WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrobię pierogi z kapustą i grzybami oraz ruskie. Ale Mąż idzie od poniedziałku do pracy, to wtedy. Szkoda, że od rodziców grzybów nie wzięłam!!!

• AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja też dzisiaj walczę z uszkami

ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Ile chcesz robić? ;) ja zrobiłam 60 pierogów i myślałam, że to sukces.
    W zeszłym roku miałam 1700 :) trochę dałam mamie trochę siostrze a my jesteśmy lasuchy na uszka to się nie zmarnowały:)

Hehe a co do pierogów to ja na dwudniowy obiad dla mnie i męża muszę 100 minimum robić bo on pochłania pierogi aż do pęknięcia.. Tak lubi :-) więc u mnie masowe ilości zawsze :-)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania teraz mnie zabiłaś ;) nie liczyłam ich, mam dość małe foremki także mi wychodzi dużo 5-6 blach.

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    W zeszłym roku miałam 1700 :) trochę dałam mamie trochę siostrze a my jesteśmy lasuchy na uszka to się nie zmarnowały:)

Hehe a co do pierogów to ja na dwudniowy obiad dla mnie i męża muszę 100 minimum robić bo on pochłania pierogi aż do pęknięcia.. Tak lubi :-) więc u mnie masowe ilości zawsze :-)

To ja około 300-400 robię co roku i myślałam że to dużo, szacunek:)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra narobiłyscie smaka pirniczkami. Biorę się za nie. Barszcz się gotuje, grzyby na farsz też to mam chwilę :)

Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1500? Matko ja uszka jem moze dwa razy do roku, pierogów na raz moze zjem z 10 wiecej sie nie mieści, grzybow suszonych mam duzo także moze zrobie w tym roku, jest jedno ale nie wiem jak sie robi ciasto zeby było super miękkie i cienkie. Zreszta nie mam praktycznie dla kogo robic pierogów. Chociaż bardzo lubie ze szpinakiem i serkiem Ala feta

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wybacz, że pytam a Ty jak święta będziesz spędzać?

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba u cioci, albo w domu. Sprawa tatusiowa w toku ;)

Mnie swieta zawsze kojarzą sie z napięciem, jakas spina, ubieraniem choinki w wigilie, szykowaniem, kolacja i tv! No bo jak to bez puszki z obrazkami. Fajne swieta to były jak nie chodziłam jeszcze do szkoły, pozniej sprawy rodzinne na pieńku u tak duzo osob sie odizolowało.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bądź sama, bo to najgorsze.

Sprawa tatusiowa? Czyżby zaczyna zdrowieć podejście???

U mnie było różnie. Kłótnie, płacze...ale ja tak kocham święta, że zapominam o złym i żyję tym dobrym!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 18:22

Ilona92 lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że chciałoby się jak najlepiej spędzić ten czas, zwłaszcza teraz. Ale jak to się mówi święta, święta i po świętach. Szybko minie i ani się obejrzymy będziemy mamuśkami :D

Ilona mam nadzieję, że sprawa tatusiowa ułoży się pozytywnie. Tak, jak Magdzia pisze, nie zostawaj sam na Święta. W zeszłym roku ja byłam solo i nie wspominam tego dobrze :/

U nas w domu też bywało różnie, zawsze szczyt emocji był tuż przed opłatkiem, a potem robiło się cicho. To był mój ulubiony moment :D

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku jakos nie czuje swiat. Zawsze czekalam liczylam dni a teraz marze o tym zeby bylo juz po. Postaram sie tylko dla syna a dla mnie to moze poprostu ta magia swiat juz minela i jestem za stara ;)
    A moze dopadnie mnie przed samymi swietami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska dobrze, że te święta będą lepsze! I to z Bobaskiem w brzuszku!!!:-)

Dziewiec.zero ja jestem po 30 i się cieszę. :-) Oby mi tak zostało!!!

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ja dziś w planach mam gołąbki - to będzie mój debiut ;) trzymajcie kciuki ;)

Planowałam zabawę z piernikami bliżej Świąt, ale skutecznie mnie namówiłyście i chyba zacznę już w ten weekend ;) tylko musze przepis odnaleźć.

Wypadałoby wziąć się za sprzątanie przedświąteczne, ale w moim stanie skutecznie to odraczam w czasie ;) Powiedźmy, że czekam na natchnienie ;)

u mnie już biało i cały czas sypie ;) a nastrój świąteczny tak silny, jak nigdy dotąd w moim dorosłym życiu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 08:05

ibishka, Magdzia85F, Monnn, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Za oknem pruszy śnieg, na forum nastrój iście świąteczny, a ja w tym wszystkim cieszę się jak duże dziecko :D. Mam wrażenie że to właśnie nasze malutkie szkraby powodują to, że w tym roku chcemy chłonąc tego WIĘCEJ :)

Miłego dnia :*

Magdzia85F, grzanewino, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Ja już wczoraj prezenty kupowałam przy świątecznym radiu a tu dziś do tego śnieg! Czego chcieć więcej? :-)

Zaczynam dziś 6 miesiąc!

Monnn, dziewiec.zero, grzanewino, Ilona92, ibishka, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :) ja dzisiaj biore sie za pierniczki, pierwszy raz w zyciu zobaczymy co to wyjdzie.
    20km od nas jest bialo a u nas nic a nic. Wrrr
    Teskniaca ja tez odraczam w czasie sprzatanie az mnie najdzie chec :D
    Znalazlam w Internecie melodyjki z karuzelki ktora mielismy z olkiem i puszczam do brzuszka. Wiecie jak kopie? :D jak przyloze tel jest spokoj a tylko zabiore zaczyna kopac wiec chyba sie podoba :D

Monnn, grzanewino, BP 02 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę spróbować tych melodyjek :)
    a co do sprzątania, to właśnie wczoraj powiedziałam do męża, że trzeba okna umyć :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zbieram się na usg :)
    Ja Pawełkowi puszczam kolędy i muzykę klasyczną a mój Mąż zazwyczaj jakiś Marsz Imperatora albo coś w tym klimacie :P

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

My już dawno po śniadanku, Gabryszka budzi mnie punktualnie o 8 i chce jeść :D Przeglądam sobie właśnie youtuba, żeby ściągnąć jakieś melodyjki na telefon i puszczać małej :)

U nas dzisiaj mgliście, jedynie auta zaszronione. No i dosyć mroźno. Ale u nas te zimy i tak są dosyć łagodne.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ