X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrobię pierogi z kapustą i grzybami oraz ruskie. Ale Mąż idzie od poniedziałku do pracy, to wtedy. Szkoda, że od rodziców grzybów nie wzięłam!!!

• AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja też dzisiaj walczę z uszkami

ibishka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Ile chcesz robić? ;) ja zrobiłam 60 pierogów i myślałam, że to sukces.
    W zeszłym roku miałam 1700 :) trochę dałam mamie trochę siostrze a my jesteśmy lasuchy na uszka to się nie zmarnowały:)

Hehe a co do pierogów to ja na dwudniowy obiad dla mnie i męża muszę 100 minimum robić bo on pochłania pierogi aż do pęknięcia.. Tak lubi :-) więc u mnie masowe ilości zawsze :-)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania teraz mnie zabiłaś ;) nie liczyłam ich, mam dość małe foremki także mi wychodzi dużo 5-6 blach.

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    W zeszłym roku miałam 1700 :) trochę dałam mamie trochę siostrze a my jesteśmy lasuchy na uszka to się nie zmarnowały:)

Hehe a co do pierogów to ja na dwudniowy obiad dla mnie i męża muszę 100 minimum robić bo on pochłania pierogi aż do pęknięcia.. Tak lubi :-) więc u mnie masowe ilości zawsze :-)

To ja około 300-400 robię co roku i myślałam że to dużo, szacunek:)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra narobiłyscie smaka pirniczkami. Biorę się za nie. Barszcz się gotuje, grzyby na farsz też to mam chwilę :)

Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1500? Matko ja uszka jem moze dwa razy do roku, pierogów na raz moze zjem z 10 wiecej sie nie mieści, grzybow suszonych mam duzo także moze zrobie w tym roku, jest jedno ale nie wiem jak sie robi ciasto zeby było super miękkie i cienkie. Zreszta nie mam praktycznie dla kogo robic pierogów. Chociaż bardzo lubie ze szpinakiem i serkiem Ala feta

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wybacz, że pytam a Ty jak święta będziesz spędzać?

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba u cioci, albo w domu. Sprawa tatusiowa w toku ;)

Mnie swieta zawsze kojarzą sie z napięciem, jakas spina, ubieraniem choinki w wigilie, szykowaniem, kolacja i tv! No bo jak to bez puszki z obrazkami. Fajne swieta to były jak nie chodziłam jeszcze do szkoły, pozniej sprawy rodzinne na pieńku u tak duzo osob sie odizolowało.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bądź sama, bo to najgorsze.

Sprawa tatusiowa? Czyżby zaczyna zdrowieć podejście???

U mnie było różnie. Kłótnie, płacze...ale ja tak kocham święta, że zapominam o złym i żyję tym dobrym!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 18:22

Ilona92 lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że chciałoby się jak najlepiej spędzić ten czas, zwłaszcza teraz. Ale jak to się mówi święta, święta i po świętach. Szybko minie i ani się obejrzymy będziemy mamuśkami :D

Ilona mam nadzieję, że sprawa tatusiowa ułoży się pozytywnie. Tak, jak Magdzia pisze, nie zostawaj sam na Święta. W zeszłym roku ja byłam solo i nie wspominam tego dobrze :/

U nas w domu też bywało różnie, zawsze szczyt emocji był tuż przed opłatkiem, a potem robiło się cicho. To był mój ulubiony moment :D

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku jakos nie czuje swiat. Zawsze czekalam liczylam dni a teraz marze o tym zeby bylo juz po. Postaram sie tylko dla syna a dla mnie to moze poprostu ta magia swiat juz minela i jestem za stara ;)
    A moze dopadnie mnie przed samymi swietami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska dobrze, że te święta będą lepsze! I to z Bobaskiem w brzuszku!!!:-)

Dziewiec.zero ja jestem po 30 i się cieszę. :-) Oby mi tak zostało!!!

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ja dziś w planach mam gołąbki - to będzie mój debiut ;) trzymajcie kciuki ;)

Planowałam zabawę z piernikami bliżej Świąt, ale skutecznie mnie namówiłyście i chyba zacznę już w ten weekend ;) tylko musze przepis odnaleźć.

Wypadałoby wziąć się za sprzątanie przedświąteczne, ale w moim stanie skutecznie to odraczam w czasie ;) Powiedźmy, że czekam na natchnienie ;)

u mnie już biało i cały czas sypie ;) a nastrój świąteczny tak silny, jak nigdy dotąd w moim dorosłym życiu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 08:05

ibishka, Magdzia85F, Monnn, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Za oknem pruszy śnieg, na forum nastrój iście świąteczny, a ja w tym wszystkim cieszę się jak duże dziecko :D. Mam wrażenie że to właśnie nasze malutkie szkraby powodują to, że w tym roku chcemy chłonąc tego WIĘCEJ :)

Miłego dnia :*

Magdzia85F, grzanewino, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Ja już wczoraj prezenty kupowałam przy świątecznym radiu a tu dziś do tego śnieg! Czego chcieć więcej? :-)

Zaczynam dziś 6 miesiąc!

Monnn, dziewiec.zero, grzanewino, Ilona92, ibishka, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :) ja dzisiaj biore sie za pierniczki, pierwszy raz w zyciu zobaczymy co to wyjdzie.
    20km od nas jest bialo a u nas nic a nic. Wrrr
    Teskniaca ja tez odraczam w czasie sprzatanie az mnie najdzie chec :D
    Znalazlam w Internecie melodyjki z karuzelki ktora mielismy z olkiem i puszczam do brzuszka. Wiecie jak kopie? :D jak przyloze tel jest spokoj a tylko zabiore zaczyna kopac wiec chyba sie podoba :D

Monnn, grzanewino, BP 02 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę spróbować tych melodyjek :)
    a co do sprzątania, to właśnie wczoraj powiedziałam do męża, że trzeba okna umyć :D

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zbieram się na usg :)
    Ja Pawełkowi puszczam kolędy i muzykę klasyczną a mój Mąż zazwyczaj jakiś Marsz Imperatora albo coś w tym klimacie :P

Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

My już dawno po śniadanku, Gabryszka budzi mnie punktualnie o 8 i chce jeść :D Przeglądam sobie właśnie youtuba, żeby ściągnąć jakieś melodyjki na telefon i puszczać małej :)

U nas dzisiaj mgliście, jedynie auta zaszronione. No i dosyć mroźno. Ale u nas te zimy i tak są dosyć łagodne.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ