Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A co do TSH, to powiedzcie mi, jakie miałyscie jak Wam włączono tabletki? Ja miałam w 1 trymestrze 0,9 i było ok, teraz wyszło mi 1,9 i się zastanawiam, czy to już nie za dużo (choć czytałam, że norma w ciąży do 2,5)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:48
-
nick nieaktualnyEtoilka ja nie mam pól tarczycy i mam Hashimoto.
Przed ciążą brałam 50, niestety jak zaszłam od razu skoczyło do ponad 4,4. No i lekarz zwiększył mi dawkę do 100, spadło a teraz ostatnio miałam 2,6. Dawka zwiększona znowu na 150.
U mnie endo pilnuje, aby TSH było poniżej 2.Etoilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa przed ciaza mialam niedoczynnosc i z 1,65 skoczylo do 3,85.
Magdzia ja dwa dni po porodzie mialam -13kg
A 3 miesiace po -32kg i wazylam duzo mniej niz przed. Pozniej nagle zaczelam tyc i okazalo sie ze mam niedoczynnoscEtoilka lubi tę wiadomość
-
Moja siostra jakoś z miesiąc czy dwa po porodzie ważyła już tylko 5kg więcej, a do wagi sprzed ciąży wróciła w niecałe pół roku, więc mam nadzieję że to będzie rodzinne
Mi pokazuje od 61-66kg, mam nadzieję, że się tak zmieszczę ale wiem że to różnie może być. Woda się zatrzymuje itp.
Ja akurat nigdy nie miałam problemu z wagą, od liceum ważyłam tyle samo, nigdy jakoś specjalnie nie przejmowałam się tym co jem, ale może po prostu mam dość zdrową dietę, bo nigdy nie jadłam dużo słodyczy, nie piłam słodzonych napojów, a fast foody okazjonalnie, chociaż pewnie w największym stopniu to zasługa przemiany materii. -
nick nieaktualnyNo dziewiec.zero mojej koleżance też po ciąży ześwirowała tarczyca. Może, jak ja biorę leki to jakoś będzie w miarę?
Wszyscy teraz mają problem z tarczycą, masakra jakaś!!!!
Myszkaka ja słodzonych nigdy, fast foodów w ogóle, bo żołądek mi na wiele rzeczy nie pozwalał. Wolałam nie jeść i się nie męczyć. Dużo warzyw, mięsa. I co z tego? U mnie takie wahania wagi, że szok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:58
-
nick nieaktualnyDodam ze w poprzedniej przytylam cos kolo 16kg na porodowce mialam 109kg i sluchalam uwag ze ledwo sie mieszcze na stole operacyjnym jak doszlo do cc, ekhem.
Teraz przed ciaza z 99,8 zeszlam do 76. Odpuscilam i wbilam.na 83 takze taka moja uroda ze jak tylko przestaje sie pilnowac to tyje haha.
A jesli tylko nie wpierniczamy tabliczki czekolady na kolacje to wydaje mi sie ze tyjemy tyle ole organizm potrzebuje -
Dziewięc.zero ja też jak się nie pilnuje to of razu by skakala. Na szczęście w pracy zawsze miałam dużo ruchu, potem jeszcze doszlo prowadzenie zajęć i jakoś się trzymało ale każde leczenie czy jakis nowy hormon to waga leci a teraz? Zero ruchu praktycznie itp. Więc się martwię. Ale staram się nadrabiać regularnym jedzeniem itp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 13:13
-
Dzięki! Ja z tarczycą nigdy nie miałam problemów, zobaczymy teraz.
U mnie za to odwrotny problem, 46kg przy 172cm to naprawdę skóra i kości. Zawsze chciałam przytyć, żeby trochę lepiej wyglądać i nigdy nie mogłam. A jadłam wszystko, nie wykluczając słodyczy i fast foodów.
U mnie to głównie geny i (za) dobra przemiana materii.
Ale teraz przy 52kg jakoś mi tak lepiej!!! Zobaczymy, jak bedzie z 6 z przodu :pMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
To faktycznie skóra i kości z Ciebie
U mnie to był okres, że wszystko się odkładało woda, powietrze ... . Musiałam zacząć się pilnować i dużo ćwiczyłam, i udało się dojść do idealnej wagi. Potem intensywna praca, że nawet czasu na jedzenie nie było, zupełnie inny tryb życia aż byłam w szoku, bo nie musiałam nic robić, wyglądałam i czułam się świetnie. Potem pierwsza ciąża leżąca przez kilka tygodni, poronienie i na szczęście do następnej nie zdążyłam zrzucić
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Chyba się doczekałam
Dziś mam luźny dzień i leżę przed tv i nagle zrobiła mi się mega gula z prawej strony i jak przyłożyłam rece to poczułam cos jakby takie pukniecia w miejscu guli. Jeju ciekawe czy to to.. A jeśli tak to super!Etoilka, APrzybylska, Magdzia85F, Sylwiaa95, BP 02, Monnn, Tęskniąca, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyibishka wrote:Chyba się doczekałam
Dziś mam luźny dzień i leżę przed tv i nagle zrobiła mi się mega gula z prawej strony i jak przyłożyłam rece to poczułam cos jakby takie pukniecia w miejscu guli. Jeju ciekawe czy to to.. A jeśli tak to super!
Gulka to na pewno Dzidzia!!!
U mnie regularne jedzenie i na śniadanie tylko pieczywo a potem to warzywa i białko. I moje jelita na takiej diecie świetnie pracowały i nie bolały!
W pracy ruchu też sporo. Teraz osiadły tryb życia też robi swoje. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda znajdz brafitting jakis w Warszawie bo lepsze sa o wiele takie biustonosze o niestety trzeba przymierzyć bo kazdy model pasuje na inny układ biustu. Ja mam teraz 65 e /F i jedyna opcja to sklep z bielizna .
Ja najbardziej czuje wieczorem jak wie, ze mama sie relaksuje , najadła sie, wykąpała i relaks, a wtedy załącza sie busz womanMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGratulacje dziewczyny.
Pierwsze ruchy jakie czułam takie właśnie byly, jakby balonik się przesuwal w brzuchu, teraz już bardziej takie kopanie i wierzganie
Ja wczoraj byłam na kontroli i było też szybkie usg i trochę mnie martwi obwód główki. Wg OM i wieku okreslonego w usg genetycznym zacząl się 21 tydzień a obwód glowki wskazuje na 19w5d. Wiem, że to jeszcze nie tragedia, bo podobno odchylenia do 3 tygodni to norma i moja lekarka w sumie w ogóle tego nie skomentowala, dopiero jak zapytałam, to powiedziała, że wszystko jest w normie, ale całe dziecko troszkę mniejsze jest, bo średni wiek jaki wyszedl z tych wczorajszych pomiarów to początek 20 tygodnia, więc tak jakby trochę gorzej rosła ostatnio... staram się nie nakręcać, bo moze to taki pomiar na szybko i niezbyt dokladny i czekam na polowkowe w przyszłym tygodniu, i wypytam co i jak.
Dziewczyny, czy na polowkowym mialyscie oceniany też stopień dojrzałości łożyska i szyjkę?
A o podwyzce VATu też czytałam wczoraj, ale w zasadzie nie podali od kiedy. Już nie pierwszy raz pojawia się info że ma wzrosnąć do 23% bo 8% jest niezgodny z przepisami unijnymi. Tak czy inaczej być może jednak kupię laktator wcześniej bo i tak zamierzam kupić.
http://sopot.naszemiasto.pl/artykul/prezerwatywy-bada-drozsze-rzad-trzykrotnie-podniesie-vat,4329699,art,t,id,tm.html
-
Magdzia85F wrote:Poszukuję biustonosza, który utrzyma mój biust 103 pod 75. Sieciówki na deski. Pomoże któraś?
Magdzia85F lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyMachirude u mnie na wydruku każda część ciała, to inny tydzień, najmniejszy brzuszek. Gin jednak mówił, że ok wszystko.
Z resztą Maleństwa się różnie rozwijają i na pewno podgoni!!!
U mnie szyjkę sprawdza na wizycie zwyklej a łożysko sprawdził teraz na połówkowych.