X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    309hw9g.jpg

Takie fajne brzuszki, to i mój (też już dosyć pokaźny) do kolekcji :)

Emily, super, że już lepiej się czujesz. Daj znać, jak szkoła rodzenia. My idziemy w styczniu, niestety tylko na weekendowy (2 weekendy, sb-nd), ale dobre i to ;)

dziewiec.zero, Tusianka, pomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkola super! Co prawda dzis tylko bylo spotkanie organizacyjne ale zapowiada sie ekstra!
    Poza typowymi zajeciami beda warsztaty z chustonoszenia, kangurowania, masazu Shantalla i pierwszej pomocy :) polozna super babka wiec i patronaz zapowiada sie dobrze :)

grzanewino, Tęskniąca, Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! nadrobiłam Was z dzisiaj :) spędziłam cały dzień z siostrą i jej półroczną córeczką - rozkoszniak z niej :) i po raz pierwszy zmieniłam dziecku pieluchę - prawie mi się udało ;) no i siostra zgodziła się być chrzestną naszej Małej więc kolejny problem z głowy :) właściwie to zareagowała bardzo entuzjastycznie więc nie mam żadnych wątpliwości ;)

Piękne brzuszki macie :)

Ilona, każdy spędza święta jak chce, czy ktoś wyjeżdża na wakacje, czy spędza w rodzinnym gronie to bez różnicy, grunt, żeby nie robić nic wbrew sobie. A jeśli mnie ktoś do czegoś zmusza to wtedy z automatu się jeżę i mówię "nie". To nie jest tak że ja nie mogę zaakceptować innych zwyczajów bo mogę i akceptuję, wiem, że co rodzina to inne tradycje itd. Ale jak zaczęliśmy z M poważnie myśleć o byciu razem, o małżeństwie, to jasno stawiałam sprawę, jestem wierząca, praktykująca i w pewnych kwestiach absolutnie naginać się nie będę, np. chrzest dzieci, wigilia w duchu katolickim, czy spędzanie Bożego Ciała. Pytałam milion razy M czy aby na pewno wie co robi i czy na pewno tego chce. Twierdził, że tak i że akceptuje mnie z moją wiarą. My przed Wigilią czytamy Pismo Święte, dzielimy się poświęconym opłatkiem, słuchamy kolęd a potem idziemy na Pasterkę. U rodziny mojego męża nie ma tych aspektów dlatego nie pójdę do nich na Wigilię. Pierwszy dzień, drugi dzień, możemy się spotkać, pobyć razem i to na ich warunkach, ale Wigilia jest dla mnie zbyt ważna i symboliczna, żebym miała z niej rezygnować. Poza tym jest jeszcze kilka aspektów u mojej teściowej na które się buntuję ale to za dużo by pisać wszystko ;) powiem tylko tak, ma dwóch synów ale do mojego męża odzywa się tylko wtedy jak coś chce, jak czegoś potrzebuje, stawia przed faktem dokonanym a jak M zrobi coś nie po jej myśli to wzbudza nim poczucie winy czego po prostu nie znoszę...

Tusianka, Magdzia85F, dziewiec.zero, Etoilka, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    śliczne te Wasze brzuszki, takie okrągłe piłeczki :), u mnie taki bardziej rozlany i otłuszczony, mimo, że nigdy pulpecikiem nie byłam. Do tego jestem niska i zaczynam przypominać świąteczną bombkę - haha- jestem przynajmniej na czasie ;) zrzuci się co trzeba "po", prawda?;)
    Ja mam dzis koło południa prezentacje na konferencji, trzymajcie kciuki proszę, choć bardziej sie stresuje tym, czy dam radę wystać i przesiedzieć na krześle tyle czasu niż tym jak wypadne.

Miłego dzionka, uściski :)

pomarańczka_33, Tusianka, Magdzia85F, dziewiec.zero, Etoilka, Ilona92, ibishka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, powodzenia! Na pewno świetnie dasz sobie radę :)
    Bombeczki są fajne ;) ja po wczorajszym jednym dniu obżarstwa u siostry przygarnęłam 0,5 kg ;)
    Ale to fajne gramy więc nie narzekam :)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka, lubię za postawę! Tęskniąca powodzenia :)

Chyba przestałam się przejmować wagą. (Na ten moment, kto wie, co mi później przyjdzie do głowy :D) Jem zdrowo, regularnie, a mimo to waga leci do góry. Zawsze miałam tendencję do tycia, tylko dzięki samokontroli i długiej walce z sobą jestem najchudszą osobą w rodzinie, co wbrew pozorom nie jest wcale takie trudne. Dodatkowo mama i babcia w ciąży też przytyły po ~30kg. Raczej ich wyniku nie dogonię, ale zrzuci się później :)

Tęskniąca, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczka zgadzam sie z toba w 100% i mam takie same podejscie. Raz bylam na wigilii u rodziny meza i powiedzialam ze to byl pierwszy i ostatni raz. Mozemy byc tu i tu ale napewno nie spedze wylacznie tam swiat.
    U nas dzis szal bo mikolaj ;)
    Ja cala noc nie moglam spac wiercilam sie krecilam i co chcecie. A teraz,az sie w glowie kreci..
    Jutro polowkowe :) :) :) czekam <3 ostatni raz widziałam dzidziola w 13tyg ;)
    Kto jutro tez wizytuje? :) cos pamietam ze sylwia chyba?
    I ilony urodziny :D ;)
    Ja dzisiaj stanelam na wadze i mam 86,5 w ubraniu 87,7 ;) :D nie jest zle chciaz do konca daleko ;)

Tusianka, Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca, trzymamy kciuki!

Dziewięć.zero, ja też jutro wizytuję :)

Mam nadzieję, że Mikołaj już do Was dotarł! ;) miłego dnia!

dziewiec.zero, Tusianka, Magdzia85F, Sylwiaa95, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero ja w piatek polowkowe, nie moge sie doczekać :D i u mnie ostatnie usg rowniez w 13tyg bylo :-/

Magdzia85F, Ilona92, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze i dalsze połówkowe :)

Moja prezentacja poszła bezproblemowo, na 5 min. przed- biegałam w stresie szukając toalety bo pewnie dostałam kopa w pęcherz;) Dzidzia chyba nie ma problemu z wystąpieniami publicznymi bo nie wykazała żadnych odchyleń od normalnej aktywności.
    Za to ja coś czuję, że czeka mnie leżenie do końca dnia...bo jednak aktywność i stres zrobiło swoje.

Na Mikołaja od tatusia maleństwa dostaliśmy dwa czekoladowe mikołaje - małego i dużego - żeby każde z nas miało swojego :)

grzanewino, Tusianka, Magdzia85F, Etoilka, Ilona92, pomarańczka_33, ibishka, dziewiec.zero, Sylwiaa95, BP 02 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca gratulacje :) teraz odpocznij :) nienawidzę publicznych wystapien :D
    Moje dziecko wrocilo z przedszkola z taka iloscia slodyczy ze musze chowac no kaze otwierac wszystkie po kolei. Co tam prezenty, slodycze wazniejsze ;)
    Na urodziny kupie mu zgrzewke coca coli ;)
    Właśnie wrocilismy z wizyty u endokrynologia. Tsh na tym samym poziomie wiec super, w 6miesiacu zapotrzebowanie slabnie ale po 4tyg mam juz brac codziennie 100. Az sie boje po poprzednich bolach glowy. No ale nic ;)
    Lekarka twierdzi ze to normalne przy zwiększeniu dawki, mimo ze nieduzo podnioslysmy. Moga byc boke glowy i kołatanie serca, wazne ze minelo :)
    Ja dzis sie cos gorzej czuje, na obiad zrobilam fasolke szparagowa i pierwszy raz od niewiem kiedy wymiotowalam. Chyba mi stanelo na zoladku bo i w glowie sie krecilo i ogolnie ble ;)

Wysłany: 6 grudnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam, że odkąd jestem na zwolnieniu to mam mniej czasu niż jak pracowałam ;) jest tyle do zrobienia, że nim się obejrzę to już kolejny wieczór przychodzi ;)
    czas leci niesamowicie szybko w dzień, gorzej w nocy :P zaczynam się martwić o swoje sny, ostatnio same głupie rzeczy mi się śnią, a to że mąż się zmienił w dupka i gbura i mną pomiatał, albo że mnie zdradził i się z tym nie krył a dzisiaj mi się mój były śnił :P już wolałabym nie pamiętać tych snów, serio :P

powodzenia dziewczyny jutro na wizytach, na pewno będzie pięknie i wzruszająco :D

a u mnie rano był mikołaj i w bucie zostawił mi to ;D
    34dhirp.jpg

Tęskniąca, Magdzia85F, dziewiec.zero, Etoilka, grzanewino, Sylwiaa95, BP 02, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    U mnie wszystko ok, też synek buszuje w nocy w brzuchu.
    Też kiepsko śnie jak przekrecam się na boki w nocy to tak mi się brzuch spina i boli.
    A co do snów to dzisiaj w nocy śniło mi się taki człowiek malpa co ratował ludzi a później ich zjadala, brrr, okropnosc.

Byliśmy u brata męża na roczku ich synka,matko jaki on cudowny, mój syn się tak pięknie nim opiekował że jestem spokojna.

Dostaliśmy bujak, fotelik do auta, całe torby zabawek matę edukacyjną i oczywiście mnóstwo lektury, min najlepszą książkę którą każda przyszlamama powinna przeczytać, w oczekiwaniu na dziecko, dobrze ją sobie znowu przypomniec.

Znikam już ciągle Was nadrobić próbuję.
    Jutro mam echokardiografie tętna zobaczę mojego synka, może pojadę razem z synem ale nie wiem czy jest sens.

Myślę codziennie czy wszystko ok, ruchy czuje ale nadal bardzo nisko, mam wrażenie że brzuch czasem mam mniejszy, już sama nie wiem.

Tęskniąca, dziewiec.zero, pomarańczka_33, BP 02, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja dzisiaj byłam na połówkowym. Wszystko jest dobrze na razie. No i potwierdziło się, że będzie dziewczynka :)

Tęskniąca, dziewiec.zero, Etoilka, grzanewino, Agiii37, ibishka, pomarańczka_33, Sylwiaa95, BP 02, Tusianka, Magdzia85F, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii badz dobrej mysli, wszystko bedzie dobrze <3

Machirude bardzo sie ciesze, gratulacje! :) ahhh moze i ja jutro sie dowiem kto tam w brzuszku mieszka :D

Agiii37, Tęskniąca, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewięć zero, trzymam kciuki, teraz to fajnie byłoby do pary, ale zawsze każde dziecko cieszy. Pisz jutro jak po wizycie.

Odnośnie kilku rzeczy które muszę kupić, po pierwsze termometr microlife szary taki, ma opcje m czoło, można też mierzyć temperaturę mleka, wody na kąpiel jedzenia ma talerzu, koszt około 100 zł.

Nie wiem czy wspominałam ale moja szeagierka to pielęgniarka i ma świra na punkcie bakterii zdrowia itd.

Bardzo dobra rzecz którą ona też poleca to inhalator firmy omron, mam z tej firmy ciśnieniomierz ponad 10 lat, koszt około 140 zł, czy trochę mniej, bardzo dobra rzecz nie mam tego w domu, a on ma wkładkę dla malutkich dzieci i dla nas.

Jeszcze konieczna rzecz, to odciagavz do nosa do kataru ale taki do odkurzacza, koszt około 45 zł, nazywa się chyba katatarek ale nie jestem pewna, powiem Wam jak to zobaczyłam to byłam przerażona, że mózg małemu wyssie ale nie to ma mniejszą siłę ssaca niż jakbyśmy ciagnely ustami, super nawet na sobie testowalam, tylko że ja w domu mam takiego wielkiego żółtego karchera przemysłowego bo u mnie tylko takie mocne odkurzacze się sprawdzają, będę musiała coś wymyślić, niby pisze ze moc max to 1800, a mój ma chyba ponad 2000.

Co do potrzebnych rzeczy to ja tak od siebie chce kupić laktator elektryczny medela, ale raczej używany z jeszcze nie wiem, butle napewno z aventu bo są świetne, wózka jeszcze nie mam,mam fajny sklep w Zabrzu tam pojadę obejrzeć, zobaczę kilka typów i zapisze i kupię używany też, muszę coś mieć solidnego bo też na wsi mieszkamy i będę chodziła po chodniku i po polach.

Życzę jutrzejszych i piątkowych udanych wizyt.

Etoilka, Tęskniąca, dziewiec.zero, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :) brzuchol mnie obudzil bo wypial sie tak sie siegal juz dobrze ponad pepek az bolalo ;)

Agii, chcialabym core, marzenie ;) czulam ze dziewczyna ale teraz juz w sumie nie eiem. Nie nastawiam sie, co by nie bylo :)

Mam termometr elektroniczny microlife i tak serio to nie wiem czy polecam. Niby fajnie bo szybko mierzy ale po pierwsze jest glosny i sie tego dzwieku nie da wylaczyc, po drugie potrafi mierzyc rozne temperatury cholera wie czy mierzyc na czole na skroni czy gdzie. Tak samo mierzenie temp plynow np potrafi zmierzyc temp pary a nie plynu lub w lazience nie wody tylko z pomieszczeniem wiec zostawiam do mierzenia temp ciala i wspomagam sie starym rteciowym w razie gdyby ;) tylko ja mambialo niebieski, musialabym sprawdzic model

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiiii37,a nie myslalas o butelkach z medeli tez żeby nie zaburzyc laktacji?

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily a co za różnica? ;)
    Ja tez mialam z avent natural i karmilam piersia a w razie potrzeby butelka :) nie bylo problemu ;)

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ostatnie noce coś gorzej przesypiam, ciężko mi znaleźć pozycję do spania, budzę się w nocy i nie mogę zasnąć przez 2-3 godzin. Dzisiaj to już jakiś dramat był, bo w dodatku śniło mi się, że poroniłam. Chyba przez to, że wczoraj trochę za dużo pochodziłam po mieście i galerii. Jak wróciliśmy z mężem to brzuch mi twardniał, ale po leżeniu było już w porządku.
    Chociaż Gabrysia dostała prezent na Mikołaja - zestaw z H&M z napisem "BORN 2018" :)

A na mieście spotkałam znajomą, też w ciąży, 30 tydzień. Mówiła, że ledwo chodzi, a musi do świąt jeszcze pracować, bo zmieniała pracę i ZUS jej zakwestionował chorobowe. I że od tego siedzenia mały tak wszedł w kanał rodny główką, że lekarz od ponad miesiąca ma problem, że twarz sprawdzić. Słyszałyście o czymś takim?

Powodzenia na wizytach i dawajcie znać dziewczyny :) Ja się muszę za tydzień na badania wybrać i zrobić ukochaną przez wszystkich krzywą :D

Magdzia85F lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ