X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa :D

Moja córcia ma się bardzo bobrze :). 402 gramy/25 cm. I jest bardzo ładna :D:D

https://zapodaj.net/49dbdee69cbeb.jpg.html

Tusianka, Tęskniąca, Magdzia85F, grzanewino, Ilona92, BP 02, aga_90, APrzybylska lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Monnn - gratulacje !!! ;)

Monnn lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/25c01aaf574c.jpg.html

Wlasnie mezu mi odebral z paczkomatu, ciuszki z allegro jakosciowo w stosunku do niskiej ceny fajne :) jesli przeczucie mnie zmyli i bedzie corka , bedzie musiala sie polubic z zielonym i niebieskim :D

Tusianka, Ilona92, ibishka, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż mi powiedział że chyba zwariowałam :( naszło mnie na naleśniki na jutro (farsz z piersi ryżu kukurydzy fasoli groszku, w sosie pomidorowym i zapieczone w piekarniku), tylko obiad obiadem.. Heh ale zastał mnie w kuchni podrzucajaca naleśnikiem na patelni z muzyką plastikowa biedronka :-D oj te hormony :)

Hehe nazwał to 'Magda Gessler dla ubogich' :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 22:01

Magdzia85F, APrzybylska lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/25c01aaf574c.jpg.html

Wlasnie mezu mi odebral z paczkomatu, ciuszki z allegro jakosciowo w stosunku do niskiej ceny fajne :) jesli przeczucie mnie zmyli i bedzie corka , bedzie musiala sie polubic z zielonym i niebieskim :D
    Tez patrzyłam na te ubranka z Allegro i tylko zastanawiałam sie nad jakością. Sa cienkie czy takie standardowe?
    Ja do tej pory wole ciemniejsze kolory niz jaśniejsze hehe :)
    Także do tych 4-5 lat nie ma nic do gadania ;)

A ja wczoraj robiłam ciasto parzone na Eklerki i dupa, nie miałam maki tortowej i wyszły liliputy :( chyba najbardziej szkoda mi tych jajek, ale doświadczenie tylko na plus :) nadaja sie jedynie na zanurzenie w polewie i zjedzenie :( dawno mnie tak wypiekł nie dobił ha ja

A zaraz ukręcę albo jakas zebrę, albo serniczek na kruchym cieście z owocami, albo cos z biszkoptem.
    Najchętniej wszystko po kolei bym robiła. Jakis cukiernik ze mnie wychodzi :O

Monn tylko sie cieszyć, ze corka zdrowa i dobrze sie rozwija :)

Ibishka niech docenia teraz te obiady i jedzenie przygotowane przez żonę , no jeszcze bedzie tęsknił za uboga Magda G ha ha

A ja sie pochwale, ze w koncu mam schody na gore i strychowe! Umywalkę i szafkę w łazience!

ibishka, Monnn, Magdzia85F, Tęskniąca, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!!

Ja dziś w dobrym humorze:-) a za tydzień jeszcze lepszy, bo choinkę ubieramy!!!:-D

Monnn super że z Maleństwem wszystko dobrze!!!
    Tęskniąca fajnie, że ojciec dziecka poczuwać się zaczyna do spędzania czasu razem z Tobą:-)
    APrzybylska gratki za udane jedzonko!
    Sylwia daj znać jak jakość. I rozmiar!
    Ibishka podziwiam za zapał w kuchni!! Mnie to ciągle ciągnie do białka!!! Z Mężem zjedliśmy przez niecały tydzień 24 jaja (mama dała)!!! Jeszcze chodzi za mną stek!!!
    Ilona no to już coraz fajniej:-) co tam Ci jeszcze zostało???
    Nie przejmuj się tymi eklerkami, ważne że da się zjeść:-D

A my wczoraj już wymyśliliśmy pokój dla Małej. Mąż wpadł, żeby naklejki zrobić i będzie w chmurki ściana:-)

Monnn, Tusianka lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F - moja koleżanka dla synka też zrobiła ścianę w chmurki, super to wygląda, białe chmurki na szarym tle u niej.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż chce różowe - a zapierał się, że jak córka, to zero różowego!!! Haha

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeść :)

trochę mnie nie było, ale to był intensywny tydzień ;) ale ale najważniejsze że od wczoraj oficjalnie dołączyłam do Waszego Klubu Leniuchów ;D
    i moja córcia się od kilku dni zaczęła do mnie odzywać a dzisiaj po śniadaniu to już w ogóle zwariowała - imprezę sobie chyba tam urządziła ;D ale oczywiście jak Tatuś chce zobaczyć albo poczuć to Mała udaje, że wcale Jej tam nie ma ;D

gratuluję Dziewczyny udanych połówkowych i szalonych wyczynów w kuchni - jestem pod wrażeniem co niektórych ;D

co do wagi to u mnie od początku ciąży +5kg ale wg wszystkich kalkulatorów to ciągle za mało ;) jednak moja pani doktor jest zadowolona więc tego się trzymam :)

my dzisiaj w końcu składamy mój fotel na biegunach ;D zobaczymy czy się Małej spodoba ;D

miłej soboty wszystkim - zdążyłam się Wami stęsknić normalnie! :)

Magdzia85F, Monnn, Tusianka, grzanewino, aga_90 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3

Wysłany: 2 grudnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wczoraj zmontowaliśmy z Małżonem w ogródku Misiołwanka ;) miał być Bałwanek ale coś nam nie wyszedł ;D
    2pzxv8l.jpg

Magdzia85F, Tęskniąca, ibishka, Monnn, Tusianka, grzanewino, aga_90, Etoilka, APrzybylska lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dalej bez śniegu! Ciekawe, czy choć na święta trochę spadnie.

Wczoraj po neurologu musiałam skoczyć do pracy, bo mi przysłali pismo z informacją o przedłużeniu umowy do dnia porodu. A że praca obok dużego tesco, to zaszłam pooglądać ubranka. Chyba stanie się jednym z naszych ulubionych sklepów :D Nawet podobały mi się te różowe bodziaki i ubranka, są takie nieprzesadzone. Ale z zakupami się na razie wstrzymujemy, bo zobaczymy co dostaniemy w spadku po chrześnicy męża. Poza tym i tak nie mamy gdzie tego trzymać :)

Neurolog w sumie nic nowego mi nie powiedział. Skoro wcześniej nie miałam problemów z kręgosłupem, to zapewne mała uciska na jakiś nerw. Zalecił jedynie częste zmienianie pozycji przy siedzeniu i maść rozgrzewającą na noc.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm

Wysłany: 2 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do Tesco mam wyjątkowo daleko, ale w innych sklepach powstrzymuję się całą sobą, żeby nic nie kupować bo mam już mnóstwo ubranek od sióstr :)

Tusianka, w takim razie dbaj o siebie i oby chociaż trochę ta maść Ci pomogła :)

Tusianka lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda zostały parapety, 2 pary drzwi, zamontować szybę prysznicowa, bo zamówiona, lustro i dwa światełka. Tak pomalować , ale to dopiero w lato, bo trzeba poszpachliwac itp, a teraz nue ma tego efektu schnięcia, niestety :(
    I wiatrołap w środku i wszystko:)

Ja dzis robie kluski przecieraki. Umylam okno i powoli ogarniam co trzeba, a pozniej padne do łóżka sie relaksować.

Co fo zakupów czesto przeglądam u ranka, ale zawsze powtarzam dopiero po nowym roku, a tu został ledwo miesiąc wiec juz niedługo :)
    Tęskniąca mężczyźni inaczej podchodzą do wielu spraw, cieszę die ze w koncu zaczal Was doceniać i sie stara

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwale się:
    moja dzisiejsza produkcja, jutro dekorowanie ;)
    jestem wykończona...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1672de5f6a03.jpg

APrzybylska, Ilona92, Etoilka, pomarańczka_33, Tusianka, aga_90, Magdzia85F, grzanewino, Monnn lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie mam raczej porównania co do drozszych ciuszków ale te z allegro to chyba troche lepsze od tych z pepco, raczej cos takiego jak kupowałam w TXM , a co do rozmiarowki to zalezy co..np.polspioszki wypadaja mniejsze niz rozmiarowka normalna a śpiochy normalnie wypadaja, dlatego kupilam tylko tak na probe pomierzyc z innymi co mam z pepco i txm :D chociaz te pepco 62 to chyba jak 56tez :P

Ilona92 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) jak Wam mija weekend? Ja nadal u teściów, jem prawie cały czas ;) a to ciasteczko, a to kanapeczka i tak od wczoraj.
    Noc koszmarna i chyba do końca ciąży nie będę już tu nocować.
    Ubranek już trochę mam, jak widziałyście, ale resztę zakupów zostawiam na styczeń, luty. W jednym sklepie mogę zamówić sobie wózek zeby tylko go obejrzeć :) i chyba tak zrobię.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A z innej beczki :-) zapisywalyscie się do położnej? Od kiedy zaczyna do was przychodzić? :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska my też wczoraj u teściów. I też pojadlam. W ogóle zauważyłam, że jak nie zjem, bo czasem po prostu mi się nie chce, tło po 3h tak mi niedobrze, że muszę zjeść np.kanapke. Bo jak nie to ledwo żywa jestem.

Ibishka ja to w ogóle nie mam pojęcia, co do tej położnej?!

• ibishka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w ramach opieki nad ciężarna należy się od chyba 22 tyg (nje pamiętam dokładnie czy od 22 czy 21) 1 wizyta położnej w miesiącu. Położnej środowiskowej. Przychodzi mierzycie tętno itp :)
    Tu jest na ten temat. To się nazywa wizyty edukacyjne chyba

http://m.mjakmama24.pl/porod/porod-naturalny/opieka-poloznicza-w-ciazy-co-zapewnia-nfz,544_7255.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 13:36

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

co do położnej: z pracy mam wykupiony pakiet w enel medzie i tam też chodzę do laboratorium na badania. I ostatnio przy pobieraniu krwi, jedna z pielęgniarek się mnie spytała, czy mam już wybraną swoją położną środowiskową. Jako że w temacie byłam zielona, a ona pracuje też w przychodni na NFZ właśnie jako położna środowiskowa, podpisałyśmy deklarację. Bardzo fajna babka, wiec jestem zadowolona. Dostałam numer telefonu i mam śmiało dzwonić z każdym pytaniem. Powiedziała mi, że z reguły, jeśli ciaża przebiega prawidłowo, spotyka się raz czy dwa przed porodem - żeby pomóc napisać plan porodu, sprawdzić, czy mamy wszystko potrzebne do szpitala itp. Oczywiście jak się potrzebuje/chce spotykać w czasie ciąży, to jest chętna (w domu lub w przychodni).
    Przy wyjściu ze szpitala się do niej dzwoni i na następny dzień przychodzi do domu - sprawdza, czy wszystko się prawidłowo goi, czy z maluchem ok, pokazuje, jak się kąpie, pomaga z karmieniem i takie tam. Takich wizyt po porodzie jest zwykle kilka.

Tyle na razie wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 14:42

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ