Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Dawno nic nie pisałam, ale staram się podczytywać na bieżąco
Gratuluję wszystkich pozytywnych połówkowych! Niech wszystkie nasze dzieciaki rosną zdrowo!
Aniu, nas też możesz dodać na listę: termin wg USG I trymestru na 28.03, syn Wojciech.
U nas maluch w zeszłym tygodniu ważył 419g, także pewnie powoli dobijamy do pół kilo Jest aktywny praktycznie cały dzień, buszuje w brzuchu nie tylko po jedzeniu (a najbardziej to w tramwaju - chyba rośnie nam motorniczy ).
W sobotę wybieramy się z mężem na warsztaty Bezpieczny Maluch (któraś z Was polecała tutaj na forum) - mam nadzieję, że czegoś nowego się dowiemy.
Zazdroszczę, że kupujecie już wózki i kompletujecie wyprawkę. My zdecydowaliśmy, że ruszymy z zakupami w styczniu. Na razie mamy tylko kilka ubranek.
A co do mojego samopoczucia, to na razie narzekam tylko na kwaśny posmak w ustach po jedzeniu (teraz już i po słodkim, i po słonym) - zgaga to chyba nie jest, ale cholernie nieprzyjemne uczucie. No cóż, uroki ciąży
Miłego wieczoru!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 18:54
APrzybylska, BP 02, Ilona92, Magdzia85F, Monnn, Tusianka, grzanewino, aga_90 lubią tę wiadomość
-
Magdzia85F wrote:Grzane wino a Ty skąd jesteś? Bo ja spod białej Podlaskiej.
Powiem Ci, że trafiasz na złamasów!!! Tragedia!!! Współczuję Ci bardzo!!!:'(
Ibishka ile Ty masz wzrostu??? Bo wyglądasz na mega szczupłą. I jaki brzusio super!!!
Dziękuję :-*
Śliczna córcia! I najważniejsze że zdrowa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 19:01
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
dziewiec.zero wrote:Ilona a wiesz ze jak sie urodzi dziecko to akurat w moim przypadku po cc spedza sie w szpitalu 5dni podczas ktorych dziecko jest badane dwa razy dziennie? Gdybym nie miala pewnosci ze byly to plamki pokarmowe to bym tego nie napisala ale jesli wiesz lepiej jak one wygladaly i od czego byly to ok
Wspolczuje cukrzycy ciazowej bo przypuszczam ze takie pilnowanie ciagle musi byc uciazliwe. I nie zgodze sie z opinia ze mozna sobie pozwolic na ciastko czy cos wystarczy mierzyc. Nie zna tej sytuacji nikt kto w niej nie byl aczkolwiek nie ryzykowalabym poprostu dla kawalka slodkosci.
Granewino wspolczuje... skad fokladnie jestes? Ja tez z lubelskiego moze cos znajdziemy
Niestety zgodze sie z opinia ze to jest polska b. Tu nie chodzi o to ze tez jestesmy pacjentkami. Poprostu tutaj dostac sie do normalnego lekarza nie jest tak latwo bo albo go noe ma albo trzeba miec kasy jak lodu. Najczesciej trudniejsze przypadki odsylaja do warszawy itp bo tutaj sie poprostu nie znaja i umywaja rece. Tutaj nawet o dobre usg trudno a co dopiero jak sie pojawi przypadek ktorego nie rozumieja. U nas najczestszym dzialaniem jest lezenie w szpitalu z kroplowka z nospy przy dupie ale co my tam wiemy
Jak po każdej cesarce sie tyle dni spędza w szpitalu, a nawet i dłużej. Nie pisze, ze wiem lepiej, ale znając lekarzy ktorzy nie wiedza ile wyniennikiw ma glukoza, a chcą ja podłączyć na ślepo cukrzyków to nie mam żadnych pytan. )Mojej siostrze powiedzieli, ze dziecko ma uczulenie na proszek, a orzy wypisie napisali co innego.
Co do cukrzycy choruje na t1 od 14, prawie 15 lat wiec co do wiedzy, doswiadczenia moge rzec, ze mam największa z Was. Słodki tez jest banan, winogrona, ktore tak samo podnoszą cukier jak i białe pieczywo. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIlona nie w kazdym szpitalu tyle sie spedza, w lublinie np 3-4 i wraca sie na sciagniecie szwow. Po naturalnym u nas 3dni po cesarce 5. Wiec sa rozbieznosci.
Wiesz nie mam w zwyczaju porownywania ludzi i to ze teoja siostra miala tak nie znaczy ze dotyczy to wszystkich. Kazdy ma inny przypadek.
Cukrzycy wspolczuje, wazne ze zyjesz normalnie
Etoilka piekne zdjecie, gratulacje synka!Etoilka lubi tę wiadomość
-
Kazdy przypadek jest indywidualny co do spędzania czasu w szpitalu po urodzeniu. Przeciez nie porównuje "wszystkich" do jednego przypadku. Tylko znam "lekarzy" i wiem, ze maja problem z rozpoznaniem chorób.
Nie tylko w Polsce b sa problemy z lekarzem, a w większości w każdej mniejszej miejscowości nawet w mazowieckim .
Trzymam kciuki grzane.winoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 07:26
-
nick nieaktualnyGrzanewino ty tak blisko mnie zaraz kogos ogarniemy w miare normalnego popytam znajome do kogo chodzily. Ja np chodze do dr terbosh, fajny jest tez wojewoda ale nie wiem czy jeszcze tam przyjmuje. Ogolem zle opinie maja tacy co przyjmuja w luxmedzie. Fakt ciagna kase wtedy jak sie da, np moj gin za usg bierze 100zl a w lbln w luxmedzie juz 250.
Ilona za co mi trzymasz kciuki? ps. Moj olek jest caly i zdrowy w wieku czterech lat ma alergie na cytrusygrzanewino lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAga bo tak mysle, ze na tego twojego pierwszego tak serio nie masz co liczyc? Moze najprosciej by bylo gdybys poszla do niego i spytala poprostu co masz robic gdy go nie ma, czy by ci kogos polecil do kogo moglabys chodzic w razie gdyby? Rozwialby watpliwosci napewno jesli narazie byl tym najlepszym..
grzanewino lubi tę wiadomość
-
Dziewiec.zero - no ja caly czas sie do niego umawiam, tylko ze juz 3 razy dzwonili do mnie rano z przychodni, ze prof zglosil nieobecnosc i moga mi zaproponowac kogos innego w najblizszym terminie, no albo moge czekac az prof bedzie mial wolne miejsca. Mam nadzieje, ze na polowkowym usg go spotkam wreszcie i bede miala okazje spytac wtedy o wszystko.
darika lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Mamuśki
Magdzia piękna córeczka, cieszę się, że wszytko dobrze na badaniach Też chodziła za mną kiszona kapusta, a teraz cebula, której ogólnie nie znoszę
Marichude i Etoilka dodałam Was do listy (jak będą jakieś zmiany, to poprawimy), fajnie, że jesteście w naszym małym gronie
Dziewczyny pamiętajcie, że każdy przypadek to indywidualna rzecz i co lekarz to też inna opinia. Nie ma się co spinać
U nas dziś odpoczynek po wczorajszych pierogach - ulepiłam ich 60, a od razu zjadłam 6 To znaczy ja odpoczywam, bo wewnętrznie, to chyba trwa reorganizacja moich narządów wewnętrznych a jutro już się widzimy, nie mogę się doczekać
Jak się dzisiaj czujecie?Ilona92, Etoilka, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny