X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie też bajkowo biało i sypie!!! Pięknie!!k:-)

Aga super Maluszek!!! Dobrze, że zdrowy!!! :-) U mnie też Malutka do Męża podobna:-)

aga_90 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my znosimy trudy ciąży, potem porodu, a na końcu opieki (tej początkowej), a Dzieciaki do Tatusiów podobne... i gdzie tu sprawiedliwość :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 21:47

grzanewino lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą być i do tatusiów podobne, ale żeby były mądre po nas :D

Magdzia85F, aga_90, Monnn, Etoilka lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc biologia to tak urzadzila zeby dzieci byly podobne na poczatku do ojcow, aby uznali swoje potomstwo :) tak gdzies kiedys czytalam, a czy to prawda...?
    Piekne te wszystkie maluchy nasze :)

Magdzia85F, aga_90, Monnn, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

A ja nie śpię od 5:30! Obudziłam się i z nosa mi tak leciało, chyba za sucho mamy w pokoju. No i potem jeść mi się zachciało, no i wstałam:P
    Siedzę z kawką, wyglądam przez okno i pięknie biało:D

Malutka niech będzie podobna do taty, bo On ma taki typ urody, że młodo wygląda:) A kobiecie taki atut się przyda na przyszłość:P
    W sumie to nawet Teściowa powiedziała, że bardziej do Niego podobna.
    Ilona92 wrote:
    Czesc dziewczyny !
    Co do ruchów, fajne uczucie, ale jak bo as sie napręża w środku to tak boli , ze szok, a moja macica jest juz powyżej pępka bo mała leży np wzdłuż jednego boku i wypina chyba tyłek az czuc to.

O dokładnie. U mnie czasem, jak idę i zacznie tam kombinować, to muszę stanąć, bo tak jakoś niewygodnie się robi. I ostatnio to aż mnie bolało po Jej harcach wieczornych. Dlatego nie będę jeść słodkiego na wieczór. Bo po 3 nim 2 tak wariowała.

Miłego dnia!!!

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie dzieciaczki :)

Moja wizyta wczoraj szybciutka, obejrzał raport z połówkowego i zdjęcia, powiedział że wszystko wygląda super. I dał mi skierowanie na krzywą cukrzycową. Już raz ją robiłam i zniosłam dobrze, więc mam nadzieję, że tym razem też tak będzie. USG mi nie robił, bo stwierdził że jak czuję regularnie ruchy, to ciąża się rozwija :D W sumie trochę mi na rękę to było, bo tak mnie szczęka bolała po usunięciu zęba, że się apapami ratowałam. Ale dzisiaj już jest dobrze i wkrótce się będę zbierać do neurologa.

Aaaa, i mąż mnie odpuszcza od poniedziałku, bo oddzwonili do niego z pracą. I to taką, na którą najbardziej liczył - bo i zakres obowiązków taki, co robił w poprzedniej firmie, i kasa fajna. Ale najważniejsze, że praca na 3 zmiany, a nie ciągle nocki :)

ibishka, aga_90, Monnn, APrzybylska, Ilona92, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka super i trzymam kciuki!!! Zacznie się wszystko układać!!!:)

Teraz kiedy wizyta?

Tusianka lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja też nie śpię od świtu! Może nie tak wcześnie jak Ty, ale obudziłam się po 6 a dokładniej zmywarka mnie obudziła i się pokrecilam pokrecilam i stwierdziłam że nie będzie już spania i tak się płatam bo mężu jeszcze śpi bo na 9 idzie:-)

Czyli efekt harcow po słodkim po jakim czasie się pojawia? 3 minuty? Tak szybko? Heh chyba zacznę prowokować młoda słodkim żeby się mamusi ujawnila:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 07:42

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka u mnie szybko z 10 minut powolne a potem w zależności od pory dnia - wieczorem najbardziej. Zjedz coś słodkiego i połóż się. :)

Mój Maz ma wolne...ostatni dzień a szkoda, tak dobrze, jak ze mna w domu jest :)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna wizyta 19.12 :)

Moja sobie szaleje najczęściej koło 22, taka jej ulubiona pora :D A tak to po każdym posiłku po kilku minutach ją czuję. Jak się położę i dobrze kopnie, to aż widać że brzuch skacze w konkretnym miejscu :D

Też się bardzo przyzwyczaiłam do męża w domu. Wczoraj już nawet się śmiał, że skoro mi tak dobrze z nim w domu, to on dzwoni i mówi że nie chce tej pracy :D No ale nie ma tak dobrze :D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11.12 :)

No moja to samo, wczoraj jednak coś ją natknęło i po 21 zaczęła :)

Jaką ja mam fazę teraz na białko!!! Wczoraj zjadłam kulkę mozzareli z kabanosami z konspola :P

Tusianka lubi tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Dziewczyny macie świetne zdjęcia maleństw (mi przy przeglądaniu tych zdjęć łzy w oczach stanęły :)). Proszę o trzymanie kciuków - 17:15 połówkowe :).

Rano stanęłam na wagę :/ obawiam się, że teraz tempo będzie zawrotne, u mnie już +5,5 kg.:/

Śnieg nadal sypie, a jutro mąż zabiera mnie do Wrocławia na jarmark bożonarodzeniowy :)

dziewiec.zero, Magdzia85F, Tęskniąca, APrzybylska, Etoilka, ibishka, Tusianka lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia a ja na awokado :D
    Nigdy nie jadlam awokado a tak na kanapkach obowiazkowo. Mniam

Ja od rana przy garach ;) dzisiaj zrazy i panna cota.

Dzisiaj na zakupach dzidziol tak mnie kopnal albo usadowil sie na pecherzu ze az bolalo haha. Musialam stanac bo nie dalam rady isc ;)

Zazdroszcze wam tego sniegu, u nas od wczoraj deszcz :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn u mnie już 8 kg!!! Szok!!! Nie przejmuj się!!!

Zazdroszczę jarmarku!!!:-D Ale super!!!
    Trzymam kciuki!!!

Dziewiec.zero widocznie potrzeba Ci dobrych tłuszczy. Ważne, że faza na zdrowe:-)
    Moja siostra też mówiła, że na wschodzie kiepsko że śniegiem!
    O matko! Ty już dziś na zakupach byłaś???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 10:04

Monnn lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ja tylko na szybko, mam kilka rzeczy do zrobienia, nadrobię Was po południu. W kujawsko - pomorskim wczoraj też posypało, a dziś się topi, więc nie wygląda zbyt malowniczo.

Wczorajsza wizyta wspaniale :) Zuzia na 100% jest Zuzią, waży już 510g :D nic dziwnego, że ja już ważę 68 ;) piękna, zdrowa, szyjka długa jak u łabędzia. Doktor nagrał nam filmik i wczoraj nie mogłam się od niego oderwać.

Miłego dnia i do potem :)

Kama, Aga Wasze maleństwa są cudowne :)

Sandra cieszę się razem z Tobą z wyniku NIFTY :)

Iza kto to wszystko zje, podziwiam :) pierścionek się znalazł?

Magdzia85F, Tęskniąca, Etoilka, Monnn, Tusianka, BP 02, grzanewino, aga_90 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn trzymam kciuki! :)

Magdzia bylam bo zaprowadzilam malego do przedszkola i w drodze powrotnej do biedronki itp ;)

Ja na plusie mam 3kg a czuje jakby to bylo z 30 :D w dwa tugodnie przubralam 1kg wiec ksiazkowo w sumie, zreszta i tak mam juz gdzies ;) pozniej bede zrzucac :D

Wlasnie uslyszalam w radio ze bedzie podwyzka vatu na laktatory i tak jak myślałam ze nie kupie to moze jednak w razie gdyby sie skusze. Z olkiem mialam reczny aventu ale nie polecam, nie sciagalo to to prawie nic a nameczuc sie czlowiek musial... chcialabym kupic teraz elektryczny. Mysle ze by sie przydal w razie jakiegos wyjscia do przedszkola czy cokolwiek. Co myslicie?

Monnn lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam laktator elektryczny, był w promocji i to jeszcze z butelkami w gratisie ;) to jest jedyna rzecz na "po porodzie" póki co, (oprócz czapeczki i sliniaczka z napisem " my 1st Christmas" za 9 zł z Pepco - wiec moze rok poczekac ;) )

u mnie znowu się spiętrzyły problemy firmowo-zawadowo-szkolno-domowe i to oczywiscie teraz przed Świetami, kiedy wolalabym miec głowe wolna od zmartwien....ale coz takie zycie, czasem z górki, czasem pod gorke.

Wczoraj caly dzie przelezalam, czulam sie gorzej, wszystko mnie bolalo, a w nocy same koszmary.....dzis mam nadzieje, bedzie lepiej ;)

Wy tez macie wrazenie, ze brzuch jest odrobine cieplejszy niz reszta ciala?;)

Milego dnia wszystkim ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ja już kupiłam laktator elektryczny, był w promocji i to jeszcze z butelkami w gratisie ;) to jest jedyna rzecz na "po porodzie" póki co, (oprócz czapeczki i sliniaczka z napisem " my 1st Christmas" za 9 zł z Pepco - wiec moze rok poczekac ;) )

u mnie znowu się spiętrzyły problemy firmowo-zawadowo-szkolno-domowe i to oczywiscie teraz przed Świetami, kiedy wolalabym miec głowe wolna od zmartwien....ale coz takie zycie, czasem z górki, czasem pod gorke.

Wczoraj caly dzie przelezalam, czulam sie gorzej, wszystko mnie bolalo, a w nocy same koszmary.....dzis mam nadzieje, bedzie lepiej ;)

Wy tez macie wrazenie, ze brzuch jest odrobine cieplejszy niz reszta ciala?;)

Milego dnia wszystkim ;)
    Klaudia wszytko na pewno się ułoży :) od wczoraj tak mam, że wszystko będzie dobrze ;) A dziś jak się czujesz?

Też czuję, że brzuch jest cieplejszy i rośnie z dnia na dzień. Wyglądam jak bałwanek: mega cycki, brzuch i tyłek ;)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska jaki duży Maluszek!!! :-)
    Ach 68 kiedy to było ;-)

Dziewiec.zero ja tu przodująca w tyciu jestem.
    VAT podnoszą??? Ale tylko na laktatory? Czy w ogóle rzeczy dla dzieci???
    :-\
    Ja bym brała elektryczny!

Tęskniąca u mnie dużo cieplejszy brzuch i włosy jakieś dłuższe na nim :-o

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zejść dziewczyny!
    U mnie tez biało, ale topi sie powoli wszystko, chociaż śniegu mam do kostki wiec bałwana by ulepił :)

Jeżu ja nie czuje, ze duzo przytyłam , ale moj brzuch, piersi sa ogromne i ostatnio sie zdziwiłam jak przy schylaniu po kąpaniu biustem zachaczam o brzuch, ktory grzeje jak kaloryfer! Uczucie dziwne jak bombka dotyka piłki haha

Cieszę sie z pozytywnych wizyt, za kolejne trzymam kciuki, bo APrzybylska masz 7.12? W moje urodziny :)

Ja następna mam 14, pozniej wizyty mam miec jakos co 2 tyg przez ciąże wysokiego ryzyka
    Tak bombardujące tymi zdjęciami 3D, ze az sama bym takie chciała! Zazdroszczę i sama zapytam na następnej wizycie czy moj mi zrobi.

APrzybylska, Tęskniąca, Etoilka, Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ