X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Zdjęcia są cudne! To prawda, że śliczne mamy maluchy. I co najważniejsze, zdrowe. Oby tak dalej!

U mnie też już trochę przybyło, 6kg na plusie - niech przybędzie, ile trzeba :) na razie specjalnie tego nie odczuwam.
    Wizytuję też 7 grudnia.

Mój mąż niedawno napisał książkę i dziś mamy jego spotkanie autorskie, także muszę się wyszykować na tę okazję ;) Wojtuś się już chyba nie może doczekać, od rana harcuje!

Miłego dnia!

APrzybylska, Tęskniąca, Ilona92, Magdzia85F, Monnn, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja mam następną wizytę dopiero 28.12 :/ cały miesiąc czekania.

Ale 7.12 zapamiętamy ;D

Ilona92 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etiolka cóż to za ksiazka?

APrzybylska w takim razie moj mózg juz na całej lini szwankuje ha ha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 11:57

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, książka o tematyce piłki ręcznej (mój mąż jest dziennikarzem sportowym) :)

Ilona92, Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierścionek się nie znalazł niestety :(

A od kiedy ten VAT podnoszą? Od 1 stycznia? Czy później? Bo ja kurde laktator miałam w planach w styczniu kupić a w grudniu juz kiepsko z dodatkowymi wydatkamu.. Hehe jak to w grudniu :-) u mnie póki co 2 kg na plusie ale tylko czekam kiedy mnie dopadnie skok wagi :)

Chociaż z racji startowania z wysoką waga staram się pilnować bo kurcze jak przytyje nawet te książkowe 14 kg to i tak zobaczę 90 na wadze... Ojej ojej. Wiem że to się zgubi później jakoś no ale i tak włos sie jezy na głowie na samą myśl :-D ja już się tak nie mogę doczekać moich połowkowych, a tu jeszcze całe 2.5tyg :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapamietalam tylko odciagacze mleka i.... prezerwatywy ;D i ze prowadzacy powiedzial ze w zwiazku z tym zmieniaja im sie plany na weekend haha :D

Ilona ja mam polowkowe 7.12 ;) zapamietam kiedy ci zyczenia zlozyc :D a w zamian bedziesz trzymac kciuki :D ;)

Ilona92, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka 76 kg to wysoka waga startowa? ;) ja zaczynalam z 83kg przy 168cm hahaha ;)

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co, ja korzystam z tego kalkulatora, jak chcę sprawdzić czy prawidłowo przybieram. Generalnie jestem w dolnej granicy wagi, dla danego przedziału, ale chociaż wiem że tyję tyle, ile trzeba ;)

http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

Ilona92, Monnn, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak bo 500+ to i VAT wzrośnie ;) z 8na 23 czy jak?

Dziewięć.zero oczywiscie, ze bede trzymać kciuki jak za kazda tutaj :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Jakby co, ja korzystam z tego kalkulatora, jak chcę sprawdzić czy prawidłowo przybieram. Generalnie jestem w dolnej granicy wagi, dla danego przedziału, ale chociaż wiem że tyję tyle, ile trzeba ;)

To mnie dobiłaś! Ja mam wg tego 2,5 kg za dużo! :-\

Zaraz poszukam o tym Vacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:12

Etoilka lubi tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:

Ufff, mieszczę się w średniej, No chyba, że dodałam sobie kilka centymetrów Hahaha :D ;D

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, ale oni gdzieś tam pisali że to jest wynik szacunkowy, a każda ciąża jest inna, więc się aż tak nie przejmuj :)

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Tylko po prostu mi tak jakoś głupio. I wygląda, jakbym żarła ile wlezie. Mężowi już dziś ryczałam.

Sprawdzałam cm ile mi doszło...i yyy dużo. W samym biuście 10 cm!!! Z brzucha to się cieszę, bo widać tu 20 cm. Ale w tyłek poszło 8 cm!!!

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za link do kalkulatora wagi... Według niego powinnam mieć 3 kg więcej :P

Ciekawe jak to się wylicza :)

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Monnn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia też mam dni że strasznie przeżywam że jestem gruba, że mam dupę na plecach, że udo jak obwód w pasie u normalnego człowieka, że zrobiłam się niska a gruba ;) ale najważniejsze że rozstępów nie widać, resztę jakoś zrzucimy.;)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    To mnie dobiłaś! Ja mam wg tego 2,5 kg za dużo! :-\

Zaraz poszukam o tym Vacie.

Magdzia, polubiłam przez przypadek, przepraszam. Nie przejmuj się wagą, naprawdę. Być może tyle Twoje ciało potrzebuje teraz, żeby maluszkowi było dobrze. Ważne, że wiesz co jesz i to kontrolujesz. Głowa do góry :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie ten kalkulator :-D wg niego powinnam już mieć min 80 z hakiem w max 81.6 czyli mam zapas :-)
    Ja się zastanawialam czy może np dzidzia bierze sobie co potrzebuje z tych kg które mi przybyło przy leczeniu:-) zresztą.. Zdrowie dzieciatka najważniejsze i pewnie jakby się się pojawiła jakąś wróżka teraz i powiedziała że jeśli zgodzę się przytyć 30 kg to moje dziecko będzie całe życie zdrowe to bym pewnie i z 40 kg wzięła hehe :)

Monnn, Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie i tak nikt nie przebił z waga startową :D ale ile nie powiem. I u mnie od poczatku ciazy na minusie 5kg bez wymiotow i mdlosci :D chociaz ostatni miesiac to prawie stoi juz w miejscu wiec pewnie zaraz bedzie szla w gore , az sie boje :P

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn Mąż też mi tak mówi, że zrzucę. Tylko jak się całe życie odchudzam, ciągle na dietach. Po prostu dołujące to. Przez 2 tygodnie jadłam sałatki, co 3 h pięknie ładnie i tak poszło ponad 1 kg!
    TSH mi świruje, może to też dlatego?

Etoilka czasem mnie też się coś nie tak kliknie.

Sylwia a tu jeszcze do kwietnia trochę zostaje. Jakbym przybrała jeszcze te 8 kg, to ok. Ale dziecko przytyje przynajmniej 3 kg, więc wody etc. niemożliwe.

Dziękuje dziewczyny...wybaczcie za to smęcenie. :(

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według kalkulatora na koniec mogę ważyć 75kg, o mamciu jak będę wtedy chodzić? ;) A teraz mieszczę się w górnej granicy.

Moja siostra w 3 miesiące po porodzie ważyła już 12kg mniej, więc jest nadzieja :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ