WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Zdjęcia są cudne! To prawda, że śliczne mamy maluchy. I co najważniejsze, zdrowe. Oby tak dalej!

U mnie też już trochę przybyło, 6kg na plusie - niech przybędzie, ile trzeba :) na razie specjalnie tego nie odczuwam.
    Wizytuję też 7 grudnia.

Mój mąż niedawno napisał książkę i dziś mamy jego spotkanie autorskie, także muszę się wyszykować na tę okazję ;) Wojtuś się już chyba nie może doczekać, od rana harcuje!

Miłego dnia!

APrzybylska, Tęskniąca, Ilona92, Magdzia85F, Monnn, grzanewino lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja mam następną wizytę dopiero 28.12 :/ cały miesiąc czekania.

Ale 7.12 zapamiętamy ;D

Ilona92 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etiolka cóż to za ksiazka?

APrzybylska w takim razie moj mózg juz na całej lini szwankuje ha ha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 11:57

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, książka o tematyce piłki ręcznej (mój mąż jest dziennikarzem sportowym) :)

Ilona92, Magdzia85F, Monnn lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierścionek się nie znalazł niestety :(

A od kiedy ten VAT podnoszą? Od 1 stycznia? Czy później? Bo ja kurde laktator miałam w planach w styczniu kupić a w grudniu juz kiepsko z dodatkowymi wydatkamu.. Hehe jak to w grudniu :-) u mnie póki co 2 kg na plusie ale tylko czekam kiedy mnie dopadnie skok wagi :)

Chociaż z racji startowania z wysoką waga staram się pilnować bo kurcze jak przytyje nawet te książkowe 14 kg to i tak zobaczę 90 na wadze... Ojej ojej. Wiem że to się zgubi później jakoś no ale i tak włos sie jezy na głowie na samą myśl :-D ja już się tak nie mogę doczekać moich połowkowych, a tu jeszcze całe 2.5tyg :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapamietalam tylko odciagacze mleka i.... prezerwatywy ;D i ze prowadzacy powiedzial ze w zwiazku z tym zmieniaja im sie plany na weekend haha :D

Ilona ja mam polowkowe 7.12 ;) zapamietam kiedy ci zyczenia zlozyc :D a w zamian bedziesz trzymac kciuki :D ;)

Ilona92, Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka 76 kg to wysoka waga startowa? ;) ja zaczynalam z 83kg przy 168cm hahaha ;)

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co, ja korzystam z tego kalkulatora, jak chcę sprawdzić czy prawidłowo przybieram. Generalnie jestem w dolnej granicy wagi, dla danego przedziału, ale chociaż wiem że tyję tyle, ile trzeba ;)

http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

Ilona92, Monnn, Etoilka lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak bo 500+ to i VAT wzrośnie ;) z 8na 23 czy jak?

Dziewięć.zero oczywiscie, ze bede trzymać kciuki jak za kazda tutaj :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Jakby co, ja korzystam z tego kalkulatora, jak chcę sprawdzić czy prawidłowo przybieram. Generalnie jestem w dolnej granicy wagi, dla danego przedziału, ale chociaż wiem że tyję tyle, ile trzeba ;)

To mnie dobiłaś! Ja mam wg tego 2,5 kg za dużo! :-\

Zaraz poszukam o tym Vacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 12:12

Etoilka lubi tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:

Ufff, mieszczę się w średniej, No chyba, że dodałam sobie kilka centymetrów Hahaha :D ;D

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, ale oni gdzieś tam pisali że to jest wynik szacunkowy, a każda ciąża jest inna, więc się aż tak nie przejmuj :)

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Tylko po prostu mi tak jakoś głupio. I wygląda, jakbym żarła ile wlezie. Mężowi już dziś ryczałam.

Sprawdzałam cm ile mi doszło...i yyy dużo. W samym biuście 10 cm!!! Z brzucha to się cieszę, bo widać tu 20 cm. Ale w tyłek poszło 8 cm!!!

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za link do kalkulatora wagi... Według niego powinnam mieć 3 kg więcej :P

Ciekawe jak to się wylicza :)

Magdzia85F, BP 02 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Monnn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia też mam dni że strasznie przeżywam że jestem gruba, że mam dupę na plecach, że udo jak obwód w pasie u normalnego człowieka, że zrobiłam się niska a gruba ;) ale najważniejsze że rozstępów nie widać, resztę jakoś zrzucimy.;)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    To mnie dobiłaś! Ja mam wg tego 2,5 kg za dużo! :-\

Zaraz poszukam o tym Vacie.

Magdzia, polubiłam przez przypadek, przepraszam. Nie przejmuj się wagą, naprawdę. Być może tyle Twoje ciało potrzebuje teraz, żeby maluszkowi było dobrze. Ważne, że wiesz co jesz i to kontrolujesz. Głowa do góry :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie ten kalkulator :-D wg niego powinnam już mieć min 80 z hakiem w max 81.6 czyli mam zapas :-)
    Ja się zastanawialam czy może np dzidzia bierze sobie co potrzebuje z tych kg które mi przybyło przy leczeniu:-) zresztą.. Zdrowie dzieciatka najważniejsze i pewnie jakby się się pojawiła jakąś wróżka teraz i powiedziała że jeśli zgodzę się przytyć 30 kg to moje dziecko będzie całe życie zdrowe to bym pewnie i z 40 kg wzięła hehe :)

Monnn, Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie i tak nikt nie przebił z waga startową :D ale ile nie powiem. I u mnie od poczatku ciazy na minusie 5kg bez wymiotow i mdlosci :D chociaz ostatni miesiac to prawie stoi juz w miejscu wiec pewnie zaraz bedzie szla w gore , az sie boje :P

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn Mąż też mi tak mówi, że zrzucę. Tylko jak się całe życie odchudzam, ciągle na dietach. Po prostu dołujące to. Przez 2 tygodnie jadłam sałatki, co 3 h pięknie ładnie i tak poszło ponad 1 kg!
    TSH mi świruje, może to też dlatego?

Etoilka czasem mnie też się coś nie tak kliknie.

Sylwia a tu jeszcze do kwietnia trochę zostaje. Jakbym przybrała jeszcze te 8 kg, to ok. Ale dziecko przytyje przynajmniej 3 kg, więc wody etc. niemożliwe.

Dziękuje dziewczyny...wybaczcie za to smęcenie. :(

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według kalkulatora na koniec mogę ważyć 75kg, o mamciu jak będę wtedy chodzić? ;) A teraz mieszczę się w górnej granicy.

Moja siostra w 3 miesiące po porodzie ważyła już 12kg mniej, więc jest nadzieja :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ