasem jak mam wzdęcia to boli mnie brzuch poprostu.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello:) dziewczyny u mnie 22 tydzien .. od wczoraj nie czuje ruchów ;( czy ktoras tak miala??

iv09mg7yklmn388j.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

jesteśmy po wizycie u pani doktor :) wszystko jest dobrze, wyniki super, Maleńka ciągle z rączkami przy buźce ;) waga poszła w górę i pani doktor zadowolona :)
    i jesteśmy umówione, że za tydzień jadę po zwolnienie i dołączam do Waszego Klubu Leniucha ;D jeszcze tylko 7 dni... ;)

Monnn, aga_90, Tusianka, APrzybylska, olKaczucha, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Klaudia, Ania mam ten sam problem ;) obracanie się na łóżku to jakiś cyrk :D mąż się śmieje że przecież nie jestem jeszcze gruba, a dźwigam się i stękam..... co będzie później???? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 12:50

grzanewino lubi tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Hello:) dziewczyny u mnie 22 tydzien .. od wczoraj nie czuje ruchów ;( czy ktoras tak miala??
    Zjedz vos słodkiego poloz sie potarmos brzuch, jak w pol godziny nic to migiem na sor bo to nie zarty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta jak od wczoraj to dawno bym byla na izbie.. ehh

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, parę dni mnie nie było i nadrabiam zaległości :P

ja dziś dzień zaczęłam od wymiotów i mdli mnie od rana.. a już liczyłam że będzie spokój.
    zamówiłam sobie dziś rogala do spania i nie mogę się doczekać aż przyjdzie :D bo zwinięta między nogami kołdra przestaje wystarczać ;p

co do porodu- i ja tego i chcę i mój mąż, także bez spiny w tej kwestii u nas, bardziej się martwię żeby mi nie zemdlał :P

rozeznania w wózkach nadal nie mam, bo mi mama zabroniła w ogóle oglądać "bo z wcześnie" i dla świętego spokoju czekam.. aż Wam zazdroszczę że macie już tyle rzeczy ogarnięte i wybrane :)
    co do chustowania to czytałam ostatnio ciekawy wywiad na fb (dlatego nie mam linku) i coraz bardziej sie do tego przekonuję :D już bym chciała nosić tak Dzieciątko ;)

miłego dnia i weekendu :)

Ps. moje imię chyba tajemnicą nie jest :)
    Ps2. Ola, mam nadzieję że to nic złego, daj znać później.

APrzybylska lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly mówi, że dzisiaj zaczynam 22 tydzień i szósty miesiąc :D Kiedy to zleciało?!

Z przewróceniem się w łóżku też u mnie kiepsko, ubrania i skarpetki staram się zakładać na siedząco. Ale może to u mnie akurat z powodu tej rwy, bo praktycznie nie ma mowy o stanięciu na prawej nodze. Chociaż dzisiaj jest lepiej, ale to pewnie mała się ułożyła inaczej i praktycznie nie uciska na nerw.

Niby na tym etapie nie musi być jeszcze ciągle ruchów. Zjedz coś słodkiego, połóż się, przyłóż rękę do brzucha, powinno pomóc. A jak Cię to bardzo niepokoi, to jedź do szpitala. Lepiej wyjść na panikarę, niż potem pluć sobie w brodę. Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz czuje raz nie, sa takie dni ze nie czuje wczoraj np w ogole nie czułam ale bylam akurat na usg i widzialam jak sie ruszal. Ja mam lozysko na przedniej scianie i dr powiedziala ze jeszcze moze tak byc wiec jestem spokojna. Albo maly sie akurat tak ulozyl ze kopie do srodka.

oar8flw1tpge67lg.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Ja w ogóle bardzo słabo i rzadko czuję (łożysko na przedniej ścianie i tłuszcz). Ale skoro u Ciebie już było wyraźnie, to może spróbuj do lekarza się dodzwonić żeby sprawdził. Mam nadzieję, że maluszek po prostu odpoczywa. Daj znać.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

U mnie podobnie- tez nie ma poki co zadnej regularnosci w czuciu ruchow. Mam lozysko na przedniej scianie macicy co moze blokowac odczucia podobno a nawet blokowac slyszalnosc tetna detektorem ( polozna nawet dzis znalezc nie potrafila wiec sie zestersowalam, ale mnie uspokajala ze stary sprzed i to lozysko...)

dxomclb10296nsxe.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wskazówki;*
    Juz chyba jest dobrze bo sie polożyłam i zjadlam jakas godz temu marsa i czuje ze cos tam sie rusza ;) wizyte mam w poniedzialek i to jeszcze dwie.. prenatalne i u swojego gin takze bede dopytywac co dokladniej w takich sytuacjach ;)

Tusianka, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano i moze sie wkurzylan i dlatego sie rusza bo gościu z firmy kladl mi podloge w całym mieszkaniu.. no i jak to fachowcy maja wszystko w dupie. Nie bylo idealnie rowno ale tam gdzie by chcial to by cos podłożył zeby sie tak podloga nie chustała a on oczywiscie za metr ma płacone wiec wszystko gdzies... i kładł jak leci i teraz wszystko tanczy. Mam nadzieje ze sie jeszcze 'uleży'..

iv09mg7yklmn388j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od gina usłyszałam na ostatniej wizycie:

" przez tysiąclecia nikt nigdy nie wynalazł lepszego lekarstwa na dolegliwości ciążowe niż leżenie" ;) trzymajmy się tego dziewczyny ;)

aga_90, Tusianka, grzanewino, APrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, nie jestem w stanie was nadgonic.

Ja po wizycie ok wszystko moje dziecko jest pionowo dlatego tak nisko kopie ale wszystko ok. Miałam bardzo stresujacy tydzień nie mam Już siły na nic.

Ja jeszcze dwa miesiące pracy.

Wózek też chcę kupić używany ale nie mam nic na oku.
    Ogólnie to nie mam nic dla synka, z ciążowych rzeczy to mam rogala do spania tego największego i super sprawa.

Za tydzień jedziemy do brata męża na roczek ich synka więc pewnie więcej się.dowiwm co trzeba jaki wózek itp.

Ja też w tamtą niedzielę stresowałam się brakiem ruchów, ale wzielam trochę na luz i czuje codziennie

Brzuch z Was mam największy i też ciągle sapie w pracy jak się schylam to już mi ciężko.

Pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu.

Tusianka, Tęskniąca, APrzybylska, aga_90 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś z dzidzią u ginekologa zastępczego (bo mój prowadzący oczywiście zgłosił nieobecność), więc ten jako że nie jestem jego pacjentką wypisał i tylko kolejne L4 i poweidział, że już czas zapisać się na usg połówkowe. Spytał jeszcze czy czuję ruchy, to mówię, że w niedzielę poczułam pierwszy raz, a pźniej że już nie tak dokładnie, a on mówi, że to albo się czuje codziennie, albo wcale. Kurde mówie, no coś czuję, ale nie tak silno i mocno jak w niedzielę. a on, no dobrze dobrze, bo to już w sumie pora żebym zaczęła czuć. Ale nawet nie spojrzał na dzidzię przez usg, chociaz stało zaraz obok, miał pod ręką. Nawet mnie nie dotknął. Kurde. We wtorek ide do innego i powiem, że chcę zmienić mojego prowadzącego na niego, to może będzie bardziej zaangażowany i mnie chociaż zbada, albo spyta czy mnie pobolewa brzuch albo czy mam jakies dolegliwości, a nie taka olewka totalna. Ech.

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa!!!!!!!
    Znalazłam promocję na sesję brzuszową i noworodkową <3

Teraz tylko muszę znaleźć pieniądze do jutra na nią, albo przekonać Panią Fotograf, żeby się zgodziła na późniejszy przelew :)

Trzymajcie kciuki, żeby się udało :*

Tęskniąca, APrzybylska, Tusianka, Monnn lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ