Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My jutro zaczynamy szkołę rodzenia, a tam jako warunek uczestnictwa jest wybranie położnej z ich poradni.. jutro będę wypisywac wniosek więc jak się dowiem czegoś wiecej to Wam dam znać
A co do jedzenia to odkąd jestem w domu dużo bardziej mnie ciągnie do tego co niezdrowe.. i w sumie bez różnicy czy słone czy słodkie, mogę jeść na zmianę :dIlona92 lubi tę wiadomość
-
położna mówicie... to ja nic nie wiem, zieloniutka jak szczypiorek na wiosnę jestem w tym temacie ale we wtorek jadę do siostry, pielęgniarka po dwóch porodach to ją wypytam o to dokładnie
a ja dzisiaj przez przypadek uczyniłam zakup od jakiegoś czasu szukałam takiego eleganckiego worka na kartofle co by się nadał na Święta no i dzisiaj weszłam do pierwszego lepszego sklepu i bach! jest! i to taki worek regulowany i w zaawansowanej ciąży będzie pasował i potem po a oto i on, mój worek na kartofle (twarz nie zrobiona dlatego nie do pokazania, wybaczcie )
Tęskniąca, Etoilka, ibishka, Tusianka, grzanewino, Magdzia85F, Ilona92, dziewiec.zero, Sylwiaa95, aga_90 lubią tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
A ja myślałam Pomaranczka, ze masz takie "zimowe"futerkowe buty a tu spodnie ładnie brzusio widac .
Moj ti juz kawał brzucha i boli przy przekręcanie sie na bok w nocy i Jadzka buszuje dzis jak w buszman w zbożu ha hapomarańczka_33, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
haha tak, tak, to moje lenistwo, nie chciało mi się butów ściągać
ja w nocy nie odczuwam żadnych bóli ale już zdecydowanie na lewym boku muszę spać, a w nocy budzę się na wznak i czuję szaleństwa mojej córci i teraz też tańcuje i nawet już Tatuś się załapał na kopniaki dzisiaj w kościele na ogłoszeniach zaczęła kopaćIlona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
Jeszcze troszkę i zobaczysz prwnie o czym mowie. Wczoraj robiłam przegląd ubran, w których nie bede chodzić i dałam je dalej to śmiałam sie z samej siebie bo niektóre koszule ledwo na mnie wchodziły nawet w pasie bez zapięcia ha ha. A od poczatku ciazy weszło mi nagle ponad 6 kg! Dziwne uczucie bo tyle nigdy nie ważyłam a w sumie nawet nie odczuwam wagi
Co do położnej to na pewno jest obowiązek po porodzie i ostatnia wizyta zakończona razem z pediatra.
Czy wczesniej? Watpię zeby sie fatygowaly, ale moze? Wydaje mi sie, ze powie to samo co i na szkole rodzenia, ale moge sie mylić. Podstawy porodu, pielęgnacji dziecka, ale czy cos o wychowaniu lub jak sobie radzić w stresowych sytuacjach płaczu, usypiania, kiedy podejść do dziecka? Hmm -
W mojej miejscowości jak chodzi to przynosi tez detektor tętna i daje posłuchać serduszka
Mieliśmy się wybrać na miss polski ale teraz jak patrzę w Tv to się cieszę że się nie zdecydowałam, za bardzo kompleksy człowieka dopadaja. A zawsze to lepiej zdolowac się w domu niz w miejscu publicznym nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 21:10
-
nick nieaktualnyHej!!! Dziś Barbórki! I co?! Jak Barbary po lodzie, Boże narodzenie po wodzie!!! Zdolowalam się!!
Mąż już poszedł do pracy po dwóch tygodniach urlopu. Fajnie było!!!
Etoilka jak tam spotkanie promujące książkę Męża?
Pomarańczka Ty laseczka jesteś i ładnie Ci w tej sukience. U mnie przy takim odcięciu, to do biustu by mi dodało.
A spodnie zawsze tak robię, jak przymierzam albo zdejmuje i Mąż zawsze pyta, czy one gdzieś planują wyjść?
Ilona u mnie z brzuchem to różnie, czasem też boli w nocy - prawa strona, chyba zrosty. I ogólnie sporo śpię na plecach.
Ibishka my oglądaliśmy i powiem Ci tak, co z tego że figury mają niezłe jak z buzi żadna ładna nie była. I jesteś w ciąży, więc możesz - możemy wyglądać troszkę inaczej.
Sylwia też widziałam. Ciekawe jak jakość, bo bio bawełna zachęca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 09:04
Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
Hej,
pomarańczka - ślicznie wyglądasz;)
Ja w środę mam prezentacje na konferencji, planowałam założyć ciemne ciążowe spodnie i biała bluzkę. W zeszłym tygodniu, wyciągam bluzki z szafy w celu odświeżenia przed założeniem i mysle sobie - przymierze.....no cóż jeszcze pół roku były na mnie luźne, teraz zakładam i ledwo guziki dopinam ( wygladalam jak kierowca tira z wieloletnim stażem...haha...nie obrażając panów kierowcow oczywiscie )
Sylwia, Dzieki za info o Lidlu, wybiorę sie z przyjemnością.
A moja dzidzia, nie wiem do kogo się wrodziła, bo bardzo imprezowa jest, ostatnio tańcowała na Andrzejki i spac nie dała a teraz są Barbórki i znów mam nockę z głowy - dzis to jakaś Zorba odtanczona była ..haha
Dziś w planach apteka, bo jest - 15% na kosmetyki Mustella , SVR , Nuxe, Declare, Sensilis, Cetaphil i Klorane oraz Elancyl - bede w swoim zywiole , uwielbiam dermokosmetykiMagdzia85F, Ilona92, aga_90, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
Magda lodu nie ma:) u mnie tylko popadał śnieg z rana poza tym pełnia była zawsze jest wtedy mróz w nocy:)
Biobawelna powinna byc na prawde dobra jakościowo i sporo osob chwali ubrania z Lidka. Poza tym oni biorą od znanych producentów i sprzedają u siebie jak np galanterię z witchena- na prawde maja dobra jakość , a sa z czosnowa pod Łomiankami.
Tęskniąca to dobrze, ze dziecko aktywne, rozwija sie. Moje noce ostatnio sa fatalne
Ci do ubran mam to samo, przez brzuch i cycki zaczynam nosić worku
Co do miss Polski. Hmm ja tam uwazam sie za ładna i zgrabna chociaż mam ledwo 160, teraz tyje, ale kształty mówią same za siebie. Natury człowiek nie oszuka, a ze lobby uwaza, ze szczupłe, długo włose blondynki maja wstęp do miss polski z niekoniecznie wielka widza mówią samo za siebie:)
Wiata w siebie do podstawa, a jeden dostanie geny takie drugi takie, jeden zarobi pokazując dupę w sieci drugi grając na instrumencie a trzeci pracując na budowie, a jeszcze jeden bedzie brzydki jak noc i dostanie udziały w rabenie bo mama jest współwłaścicielemMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas jedynie śnieg z deszczem pada. I co się biało lekko zrobi, to zaraz wszystko znika. Pomarańczka, śliczna sukienka!
W wakacje kupiłam sobie taką odcinaną pod biustem i z dłuższym tyłem w Pepco. I myślę, że na święta też się przyda, do tego jakiś sweterek i cieplejsze rajki, i będzie dobrze W ogóle u nas święta pod dużym znakiem zapytania, bo u męża w nowej pracy pracują non stop. A że on nowy, to mogą mu w święta właśnie dać dyżur. Więc raczej do rodziny męża nie pojedziemy. A moi rodzice robią zawsze święta z rodziną mamy, jakieś 150 km od nas. Niby nie tak daleko, ale zależy jak mężowi zmiany dadzą. A też nasz złomek się nie nadaje na dłuższe trasy, a nie wiadomo też jakie będą warunki na drogach. Poza tym, tam na wigilię zawsze jest z 30 osób, więc nie koniecznie chce nam się w takim tłumie siedzieć i jeszcze być w centrum uwagi z racji brzucha Całkiem więc możliwe, że święta będą kameralne, tylko w trójkę, ale jakoś mi to nie przeszkadzapomarańczka_33 lubi tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Magdzia, spotkanie autorskie super, wszystko się udało. Teraz tylko żeby książka się jak najlepiej sprzedawała. Świąteczny czas, więc jesteśmy dobrej myśli
U mnie w tym roku pierwsza wigilia poza rodzinnym domem, z rodziną męża. Muszę się jakoś pozytywnie nastawić, bo na razie to mi się chce płakać jak o tym pomyślę... No nic, najważniejsze, że kolejne 2 dni spędzimy już u mnie Życie po ślubie to jednak łatwe nie jest :pgrzanewino, Magdzia85F, Tusianka, Tęskniąca, BP 02, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc Dziewczyny
Juz dzis spowrotem w pracy, wiec dzien szybko mija. Tyle rzeczy dla malucha nazbieralam u rodzicow, ze zabronili mi ich targac samej- wysla mi paczka powoli czuje ze zbieram wyprawke, choc na razie glownie ubranka i drobiazgi. Wozek i mebelki raczej po nowym roku, bo mieszkanie sie nie rozciagnie
Powoli tez przechodzi moje przeziebienie
U nas swieta tez z rodzicami meza, do moich za daleko wiec bede gotowac i gotowac, chyba musze sobie plan zrobic co kiedy zeby sie wyrobic...
Milego poniedzialku!Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Hej
Dziękuję dziewczyny bardzo mi się podoba ten mój worek
Co do Świąt to my jedziemy do mojej Mamy, właśnie dzisiaj ustaliłyśmy która co robi, my trzy siostry plus Mama to nam na wigilię wychodzi po 3 dania na głowę i mi przypadły ryby
Dzisiaj za to podjęliśmy decyzję z Mężem, że jak do piątku nic się nie wyklaruje z pracą to składa wypowiedzenie z winy pracodawcy i rejestruje się jako bezrobotny - przynajmniej jakieś kursy będą mu przysługiwały bo trwać w takim zawieszeniu to masakra jestIlona92 lubi tę wiadomość
Hej! U Nas dzis ciezki dzien. Od 5 walczylam z wymiotami. Pojechałam do szpitala, dostalam kroplowki, zrobili badania. Wedlug badan wszystko ok, podejrzewaja zatrucie pokarmowe... strasznie bylo...
Ale jestem juz w domu i doceniam smak sucharow i wody xD Pawelek fika w brzuszku wiec daje znak zebym sie nie martwila
-
Emily89 wrote:Hej! U Nas dzis ciezki dzien. Od 5 walczylam z wymiotami. Pojechałam do szpitala, dostalam kroplowki, zrobili badania. Wedlug badan wszystko ok, podejrzewaja zatrucie pokarmowe... strasznie bylo...
Ale jestem juz w domu i doceniam smak sucharow i wody xD Pawelek fika w brzuszku wiec daje znak zebym sie nie martwila
Ojej, biedna jesteś... trzymaj się! Jutro pewnie będzie już lepiej