Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnygrzanewino wrote:Ilona - ja też wychodzę na dwór w zimie chociażby po drwo do palenia czy do psa własnie. A teraz mąż z bratem korzystają ze słońca i urlopu i kończą ocieplać dom, mooooże się uda w tym roku, fajnie by było
Magdzia - fajoski brzuszek
my z zakupami dla dzidzi jeszcze czekamy, po Nowym Roku zaczniemy kupować
Dziękuję
My też czekamy. W sumie zacznę 7 miesiąc, to chyba odpowiedni czas. Bo potem będzie ciężko.
Quote:=dziewiec.zero]Najwazniejsze to zeby mialy takie guziczki przy glowie zeby mozna bylo mocno rozszerzyc fajne sa pajacyki takie zapinane na dwa guziczki przy ramionach, wygodne do przebrania w nocy
Ja tez pewnie zaczne kompletowac cos po swietach
Ale bym poszla spac teraz a musze leciec na poczte, posprzątać i na kuriera. Czekam masakra. Moze ide na dwor to sie przewietrze i bedzie mi lepiej
Ogolnie dzis staje na wadze i mam -1kg od poniedzialku a sie objadlam wczoraj jak dzika haha
Ooo nieźle że spada waga. U mnie wahania po 0,5kg.
Dziś słoneczne w Warszawie. A jutro jadę do rodziców na wschód:-)
Monnn wrote:Cześć kochane brzuchatki Troche mnie nie było ale wszystko nadrobiłam:).
Mówcie mi Monika
Brzuszki macie fajne (już nas widać ),
Magdzia po Tobie absolutnie nie widać kg, ważę ok. 2kg mniej od Ciebie a wyglądam jakbym tonę ważyła wspominałaś o wózku next- w niedziele byliśmy z mężem oglądać wózki i pani polecała ten model.
Jak czytam Ilonę i jej cuda kulinarne tak dziś biorę się za ten pierniczek staropolski
U mnie połówkowe za tydzień w piątek. Chyba kilka razy poczułam moje dzieciątko- dziwne i fajne uczucie:) Wspominalyscie o humorach- oj parę dni u mnie było z płaczem, oczywiście tak bez powodu
Dziękuję Moniko
Napisałaś w kolejnym poście o Tosi, a gdzie się otwiera? Mnie akurat na weekend nie będzie.
Czyli ten wózek jest niezły. Jeszcze podpytam o kolejny, zobaczę i klamka zapadnie!
Ale miałaś aktywny czas! Super:-)
U mnie połówkowe we wtorek! I daj znać po wizycie!!! Na pewno będzie wszystko ok!
Tęskniąca wrote:Hej,
Magda- piękny brzusio.
Cześć Monika
A ja dziś zrobiłam tabelke, która ma mi pomóc wybrać wózek, będę pisywać dane wóżka, każdą wypełnioną rubryke z korzyszcią ocenie na punkt oprócz ceny i desingu - tu skala bedzie 3 stopniowa. Ten, który zyska najwiecej punktów, ten kupię Tabelką wrzucam, może się komuś przyda
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84d55e14fa90.png
Dziękuję o wow, niezła jesteś!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 14:35
-
ooo Tęskniąca jak miło wiedzieć, że nie tylko ja mam hopla na punkcie tabelek ja tabelkuję wszystko co możliwe a to co nie możliwe też bo się potem okazuje, że to jednak możliwe i kocham do tego excela miłością bezwarunkową
ja teraz tylko na chwilę, mam sporo pracy - właśnie sobie przerwę na kanapkę zrobiłam i zajrzałam co u Was słychać
Magdzia, piękny brzusio i zgadzam się z dziewczynami, że Twoja waga oszukuje
Osobiście legginsów nie noszę i w ogóle ich nie toleruję a z tym black friday to też w większości przypadków niestety ściema, ja zdecydowanie poczekam na wyprzedaże poświąteczneMagdzia85F lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyPomarańczka dziękuję! Bo mi cycki poszło tego się będę trzymac:-D
Też od wczoraj mam zajęcie, bo Mężowi pomagam w robocie dodatkowej.
U mnie to Mąż jest specem od tabel!!! No co on tam wyprawia, i takie estetyczne. U mnie to wszystko na szybko!
A ja mam wraz z ciążowymi z 5 par legginsów. Ale głównie po domu chodzę.grzanewino lubi tę wiadomość
-
Hej hej, mialam dzisiaj drugie usg polowkowe i tym razem maly idealnie soe ulozyl bylo widac wszystko jak na dloni z serduszkiem i resztą wszystko dobrze. Bylam mocno zaskoczona bo wazy juz 439 g! Z tego szczescia kupilam trochę ubranek dla niego . Od dzisiaj jestem oficjalnie na l4 i mimi pracy z domu przyjmuję to z wielką radością )
Ilona92, Magdzia85F, Tęskniąca, grzanewino, APrzybylska, ibishka, aga_90 lubią tę wiadomość
-
grzanewino wrote:
co do wózka, to ja miałam jeszcze jedno kryterium: odblaskowe elementy - wymóg konieczny
ooo..tak, nie pomyslałam o tym, a sama niedawno wyzywałam na kobitke co mi wózkiem po zmroku pod koła wyszła, wózek ciemny, ona na ciemno ubrana - od nieszczęścia dzieliły nas cm.
-
nick nieaktualnyU mnie liczyło się, żeby wysoko gondola była, miał amortyzację, ważne także jest gdzie jest hamulec, bo przecież wygodniej nogą jest go zamykać a nie ręką, do tego czy dobrze i łatwo się wpinają elementy, żeby zajmował mało miejsca, czy akcesoria są drogie, czy w komplecie... i sama nie wiem, bo jak czytam to coraz więcej się tego robi!!!
-
Dobra! Jestem z powrotem!!!
Wczoraj jak wróciłam z próby to malowaliśmy do północy a dziś taki wariacki dzień, że nie było kiedy usiąść do kompa
Co do tabelek - wczoraj zrobiłam listę wyprawkową w Excelu - oczywiście nie obyło się bez formuł, kolorków i hiperłączy do stron internetowych xD
Co do fotelików to najistotniejsze kwestie:
-kupujemy fotelik nowy, w dobrym specjalistycznym sklepie
-ZAWSZE mierzymy pierwszy fotelik do samochodu/samochodów jakimi będziemy wozić dziecko, a każdy kolejny mierzymy do samochodu i do dziecka
-warto kupować foteliki z testami zderzeniowymi (np. ADAC), fajnie jakby w tych testach za BEZPIECZEŃSTWO (nigdy nie patrzymy na ogólną ocenę) dostał taki fotelik min. 3
-nawet NAJBEZPIECZNIEJSZY i NAJDROŻSZY fotelik nie uratuje życia Waszego dziecka jeśli będzie źle zamontowany. Dlatego zawsze polecam bazę do fotelika, jeżeli tylko Wasz samochód ma isofixy. To jest niesamowita różnica w montażu fotelika na bazie a pasami. Warto wydać te 500-1000 zł na baze - serio
-bardzo zalecane jest, by do 4 rż (mniej więcej, mówi się też o 18 kg) przewozić dzieci tyłem do kierunku jazdy. Rozkład sił jest wtedy o wiele bardziej korzystny dla niewykształconego uładu kostnego dziecka.
Co do CYBEXa - generalnie ma dobre oceny, nie słyszałam o nim nic złego. Na pewno są zastrzeżenia do ich fotelików następnych z tą poduszką zamiast pasów, która w momencie zderzenia może zmiażdżyć wnętrzności dziecka. Ale pierwsze foteliki mają spoko.
Ja tak jak już milion razy pisałam się zapatruję na Besafe lub Avionaut (obydwa mają homologację iSize, co też jest super). Plusem besafe jest to, że baza pasuje do fotelika następnego.
Mój plan jest taki, że jeżeli Avionaut będzie pasował do naszych aut to go bierzemy a następny kupujemy Axkid Minikid 9-25 kg (o ile będzie pasował <o to się modlę >).
Polecane źródła:
-blog i kanał Youtube: https://fotelik.info/ Uwielbiam tego kolesia oglądać, polecam filmik o poddupnikach xD
-sklep osiem gwiazdek: http://osiemgwiazdek.pl/category/foteliki-samochodowe-0-13?horizontal tu macie od razu link do fotelików 0-13 czyli tych najlepszych na początek - myślę, że śmiało można brać pod uwagę to co mają w ofercie, bo oni są specami oddobrych fotelików
Aha, i nie zapinamy dzieci w fotelikach w kurtkach, czy grubych bluzach bo może nam wylecieć z fotelika, gdyż pasy nie trzymają wówczas dziecka tylko kurtkę. I główna zasada - im mocniej kochasz tym bardziej dociągaj pasy dziecka
Ah, i z tego co mówią to najbezpieczniej jest wozić dziecko z tyłu na środku (o ile kanapa pozwala, sa isofixy/pasy), później z tyłu za pasażerem/kierowcą i dopiero na końcu wymienia się z przodu, przy wyłączonej poduszce.
Jesssuuu ale się rozpisałamAPrzybylska, Tęskniąca, pomarańczka_33, Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny!
Nadazyc za wami czasem ciezko tym bardziej ze mi forum na kompie w pracy nie chce cos dzialac
Z tej strony Sandra
Tez sie dalej przygladam wozkom, choc podobal mi sie z wygladau i stabilnosci karex allivio len. U mnie wozki punktuja za maly rozmiar, niska wage, bezpieczenstwo i zeby fotelik samochodowy dalo sie wpinac, bo duzo podorzujemy a nie bede przeciez zawsze gondoli ciagac... fajnie by bylo tez zeby sie latwo skladal/ rozkladal...Ilona92 lubi tę wiadomość
-
no i znów się Wam pożalę...
zadzwonił do mnie szef, pyta jak się czuje więc mówię, że ciężko mi już pracować pomimo że w domu a ten, że mam we wtorek się stawić na 8 rano w pracy bo będzie kontrola z zusu, tłumaczę idiocie że przecież W (druga księgowa) ma podpisane upoważnienie do reprezentowania więc ja tam nie jestem potrzebna , a on uparcie przy swoim że mam być dla samego faktu... więc skoro każą mi się stresować w 6 miesiącu ciąży to ja mam ich głęboko... i od 1.12. idę na zwolnienie i ciekawe jak sobie poradzą... trudno, najwyżej po macierzyńskim będę szukać nowej pracy albo zajdę w drugą ciążę...Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
pomaranczka - a weź niech Cię pocałują w dupę.
Idź na zwolnienie i się nie przejmuj.
Ja bardzo szanowałam moją szefową i współpracowników, a szefowa mi tak się odpłaciła za to, że zaczęła mi się napinać macica. Poszłam na zwolnienie i jest cudownieMagdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmily ma rację! Pomarańczka olej ich! Jak mnie takie akcje wkurzają!!!
BP - witaj Sandro
u mnie jeszcze podpatrywanie wózków
Emily - dokładnie to co napisałaś, ostatnio o tym czytałam. Mąż nawet się zainteresował, co i jak, i jednak potwierdził moją decyzję, co do bazy, bo auto mamy z isofixem.
Be safe też patrzyłam, ale weźmiemy cybexa.
Czy do wózków - też masz już jakieś konkretne wymagania oraz przykłady?
pomarańczka_33 lubi tę wiadomość
-
Magdzia85F - wozka nie kupujemy, pozyczamy od bratowej.
W wozku najwazniejsza duza gondola, amortyzacja, lekkie prowadzenie, dopasowanie wysokosci gondoli do Waszego wzrostu.
Generalnie musisz przemyslec po jakej nawierzchni najczesciej bedziesz prowadzic wozek i dopasowac pod siebie tez wysokoscia itp.
Generalnie trzeba mierzyc i miec na względzie to ze to ze wozek fajnie sie prowadzi po sklepie to nie musi wcale fajnie isc po polnej drodze
Ah i waga - jesli bedziesz musiała wnosic wozek.
-
Grzanewino - sa takie lusterka na tylna kanape ktore w polaczeniu z lusterkiem wstecznym daja Ci poglad na dziecko
Z przodu tez niewiele widzisz, a to ze masz dziecko pod reka jeszcze bardziej prowokuje do oderwania wzroku od jezdni na dluzszy moment co moze miec fatalne skutki... lepiej sie zatrzymac (wtedy fajnie miec dziecko za pasazerem, bo jest od strony pobocza )Magdzia85F, grzanewino, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmily89 wrote:Magdzia85F - wozka nie kupujemy, pozyczamy od bratowej.
W wozku najwazniejsza duza gondola, amortyzacja, lekkie prowadzenie, dopasowanie wysokosci gondoli do Waszego wzrostu.
Generalnie musisz przemyslec po jakej nawierzchni najczesciej bedziesz prowadzic wozek i dopasowac pod siebie tez wysokoscia itp.
Generalnie trzeba mierzyc i miec na względzie to ze to ze wozek fajnie sie prowadzi po sklepie to nie musi wcale fajnie isc po polnej drodze
Ah i waga - jesli bedziesz musiała wnosic wozek.
Czyli dobrze patrzyłam:) ogólnie ja też korzystałam ze strony: http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/
No co do wysokości wózka to racja - podobały mi się takie, że na żywo - to musiałabym sie bardzo schylać. Co do ciężaru mamy windę
Zastanawia mnie też jedna rzecz - bo wiele blogerek pisze, że polskie wózki są kiepskie - nie wiem, skąd ten pomysł? bo design?