X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzanewino wrote:
    połówkowe masz dzisiaj?
    Tak ;) za poltorej godziny i znosze jajko ;) :D

Ilona92, Magdzia85F, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D to ja pewnie będę identycznie znosić we wtorek :D

Ilona92, Magdzia85F, dziewiec.zero lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rob tu porządki z kartonami...
    b528a8a564033543med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 14:26

Tęskniąca, aga_90, Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, Sylwiaa95, ibishka, BP 02, APrzybylska lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona to ten kot brutujski rosyjski czy cos takiego? Alez one sa piekne <3

Dobra, lece po malego i zawiezdz go do dziadka :) wieczorem sie odezwe, trzymakcie kciuki za zdrowego malucha i zeby pokazal jak bedzie miec na imie ;) :D

grzanewino, aga_90, Tusianka, Etoilka, Sylwiaa95, Ilona92, Magdzia85F, pomarańczka_33, ibishka, BP 02 lubią tę wiadomość

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona a to kotek czy piesek? :P bo wygląda mi na kotka, ale mój piesior zachowałby się podobnie :P a najbardziej lubi walizkę w trakcie pakowania :)

Magdzia, póki co 1 zajęcia były, opowiadała babeczka o pakowaniu torby do szpitala, ale przy okazji dodała różne historie z własnego doświadczenia, masa śmiechu była :D teraz w poniedziałek będziemy "rodzić dziecko", a jako że usiedliśmy najbliżej niej to mówi do mojego męża "a pan będzie sromem" xD co w praktyce oznacza że będzie tak trzymał ręce, gdy lalka będzie się "rodzić" :P

i przypomniało mi się o tej położnej.. wniosek wypisany pro-forma, żeby szko,ła była z NFZ, a pani położna nigdy się mną nawet nie zainteresuje.. po porodzie i tak trzeba wybrać sobie położną dla dziecka w swojej poradni. Także nie pomogę ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kot brytyjski krótkowłosy:) malutki 6kg :D

Trzymam kciuki!

aga_90 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Dawno się nie odzywałam, ale do niedawna nie miałam najłatwiejszej ciąży i nie chciałam nic zapeszać - test PAPPa nieźle mnie nastraszył, zrobilismy NIFTY i mamy zupełnie zdrowego, dużego chłopca ;) badania połówkowe też OK, tak więc połowa za nami i do przodu :) mam nadzieję, że u Was też wszystko ok!

aga_90, Tusianka, Sylwiaa95, grzanewino, pomarańczka_33, Magdzia85F, BP 02, Tęskniąca, Ilona92, machirude, Etoilka, APrzybylska, Agiii37 lubią tę wiadomość

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:

i przypomniało mi się o tej położnej.. wniosek wypisany pro-forma, żeby szko,ła była z NFZ, a pani położna nigdy się mną nawet nie zainteresuje.. po porodzie i tak trzeba wybrać sobie położną dla dziecka w swojej poradni. Także nie pomogę ;)

Woooow :O ale mnie zadziwiłaś. U mnie właśnie jest tak, że ta położna co prowadzi kurs to później przychodzi po porodzie na patronaż :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily- żeby było zabawniej, to położna z wniosku nie jest tą samą położną co prowadzi szkołę :P

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Emily- żeby było zabawniej, to położna z wniosku nie jest tą samą położną co prowadzi szkołę :P
    Jesssuuuu jaka paranoja :O masakra... :/

Kurde! Przecież po porodzie nie masz czasu na wybieranie położnej... A przecież i teraz należy Ci się opieka położnej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 15:40

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na każdym kroku jakieś machloje.. ale najważniejsze dla mnie że babka prowadząca jest spoko :)

a po porodzie (z tego co mi powiedziano) nie tyle wybieram położną co zgłaszam się do swojej poradni i kogoś mi przyślą.. a teraz to w sumie prowadzi mnie tylko lekarz, tak serio: po co ta położna? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 15:43

f2wl9vvje61wiuku.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoł! ale się dzisiaj rozpisałyście :) ale nadrobiłam :D

najważniejsze! Ilona! najlepszości, zdrowia przede wszystkim i dla Ciebie i dla Malutkiej, siły mnóstwo na pokonywanie codziennych trudów i mnóstwo powodów do radości :D sto lat!!!
    @->--

a ja dzisiaj wsiąkłam w kuchni :P poszłam tylko zanieść talerzyk do zmywarki i wyszłam stamtąd po ponad dwóch godzinach :P musiałam ją doprowadzić do porządku po kilkumiesięcznych rządach Męża ;) a że przy okazji popsułam sobie paznokcie, które rano sobie zrobiłam to już tylko taki mały szczegół ;D

a poza tym wciągnęła mnie książka, którą wczoraj od Mikołaja dostałam - także mam dzisiaj dzień sprzątająco-czytający ;)

co do położnej to siostra mi tłumaczyła, że mamy prawo skorzystać z jej wizyt ale nie obowiązek, z tym że niektóre przychodnie odmowę odbierają jako chęć ukrycia czegoś i zgłaszają to do innych służb, więc w takiej sytuacji można się spodziewać potem wizyty z opieki społecznej :P ja powiem, że mam siostrę pielęgniarkę po dwóch porodach i nie potrzebuję wizyt położnej, nie lubię jak mi się obcy po domu kręcą :P

właśnie mi przypomniałyście, że miałam się zapisać do jakiejś szkoły rodzenia po Nowym Roku ale jakoś ciężko mi się do tego zebrać :P spróbuję jutro może ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 16:11

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis duzo sie dzialo :)
    Mariposa- bardzo sie ciesze ze wyniki dobre :)

Ja teraz prdze na krew na wyniki tarczycowe bo endo we wtorek... juz mam takie pociachane te rece ze nawet pielegniarki podejrzliwie patrza...:D
    U mnie jutro korpo impreza swiateczna. Wyszukalm kiecke dluga, mam tylko nadzieje ze wygodnie mi bedzie

Co do poloznej- u mnie tez jest opieka przed porodem. Bada cisnienie, wage, mocz ( sama na wizycie o.O ), tetno dziecka... ona tez wystawia ksiazeczke ciazy i w sumie jest pierwszym kontaktem jak cos sie dzieje :) planowo ma sie 6 wizyt podczas ciazy i pomaga tez z wyprawka, planem porodu itp

dxomclb10296nsxe.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem jak jest u mnie, to wizyta położnej środowiskowej jest od tej, ktora macie wypisane ba deklaracji w przychodni poz. Także to tam nawiedzi mnie w domu po porodzie. Jest tylko jedno ALE nue chodzę na wizyty ginekologiczne do tej poradni i nie jestem zgłoszona jako ciężarna także chyba bede musiała zgłosić? Nie wiem gak to faktycznie wyglada.

Ponaranczha widze, ze podobny dzien porządkowy mialysmy. Teraz hestem raja padnięta, ze nie nam siły zrobic sobie czegos do jedzenia :/ ba dodatek marzą mi sie jajka :D

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja już po przekąsce w postaci właśnie jajek na twardo z majonezem i świeżo upieczonej karkówki ;) a teraz szykuję golonkę, miała być na obiad to będzie na kolację ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwilke bo maz wrocil. Dzidziol zdrowy duzo mlodszy bo wg usg 18.6 ;)

I czekamy na drugiego synka :) będzie Antek. Przeczucie zmylilo ;)

Tęskniąca, aga_90, grzanewino, Magdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33, Sylwiaa95, Ilona92, Tusianka, mariposa22, APrzybylska, BP 02 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewiec.zero gratulacje!!! :-)

Za mną też jajka chodzą. I jem codziennie sadzone :-P

Tak mnie bolało to krocze, aż poszło na podbrzusze i leżę od 16!!! Nawet pospałam. Pierwszy raz coś takiego miałam. Normalnie tak się wystraszyłam, bo jakby szpilki ktoś wbijał. Mała się rusza. Bo czuję. Ale jakoś drętwo w podbrzuszu. W poniedziałek wizyta i zgłoszę gin.
    Możliwe, że to od tego, że dwa dni siedzę przed komputerem i drukuję??? A dziś jeszcze poszłam do laboratorium? Bo rano już zaczęło boleć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 18:32

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewiec.zero wrote:
    J Dzidziol zdrowy duzo mlodszy bo wg usg 18.6 ;) ;)

Gratuluje ;) ale nie rozumiem o co chodzi z tym 18.6 - to jakis wymiar? ;)

Magdzia, własnie z tego powodu, ostatnio pół dnia niemal kazdego dnia leże na kanapie , pocieszajace jest to, że to mija, na 2 gorsze dni jest 5 lepszych u mnie ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18tydz 6dni ;) a nie 20tyg1dzien ma ;)
    Dziekuje dziewczyny, najwazniejsze ze zdrowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Gratuluje ;) ale nie rozumiem o co chodzi z tym 18.6 - to jakis wymiar? ;)

Magdzia, własnie z tego powodu, ostatnio pół dnia niemal kazdego dnia leże na kanapie , pocieszajace jest to, że to mija, na 2 gorsze dni jest 5 lepszych u mnie ;)

A ja tyle odpoczywam. Nie przemęczam się. Coś delikatna jestem w takim razie phy :-\... To jak ja urodzę?

Dziewiec.zero ja zrozumiałam. A nie podgoni?

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ