X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro zaczynamy szkołę rodzenia, a tam jako warunek uczestnictwa jest wybranie położnej z ich poradni.. jutro będę wypisywac wniosek więc jak się dowiem czegoś wiecej to Wam dam znać :)
    A co do jedzenia to odkąd jestem w domu dużo bardziej mnie ciągnie do tego co niezdrowe.. i w sumie bez różnicy czy słone czy słodkie, mogę jeść na zmianę :d

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    położna mówicie... to ja nic nie wiem, zieloniutka jak szczypiorek na wiosnę jestem w tym temacie ;) ale we wtorek jadę do siostry, pielęgniarka po dwóch porodach to ją wypytam o to dokładnie :)
    a ja dzisiaj przez przypadek uczyniłam zakup ;D od jakiegoś czasu szukałam takiego eleganckiego worka na kartofle co by się nadał na Święta no i dzisiaj weszłam do pierwszego lepszego sklepu i bach! jest! i to taki worek regulowany i w zaawansowanej ciąży będzie pasował i potem po :D a oto i on, mój worek na kartofle ;D (twarz nie zrobiona dlatego nie do pokazania, wybaczcie ;) )
    2vayxpv.jpg

Tęskniąca, Etoilka, ibishka, Tusianka, grzanewino, Magdzia85F, Ilona92, dziewiec.zero, Sylwiaa95, aga_90 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam Pomaranczka, ze masz takie "zimowe"futerkowe buty a tu spodnie :D ładnie brzusio widac .
    Moj ti juz kawał brzucha i boli przy przekręcanie sie na bok w nocy :( i Jadzka buszuje dzis jak w buszman w zbożu ha ha

pomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 3 grudnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha tak, tak, to moje lenistwo, nie chciało mi się butów ściągać ;D
    ja w nocy nie odczuwam żadnych bóli ale już zdecydowanie na lewym boku muszę spać, a w nocy budzę się na wznak i czuję szaleństwa mojej córci ;) i teraz też tańcuje i nawet już Tatuś się załapał na kopniaki ;) dzisiaj w kościele na ogłoszeniach zaczęła kopać ;)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze troszkę i zobaczysz prwnie o czym mowie. Wczoraj robiłam przegląd ubran, w których nie bede chodzić i dałam je dalej to śmiałam sie z samej siebie bo niektóre koszule ledwo na mnie wchodziły nawet w pasie bez zapięcia ha ha. A od poczatku ciazy weszło mi nagle ponad 6 kg! Dziwne uczucie bo tyle nigdy nie ważyłam a w sumie nawet nie odczuwam wagi :)

Co do położnej to na pewno jest obowiązek po porodzie i ostatnia wizyta zakończona razem z pediatra.

Czy wczesniej? Watpię zeby sie fatygowaly, ale moze? Wydaje mi sie, ze powie to samo co i na szkole rodzenia, ale moge sie mylić. Podstawy porodu, pielęgnacji dziecka, ale czy cos o wychowaniu lub jak sobie radzić w stresowych sytuacjach płaczu, usypiania, kiedy podejść do dziecka? Hmm

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej miejscowości jak chodzi to przynosi tez detektor tętna i daje posłuchać serduszka :)

Mieliśmy się wybrać na miss polski ale teraz jak patrzę w Tv to się cieszę że się nie zdecydowałam, za bardzo kompleksy człowieka dopadaja. A zawsze to lepiej zdolowac się w domu niz w miejscu publicznym nie? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 21:10

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zobaczyłam ze od 11.12 znow beda jakies ciuszki dla maluszkow w lidlu :)

Magdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! Dziś Barbórki! I co?! Jak Barbary po lodzie, Boże narodzenie po wodzie!!! Zdolowalam się!!

Mąż już poszedł do pracy po dwóch tygodniach urlopu. Fajnie było!!!:-)

Etoilka jak tam spotkanie promujące książkę Męża?

Pomarańczka Ty laseczka jesteś i ładnie Ci w tej sukience. U mnie przy takim odcięciu, to do biustu by mi dodało.
    A spodnie zawsze tak robię, jak przymierzam albo zdejmuje i Mąż zawsze pyta, czy one gdzieś planują wyjść?:-P

Ilona u mnie z brzuchem to różnie, czasem też boli w nocy - prawa strona, chyba zrosty. I ogólnie sporo śpię na plecach.

Ibishka my oglądaliśmy i powiem Ci tak, co z tego że figury mają niezłe jak z buzi żadna ładna nie była. I jesteś w ciąży, więc możesz - możemy wyglądać troszkę inaczej.

Sylwia też widziałam. Ciekawe jak jakość, bo bio bawełna zachęca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 09:04

Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

pomarańczka - ślicznie wyglądasz;)

Ja w środę mam prezentacje na konferencji, planowałam założyć ciemne ciążowe spodnie i biała bluzkę. W zeszłym tygodniu, wyciągam bluzki z szafy w celu odświeżenia przed założeniem i mysle sobie - przymierze.....no cóż jeszcze pół roku były na mnie luźne, teraz zakładam i ledwo guziki dopinam ( wygladalam jak kierowca tira z wieloletnim stażem...haha...nie obrażając panów kierowcow oczywiscie ;) )

Sylwia, Dzieki za info o Lidlu, wybiorę sie z przyjemnością.

A moja dzidzia, nie wiem do kogo się wrodziła, bo bardzo imprezowa jest, ostatnio tańcowała na Andrzejki i spac nie dała a teraz są Barbórki i znów mam nockę z głowy ;) - dzis to jakaś Zorba odtanczona była ..haha ;)

Dziś w planach apteka, bo jest - 15% na kosmetyki Mustella , SVR , Nuxe, Declare, Sensilis, Cetaphil i Klorane oraz Elancyl - bede w swoim zywiole , uwielbiam dermokosmetyki ;)

Magdzia85F, Ilona92, aga_90, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lodu nie ma:) u mnie tylko popadał śnieg z rana :) poza tym pełnia była zawsze jest wtedy mróz w nocy:)

Biobawelna powinna byc na prawde dobra jakościowo i sporo osob chwali ubrania z Lidka. Poza tym oni biorą od znanych producentów i sprzedają u siebie jak np galanterię z witchena- na prawde maja dobra jakość , a sa z czosnowa pod Łomiankami.

Tęskniąca to dobrze, ze dziecko aktywne, rozwija sie. Moje noce ostatnio sa fatalne :(

Ci do ubran mam to samo, przez brzuch i cycki zaczynam nosić worku :D
    Co do miss Polski. Hmm ja tam uwazam sie za ładna i zgrabna chociaż mam ledwo 160, teraz tyje, ale kształty mówią same za siebie. Natury człowiek nie oszuka, a ze lobby uwaza, ze szczupłe, długo włose blondynki maja wstęp do miss polski z niekoniecznie wielka widza mówią samo za siebie:)
    Wiata w siebie do podstawa, a jeden dostanie geny takie drugi takie, jeden zarobi pokazując dupę w sieci drugi grając na instrumencie a trzeci pracując na budowie, a jeszcze jeden bedzie brzydki jak noc i dostanie udziały w rabenie bo mama jest współwłaścicielem :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie deszcz.

W tym roku musi być śnieg, bo święta u teściów;-)
    Oj pewnie te ciuszki będą jeszcze po nowym roku. Na razie nie chcę kupować...

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedynie śnieg z deszczem pada. I co się biało lekko zrobi, to zaraz wszystko znika. Pomarańczka, śliczna sukienka!

W wakacje kupiłam sobie taką odcinaną pod biustem i z dłuższym tyłem w Pepco. I myślę, że na święta też się przyda, do tego jakiś sweterek i cieplejsze rajki, i będzie dobrze :) W ogóle u nas święta pod dużym znakiem zapytania, bo u męża w nowej pracy pracują non stop. A że on nowy, to mogą mu w święta właśnie dać dyżur. Więc raczej do rodziny męża nie pojedziemy. A moi rodzice robią zawsze święta z rodziną mamy, jakieś 150 km od nas. Niby nie tak daleko, ale zależy jak mężowi zmiany dadzą. A też nasz złomek się nie nadaje na dłuższe trasy, a nie wiadomo też jakie będą warunki na drogach. Poza tym, tam na wigilię zawsze jest z 30 osób, więc nie koniecznie chce nam się w takim tłumie siedzieć i jeszcze być w centrum uwagi z racji brzucha :D Całkiem więc możliwe, że święta będą kameralne, tylko w trójkę, ale jakoś mi to nie przeszkadza :)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, spotkanie autorskie super, wszystko się udało. Teraz tylko żeby książka się jak najlepiej sprzedawała. Świąteczny czas, więc jesteśmy dobrej myśli :)

U mnie w tym roku pierwsza wigilia poza rodzinnym domem, z rodziną męża. Muszę się jakoś pozytywnie nastawić, bo na razie to mi się chce płakać jak o tym pomyślę... No nic, najważniejsze, że kolejne 2 dni spędzimy już u mnie ;) Życie po ślubie to jednak łatwe nie jest :p

grzanewino, Magdzia85F, Tusianka, Tęskniąca, BP 02, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 24.04 dopisze ktos? Płeć niespodzianka :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w poniedzialek :) u nas od wczoraj snieg :) duuuuuzo sniegu :) i dalej pada :) czekam na czwartek na polowkowe <3 normalnie juz odliczam :)

grzanewino, Magdzia85F, Tusianka, Sylwiaa95, Etoilka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)

Juz dzis spowrotem w pracy, wiec dzien szybko mija. Tyle rzeczy dla malucha nazbieralam u rodzicow, ze zabronili mi ich targac samej- wysla mi paczka :D powoli czuje ze zbieram wyprawke, choc na razie glownie ubranka i drobiazgi. Wozek i mebelki raczej po nowym roku, bo mieszkanie sie nie rozciagnie ;)
    Powoli tez przechodzi moje przeziebienie :)

U nas swieta tez z rodzicami meza, do moich za daleko :( wiec bede gotowac i gotowac, chyba musze sobie plan zrobic co kiedy zeby sie wyrobic...:)
    Milego poniedzialku!

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dziękuję dziewczyny ;) bardzo mi się podoba ten mój worek ;D
    Co do Świąt to my jedziemy do mojej Mamy, właśnie dzisiaj ustaliłyśmy która co robi, my trzy siostry plus Mama to nam na wigilię wychodzi po 3 dania na głowę i mi przypadły ryby :)
    Dzisiaj za to podjęliśmy decyzję z Mężem, że jak do piątku nic się nie wyklaruje z pracą to składa wypowiedzenie z winy pracodawcy i rejestruje się jako bezrobotny - przynajmniej jakieś kursy będą mu przysługiwały bo trwać w takim zawieszeniu to masakra jest :(

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U Nas dzis ciezki dzien. Od 5 walczylam z wymiotami. Pojechałam do szpitala, dostalam kroplowki, zrobili badania. Wedlug badan wszystko ok, podejrzewaja zatrucie pokarmowe... strasznie bylo...

Ale jestem juz w domu i doceniam smak sucharow i wody xD Pawelek fika w brzuszku wiec daje znak zebym sie nie martwila :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Hej! U Nas dzis ciezki dzien. Od 5 walczylam z wymiotami. Pojechałam do szpitala, dostalam kroplowki, zrobili badania. Wedlug badan wszystko ok, podejrzewaja zatrucie pokarmowe... strasznie bylo...

Ale jestem juz w domu i doceniam smak sucharow i wody xD Pawelek fika w brzuszku wiec daje znak zebym sie nie martwila :)

Ojej, biedna jesteś... trzymaj się! Jutro pewnie będzie już lepiej :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png

Wysłany: 4 grudnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurczę! Emily, uważaj na siebie, najważniejsze że już najgorsze za Tobą, teraz będzie tylko lepiej jak napisała Etoilka :)

‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ