X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka - kciuki zaciśnięte ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zatem niecierpliwie czekamy na wieści :)

Klaudia jak dzisiaj się czujesz? Kiedy masz kontrolę?

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca a czemu Cię w szpitalu nie zostawili? Nie chciałaś?
    Mam nadzieję, że odpoczniesz i Ci przejdzie!! A o pomoc musisz poprosić, bo teraz niestety ciężko samej i Maleństwo też potrzebuje odpoczynku.
    Trzymam kciuki!!!

Ibishka kciuki za wizytę!

BP kuruj się i daj znać, jaki wózek wpadł Ci w oko!

Pomarańczka to super, że czujesz Maleństwo:-D

Przepraszam dziewczyny z tymi imionami, ale ja nawet na żywo mam z tym problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 10:14

BP 02 lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka - kciukamy mocno :D

Tęskniąca - rozumiem Cię, ja też mam gdzieś bardzo głęboko zakorzenioną silną potrzebę bycia niezależną ale zdarzają się takie sytuacje, że trzeba się nagiąć. Nie wiem w jakich rejonach mieszkasz ale zakupy dostarcza też Auchan albo Leclerc :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu czuję się źle,
    wizytę mam 20 grudnia, ale jak tak dalej będzie to pójdę wcześniej i bez zapowiedzi ;)
    u mnie nie ma Leclera ale sprawdzę Auchan - dzięki za podpowiedź ;)
    EDIT : Auchan - tylko okolice Wa-wy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 10:22

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca proś o pomoc za każdym razem kiedy zajdzie taka potrzeba!!! Teraz najważniejsze osoby to Ty i maluszek....
    Ibishka powodzenia na wizycie :)

Magda pytałaś o fotelik- aton m.

Z tymi ruchami dziecka to dziś rozkminialam czy kruszynka to w ogóle w nocy śpi :). Przed snem czuje rychy, obudziłam się koło 4 rano i znowu mała "maszerowała" i rano tuż po przebudzeniu znowu:) Chyba nie lubi jak tak długo śpię ;)

Tęskniąca, Magdzia85F lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Aniu czuję się źle,
    wizytę mam 20 grudnia, ale jak tak dalej będzie to pójdę wcześniej i bez zapowiedzi ;)
    u mnie nie ma Leclera ale sprawdzę Auchan - dzięki za podpowiedź ;)
    To straszliwie długo, po tygodniu idź skontrolować, ja bym tak zrobiła, dla swojego spokoju i oczywiście na wszelki wypadek. Ale teraz intensywnie leż.

Wiadomo, że ciężko tak leżeć i nic nie robić, ale jak trzeba to trzeba :)

Poproszę o przypomnienie kto wizytuje w tym tygodniu? Ja w czwartek :)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, leż i wypoczywaj, i tak jak piszą dziewczyny - proś o pomoc. Też tego nie lubię, ale to sytuacja jest taka a nie inna i dzidzia najważniejsza :)

My cały weekend spędziliśmy grając z mężem w Herosów III i oglądając jakieś pierdoły :D Fajnie mi się z nim w domu siedzi, ale sielanka się zaraz skończy, jak pracę znajdzie. Chcą go do jednej firmy, praca lekka i niewymagająca, uczciwe warunki, ale szału nie ma z kasą. Dzisiaj ma 2 rozmowy, jutro też 2, więc zobaczymy co i jak.

Za to w sobotę, jak poszłam się wykąpać, położyłam się w wannie i za chwilę mała zaczęła kopać i się wypinać :D I to tak, że było widać na brzuchu, jak się wybrzusza w tym miejscu :D Tak się zestresowałam, że zaraz z wanny wyszłam :D Mąż stwierdził, że coś mi się uroiło, ale wczoraj na dzień dobry sam to poczuł i widział. A wieczorem oglądaliśmy czkawkę :D

W ogóle jestem ciekawa, jak się mała teraz ułożyła. Bo od piątku to w zasadzie boli mnie ta prawa strona tylko, jak wstaję po dłuższym siedzeniu. I to też nie tak mocno, jak wcześniej.
    W czwartek mam wizytę, więc się dowiem :)

Magdzia85F, grzanewino, ibishka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    To straszliwie długo, po tygodniu idź skontrolować, ja bym tak zrobiła, dla swojego spokoju i oczywiście na wszelki wypadek. Ale teraz intensywnie leż.

Wiadomo, że ciężko tak leżeć i nic nie robić, ale jak trzeba to trzeba :)

Poproszę o przypomnienie kto wizytuje w tym tygodniu? Ja w czwartek :)

A ja jutro mam połówkowe na 15:20.

Tusianka u mnie często jest taka podłużna Gulka po prawej stronie i od razu widać, gdzie Mała jest. Mam tak od 2 tygodni. Nawet jak lekarz robił USG, to sobie tak siedziała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 10:43

Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość, że prawie same babeczki, to jeszcze siedzą podobnie ;) moja Zuzia też zazwyczaj jest ułożona po prawej stronie i kopie w wątrobę :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, trzymam mocno kciuki za wizytujące !

Co do ułożenia moja ma głowę po lewej stronie, a nogi po prawo, czy ma jeszcze tyle miejsca na fikołki i salta? To chyba nie bardzo i powoli przez te 4miesiace zacznie przekręcać sie głowa w dół:)
    Aktywność bedzie rożna bo powinno sie odzywać po jedzeniu i wtedy gdy jesteśmy zrelaksowane i odpoczywamy lub idziemy spac. W przeciwnym wypadku malucha poprostu usypiany tymi delikatnymi kołyszącym ruchami:)

Tęskniąca niestety teraz jestes skazana na pomoc osob 3, tez tego nie lubie, ale mus to mus. Wychowali nas w takich czasach, ze trudno komuś zaufać i prosić o jakakolwiek przysługę :(

Ja juz nie pamietam romantycznych chwil w domu z siedzeniem na kanapie, a dziecka jeszcze nie mam. Także zazdroszczę Wam takich chwil :) ale zycze obyście jak najczęściej mieli tyle czasu dla siebie.
    Oczywiscie dmucham i chucham aby wasi partnerzy dostali jak najlepsza posadę i chociaż jeden problem sie rozwiązał!

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :-) no dużo u Nas dziewczynek!
    Moja to nie wiem, gdzie kopie, bo delikatnie to robi. Jedynie znienacka potrafi podziałać na pęcherz:-P

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos mężów i partnerów:
    ja wczoraj dostałam tego ataku,kiedy akurat "tatuś" był z nami. Chłopa kompletnie sparaliżowało...nawet się nie ruszył, nie wiedział co robić jak ja wyłam z bólu...tylko mnie delikatnie smyrał po nodze, co mnie tylko wkurzało jeszcze bardziej ;) Autentycznie wbiło go w kanapę i się nie ruszał - jak mi trochę przeszło, to aż mi go żal było, że był taki bezsilny...
    Przekonałam się, że "te sprawy" są jednak typowo babskie i sto lat ewolucji i tak nie przygotowało by facetów na takie "atrakcje" ;p

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca mojego Męża też stresują sprawy dot.naglych stresujących akcji zdrowotnych.
    Ale po dwóch pobytach w szpitalu, raz w ogóle tylko on był i musiał się mną zająć bardzo dobrze sobie poradził.

Wiesz, dobrze że sama nie byłaś. Bo czasem nawet takie smyranie po nodze daje poczucie tego, że jednak jest ktoś na kim można polegać.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zazwyczaj radzi sobie w sytuacjach stresowych i mimo, że zazwyczaj bez słów (oboje jesteśmy mało wylewni) to wspiera mnie jak potrafi. W maju gdy leżałam w szpitalu był u mnie codziennie zaraz po pracy i do późnego wieczora.

Przyparty do muru dopiero mówi o swoich uczuciach, ale już taki jego urok :)

A z innej beczki, to po wyniesieniu tego wszystkiego na swoje miejsce z salonu, mamy echo ;) Na obiad dziś zacierki, bo po wczorajszym przenoszeniu i sprzątaniu plecy mnie bolą i zaleciłam sobie leżenie.

Magdzia kciuki za jutrzejsze badania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:24

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój jest też raczej mało wylewny i raczej dusi w sobie ale bardzo przeżywa. W kwietniu był u mnie w szpitalu codziennie przed i po pracy a i w domu się mną bardzo dobrze zajmował. Ale np a kwestii porodu zawsze mówił że będzie że mną ale jak się 'zacznie właściwą akcja' to wyjdzie bo nie czuje się na siłach. Tak mówił zanim w ciążę w końcu zaszłam, a jak wczoraj mu powiedziałam że chyba poproszę mamę żeby była że mną kiedy on wyjdzie już z porodowki to powiedział że nie, że on ze mną zostanie a nie ze z mamą będę rodzic. Zazdrosc? :-)

Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja niestety od rana w szpitalu. Dostalam kolki nerkowej i w nocy az sie skrecalam z bólu :( leze sobie z kroploweczka sala 2 osobowa ale jestem sama taki plus. Dobrze ze juz tak nie boli jak wczesniej. Za to maly mocno soe odzywa czuje juz jak kopie od 2 dni :))

oar8flw1tpge67lg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam ze śmiechu.
    Poprosiłam brata o zrobienie zakupów - dałam mu listę ;) Całkiem nieżle mu poszło z wyjatkiem wkładek higienicznych - kupił mi takie przed PRLowskie o grubości 3 cm i wielkości ksiazki telefonicznej ;) no ale wybrzydzac nie bede ;)

Aha, na liscie byla jeszcze kielbasa i mam pytanko, co moge zrobic z kielbasy drobiowej, haha, ja takiej nie uzywalam do tej pory ;)

Monroe - wspolczuje!!! Trzymaj sie !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:58

Ilona92, APrzybylska, Magdzia85F, Monnn, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:
    Hej dziewczyny, ja niestety od rana w szpitalu. Dostalam kolki nerkowej i w nocy az sie skrecalam z bólu :( leze sobie z kroploweczka sala 2 osobowa ale jestem sama taki plus. Dobrze ze juz tak nie boli jak wczesniej. Za to maly mocno soe odzywa czuje juz jak kopie od 2 dni :))

Kurczaki ! Trzymaj sie tam, wiem jaki to bol. Mam nadzieje, ze po rozkurczowych i wydaleniu kamienia jesli był zaraz wypuszcza Was do domu ❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca ważne, ze zrobił wszystko z listy :) nastepnym razem napisz jakue i nie bedzie problemu. Co do kiełbasy to zrobisz wszystko takie samo jak z wp.

Tęskniąca lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ