X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska u mnie 79,8 - czyli 80. O masakra, to 7 kg. Chyba nie da rady.

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do TSH, to powiedzcie mi, jakie miałyscie jak Wam włączono tabletki? Ja miałam w 1 trymestrze 0,9 i było ok, teraz wyszło mi 1,9 i się zastanawiam, czy to już nie za dużo (choć czytałam, że norma w ciąży do 2,5)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:48

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka ja nie mam pól tarczycy i mam Hashimoto.
    Przed ciążą brałam 50, niestety jak zaszłam od razu skoczyło do ponad 4,4. No i lekarz zwiększył mi dawkę do 100, spadło a teraz ostatnio miałam 2,6. Dawka zwiększona znowu na 150.
    U mnie endo pilnuje, aby TSH było poniżej 2.

Etoilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciaza mialam niedoczynnosc i z 1,65 skoczylo do 3,85.

Magdzia ja dwa dni po porodzie mialam -13kg ;)
    A 3 miesiace po -32kg i wazylam duzo mniej niz przed. Pozniej nagle zaczelam tyc i okazalo sie ze mam niedoczynnosc :/

Etoilka lubi tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra jakoś z miesiąc czy dwa po porodzie ważyła już tylko 5kg więcej, a do wagi sprzed ciąży wróciła w niecałe pół roku, więc mam nadzieję że to będzie rodzinne :D

Mi pokazuje od 61-66kg, mam nadzieję, że się tak zmieszczę ale wiem że to różnie może być. Woda się zatrzymuje itp.

Ja akurat nigdy nie miałam problemu z wagą, od liceum ważyłam tyle samo, nigdy jakoś specjalnie nie przejmowałam się tym co jem, ale może po prostu mam dość zdrową dietę, bo nigdy nie jadłam dużo słodyczy, nie piłam słodzonych napojów, a fast foody okazjonalnie, chociaż pewnie w największym stopniu to zasługa przemiany materii.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewiec.zero mojej koleżance też po ciąży ześwirowała tarczyca. Może, jak ja biorę leki to jakoś będzie w miarę?

Wszyscy teraz mają problem z tarczycą, masakra jakaś!!!!

Myszkaka ja słodzonych nigdy, fast foodów w ogóle, bo żołądek mi na wiele rzeczy nie pozwalał. Wolałam nie jeść i się nie męczyć. Dużo warzyw, mięsa. I co z tego? U mnie takie wahania wagi, że szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze w poprzedniej przytylam cos kolo 16kg ;) na porodowce mialam 109kg i sluchalam uwag ze ledwo sie mieszcze na stole operacyjnym jak doszlo do cc, ekhem.
    Teraz przed ciaza z 99,8 zeszlam do 76. Odpuscilam i wbilam.na 83 ;) takze taka moja uroda ze jak tylko przestaje sie pilnowac to tyje haha.
    A jesli tylko nie wpierniczamy tabliczki czekolady na kolacje to wydaje mi sie ze tyjemy tyle ole organizm potrzebuje ;)

• ibishka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewięc.zero ja też jak się nie pilnuje to of razu by skakala. Na szczęście w pracy zawsze miałam dużo ruchu, potem jeszcze doszlo prowadzenie zajęć i jakoś się trzymało ale każde leczenie czy jakis nowy hormon to waga leci :-) a teraz? Zero ruchu praktycznie itp. Więc się martwię. Ale staram się nadrabiać regularnym jedzeniem itp :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 13:13

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Ja z tarczycą nigdy nie miałam problemów, zobaczymy teraz.

U mnie za to odwrotny problem, 46kg przy 172cm to naprawdę skóra i kości. Zawsze chciałam przytyć, żeby trochę lepiej wyglądać i nigdy nie mogłam. A jadłam wszystko, nie wykluczając słodyczy i fast foodów.
    U mnie to głównie geny i (za) dobra przemiana materii.
    Ale teraz przy 52kg jakoś mi tak lepiej!!! Zobaczymy, jak bedzie z 6 z przodu :p

Magdzia85F lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie skóra i kości z Ciebie ;)

U mnie to był okres, że wszystko się odkładało woda, powietrze ... ;). Musiałam zacząć się pilnować i dużo ćwiczyłam, i udało się dojść do idealnej wagi. Potem intensywna praca, że nawet czasu na jedzenie nie było, zupełnie inny tryb życia aż byłam w szoku, bo nie musiałam nic robić, wyglądałam i czułam się świetnie. Potem pierwsza ciąża leżąca przez kilka tygodni, poronienie i na szczęście do następnej nie zdążyłam zrzucić :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się doczekałam :-)
    Dziś mam luźny dzień i leżę przed tv i nagle zrobiła mi się mega gula z prawej strony i jak przyłożyłam rece to poczułam cos jakby takie pukniecia w miejscu guli. Jeju ciekawe czy to to.. A jeśli tak to super!

Etoilka, APrzybylska, Magdzia85F, Sylwiaa95, BP 02, Monnn, Tęskniąca, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Chyba się doczekałam :-)
    Dziś mam luźny dzień i leżę przed tv i nagle zrobiła mi się mega gula z prawej strony i jak przyłożyłam rece to poczułam cos jakby takie pukniecia w miejscu guli. Jeju ciekawe czy to to.. A jeśli tak to super!

Gulka to na pewno Dzidzia!!! :-D

U mnie regularne jedzenie i na śniadanie tylko pieczywo a potem to warzywa i białko. I moje jelita na takiej diecie świetnie pracowały i nie bolały!
    W pracy ruchu też sporo. Teraz osiadły tryb życia też robi swoje.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3dni tez czuje :D ale tylko pod rekami czuje to..wlasmie takie pukniecia czy wypychanie..sama nie wiem :D

Magdzia85F, ibishka, APrzybylska, Monnn, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec.zero no ja nie mogę!!! Kur...co za chamstwo, że tak Ci gadali!!!:-\

Sylwia tak na początku to takie pukania. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukuję biustonosza, który utrzyma mój biust 103 pod 75. Sieciówki na deski. Pomoże któraś?

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda znajdz brafitting jakis w Warszawie bo lepsze sa o wiele takie biustonosze o niestety trzeba przymierzyć bo kazdy model pasuje na inny układ biustu. Ja mam teraz 65 e /F i jedyna opcja to sklep z bielizna .

Ja najbardziej czuje wieczorem jak wie, ze mama sie relaksuje , najadła sie, wykąpała i relaks, a wtedy załącza sie busz woman :D

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona widziałam po 200-300 zł biustonosz... trochę sporo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny.
    Pierwsze ruchy jakie czułam takie właśnie byly, jakby balonik się przesuwal w brzuchu, teraz już bardziej takie kopanie i wierzganie :)

Ja wczoraj byłam na kontroli i było też szybkie usg i trochę mnie martwi obwód główki. Wg OM i wieku okreslonego w usg genetycznym zacząl się 21 tydzień a obwód glowki wskazuje na 19w5d. Wiem, że to jeszcze nie tragedia, bo podobno odchylenia do 3 tygodni to norma i moja lekarka w sumie w ogóle tego nie skomentowala, dopiero jak zapytałam, to powiedziała, że wszystko jest w normie, ale całe dziecko troszkę mniejsze jest, bo średni wiek jaki wyszedl z tych wczorajszych pomiarów to początek 20 tygodnia, więc tak jakby trochę gorzej rosła ostatnio... staram się nie nakręcać, bo moze to taki pomiar na szybko i niezbyt dokladny i czekam na polowkowe w przyszłym tygodniu, i wypytam co i jak.
    Dziewczyny, czy na polowkowym mialyscie oceniany też stopień dojrzałości łożyska i szyjkę?

A o podwyzce VATu też czytałam wczoraj, ale w zasadzie nie podali od kiedy. Już nie pierwszy raz pojawia się info że ma wzrosnąć do 23% bo 8% jest niezgodny z przepisami unijnymi. Tak czy inaczej być może jednak kupię laktator wcześniej bo i tak zamierzam kupić.
    http://sopot.naszemiasto.pl/artykul/prezerwatywy-bada-drozsze-rzad-trzykrotnie-podniesie-vat,4329699,art,t,id,tm.html

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Poszukuję biustonosza, który utrzyma mój biust 103 pod 75. Sieciówki na deski. Pomoże któraś?
    Magdzia u mnie Triumph nadal daje radę :) ostatnio na black friday upolowałam nowy model - 30% :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Machirude u mnie na wydruku każda część ciała, to inny tydzień, najmniejszy brzuszek. Gin jednak mówił, że ok wszystko.
    Z resztą Maleństwa się różnie rozwijają i na pewno podgoni!!!

U mnie szyjkę sprawdza na wizycie zwyklej a łożysko sprawdził teraz na połówkowych.

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ