X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Nie mam pojęcia - moja bratowa ma wózek bexa line - nie wiem czy polski, ale jest bardzo zadowolona.

Wiesz, mi się ogromnie podobają wózki stokke, ale... hmmm... cena zabija xD

Mnie też się podobają drogie, ale szczerze - to szkoda mi wydawać 5000 zł na wózek i to bez fotelika :(

grzanewino - nie wiem, może to kwestia szpanu? Bo nie rozumiem.

Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F - dla szpanu to my się będziemy wozić po dzielnicach :D
    albo mężowie z juniorami :)

a wiesz, że mój mąż mieszkał parę lat w Piastowie? ;>

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie nie bardzo podoba ten bardzo nowoczesny design w niektorych jak quinny czy chico... moze ja tradycjonalistka jestem :D
    Tutaj na Wegrzech duzo polskich widac w sklepach, wiec chyba nie moga byc takie zle :)

Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Tosia otwiera się na Woli ul. Legendy.
    Emily ja też byłam mocno za stokke ale niestety pani w sklepie powiedziała że te wózki to nadają się do jazdy tylko po centrum handlowym- zero amortyzacji; stelaż jest cały plastikowy i tak jak dla mnie odpada bo chodniki krzywe a i po budowie będziemy jeździć.

Kurde dopiero skończyłam robić kluski śląskie, to mój debiut a ciasta narobiłam na milion klusek ;D

Ilona92, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    Magdzia85F - dla szpanu to my się będziemy wozić po dzielnicach :D
    albo mężowie z juniorami :)

a wiesz, że mój mąż mieszkał parę lat w Piastowie? ;>

Hehe racja:P

O, proszę. Szczerze, mieszkam tu od 7 lat - i brzydko tu:P ale jakoś przywykliśmy i tak zostaliśmy.

BP mnie się podobają proste, nie typu te łódkowe, ale co zrobić, jak te właśnie mają dobrą amortyzację i cena nie powala.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kategoria dzieci to taka sama zagłada jak moda na dietę w zywnosci.

Pico wydawać 3000czy 5000 tys na wózek? Gondola pol roku , pozniej spacerówka i biegasz za dzieckiem . Fotelik ok ! Przyznaje racje, ciagle potrzebny , ale mclaren wartosci samochodu? Albo te szumisie, kocyk, śpiworek, a moze ponton ? To tylko omawianie ludzi :) sa niektóre fajne rozwiazania nie powiem.

Myśle bad chustowaniem, ale na poczatku dziecko tez nie moze przebywać długo w takiej pozycji, pozbiej ok a dalej juz dziecko Nam podziękuje. Bliskość , strefa bezpieczna rozumiem. Moze sie skuszę sama. Trzeba tak filtrować informacje, ze głowa od tego boli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 17:52

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona racja. Zastanawiam się i tak dziś mówię do Męża, czy to że damy za wózek 2200 zł, to nie mało, bo może szkoda Nam kasy - a On na mnie z taką miną, że wymyślam i mówi: postanowione kupujemy ten i tyle.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na początku myślałam, że porządny wózek to z 5000 będzie kosztował, teraz im dalej w las tym lepiej wiem, że do 2000-2500 to się juz wypas kupi. Ponieważ byłam przygotowana na ta pierwszą kwotę, to zastanawiam się, czy zaoszczędzoną kasę nie wydać na bank komórek macierzystych - właśnie o tym czytam. Myślałyście o tym w ogóle czy to też fanaberia dla bogaczy? Bo ja już głupieje co by było potrzebne i wartościowe a co nie....

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu a ja byle najtaniej uzywany za 700zl i szkoda mi bo duzo kasy hahaha sknera :D ja dzis akcja oczyszczanio rozjasniania wlosow odrobine ;)

Magdzia85F, grzanewino, Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,5 dnia mnie nie było i ciężko za Wami nadążyć :D

Jako, że szybko nie planujemy drugiego dziecka, chcemy kupić używany wózek. Fotelik do auta kupimy nowy, to na pewno. Za to kuzynka męża się zaoferowała, że nam odda ubranka po swojej córce :)

Skierowanie do neurologa dostałam. Za to w rejestracji mi powiedzieli, że mam dzwonić po weekendzie i będą wtedy terminy na grudzień :D Zapytałam się, jak to się ma do tej ustawy i tego, że kobieta w ciąży powinna mieć wyznaczoną wizytę w ciągu 7 dni (bo na skierowaniu jak byk CIĄŻĄ 21T). Powiedziała mi baba, że mogę sobie przyjść w godzinach przyjęć poradni (8-11) i liczyć na jutro, że mnie lekarz przyjmie. Jutro jeszcze podjadę do innej przychodni i zobaczę, czy tam coś mi się uda zdziałać :/

A tak w ogóle, to Marta jestem :D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, jestem nadal w szoku ;) znalazłam wózek, który mi się podoba i spełnia większość moich wymogów.

http://allegro.pl/bebetto-2017-wozek-nico-plus-gondola-fotelik-3w1-i7041842138.html

to jest oferta na 3w1, ale chodzi mi po prostu o model. Niemniej jednak najpierw wybierzemy się z mężem "obmacać" to, co znajdziemy w mieście.

Magdzia85F, Tęskniąca lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny ten wózek, koniecznie podjedź i sprawdź, czy Ci odpowiada na żywo. Ale widzisz!? Już coś masz na oku:-)

Marta widzę, że niezła ściema z tą ustawą. Powodzenia jutro w takim razie!

APrzybylska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ja też na początku myślałam, że porządny wózek to z 5000 będzie kosztował, teraz im dalej w las tym lepiej wiem, że do 2000-2500 to się juz wypas kupi. Ponieważ byłam przygotowana na ta pierwszą kwotę, to zastanawiam się, czy zaoszczędzoną kasę nie wydać na bank komórek macierzystych - właśnie o tym czytam. Myślałyście o tym w ogóle czy to też fanaberia dla bogaczy? Bo ja już głupieje co by było potrzebne i wartościowe a co nie....

Nie myślałam w ogóle o tym. Ten bank komórek to chyba i tak na razie w powijakach.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo myślałam o bankowaniu, ale zrezygnowaliśmy.
    Nasi znajomi bankowali krew, ja za dużo się naczytałam negatywnych opinii.

Co do chusty - jeżeli jest dobrze zamotane dziecko, to spokojnie na dwugodzinny spacer można iść. Chodzi o to, że dziecko samo będzie regulowało ile chce byc w chuście, a nie obciążą ona kręgosłupa, bo to nie jest pozycja pionizująca.

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, powiesz cos wiecej o tych negatywnych opiniach, bo naprawdę mnie to interesuje

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były przypadki, że położna pobrała za mało krwi (wtedy opłata za pakiet startowy i chyba za badania przepada).
    Zdarzyło się, że materiał został źle zabezpieczony i wylał się podczas transportu.

Albo, że okazało się, że w probóbce była bakteria i dupa - krew do wylania...

Dla mnie to była też kwestia ceny i zbyt niskiego stopnia wykorzystania w PL...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, poczytam, pomyśle i zobaczymy...;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda co do przyjmowania ciężarnej do 7 dni to niestety tak jest jak napisała Tusianka. Ja wizytę u diabetologa mam miec raz na miesiąc, ake jesli wszystko zajdę to mam przyjsc przed wszystkimi. Niestety wiecie hak jest. Tyle przychodni, rożnych lekarzy, miejsce mize byc u kogos kogo nue znamy, a brak miejsca do rego co zawsze chodzimy lub dobrego . Teraz na dodatek nowy rok to jeszcze grafiku na grudzień nie ma. Co poradzisz? Trzeba kombinować. Isc do przychodni przed praca lekarza ustawić sue w kolejkę, jesli wyjdzie lekarz zapytać tak najlepiej to działa :)

Co do banku to tez sie nad tym zastanawiałam i czytałam, ale to co pisze Emily zgadzam sie w 100%. Jeszcze nie wiadomo czy sie wykorzysta, czy potrafią :/ hmmm

Ale widzicie kobieta w ciazy i szczęk mysli, nie da sie tęgi ukryć, robia pranie mózgu: kup, kup, zrób i stad te zawirowania w sprzedaży :/

Nad wózkiem mam dylemat serio. Mieszkam na wsi, na szczęście prawie wszędzie jest juz asfalt, ale ta gondola mnie przeraża :D i wogole myśl czy dziecko bedzie leżało w tym wózku! Znam 2 przypadki, ze wózek jest a dziecko nie chce tam spac jakby gryzło !

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona moj syn taki byl ;) tyczylo sie to gondoli bo w spacerowce bylo ok, poprostu ciekawy swiata byl :)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ja znikam na weekend. Miłych dni życzę, dobrych humorów:-)

Buziaki!!!

Tusianka, Ilona92, APrzybylska, Tęskniąca, pomarańczka_33, Monnn, monroe lubią tę wiadomość

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ