Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTusianka wiesz, tylko co innego jak to dla pierwszej wnuczki. Z tego powodu było mi przykro. Cóż. Mężowi powiedziałam, że jak będą pytać, co kupić na odwiedziny (choć patrząc na to co Mąż dostał na urodziny-ramke na zdjęcia, za 5 zł) to ma mówić, że wszystko mamy i nic nie trzeba! O!
grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
u nas to będzie pierwsze wnucze z mojej strony, ale dziesiąte ze strony męża, więc u niego takiego szału dziadkowie nie mają, ot kolejne wnucze i tyle
aleeee u kuzynki męża, która jest równo z nami w ciąży to będzie już 34 dziecko w rodzie bo ma 16 sztuk rodzeństwa więc u niej jej mama już nie przeżywa wcale, pewnie nawet imiona się powtarzają, bo rodzenstwo się rozjechało po świecieIlona92 lubi tę wiadomość
-
dziewiec.zero wrote:Ilona wszystkiego najlepszego!
Emily nie zawsze tak jest a nawet jesli to jaka butelka mleko jest podawane nie ma znaczenia, bo wtedy kazda butelka hest zla, czy to aventu czy tomme czy inna wiec stad moje pytanie
Hormony mi szaleja. Obejrzalam film 'twoj na zawsze(remember me) i wyje jak bobr.
Butelka nie ma znaczenia, ale smoczek ma - na razie to wiedza teoretyczna (wiadomo), ale im "trudniej pije się z danego smoczka, tym lepiej. Z aventowych leci bez wysiłku (przetestowane na siostrzenicy), z medeli z tego co słyszałam z opinii trzeba się napracować
Ja nie zamierzam kupować laktatora przed porodem - zawsze można wypożyczyć, albo szybko kupić.
Co do kupowania kosmetyków, gazików, octaniseptów - wolę to mieć w zapasie - będzie masa rzeczy do ogarnięcia po porodzie, wiec nie ma sensu zawracać sobie tym głowy, a potrzebne i tak to jest (zwłaszcza, że w niektórych szpitalach trzeba to mieć ze sobą).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIlona92-wszystkiego najlepszego, zdrowia i spełnienia marzeń
Podzielam wasze zdanie co do odwiedzin. Też mnie przeraża, że mi się rodzice na głowę zwalą, mama zapowiedziała, że przyleci w kwietniu i będzie mi pomagała... Nie wiem za bardzo w czym? W karmieniu i zmienianiu pieluch? Chyba, że chodziło jej o gotowanie i ogarnięcie mieszkania. Ale nie wiem czy wytrzymam jej obecność, patrzenie na ręce, rady, mówienie co i jak powinnam robić. Już na sama mysl jestem zdenerwowana. Wiadomo, że wszystkiego trzeba się samemu nauczyć, sprobowac, poznać się z dzieckiem na spokojnie.
Ojciec też się zapowiedział na kwiecień.
Jest jeszcze trochę czasu, więc postaram się im te pomysły wyperswadowac.
O teściów się nie martwię, na pewno się zapowiedzą i przyjadą kiedy im powiemy.
Także moj plan jest taki, ze odwiedziny od maja zacznę przyjmować, jak już w miarę ogarnę co się dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 11:26
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Magdzia, u nas z obu stron to będzie pierwsza wnuczka My tak zawsze mówimy, jak ktoś się pyta czy chcemy (np. na święta czy urodziny). Jak coś dostaniemy, to fajnie. Jak nie, to sobie poradzimy. Niby kuzynka męża mówiła, że nam jakieś ciuszki po swojej córce da, ale jak coś to i tak mamy w planach kupić jakąś paczkę z ciuszkami na olx.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualnyMoj boze maz ma 6 rodzrnstwa i duzo nas na swieta itp ale 16 to szok ! musi byc wesolo hihihi
Emily w ten sposob to rozumiem chociaz nie sprawdzilam innych butelek.bo avent nam pasowal fakt na jedynkach bylo ok z dokarmianiem ale jak zamienilam smoczek na ten z nr 2 to maly sie krztusil wiec szybkosc wyplywu musiala byc spora ..Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie o to mi chodziło dziewiec.zero
Ciężko czasem się pisze, zwłaszcza na telefonie )
Ja mam 7ro rodzeństwa, moja Mama ma aktualnie 6 wnucząt, a w czerwcu 2018 będzie miała już 10ro! (rodzę ja, siostra bliźniaki i bratowa xD).
Ja najbardziej nie mogę się doczekać momentu, kiedy zaczniemy odgruzowywać pokój dziecięcy. Meble do salonu już wjechały, czekają na poprawki i jedziemy z koksem
-
nick nieaktualny
-
Ilonka - sto lat !!!
Oto torcik dla Ciebie :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4fd71228243.jpg
Magdzia - też bym się honorem uniosła i nic już nie chciała od teścia. Tak boli - kłuje i czuć nacisk - bardzo nieprzyjemne uczucie.
Zazdroszcze Wam trochę takich dużych rodzin - zawsze jest na kogo liczyć i od kogo czerpać wiedzęMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Kobietki
u nas będzie pierwszy wnusio w rodzinie, więc dziadkowie mają szał wiem, że na moją mamę mogę liczyć, a od teściów wolałabym nic nie dostać, bo potem kiedyś wysłucham że "tak nam pomogli, a ja niewdzięczna" masakra.. moja mama zaplanowała sobie urlop na kwiecień żeby mi pomóc i trochę się obawiam jak ten miesiąc będzie wyglądał..
w poniedziałek byliśmy na 1 zajęciach szkoły rodzenia i powiem Wam, że super, naprawdę polecam, zawsze się można czegoś ciekawego dowiedzieć i sporo pośmiać chociaż też się lekko przeraziłam, bo do tej pory starałam się nie martwić porodem, ale sporo usłyszeliśmy, więc stresik się pojawił
we wtorek miałam wizytę u swojego gina i waga u niego to jakaś masakra! 1h później w domu było 1,1kg mniej.. aż się boję co mi ta waga pokaże po Świętach bo następna wizyta 2.01.2018
mały miał już 410g i siedział sobie na moim pęcherzu dupką w naszą stronę a ja się dziwię że ciagle latam siku ;d
piękne macie brzuszki dziewczyny, ja się jakoś nie umiem zebrać do zdjęcia ;d
Ilona wszystkiego najlepszego
ps. nie pamiętam która z Was to napisała (wydaje mi się że albo Tęskniąca albo Tusianka, ale głowy nie dam), że dostała 2 mikołaje wczoraj-duży i mały dla Dzieciątka, ale tak mnie to wzruszyło że się poryczałam także hormony szalejąMagdzia85F, Tusianka, Tęskniąca, grzanewino, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdzia85F wrote:Grzanewino ile??? O wow!!! Duża rodzinka!!!
no z nią to razem 17 dzieci, 14 dziewczyn i 3 chłopaków, ona jest czternasta z kolei
a termin porodu ma w połowie maja, więc prawie równo z nami, mała różnica wieku będzie między naszymi dziećmi a mieszkają teraz parę domów od nas, więc na pewno dzieci będą się widywać już od urodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 13:37
Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Moja babcia id strony taty ma pokaźna rodzinkę , 10 dzieci, 23 wnucząt i 9 prawnucząt
Dziewięć.zero bedzie dobrze!
Magda taki bol to jeden ze standardów niestety także trzeba sie przyzwyczaić.
Ja za to słuchając świątecznej muzyczki ogarnelam pawlacz i podnosiliśmy tam niepotrzebne rzeczy ba teraz! Pokoik w połowie odgracony. Na zakończenie maka zaczynała "pukać"
Co do kupowania któraś juz wspominała, ze od 11 w lidlu beda promo na ubranka z ekobawelny.
O dziwo sie wybieramMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewiec.zero wrote:Alez zaczynam sie stresowac, uh uh uh
KCIUKI!!! Będzie dobrze!
grzanewino no to fajnie, jak dzieciaczki będą mogły się ze sobą bawić
Ilona ja słucham teraz muzyki świątecznej, bo Mężowi coś drukuję od 3 godzin bo On dziś w pracy.
A mnie trochę siostra nastraszyła skracającą się szyjką, ale w pon. wizyta to sprawdzimy:)
U mnie Mała też częściej puka
Aga to pisz czasem co tam działacie na tej szkole rodzenia, bo ja się zabieram tak świetnie za szukanie, że
Dobrze, że Mały rośnie moja jak pisałam też woli dolne rejonyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 14:08
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:
Zazdroszcze Wam trochę takich dużych rodzin - zawsze jest na kogo liczyć i od kogo czerpać wiedzę
Wcale tak nie jest zawsze, zwłaszcza z tym, że można na siebie liczyć...
Czasem bliżsi są przyjaciele niż rodzina...
My dziś idziemy na kolejne zajęcia ze szkoły rodzenia
Jupiii!!!
A teraz korki z moją uczennicą
Do wieczora!grzanewino lubi tę wiadomość