X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog też mówił, że mogę sobie cytrynę wziąć. Albo że mogę szukać glukozy cytrynowej, bo podobno w niektórych aptekach takie coś jest.

W mojej rodzinie każde święta są bardzo tradycyjne i religijne, tym bardziej że mam księdza w rodzinie. Więc wszystkie posty są jak najbardziej przestrzegane, kolacja koło 17-18, potem pasterka. Za to u męża to zupełnie na odwrót. Alkohol na każdą okazję, zero jakiejkolwiek "magii świąt", o pójściu do kościoła to nawet nie wspomnę. Zresztą jak mają iść, jak większość już napruta.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wigilia z moja mamą koło 16-16:30 a potem o 18u tesciow :) na szczescie daleko nie jest, bo tylko 15km :) co roku tak robimy odkad jestesmy razem :D a 1i2 dzien swiat jeden u jednej strony a drugi u drugiej.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 12:12

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 - my kupiliśmy używany Espiro Enzo, duża szeroka gondola, stabilny, ale lekko i miękko się prowadzi po wsi (sprawdzałam na naszych wertepach), myślę, że się sprawdzi. Wzięłam oczywiście model z odblaskami. Ja mam 2w1, czyli gondolę i spacerówkę (też z odblaskami), fotelik/nosidełko dokupimy osobno i można dokupić adaptery do wpięcia w stelaż (bo pytałam o to).

A to nasz debiut na forum, nie mogłam doczekać się jutra :D
    a suwaczek pokazuje już 50% :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2c86c991f7a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 12:49

Sylwiaa95, Tusianka, Magdzia85F, ibishka, Ilona92, Etoilka, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już widzę świąteczny klimat na koszulce :)

A to my :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73ee4e93394f.jpg

grzanewino, Tusianka, Ilona92, Etoilka, Sylwiaa95, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Już widzę świąteczny klimat na koszulce :)
    bo mikołajki jutro :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuufff...dziewczyny trudno Was nadrobic ;)

myszkaka - wózki przeglądam, kupię (jak wszystko) dopiero koło lutego.

ibishka - witamy w 20 tygodniu ;) i gratulujemy ruchów ;) mam to samo jak przesadze z aktywnoscia, jakby ktoś mi wtyczke od zasilania wylaczył , dbaj o siebie bardziej :)

pomarańczka - super że jest praca ;)

grzanewino - super "mikołajek" ;)

ibishka - tez super brzuszek :)

U mnie w Wigilie i w Święta nie ma alkoholu w ogóle, czasem jak bardzo zmarzlismy na pasterce, to przed snem naleweczka na rozgrzanie i spać ;)

Do tej pory co roku u mnie Wigilia z rodzicami, a w Świeta wzajemnie się odwiedzamy się z najbliższą rodziną. W tym roku zaburzyłam ten schemat trochę i postanowiłam wyjechać na Świeta w góry. Mój ojciec i brat mieszkaja razem, mama za granicą , ja sama oddzielnie. Musiałabym Święta na dwa domy ogarnąć a po prostu nie mam na to siły, więc idąc za radą wielu postanowiłam sie rozpieszczać póki mogę i jechac "na gotowe". Do tej pory sobie tego nie wyobrazalam: jak to wyjechac na swieta???? Ale odpoczne, a w hotelu sa koledy na zywo z kapela goralska, mikolaj i inne atrakcje wiec nudzic sie nie bede , mam nadzieje.

Mam pytanko a propos krzywej cukrowej: czy oni kłują trzy razy z żyły, czy z palca glukometrem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 13:01

Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka co zdjecie to nam wrażenie, ze i brzuch mniejszy. Moj to jyz podczas leżenia widac :D

Glukozę powinni badac z żyły , wtedy dokładność jest lepsza bez porównania.
    Tęskniąca jedziesz sama czy z kimś? W sumie to tez swieta , kazdy zasługuje na to , na co ma ochote :) obys tylko wypoczela.

Te wózki to jakas porażka .

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Mam pytanko a propos krzywej cukrowej: czy oni kłują trzy razy z żyły, czy z palca glukometrem?

Najpierw sprawdza Ci poziom na czczo glukometr em, jeśli wyjdzie Ci powyżej chyba 126? to nie zrobią Ci krzywej bo ten pomiar już wskazuje na cukrzycę i nie będą Cię obciążać glukoza. Pewnie zrobia tylko poziom na czczo. A jak wyjdzie poniżej, to 3 razy z żyły.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi ;) Musiałam zapytać, bo nienawidzę pobierania z palca...dla mnie to mega trauma, prawie jak katar dla faceta...haha ;)

BP 02 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniaca super ponysl! A gdzie jedziesz :)?
    Ilona haha az zaczęłam przeglądać folder ze zdjęciami tydzień po tygodniu (maz mi kazał co tydzień robić zdjęcie na pamiątkę) :-D i jak tak zestawie zdjęcia to widzę że rośnie, ale chyba faktycznie młoda ciągnie wartości odżywcze z mojego dotychczasowego tłuszczyku bo maz dziś stwierdził że jakieś takie ręce i ramiona mi się drobniejsze zrobiły :-D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka - Gródek nad Dunajcem, hotel jest nad samym Jeziorem Rożnowskim

Magdzia85F, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to będziesz mieć święta w pięknym otoczeniu :-)

Aaaaaaaaaaaaa!
    Znalazłam pierścionek zaręczynowy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:07

Tęskniąca, Tusianka, BP 02, grzanewino, dziewiec.zero, Etoilka, Magdzia85F, Sylwiaa95, Ilona92, aga_90, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba robia 3 razy z zyly- przynajmniej tak mi zrobili 3 lata temu.

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka haha gratulacje :)
    Ja dzis wstalam z bolem glowy i jest coraz gorzej wrrrr.
    Od rana na pelnych obrotach, bo konczylysmy pakowanie w przedszkolu. Pozniej poszukiwania czerwonej koszulki po sklepach dzieciecych na jutro, sprzatanie pranie itp ;) zrobilam dzis zakup dnia haha. Dresy ciazowe adidasa w sh za 2zl ;) mam najwygodniejsze domowe spodnie i nikt mnie z nich nie wyciagnie ;) :D
    Moj brzuchol stoi w miejscu. Niby cos tam widac ale jest dużo mniejszy niz z synem, az dziwne :)
    Edit. U mnie krzywa robia kazdej ciezarnej, bez roznicy czy jest podejrzenie cukrzycy czy noe i trzy razy pobieraja z zyly
    0f46ab5788157f0cmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:45

grzanewino, Etoilka, ibishka, Magdzia85F, Sylwiaa95, Tęskniąca, Tusianka, Ilona92, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ba95244d24e0e1a2med.jpg
    To zobaczcie mojego brzucha!
    Dziewięć.zero to dobrze, ze nie masz dużego brzucha:) łatwiej bedzie nosić hehe
    Ja juz padnięta jestem, a jakis nie wiadomo ile nie zrobiłam :(

Tęskniąca super okolice

Magdzia85F, dziewiec.zero, grzanewino, Tusianka, ibishka, Etoilka, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ilona u ciebie to juz jest co dzwigac! Ale slodki taki :) nie wierze ze to powiem ale juz bym chciala taki :D moze za te 4tyg bede taki miec hihi

Ilona92 lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 - mnie i dziewiec.zero różni od Ciebie całe 4 tygodnie ciąży, a to sporo, jeszcze i dla naszych brzuszków jest czas na urośnięcie :)

dziewiec.zero, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie to w ogóle 5 tyg Rozni to już w ogóle :) ale brzusio super! :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne te Wasze brzuszki :)

Co do swiat w hotelu - kilka lat temu bylismy - super sprawa, wypoczelismy jak nigdy wczesniej :)

U mnie dzis lepiej :) przyjechaly dzis meble do salonu ♡ juz nie moge sie doczekac az wszystko bedzie zamontowane :)

A teraz jade na pierwsze zajecia szkoly rodzenia :))) aaaaa jest ekscytacja!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 17:11

grzanewino, Tusianka, Magdzia85F, Tęskniąca, Etoilka, APrzybylska lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, ze roznica tygodniami jest duza miedzy nami :) ale zaraz nadrobicie i nie bedzie widac :)

Tak samo sie cieszyłam jak schody przyszły :D

Daj znac jak po szkole .

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ