Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
grzanewino wrote:Byliśmy dziś z dzidzią u ginekologa zastępczego (bo mój prowadzący oczywiście zgłosił nieobecność), więc ten jako że nie jestem jego pacjentką wypisał i tylko kolejne L4 i poweidział, że już czas zapisać się na usg połówkowe. Spytał jeszcze czy czuję ruchy, to mówię, że w niedzielę poczułam pierwszy raz, a pźniej że już nie tak dokładnie, a on mówi, że to albo się czuje codziennie, albo wcale. Kurde mówie, no coś czuję, ale nie tak silno i mocno jak w niedzielę. a on, no dobrze dobrze, bo to już w sumie pora żebym zaczęła czuć. Ale nawet nie spojrzał na dzidzię przez usg, chociaz stało zaraz obok, miał pod ręką. Nawet mnie nie dotknął. Kurde. We wtorek ide do innego i powiem, że chcę zmienić mojego prowadzącego na niego, to może będzie bardziej zaangażowany i mnie chociaż zbada, albo spyta czy mnie pobolewa brzuch albo czy mam jakies dolegliwości, a nie taka olewka totalna. Ech.
Ola dobrze, że wszystko wróciło do normy ale szkoda, że jeszcze musiałaś z fachowcem się użerać. Nie rozumiem skąd przeświadczenie, że można zostawić niedoróbki, bałagan czy tym podobne i jest OK. Tutaj pewnie budowlaniec Madzia miałaby sporo do powiedzenia
Agiii witaj Dobrze, że nadal do nas zaglądasz . W wolnej chwili wrzuć fotkę tego swojego dużego brzucha, ocenimy Jak się czujesz? Jak w pracy? Dwa miesiące to jeszcze sporo czasu. Najważniejsze, że na badaniach wszystko dobrzegrzanewino lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyAPrzybylska dziękuję czuje się dobrze, chociaż od tygodnia zaczyna mnie brzuch boleć po bokach na brzegach i lekarz mówi że się rozciąga macica i że to norma.
W pracy ok musze pozamykac sprawy i dopiero na L4, ale zwolniłam tempo, musiałam samą siebie przekonać że mam inne priorytety co było trudne. Ale ok.
Ogólnie to już się nie kryje z ciążą, nawet kilka osób już zauważyło, cieszę się że jest wszystko ok.
Nawet wczoraj nie widziałam mojego synka, bo jak mi lekarz robi usg to nie zawsze mi pokazuje, wczoraj byłam wymordowana i nawet głowy nie obrocilam żeby popatrzeć.
7 grudnia mam echokardiografie tętna plodu i może wtedy zobaczę, po niedzieli będę miała pełne wyniki z amniopunkcji, ale już się przestałam tak stresować w końcu.Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGrzane Wino nie bierz słów lekarza i to jeszcze takiego pod uwagę.
Ja w pierwszej ciąży chodziłam prywatnie też do lekarza i raz poszłam na NFZ do mojego takiego do którego rzadko chodziłam, bo powiem szczerze wizyty były drogie a mam się nie przelewalo i chciałam zaoszczędzić, więc poszłam, i ten cham zbadał mnie tak wziernikiem jak krowę. Bolało jak diabli, wieczorem dostałam plamienia, boli brzucha itp i na drugi lub kolejny dzień już nie pamiętam dokładnie,poszłam znowu prywatnie do tego co chodziłam ciągle, okazało się że szyjka się otwiera i krotka i trzeba założyć krążek, kiedy od tego z nfz chciałam L4 to mówił że mogę pracować że on nie widzi żadnych przeszkód.
Masakra, na szczęście wszystko dobrze syn zdrowy, czasem człowiek wiele znieść musi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2017, 21:56
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ale byłam już wczoraj padnieta. Montowali mi reszte mebli w kuchni, zmywarkę itp i potem kilka godzin mylam to wszystko sprzątalam, układałam.. Ale mam.. Kuchnie moich marzeń z podwyższona wysokością mebli do mojego wzrostu, zaprojektowana przeze mnie oj... Ile radosci..no i zmywarka! Jupii! Ale coś chyba jest w tym że może się płasko stopie robić w ciąży z powodu relaksyny, bo ja nigdy nie miałam z tym problemu a wczoraj stopy myślałam że mi odpadna na wieczór plus ból promieniujacy od kręgosłupa, no ale mam świadomość że po takim ruchu miałam prawo cierpieć na wieczór
-
Grzane wino oni wiedza co czujemy tylko akurat miałaś "przyjemność" byc na wizycie zastępczej u innego pajaca, ktory Ciebie nie zna i nie zostawiłaś mu 200zl po zakończonej wizycie. Pójdziesz do kolejnego i oby wszystkie Twoje wątpliwości zostały rozwiane:)
Co do ruchów to jak duzo robisz w ciagu dnia i padasz na twarz wieczorem to juz widze jak kazda z Nas leży w skupieniu i tylko czeka na ruch brzucha czy kopniaka
Agi super, ze wszustko dobrze, ale troche długo jeszcze popracujesz.
Udanego dzionka Wam zyczegrzanewino lubi tę wiadomość
-
A ja dziś idę robić się na bóstwo pazurki i henna miłego poranka, do potem
grzanewino, Tęskniąca, Tusianka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyibishka wrote:Ale byłam już wczoraj padnieta. Montowali mi reszte mebli w kuchni, zmywarkę itp i potem kilka godzin mylam to wszystko sprzątalam, układałam.. Ale mam.. Kuchnie moich marzeń z podwyższona wysokością mebli do mojego wzrostu, zaprojektowana przeze mnie oj... Ile radosci..no i zmywarka! Jupii! Ale coś chyba jest w tym że może się płasko stopie robić w ciąży z powodu relaksyny, bo ja nigdy nie miałam z tym problemu a wczoraj stopy myślałam że mi odpadna na wieczór plus ból promieniujacy od kręgosłupa, no ale mam świadomość że po takim ruchu miałam prawo cierpieć na wieczór
Ja też się cieszę nową kuchnią już drugi tydzień, jesteśmy wysocy i też mamy wszystko podniesione, ja na szczęście mam brata co robi meble i zrobił kawał dobrej roboty.
Zmywarka to podstawa tak jak pralka automatyczna, ja jeszcze zainwetowslam w młynek do zlewu na odpadki, jestem w nim zakochana, śmieci mało i czysto, super rzecz polecam.ibishka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry,
chyba Duch Bożego Narodzenia już się niektórym objawia, bo uwaga....moja matka zapytała: " jak się czujecie?"....
co prawda po odpowiedzi "dobrze" nastąpił koniec konwersacji i to była póki co jedyna rozmowa między nami odkąd się dowiedziała o ciąży, ale to już coś jestem w szoku
A dziś wieczór andrzejkowy z przyjaciółmiBP 02, grzanewino, ibishka, Ilona92, Sylwiaa95, pomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
hej! ja dzisiaj od rana pracowicie czas spędzałam dlatego mnie tu nie było
aż w końcu poszłam do kuchni tworzyć no i stworzyłam taaaki obiad
teraz jeszcze trochę popracuję a potem znów będziemy z Mężem grać w gry - wczoraj tak do północy siedzieliśmy
udanych weekendów!Ilona92, BP 02, Tęskniąca, APrzybylska lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Dziewczyny pytanie - może któraś się orientuję w temacie zębów.. 2 lata temu poszłam prywatnie do dentysty zrobić wszystkie żeby, łamaly mi się z powodu niedoboru Wit d. I m.in miałam robiona kanałowo dolna 7. Niby było ok ale co jakiś czas się odzywał Zab albo dziaslo koło niego. I potem znikalo. Ale sprawy nie ruszałam więcej bo na tego jednego zęba wydalam koło 700 zł i miałam dość. Teraz w październiku poszłam na przegląd do innego dentysty na nfz i mówil że nie ma nigdzie ropy ale ze dziąsła ogólnie krwawia. Ale co rusz ten ząb się odzywa. I moje pytanie, czy przed porodem lekarz jest mi na 100 %powiedzieć co powoduje ból bez rtg? Czy jedyne co mogę zrobić to czekać do porodu żeby zrobić rtg i zobaczyć że tamta dentystka spartolila mi kanałowe?
-
Tęskniąca zazdroszczę imprezy ja nawet nie pamietam takiego socjalizowanie sie z ludźmi! Cieszę sie, ze mama o cos zapytała, niestety nie kazdy jest empatyczny i potrafi pokazywać uczucia w stosunku do drugiej osoby , ale id czegos trzeba zacząć!
Ja dzis byłam u siostry ciotecznej, ich dzidziuś skończył 3 tyg, ale bidulek cierpi z powodu kołek:(
Ibishka moze trzeba rozwiercony ząb i zobaczyc co sie dzieje? Ja jaki tako nie miałam problemow z zębami wiec cieżko mi cos podpowiedzieć bo doświadczenie mam zerowe. Moze idz do kogos dobrego prywatnie, albo innego NFZ? -
Ibishka, ja slyszalam ze mozna zrobic tentgen zeba w ciazy ale trzeba dobrze brzuch oslonic tym cynowym czy olowianym fartuchem. Takze jak meczy to kepiej sprawdz. Ponoc zeby w ciazy sie sypia jeszcze bardziej niz normalnie:(
-
Też słyszałam, że w sytuacjach naprawdę tego wymagających, można zrobić RTG. Jak ostatnio byłam u dentysty i powiedziałam, że coś mnie boli 6 albo 7 z prawej strony, to mi powiedziała, że ta 6 była robiona kiedyś kanałowo. I gdyby ona bolała, to może być w niej dodatkowy kanał, który nie został zrobiony. Albo ząb już się nadaje do usunięcia. U mnie to akurat była kwestia tej 7 - może u Ciebie też jakiś ząb obok, tylko tak promieniuje?
U nas weekend leniwy, zresztą pogoda deszczowa, więc nawet nam się nie chce z domu wychodzić.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Tusianka wrote:Też słyszałam, że w sytuacjach naprawdę tego wymagających, można zrobić RTG. Jak ostatnio byłam u dentysty i powiedziałam, że coś mnie boli 6 albo 7 z prawej strony, to mi powiedziała, że ta 6 była robiona kiedyś kanałowo. I gdyby ona bolała, to może być w niej dodatkowy kanał, który nie został zrobiony. Albo ząb już się nadaje do usunięcia. U mnie to akurat była kwestia tej 7 - może u Ciebie też jakiś ząb obok, tylko tak promieniuje?
U nas weekend leniwy, zresztą pogoda deszczowa, więc nawet nam się nie chce z domu wychodzić. -
Dzień dobry my dziś już spaliśmy w sypialni, na nowym wygodnym materacu. Od razu lepiej, nie licząc wycieczek do wc.
Tak jak inne dziewczyny, słyszałam, że i w ciąży można zrobić RTG, ale koniecznie z osłonięciem brzuszka. Zęby w ciąży niestety bardzo lubią się psuć ja na początku II trymestru naprawiłam wszystko, co było trzeba. Ale dziąsła krwawią przy prawie każdym myciu.
Jak mija Wam niedziela?Ilona92, Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość
Olu, ja jem szynkę parmeńską i lody z rzeczy zakazanych. Sama musisz sobie na to odpowiedzieć, nikt Ci nie da gwarancji.
Ja właśnie wróciłam z SORu - dostałam bardzo silnych skurczy (aż krzyczałam) i zaczęłam krwawić. Całe szczęście wszystko jest w miarę ok i puścili mnie do domu - mam leżeć. Dzidziuś ma bardzo nisko główkę, już pcha się na świat....ale poza tym reszta bez zmian, wiec teraz musze odpoczywać i liczyć na to, że bobasek się przesunie.
-
nick nieaktualnyCześć!!!
My już wróciliśmy. Fajnie było. Moje siostry 2latka jak się dowiedziała, że mam Dzidziusia w brzuchu, to tak się cieszyła. Nawet rączką podotykala. I pytała, czy ma buty?
Tęskniąca współczuję!!! Trzymaj się i odpoczywaj!!!! Uważajcie na siebie!!!
oLkaczucha mnie się wydaje, jak raz się zje, to nic nie będzie.
APrzybylska i jak nocka w sypialni??? Jak się czujesz?
Pomarańczka pysznie jedzonko wygląda!!!
Muszę trochę poleżeć,bo 3 h podróży to teraz jednak męczące. Jeszcze Maleństwo raz jak zaczęło mi w pęcherz tłuc, to szukaliśmy WC:-PAPrzybylska, Ilona92, Monnn, Tęskniąca lubią tę wiadomość