X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie też bajkowo biało i sypie!!! Pięknie!!k:-)

Aga super Maluszek!!! Dobrze, że zdrowy!!! :-) U mnie też Malutka do Męża podobna:-)

aga_90 lubi tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my znosimy trudy ciąży, potem porodu, a na końcu opieki (tej początkowej), a Dzieciaki do Tatusiów podobne... i gdzie tu sprawiedliwość :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 21:47

grzanewino lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą być i do tatusiów podobne, ale żeby były mądre po nas :D

Magdzia85F, aga_90, Monnn, Etoilka lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc biologia to tak urzadzila zeby dzieci byly podobne na poczatku do ojcow, aby uznali swoje potomstwo :) tak gdzies kiedys czytalam, a czy to prawda...?
    Piekne te wszystkie maluchy nasze :)

Magdzia85F, aga_90, Monnn, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

A ja nie śpię od 5:30! Obudziłam się i z nosa mi tak leciało, chyba za sucho mamy w pokoju. No i potem jeść mi się zachciało, no i wstałam:P
    Siedzę z kawką, wyglądam przez okno i pięknie biało:D

Malutka niech będzie podobna do taty, bo On ma taki typ urody, że młodo wygląda:) A kobiecie taki atut się przyda na przyszłość:P
    W sumie to nawet Teściowa powiedziała, że bardziej do Niego podobna.
    Ilona92 wrote:
    Czesc dziewczyny !
    Co do ruchów, fajne uczucie, ale jak bo as sie napręża w środku to tak boli , ze szok, a moja macica jest juz powyżej pępka bo mała leży np wzdłuż jednego boku i wypina chyba tyłek az czuc to.

O dokładnie. U mnie czasem, jak idę i zacznie tam kombinować, to muszę stanąć, bo tak jakoś niewygodnie się robi. I ostatnio to aż mnie bolało po Jej harcach wieczornych. Dlatego nie będę jeść słodkiego na wieczór. Bo po 3 nim 2 tak wariowała.

Miłego dnia!!!

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie dzieciaczki :)

Moja wizyta wczoraj szybciutka, obejrzał raport z połówkowego i zdjęcia, powiedział że wszystko wygląda super. I dał mi skierowanie na krzywą cukrzycową. Już raz ją robiłam i zniosłam dobrze, więc mam nadzieję, że tym razem też tak będzie. USG mi nie robił, bo stwierdził że jak czuję regularnie ruchy, to ciąża się rozwija :D W sumie trochę mi na rękę to było, bo tak mnie szczęka bolała po usunięciu zęba, że się apapami ratowałam. Ale dzisiaj już jest dobrze i wkrótce się będę zbierać do neurologa.

Aaaa, i mąż mnie odpuszcza od poniedziałku, bo oddzwonili do niego z pracą. I to taką, na którą najbardziej liczył - bo i zakres obowiązków taki, co robił w poprzedniej firmie, i kasa fajna. Ale najważniejsze, że praca na 3 zmiany, a nie ciągle nocki :)

ibishka, aga_90, Monnn, APrzybylska, Ilona92, BP 02, grzanewino lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka super i trzymam kciuki!!! Zacznie się wszystko układać!!!:)

Teraz kiedy wizyta?

Tusianka lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja też nie śpię od świtu! Może nie tak wcześnie jak Ty, ale obudziłam się po 6 a dokładniej zmywarka mnie obudziła i się pokrecilam pokrecilam i stwierdziłam że nie będzie już spania i tak się płatam bo mężu jeszcze śpi bo na 9 idzie:-)

Czyli efekt harcow po słodkim po jakim czasie się pojawia? 3 minuty? Tak szybko? Heh chyba zacznę prowokować młoda słodkim żeby się mamusi ujawnila:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 07:42

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka u mnie szybko z 10 minut powolne a potem w zależności od pory dnia - wieczorem najbardziej. Zjedz coś słodkiego i połóż się. :)

Mój Maz ma wolne...ostatni dzień a szkoda, tak dobrze, jak ze mna w domu jest :)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następna wizyta 19.12 :)

Moja sobie szaleje najczęściej koło 22, taka jej ulubiona pora :D A tak to po każdym posiłku po kilku minutach ją czuję. Jak się położę i dobrze kopnie, to aż widać że brzuch skacze w konkretnym miejscu :D

Też się bardzo przyzwyczaiłam do męża w domu. Wczoraj już nawet się śmiał, że skoro mi tak dobrze z nim w domu, to on dzwoni i mówi że nie chce tej pracy :D No ale nie ma tak dobrze :D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11.12 :)

No moja to samo, wczoraj jednak coś ją natknęło i po 21 zaczęła :)

Jaką ja mam fazę teraz na białko!!! Wczoraj zjadłam kulkę mozzareli z kabanosami z konspola :P

Tusianka lubi tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Dziewczyny macie świetne zdjęcia maleństw (mi przy przeglądaniu tych zdjęć łzy w oczach stanęły :)). Proszę o trzymanie kciuków - 17:15 połówkowe :).

Rano stanęłam na wagę :/ obawiam się, że teraz tempo będzie zawrotne, u mnie już +5,5 kg.:/

Śnieg nadal sypie, a jutro mąż zabiera mnie do Wrocławia na jarmark bożonarodzeniowy :)

dziewiec.zero, Magdzia85F, Tęskniąca, APrzybylska, Etoilka, ibishka, Tusianka lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia a ja na awokado :D
    Nigdy nie jadlam awokado a tak na kanapkach obowiazkowo. Mniam

Ja od rana przy garach ;) dzisiaj zrazy i panna cota.

Dzisiaj na zakupach dzidziol tak mnie kopnal albo usadowil sie na pecherzu ze az bolalo haha. Musialam stanac bo nie dalam rady isc ;)

Zazdroszcze wam tego sniegu, u nas od wczoraj deszcz :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn u mnie już 8 kg!!! Szok!!! Nie przejmuj się!!!

Zazdroszczę jarmarku!!!:-D Ale super!!!
    Trzymam kciuki!!!

Dziewiec.zero widocznie potrzeba Ci dobrych tłuszczy. Ważne, że faza na zdrowe:-)
    Moja siostra też mówiła, że na wschodzie kiepsko że śniegiem!
    O matko! Ty już dziś na zakupach byłaś???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 10:04

Monnn lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ja tylko na szybko, mam kilka rzeczy do zrobienia, nadrobię Was po południu. W kujawsko - pomorskim wczoraj też posypało, a dziś się topi, więc nie wygląda zbyt malowniczo.

Wczorajsza wizyta wspaniale :) Zuzia na 100% jest Zuzią, waży już 510g :D nic dziwnego, że ja już ważę 68 ;) piękna, zdrowa, szyjka długa jak u łabędzia. Doktor nagrał nam filmik i wczoraj nie mogłam się od niego oderwać.

Miłego dnia i do potem :)

Kama, Aga Wasze maleństwa są cudowne :)

Sandra cieszę się razem z Tobą z wyniku NIFTY :)

Iza kto to wszystko zje, podziwiam :) pierścionek się znalazł?

Magdzia85F, Tęskniąca, Etoilka, Monnn, Tusianka, BP 02, grzanewino, aga_90 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monn trzymam kciuki! :)

Magdzia bylam bo zaprowadzilam malego do przedszkola i w drodze powrotnej do biedronki itp ;)

Ja na plusie mam 3kg a czuje jakby to bylo z 30 :D w dwa tugodnie przubralam 1kg wiec ksiazkowo w sumie, zreszta i tak mam juz gdzies ;) pozniej bede zrzucac :D

Wlasnie uslyszalam w radio ze bedzie podwyzka vatu na laktatory i tak jak myślałam ze nie kupie to moze jednak w razie gdyby sie skusze. Z olkiem mialam reczny aventu ale nie polecam, nie sciagalo to to prawie nic a nameczuc sie czlowiek musial... chcialabym kupic teraz elektryczny. Mysle ze by sie przydal w razie jakiegos wyjscia do przedszkola czy cokolwiek. Co myslicie?

Monnn lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kupiłam laktator elektryczny, był w promocji i to jeszcze z butelkami w gratisie ;) to jest jedyna rzecz na "po porodzie" póki co, (oprócz czapeczki i sliniaczka z napisem " my 1st Christmas" za 9 zł z Pepco - wiec moze rok poczekac ;) )

u mnie znowu się spiętrzyły problemy firmowo-zawadowo-szkolno-domowe i to oczywiscie teraz przed Świetami, kiedy wolalabym miec głowe wolna od zmartwien....ale coz takie zycie, czasem z górki, czasem pod gorke.

Wczoraj caly dzie przelezalam, czulam sie gorzej, wszystko mnie bolalo, a w nocy same koszmary.....dzis mam nadzieje, bedzie lepiej ;)

Wy tez macie wrazenie, ze brzuch jest odrobine cieplejszy niz reszta ciala?;)

Milego dnia wszystkim ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Ja już kupiłam laktator elektryczny, był w promocji i to jeszcze z butelkami w gratisie ;) to jest jedyna rzecz na "po porodzie" póki co, (oprócz czapeczki i sliniaczka z napisem " my 1st Christmas" za 9 zł z Pepco - wiec moze rok poczekac ;) )

u mnie znowu się spiętrzyły problemy firmowo-zawadowo-szkolno-domowe i to oczywiscie teraz przed Świetami, kiedy wolalabym miec głowe wolna od zmartwien....ale coz takie zycie, czasem z górki, czasem pod gorke.

Wczoraj caly dzie przelezalam, czulam sie gorzej, wszystko mnie bolalo, a w nocy same koszmary.....dzis mam nadzieje, bedzie lepiej ;)

Wy tez macie wrazenie, ze brzuch jest odrobine cieplejszy niz reszta ciala?;)

Milego dnia wszystkim ;)
    Klaudia wszytko na pewno się ułoży :) od wczoraj tak mam, że wszystko będzie dobrze ;) A dziś jak się czujesz?

Też czuję, że brzuch jest cieplejszy i rośnie z dnia na dzień. Wyglądam jak bałwanek: mega cycki, brzuch i tyłek ;)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska jaki duży Maluszek!!! :-)
    Ach 68 kiedy to było ;-)

Dziewiec.zero ja tu przodująca w tyciu jestem.
    VAT podnoszą??? Ale tylko na laktatory? Czy w ogóle rzeczy dla dzieci???
    :-\
    Ja bym brała elektryczny!

Tęskniąca u mnie dużo cieplejszy brzuch i włosy jakieś dłuższe na nim :-o

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zejść dziewczyny!
    U mnie tez biało, ale topi sie powoli wszystko, chociaż śniegu mam do kostki wiec bałwana by ulepił :)

Jeżu ja nie czuje, ze duzo przytyłam , ale moj brzuch, piersi sa ogromne i ostatnio sie zdziwiłam jak przy schylaniu po kąpaniu biustem zachaczam o brzuch, ktory grzeje jak kaloryfer! Uczucie dziwne jak bombka dotyka piłki haha

Cieszę sie z pozytywnych wizyt, za kolejne trzymam kciuki, bo APrzybylska masz 7.12? W moje urodziny :)

Ja następna mam 14, pozniej wizyty mam miec jakos co 2 tyg przez ciąże wysokiego ryzyka
    Tak bombardujące tymi zdjęciami 3D, ze az sama bym takie chciała! Zazdroszczę i sama zapytam na następnej wizycie czy moj mi zrobi.

APrzybylska, Tęskniąca, Etoilka, Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ