X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!!!

Piękne brzuszki dziewczyny!!! Naprawdę wszystkie:) I takie różnorodne.
    Trzymam kciuki za wizytujące!!! :)

Etoilka lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Emily a co za różnica? ;)
    Ja tez mialam z avent natural i karmilam piersia a w razie potrzeby butelka :) nie bylo problemu ;)

No róznica jest taka, że dziecko jak pozna "smak" butelki (to, że lekko leci, że nie trzeba się napracować) może już nie chcieć być karmione piersią lub ssać mniej efektywnie.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja już po wizycie. Wszystko jest w porządku, maluch ma już 650g :)

Dostałam minimalna dawkę tego euthyroxu - moja lekarka woli, żeby TSH było w okolicach 1, a nie 2. Także chyba muszę brać ;)

Tusianka, Magdzia85F, APrzybylska, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    No róznica jest taka, że dziecko jak pozna "smak" butelki (to, że lekko leci, że nie trzeba się napracować) może już nie chcieć być karmione piersią lub ssać mniej efektywnie.

U mnie siostra mówiła o tommee tippee. Ale jeszcze się nie wtajemniczałam w te tematy (nie wiem, jak to ogarnę?)
    Etoilka wrote:
    Hej,

Ja już po wizycie. Wszystko jest w porządku, maluch ma już 650g :)

Dostałam minimalna dawkę tego euthyroxu - moja lekarka woli, żeby TSH było w okolicach 1, a nie 2. Także chyba muszę brać ;)

Gratulacje!!! O już spory Maluch :D
    A tym euthyroxem się nie przejmuj, jak urodzisz to po prostu odstawisz.

Ale przy badaniach USG 28-32 tc to dopiero będą Dzidziolki :D 2-3 razy takie jak teraz:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 09:57

Etoilka lubi tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki :) i co miałam dziś z Wami poplotkować, nadrobić i co, d u p a :/ Jadę do siostry kleić pierogi z kapustą i grzybami. Ale mam nadzieję, że po południu zasiądę na kanapie i poczytam co tam u Wam, już się stęskniłam ;)
    Ja ostatnio sypiam po parę godzin i chodzę jak zombi, a sporo spraw na głowie. DO tego coś mi weszło w biodro, więc poruszam się ja Herflik z Allo, Allo ;)

Miłego dnia :D

Ilona92, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, Ilona, wszystkiego dobrego! Spełnienia marzeń, bezproblemowej ciąży i szczęśliwego rozwiązania! :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wszystkiego najlepszego również od nas (mnie i Zuzi) zdrowia, odwagi, spełnienia marzeń i w życiu :D

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Podczytuje Was na bieżąco, ale wczoraj przez podróż byłam padnięta. Oprócz kolacji nie zrobiłam nic wiecej. Powoli zaczynam odczuwać uroki cięższego brzuszka :) ja wizytuje za tydzień i wtedy zaczne 7miesiac. Wizyty maja byc co 2 tyg. Wizyty u diabetologa mam rozpisane w miare do końca ciazy i az sie przeraziłam, ze kilka wizyt i to bedzie juz. Dostałam skierowanie do okulisty bo msza zrobic dno oka i pod koniec ciazy zeby sprawdzic w moim przypadku czy nie ma przeciwwskazań do SN. Jesli bedzie mini wada mozna spróbować lesery jesli pomoże nie ma obaw do rodzenia naturalnego:)
    Wczoraj miałam przekazana informacje, ze siostra mojego juz chce klepać terminy na swieta wielkanocne bo termin mam na koniec marca, troche mnie ten fakt przeraża ponieważ nienawidzę stężenia ludzi, ktorzy przychodzą "oglądać" dziecko na świeżo wtedy kiedy i kobieta i dziecko czuja sie jak wypluty ciastek ;) kategorycznie stawiam na swoim po porodzie nikogo ma nie byc przez min tydzień. U mnie dochodzi wyrównanie cukru i insuliny bo to drastycznie sie zmienia i w ciazy i po porodzie i podczas laktacji jesli jest.

Patrzac na Wasze cele zakupowe jestem przerażona :O
    Fakt wiem, ze sporo rzeczy sie przyda jak aspiratora do nosa, woda morska i jednorazowe sole fizjologiczne, octanistepty itp, ale większość tych dupereli mozna kupic od ręki i nie wiem czy bede chciała robic ze wszystkiego od razu zapas. Moze jeszcze przyjdzie na mnie ten czas zabezpieczenia sie na wszelkie sposoby:) na pewno od ręki odpada laktator u mnie. Bo ja wiem czy bede kiala pokarm? A wydać pieniadze tp nie problem, dobrze by było kupic ewentualnie moc oddać nie używany. Butelki medeli fajna sprawa.

A i jeszcze kwestia wigili tak jak pomaranczka napisała, kazdy ma wybór i nigdy tego nie negowałam , także nie denerwujemy die na temat religijności bo to nie ma sensu:)

Etiolka i APrzybylska dziekuje ❤️

BP 02 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ode mnie!!! Sto lat!!! Ilona!!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c692a4047ce3.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dla Ciebie i maluszka.

Ja w poprzedniej ciąży miałam ręczny laktator i nigdy więcej, syn nie miał problemu z cyckiem ibutelkami jak ten będzie też taki rzarlok to chyba umrę :)

Wkleje link do termometru, tam są dwie opcje na czoło i ogólny, bardzo chwalą sobie ten termometr, nawet u nich w przychodni mają taki sam.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawdopodobnie nie będę kupować laktator dostanę od siostry:-) co mnie ucieszyło! Bo drogie to to.

Ja sobie listę zrobiłam.

Ilona wolisz sn czy CC? Czy obojętnie?

I powiem Ci, że też bym wolała abyśmy z Mężem tylko z Małą byli na początku.

• BP 02 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Ilona! Spokojnej ciazy :)

Ja tez chyba bym wolala zeby po jakis tygodniu zaczeli mnie kudzie nachodzic, ale jako ze to pierwsze wnucze po oby stronach pewno nie mam szans- jak nie drzwiami to oknem ;)

Jak mi sie dzis nic nie chce :D

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.ceneo.pl/26681098

Ja też wolę mało odwiedzin na początku, jest to trochę stresujące, ale jednak jak są to dobrzy ludzie to bardzo miłe.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rodzice daleko a teściowie to pewnie dopiero na specjalne zaproszenie, jak zwykle. Trudno nie muszą przyjeżdżać :-D

Z resztą najpierw obiecanki, że kupią wózek a teraz, jak Mąż pytany o prezent pod choinkę powiedział, żeby dali parę groszy na wózek, to otrzymał odpowiedz, że na pewno mamy już odłożone i, że nie dadzą!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wszystkiego najlepszego! :)

Emily nie zawsze tak jest ;) a nawet jesli to jaka butelka mleko jest podawane nie ma znaczenia, bo wtedy kazda butelka hest zla, czy to aventu czy tomme czy inna ;) wiec stad moje pytanie ;)

Hormony mi szaleja. Obejrzalam film 'twoj na zawsze(remember me) i wyje jak bobr.

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia - haha, to normalne :D obiecanki cacanki, a głupiemu radosc, mamy to samo :D

Ilona92 - 1OO LAT! Zdrowia! Ćwiarteczka już ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agii to ja mam ten https://m.ceneo.pl/4551354 i nie polecam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzanewino to piąteczka!!! Nie ma to jak fajni rodzice !!!:-\

grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, wszystkiego najlepszego! Niech mała się rośnie i się rozwija :)

Magdzia, my od początku liczymy, że jednak będziemy musieli wszystko kupić sami. Właśnie, żeby nie było takich sytuacji, że najpierw ktoś coś obieca, a potem dupa z tego wyjdzie. Zresztą, już się kilka razy nacięliśmy na takie obiecanki. Albo wypominania, że coś dostaliśmy niby "w prezencie", to jesteśmy do czegoś zobowiązani. Domyślam się, jak się czujecie w takiej sytuacji :/

Moja rodzina na szczęście nie wtrąca się w nasze sprawy. Wystarczy zamknąć drzwi od pokoju i święty spokój :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 11:07

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    Agii to ja mam ten https://m.ceneo.pl/4551354 i nie polecam ;)

Mój tata taki ma. Ale chyba się ostatnio zepsuł.

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ