X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    U mnie po staremu, dzisiaj pięknie śniegu napadł, mój syn się bardzo cieszył idąc do szkoły.

Ale pewnie stopniowe, dla mnie mogłoby tak już zostać. Wiem że ciężko się jeździ i trzeba odśnieżac, ale uwielbiam jak śnieg pada.

Dzisiaj idę do fryzjera zrobić się ma bóstwo, a w sobotę wyruszamy do Poznania na roczek, trochę się obawiam tak dalekiej drogi, ale mam nadzieję że ok będzie.

Powiedzcie mi dziewczyny jaki powinien być brzuch w dotyku, twardy czy miękki, ja jak leżę to mam miękki jak stoję to twardy, nie wiem kiedy i czy macica się stawia.
    Wcześniej bolały mnie boki brzucha, teraz ciągnie znowu w dole, w nocy obudził mnie ból brzucha jak keszlalam, ogólnie śpię dobrze chociaż trochę niespokojnie, ciągle myślę czy wszystko ok, zwariuje chyba.

W nocy śnił mi się mój niezyjacy tato i płakałam przez sen. Jak wstałam to łzy z oczu mi leciały, ach te hormony.

Pozdrawiam Was cieplutko.

Madzia piękne zdjęcie, zazdroszczę pozytywnie

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Dzien dobry! :)
    ja wrocilam z przedszkola z pakowania prezentow ;) dzieci sztuk 104 rodzicow 4 takze zaangazowanie ze ho ho ;)
    Jem sniadanie i dalej do roboty ;)
    Milego :)

Zawsze tak jest, jak przychodzi co do czego to tylko kilka mam jest do pomocy, a gadają wszystkie, ja zawsze w tej grupie pomagających z mężem, zawsze nawet czasem zwolniamy się z pracy żeby pomóc w szkole czy przedszkolu :)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Agii37 jak stawia sie macica to czujesz jakby sie zaciągnęły wszystkie sznurki w woreczku, jest twarda jak kamień i u mnie jest takie ciągniecie i naprężenie poniżej linii pępka i czujesz czasem pulsowanie, ale to oczywiscie u mnie. Jak wstaje i chodzę brzuch mam "normalny" tzn skora napięta, ktora w środku "cos" trzyma, ale jak dotknę to robia sie wgłębienia:) dla mnie ciągniecie jest spowodowane napinaniem sie więzadeł bo jednak dziecko tobi sie coraz większe i szybko przybiera na wadze. Ja mam boki lekko napięte.
    Ja czesto czuje bol przy kichaniu w lędźwie i nie za bardzo lubie to teraz robic bo jest poprostu nieprzyjemnie.

Duzo odpoczywaj jesli sytuacja na to pozwala bo poprostu obciążenie robi swoje, wszystko bedzie dobrze
    Udanej wizyty u fryzjera!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 10:29

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Witajcie
    U mnie po staremu, dzisiaj pięknie śniegu napadł, mój syn się bardzo cieszył idąc do szkoły.

Ale pewnie stopniowe, dla mnie mogłoby tak już zostać. Wiem że ciężko się jeździ i trzeba odśnieżac, ale uwielbiam jak śnieg pada.

Dzisiaj idę do fryzjera zrobić się ma bóstwo, a w sobotę wyruszamy do Poznania na roczek, trochę się obawiam tak dalekiej drogi, ale mam nadzieję że ok będzie.

Powiedzcie mi dziewczyny jaki powinien być brzuch w dotyku, twardy czy miękki, ja jak leżę to mam miękki jak stoję to twardy, nie wiem kiedy i czy macica się stawia.
    Wcześniej bolały mnie boki brzucha, teraz ciągnie znowu w dole, w nocy obudził mnie ból brzucha jak keszlalam, ogólnie śpię dobrze chociaż trochę niespokojnie, ciągle myślę czy wszystko ok, zwariuje chyba.

W nocy śnił mi się mój niezyjacy tato i płakałam przez sen. Jak wstałam to łzy z oczu mi leciały, ach te hormony.

Pozdrawiam Was cieplutko.

Madzia piękne zdjęcie, zazdroszczę pozytywnie
    Agiii a masz czas żeby odpocząć i poleżeć? Chyba masz sporo na głowie i myśli nie dają Ci spokoju. Spróbuj dzisiaj podczas wizyty się zrelaksować, chociaż wiem, że może to być bardziej stresujące niż dentysta ;) co sobie robisz?

Co do brzucha, to mój jest miękki od tłuszczu, a pod nim czuć twardszą macicę, ale nie jak kamień (to też się zdarza, bo często mam skurcze właśnie gdy za dużo łażę).

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dzięki, Aniu, za dodanie do listy, wszystko się zgadza :)

Ja dziś się wybieram do dentysty, brr... i coś czuję, że nie będzie to moja ostatnia wizyta w ciąży. Ale zobaczymy :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, długo mnie nie było. Ale jakiś taki dół mnie złapał że nikim nie rozmawiałam ani nie pisałam...
    W poniedziałek miałam kontrole u ginekologa. Wiemy już że będzie chłopiec. Ale okazało się że mam mały problem... Boli mnie ciągle brzuch, tak ciągnie w dol jakby macica nie chciała się rozciągać bardziej. Dr kazał leżeć i brać magnes ale to nic nie pomaga. Proszę powiedzcie czy ktoras z was też tak ma?

olKaczucha lubi tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii37, co do twardnień, to u mnie robi się twardy brzuch czasami, gdy leżę. Przywrócenie się na lewy bok zazwyczaj pomaga. Bierzesz może magnez?

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam lekarzowi o tym "stawianiu" sie macicy to jak któraś z was juz pisała sa to skurcze przepowiadające, macica ćwiczy do porodu i kazano mi die zaopatrzyć w nospe, wiadomo ze im mniej tym lepiej, ale czasami lepiej wziąć cos rozkurczowego.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja myslałam, że tylko ja tak mam, że teraz mnie boli w dole brzucha bardziej, ciągnie, kłuje, bywa twardy, itd...ale myslałam, że to przez tego mojego polipa i przez to że dzidzius jest bardzo nisko położony. Ale jak czytam o Waszych rozterkach to wnioskuje, że nie tylko ja tak mam i sie zastanawiam, że może to nie jest typowe na tym etapie ciąży?

Czasem czuje też jakby ktoś mnie pociagał za talerze biodrowe i rozpychał ja na boki..też tak macie?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:
    Cześć dziewczyny, długo mnie nie było. Ale jakiś taki dół mnie złapał że nikim nie rozmawiałam ani nie pisałam...
    W poniedziałek miałam kontrole u ginekologa. Wiemy już że będzie chłopiec. Ale okazało się że mam mały problem... Boli mnie ciągle brzuch, tak ciągnie w dol jakby macica nie chciała się rozciągać bardziej. Dr kazał leżeć i brać magnes ale to nic nie pomaga. Proszę powiedzcie czy ktoras z was też tak ma?

Zgadzam się z Iloną, mój lekarz też kazał brać Nospę, ale ja jej nie biorę i dużo odpoczywać. Czytałam, że od 20t macica ćwiczy do porodu. Ale mój lekarz kazał obserwować czy nie dzieje się to zbyt często. Gdy skracała mi się szyjka to było niebezpieczne.
    AnaMarie na pewno będzie lepiej, odpoczywaj i staraj się nie zamartwiać na zapas :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!!!

Ale ze mnie się śpioch zrobił. Wstaję po 9 !

APrzybylska, Agiii dziękuję:-) Mała Pięknisia mi rośnie w brzuszku:-)
    A ja wczoraj zjadłam prawie pół kg kapusty!!! :-P Tak mnie naszło!

Też kocham śnieg! U mnie niestety deszcz a szkoda. Może jutro?

Co do stawiania się macicy, nie pomogę, bo tego nie odczuwam. Jedynie ciągnie mnie prawa strona i gin mówił, że wiązadła oraz to, że mam zrosty po operacji.

Miłego dnia! Dziś muszę wysprzątać mieszkanie! Bo już mnie coś trafia.

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie podobnie. Plus pulsowanie i czasami aż kucie w pochwie od tego wszystkiego.
    Skurcze przepowiadające są chyba raz na jakiś czas a u mnie to ciągnięcie macicy jest od rana do wieczora... Jedynie po pobudce czuję się jak młody bóg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko to mnie trochę uspokoiłyście, ja biorę magnez około 6 sztuk dziennie no i nospe 2 razy po 1 ale może zacznę więcej, przez dwa tygodnie brałam 6 magnezu i 6 nospy i było ok, te skurcze pierwszy raz poczułam w sobotę jak jechałam do domu, nie było to przyjemne.

APrzybylska rzeczywiście mam dużo na głowie, za dużo ale już liczę dni do końca stycznia muszę dać radę, ja to taki typ co się przejmuje ciągle i jak to mój mąż mówi że jak nie szukam sobie problemów to chora jestem, teraz to kumulacja :)

Robię pasemka i farbuje mi włosy i trochę obcinam, ostatnio byłam 23 września, więc nie chodzę często, ale mam później spokój, niestety włosy na skroniach to mam tak siwe że szok jak u starej babki, a kolor mam taki mysi blond i tak mi robi popiel z refleksami i jest ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 10:53

Ilona92 lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:
    No u mnie podobnie. Plus pulsowanie i czasami aż kucie w pochwie od tego wszystkiego.
    Skurcze przepowiadające są chyba raz na jakiś czas a u mnie to ciągnięcie macicy jest od rana do wieczora... Jedynie po pobudce czuję się jak młody bóg.
    Czyli wychodzi na to, że leżenie pomaga :) Od poniedziałku nie minęło dużo czasu, zastosuj się do zaleceń lekarza i na pewno się poprawi. Trzymam kciuki :)

Jeżeli nie będzie poprawy, zadzwoń do lekarza. A maleństwo jak się rozwija?

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas mroźno, ale śniegu jeszcze nie ma :)

Też nie odczuwam stawiania się, jedynie jak się przeforsuję to robi mi się twardy brzuch. Ale wystarczy, że poleżę i jest w porządku.
    Za to, jak zrobię jakiś nagły ruch, to czuję chwilowo ukłucie w prawym boku - ale lekarz już ostatnio sprawdzał, że wszystko jest ok i pewnie więzadła tak reagują. Rada jedna, wstawać powoli :D

I pamiętajcie dziewczyny, żeby o każdym objawie, który Was martwi, mówić lekarzowi - każda z nas jest inna i na pozór podobne rzeczy, mogą się okazać czymś innym :)

Etoilka, ja mam dentystę jutro. I też czuję, że będę tam bywać często. Miałam mieć jeszcze tylko jeden ząb do usunięcia i jeden do wymiany plomby, ale w międzyczasie posypał mi się inny ząb i wymaga kanałówki.
    Chociaż na osłodę wieczorem sobie podejrzę małą :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleństwo rozwija się ok. We wtorek mamy prenatalne więc dowiemy się więcej. Póki co przeżywam szok, że będzie chłopak a nie dziewczynka

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innej beczki, to dotarł wczoraj do mnie spadek po siostrzeńcu :) i wygląda to tak, mam nadzieję, że moje Zuzia będzie lubić niebieski:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecbd8fb9f1e0.jpg

grzanewino, Monnn, Tusianka, Ilona92, Etoilka, Magdzia85F, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!
    Pezełozyli mi wizytę z 2/12 na jutro :)
    Może uda się zrobić pamiątkę 3D/4D :)

Ja dziś odebrałam zdjęcia na ściąnę magnetyczną - wygląda to cudnie a to dopiero początek :)

Dziewczyny - jeżeli możecie to więcej odpoczywajcie a mniej bierzcie nospy... Nospa może powodować obniżone napięcie mięśniowe u dzidziolka.

Wiadomo, że lepiej nospa niż przedwczesny poród, ale szukajcie za wszelką cenę balansu :)

Też miałam tak, że napinał mi się brzuch, tak jakby ktoś mi kamień w brzuch wszył... straszne to było - dostałam zalecenie by leżeć i brać nospę. Zdecydowałam się na zwiększony odpoczynek, wszystko robię przez pryzmat ciąży i dobra dzidziolka :) nospę brałam tylko wtedy gdy nie miałam możliwości się położyć, może z dwie tabletki wzięłam ;)

Etoilka, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w poniedziałek zapytałam mojej gin o twardniecia brzucha
    Bo czasem mam tak, że nie czuję żeby ciągło czy coś ale jak dotknę to jest jak skala w dole brzuch. I po nadaniu powiedziała że jest wszysyko ok, i że to nic złego, i że jest też duże prawdopodobieństwo że to dzidzia jak zasadzi kopa w macice od środka to się macica mocniej napina, kazała się oszczędzać i nie martwić :)
    A te nasze rozterki..
    Ja dziś właśnie rozrysowuje komode przewijakowa, bo teściowa chce mi sprezentowac robiona na wymiar u stolarza więc tak siedzę i myślę :)
    Oj tam niebieski też śliczny dla dziewczynki :) prędzej niebieski dla dziewczynki niż różowy dla chłopaka :-D

U nas snieg od tygodnia ale na szczęście nie tyle co ostatnio.. Jutro widzę że ma coś więcej dosypac..

Myślę jakie ciasto zrobić na weekend. Chodzi mi po głowie serowiec w kratkę

https://www.przepisy.pl/przepis/serowe-w-kratke?utm_source=social&utm_medium=facebook.com&utm_content=przepis_serowe_w_kratke&utm_campaign=przepis_z_bazy

Dzięki takiej ilości wolnego czasu mój już i tak pokaźny zeszyt z przepisami się jeszcze bardziej powieksza :-D

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wytyczne co do nospy musialy sie zmienic od 4lat bo powiem wam ze moj gin kazdemu kazal brac ta nospe hurtowo normalnie takie zapobieganie profilaktyczne i odstawiac cos kolo 37 tyg. A w tej ciazy mam brac tylko jak boli, znajome tez nie lykaly non stop teraz. I bardzo dobrze bo co za duzo to niezdrowo hihihi. Zresztą ja i w pierwszej ciazy nie dtosowalam sie w 100% tylko bralam magnez a nospe jak juz naprawde dokuczalo

U nas sniegu brak za to zimno okrutnie

Etoilka lubi tę wiadomość

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ