X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog też mówił, że mogę sobie cytrynę wziąć. Albo że mogę szukać glukozy cytrynowej, bo podobno w niektórych aptekach takie coś jest.

W mojej rodzinie każde święta są bardzo tradycyjne i religijne, tym bardziej że mam księdza w rodzinie. Więc wszystkie posty są jak najbardziej przestrzegane, kolacja koło 17-18, potem pasterka. Za to u męża to zupełnie na odwrót. Alkohol na każdą okazję, zero jakiejkolwiek "magii świąt", o pójściu do kościoła to nawet nie wspomnę. Zresztą jak mają iść, jak większość już napruta.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wigilia z moja mamą koło 16-16:30 a potem o 18u tesciow :) na szczescie daleko nie jest, bo tylko 15km :) co roku tak robimy odkad jestesmy razem :D a 1i2 dzien swiat jeden u jednej strony a drugi u drugiej.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 12:12

Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 - my kupiliśmy używany Espiro Enzo, duża szeroka gondola, stabilny, ale lekko i miękko się prowadzi po wsi (sprawdzałam na naszych wertepach), myślę, że się sprawdzi. Wzięłam oczywiście model z odblaskami. Ja mam 2w1, czyli gondolę i spacerówkę (też z odblaskami), fotelik/nosidełko dokupimy osobno i można dokupić adaptery do wpięcia w stelaż (bo pytałam o to).

A to nasz debiut na forum, nie mogłam doczekać się jutra :D
    a suwaczek pokazuje już 50% :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2c86c991f7a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 12:49

Sylwiaa95, Tusianka, Magdzia85F, ibishka, Ilona92, Etoilka, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już widzę świąteczny klimat na koszulce :)

A to my :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73ee4e93394f.jpg

grzanewino, Tusianka, Ilona92, Etoilka, Sylwiaa95, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Już widzę świąteczny klimat na koszulce :)
    bo mikołajki jutro :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuufff...dziewczyny trudno Was nadrobic ;)

myszkaka - wózki przeglądam, kupię (jak wszystko) dopiero koło lutego.

ibishka - witamy w 20 tygodniu ;) i gratulujemy ruchów ;) mam to samo jak przesadze z aktywnoscia, jakby ktoś mi wtyczke od zasilania wylaczył , dbaj o siebie bardziej :)

pomarańczka - super że jest praca ;)

grzanewino - super "mikołajek" ;)

ibishka - tez super brzuszek :)

U mnie w Wigilie i w Święta nie ma alkoholu w ogóle, czasem jak bardzo zmarzlismy na pasterce, to przed snem naleweczka na rozgrzanie i spać ;)

Do tej pory co roku u mnie Wigilia z rodzicami, a w Świeta wzajemnie się odwiedzamy się z najbliższą rodziną. W tym roku zaburzyłam ten schemat trochę i postanowiłam wyjechać na Świeta w góry. Mój ojciec i brat mieszkaja razem, mama za granicą , ja sama oddzielnie. Musiałabym Święta na dwa domy ogarnąć a po prostu nie mam na to siły, więc idąc za radą wielu postanowiłam sie rozpieszczać póki mogę i jechac "na gotowe". Do tej pory sobie tego nie wyobrazalam: jak to wyjechac na swieta???? Ale odpoczne, a w hotelu sa koledy na zywo z kapela goralska, mikolaj i inne atrakcje wiec nudzic sie nie bede , mam nadzieje.

Mam pytanko a propos krzywej cukrowej: czy oni kłują trzy razy z żyły, czy z palca glukometrem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 13:01

Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka co zdjecie to nam wrażenie, ze i brzuch mniejszy. Moj to jyz podczas leżenia widac :D

Glukozę powinni badac z żyły , wtedy dokładność jest lepsza bez porównania.
    Tęskniąca jedziesz sama czy z kimś? W sumie to tez swieta , kazdy zasługuje na to , na co ma ochote :) obys tylko wypoczela.

Te wózki to jakas porażka .

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Mam pytanko a propos krzywej cukrowej: czy oni kłują trzy razy z żyły, czy z palca glukometrem?

Najpierw sprawdza Ci poziom na czczo glukometr em, jeśli wyjdzie Ci powyżej chyba 126? to nie zrobią Ci krzywej bo ten pomiar już wskazuje na cukrzycę i nie będą Cię obciążać glukoza. Pewnie zrobia tylko poziom na czczo. A jak wyjdzie poniżej, to 3 razy z żyły.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi ;) Musiałam zapytać, bo nienawidzę pobierania z palca...dla mnie to mega trauma, prawie jak katar dla faceta...haha ;)

BP 02 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniaca super ponysl! A gdzie jedziesz :)?
    Ilona haha az zaczęłam przeglądać folder ze zdjęciami tydzień po tygodniu (maz mi kazał co tydzień robić zdjęcie na pamiątkę) :-D i jak tak zestawie zdjęcia to widzę że rośnie, ale chyba faktycznie młoda ciągnie wartości odżywcze z mojego dotychczasowego tłuszczyku bo maz dziś stwierdził że jakieś takie ręce i ramiona mi się drobniejsze zrobiły :-D

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka - Gródek nad Dunajcem, hotel jest nad samym Jeziorem Rożnowskim

Magdzia85F, Tusianka, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to będziesz mieć święta w pięknym otoczeniu :-)

Aaaaaaaaaaaaa!
    Znalazłam pierścionek zaręczynowy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:07

Tęskniąca, Tusianka, BP 02, grzanewino, dziewiec.zero, Etoilka, Magdzia85F, Sylwiaa95, Ilona92, aga_90, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba robia 3 razy z zyly- przynajmniej tak mi zrobili 3 lata temu.

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka haha gratulacje :)
    Ja dzis wstalam z bolem glowy i jest coraz gorzej wrrrr.
    Od rana na pelnych obrotach, bo konczylysmy pakowanie w przedszkolu. Pozniej poszukiwania czerwonej koszulki po sklepach dzieciecych na jutro, sprzatanie pranie itp ;) zrobilam dzis zakup dnia haha. Dresy ciazowe adidasa w sh za 2zl ;) mam najwygodniejsze domowe spodnie i nikt mnie z nich nie wyciagnie ;) :D
    Moj brzuchol stoi w miejscu. Niby cos tam widac ale jest dużo mniejszy niz z synem, az dziwne :)
    Edit. U mnie krzywa robia kazdej ciezarnej, bez roznicy czy jest podejrzenie cukrzycy czy noe i trzy razy pobieraja z zyly
    0f46ab5788157f0cmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:45

grzanewino, Etoilka, ibishka, Magdzia85F, Sylwiaa95, Tęskniąca, Tusianka, Ilona92, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ba95244d24e0e1a2med.jpg
    To zobaczcie mojego brzucha!
    Dziewięć.zero to dobrze, ze nie masz dużego brzucha:) łatwiej bedzie nosić hehe
    Ja juz padnięta jestem, a jakis nie wiadomo ile nie zrobiłam :(

Tęskniąca super okolice

Magdzia85F, dziewiec.zero, grzanewino, Tusianka, ibishka, Etoilka, pomarańczka_33, APrzybylska lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ilona u ciebie to juz jest co dzwigac! Ale slodki taki :) nie wierze ze to powiem ale juz bym chciala taki :D moze za te 4tyg bede taki miec hihi

Ilona92 lubi tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 - mnie i dziewiec.zero różni od Ciebie całe 4 tygodnie ciąży, a to sporo, jeszcze i dla naszych brzuszków jest czas na urośnięcie :)

dziewiec.zero, Ilona92 lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie to w ogóle 5 tyg Rozni to już w ogóle :) ale brzusio super! :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne te Wasze brzuszki :)

Co do swiat w hotelu - kilka lat temu bylismy - super sprawa, wypoczelismy jak nigdy wczesniej :)

U mnie dzis lepiej :) przyjechaly dzis meble do salonu ♡ juz nie moge sie doczekac az wszystko bedzie zamontowane :)

A teraz jade na pierwsze zajecia szkoly rodzenia :))) aaaaa jest ekscytacja!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 17:11

grzanewino, Tusianka, Magdzia85F, Tęskniąca, Etoilka, APrzybylska lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, ze roznica tygodniami jest duza miedzy nami :) ale zaraz nadrobicie i nie bedzie widac :)

Tak samo sie cieszyłam jak schody przyszły :D

Daj znac jak po szkole .

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ