X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat partnera przy porodzie mamy przepracowany :) moj maz bardzo chce byc ze mna przy porodzie, jeszcze faza trzecia jest nieokreślona - zostawia sobie wolna furtke, chce zdecydowac na miejscu :) dla mnie jego obecnosc jest wazna, on tez bardzo chce byc. Jedyne czego sie balam to tego, ze ja zawsze sobie w zyciu radzilam sama a teraz mam dopuscic bliska osobe. Ale jego podejście bardzo mi pomoglo. Po drodze gdzies chcialam doule jako pomoc merytoryczna i partnera ale koszt douli nas zabil :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o fotelikach napisze jak wroce do domu :*

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze z perspektywy siostry : jej maz przy narodzinach syna nie byl bo ona nie chciala, przy corce jak to mowila sama miala gleboko w d kto tam byl haha po za tym to ze jej maz byl przy niej mialo plusy- wkurzal ja do takiego stopnia swoja nieporadnoscia i stresem ze zapominala o bolu ;) :D

grzanewino, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to ja bym też chyba siostrę wolała, po dwóch porodach na dodatek pielęgniarka ;) tylko że jak ja będę rodzić to jej Mała będzie miała jakieś 10 miesięcy więc kiepsko to widzę :P

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0412370001.html

widziałyście? Leginsy polarowe są w promocji i tak się zastanawiam czy kupić, czy nie kupić... w sumie zima idzie, ale czy będą mi potrzebne... w domu ciepło, a wychodząc na zewnątrz to raczej zakładam spodnie, a nie leginsy... hmm hmm
    Wiesz jesli bedzie -15 a będziesz musiała wyjsć z domu to w legginsach w iii trymestrze mize byc Tobie wygodniej. To jest moje zdanie. Ja wolałam ubrać legginsy, nawet pod to jeszcze rajtki termo na to długi sweter i byłam w raju, ale ja nie należę do tych strojacuch sie:) to jak z wyborem dla mnie kremu do rak. Nic mi bardziej nie pomoże jak neutrogena, konsystencja jest rewelacyjna! I mi tego trzeba mam straszna skore rak w okresie jesienni-zimowym:) No i co do ocieplanych spodni zalezy ile wychodzisz z domu bo pomimo, ze ciepło w zime to mozesz je ubierać jako codzienne na dwór , ja mam 3 psy na zewnatrz, koty, kaczki, kury , warzywa, przetwory :)

No i uważajcie na ten black friday jesli nie znaliście poprzednich cen. Ja zawsze czekam na te po nowym roku

dziewiec.zero, Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona. Ja to zawsze sprawdzam. Bo potrafią specjalnie cenę podnieść.

No i po świętach zacznę chyba powoli coś Maluszkowi kupować. Wyprzedaże będą, to akurat jak znalazł.

Ilona92, grzanewino lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja tak samo czekam. Bo to jednak zacznie sie nowy sezon to niektóre rzeczy beda prawie darmowe :) nowe kolekcje, wyprzedawanie wszystkiego co jest ba magazynach bardzo die opłaca. Nawet robienie zakupów na zaś jest bardzo opłacalne :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się w ogóle witam w 21 tc :-)

Tylko sama nie wiem co tu kupić. Bo pamiętam, co jest wygodne do zakładania dziecku jak młodsza siostra była mała, chyba jeszcze podpytam starszej siostry.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magda w 21tc ! Oczywiscie body, super sa te rozpinane ma skos, śpiochu, pajace, spodenki, skarpetki, czapki to sa podstawy ubioru, kaftanik, mozesz kupic bluzeczki , jakis kombinezon jesli bedzie chłodno bo duzo wtedy ubran nie trzeba i zamykasz maleństwo , grubsza czapka rękawiczki na raczki i tyle, buciki nie sa potrzebne na razie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 09:29

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4781c7970b7.jpg

A to My :-)

APrzybylska, Ilona92, dziewiec.zero, grzanewino, ibishka, Tęskniąca, Monnn, aga_90 lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) po cichu powiem Wam, że u nas słońce ;) oby nie zwiało, bo tęskniłam za nim.

A co do porodu, to ja nadal zastanawiam się nad CC. A jeżeli naturalnie, to męża nie wygonię, tak się nakręcił :)

Jeżeli chodzi o ciuszki, to trzeba zwracać uwagę w jakich miejscach mają zapięcia, czy nie będą uwierać dziecka i nie będą się ciągnąć. Siostra dostała kilka takich cudactw, że tylko poleżało na półce. No i ważne żeby były rozpinane przy główce, bo maluchy na początku boją się jak nie widzą świata i trzeba to robić w miarę szybko.

Magdzia rośniesz wzorowo :) i wcale nie widać żebyś ważyła 71kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 10:00

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :-*

No ja chyba sama bym nie chciała, żeby zakładać dziecku na początku coś przez główkę, bo wiadomo, że jest taka niesztywna. I nie tylko dziecko doznałoby stresu.

U mnie też słońce świeci. :-) Choć wolałabym śnieg:-P

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona - ja też wychodzę na dwór w zimie chociażby po drwo do palenia czy do psa własnie. A teraz mąż z bratem korzystają ze słońca i urlopu i kończą ocieplać dom, mooooże się uda w tym roku, fajnie by było ;)

Magdzia - fajoski brzuszek :)

my z zakupami dla dzidzi jeszcze czekamy, po Nowym Roku zaczniemy kupować :)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze to zeby mialy takie guziczki przy glowie zeby mozna bylo mocno rozszerzyc :) fajne sa pajacyki takie zapinane na dwa guziczki przy ramionach, wygodne do przebrania w nocy ;)
    Ja tez pewnie zaczne kompletowac cos po swietach :)
    Ale bym poszla spac teraz a musze leciec na poczte, posprzątać i na kuriera. Czekam masakra. Moze ide na dwor to sie przewietrze i bedzie mi lepiej :D
    Ogolnie dzis staje na wadze i mam -1kg od poniedzialku a sie objadlam wczoraj jak dzika haha

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 5-10-15 jest -55% na black friday jakby ktos byl zainteresowany :)

xk81pfk.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane brzuchatki :) Troche mnie nie było ale wszystko nadrobiłam:).
    Mówcie mi Monika :)
    Brzuszki macie fajne (już nas widać :D),
    Magdzia po Tobie absolutnie nie widać kg, ważę ok. 2kg mniej od Ciebie a wyglądam jakbym tonę ważyła ;) wspominałaś o wózku next- w niedziele byliśmy z mężem oglądać wózki i pani polecała ten model.
    Jak czytam Ilonę i jej cuda kulinarne tak dziś biorę się za ten pierniczek staropolski :D

U mnie połówkowe za tydzień w piątek. Chyba kilka razy poczułam moje dzieciątko- dziwne i fajne uczucie:) Wspominalyscie o humorach- oj parę dni u mnie było z płaczem, oczywiście tak bez powodu ;)

APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Magda- piękny brzusio.
    Cześć Monika ;)
    A ja dziś zrobiłam tabelke, która ma mi pomóc wybrać wózek, będę pisywać dane wóżka, każdą wypełnioną rubryke z korzyszcią ocenie na punkt oprócz ceny i desingu - tu skala bedzie 3 stopniowa. Ten, który zyska najwiecej punktów, ten kupię ;) Tabelką wrzucam, może się komuś przyda ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84d55e14fa90.png

APrzybylska, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    Magda- piękny brzusio.
    Cześć Monika ;)
    A ja dziś zrobiłam tabelke, która ma mi pomóc wybrać wózek, będę pisywać dane wóżka, każdą wypełnioną rubryke z korzyszcią ocenie na punkt oprócz ceny i desingu - tu skala bedzie 3 stopniowa. Ten, który zyska najwiecej punktów, ten kupię ;) Tabelką wrzucam, może się komuś przyda ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84d55e14fa90.png
    Jak ja lubię Cię za tą tabelkę :) trafiłaś w mój upierdliwy i dociekliwy gust, w samo sedno.

Wizualnie też podoba mi się Bebetto Volcano.
    Monika gdzie się podziewałaś? Jak Twój brzusio? :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, nie chciałabyś widzieć jak ja wybieram hotel na wakacje - to są tygodnie porównywania , oceniania i kalkulowania ;) i tabelki są zawsze - do wyboru wszystkiego co kosztuje ponad 1000 zł, bez tego czuje sie jakbym kupiła coś na mega spontanie i później sie bym zastanawiala czy dobrze wybrałam....a tak to, statystyki nie kłamią, wszystko czarno na białym i sama wiem co chce ;) udanej zabawy z porównywaniem ;) Daj znac o efektach ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest na tym l4, że czasami czasu wolnego brak;).
    W rodzinie miałam ślub, wesele i chrzest a to wszystko jakieś 300km od domu więc wyprawa była. Mężulek postanowił zabrać mnie na kilka dni nad moje kochane Morze- Uwielbiam o każdej porze roku :); do tego zaczynamy budowę domu, także troszkę załatwiania miałam.
    Czasu wygospodarowałam również na pieczenie pierniczków (już 3 razy bo pyszneee :D).
    Brzuch rośnie.... ja rosnę.... i moje cycki też :D (wieczorem się pokaże). O maluszka i przebieg ciąży jestem spokojniejsza od kiedy detektor tętna mam pod ręka ;) Jeśli chodzi o wyprawkę to jeszcze nic nie mam ale w weekend w Wawie otwiera się Tosia i ma być -20% na wszystko więc jest szansa, że cybex będzie nasz :)

I powiem Wam, że dobrze że tu wszystkie jesteście bo dzięki temu człowiek nie taki "zielony".:)

Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ