X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naszsmyk.pl/pl/p/Wielorazowe-poporodowe-majtki-siatkowe-od-60-120cm/1977?gclid=EAIaIQobChMI_cbw66qb2QIV3cmyCh3cnQMzEAQYASABEgIWCfD_BwE
    Najlepsze majtki siatkowe wg mamyginekolog :D

Magdzia85F, Tusianka, asiq lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    https://naszsmyk.pl/pl/p/Wielorazowe-poporodowe-majtki-siatkowe-od-60-120cm/1977?gclid=EAIaIQobChMI_cbw66qb2QIV3cmyCh3cnQMzEAQYASABEgIWCfD_BwE
    Oo

I git rozmiar!

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:

O, nie znałam tego sklepu. Ale już złożyłam zamówienie :D Majtek wzięłam największy rozmiar (aż do 160 cm), więc na spokojnie mój tyłek w nie wejdzie :D Wzięłam też na próbę staniki do karmienia i leżaczek do wanny.

Magdzia85F, asiq lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku poszlam zrejestrowac dziecko z partnerem. On uznal dziecko, ja potwierdzilam. I tyle. Dowody tylko były potrzebne.

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc! :)

My dziś poszliśmy na spacer do parku i zrobiliśmy kilka fotek ciążowych :) a w przyszłym tygodniu sesja :) cieszę się, że siostra mojego męża nam zrobi, bo jednak ja się generalnie krępuję aparatu, a przed obcą osobą to już w ogóle tragedia.

Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, machirude, asiq lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!! :)

Widać, że weekend :)

Myszkaka - pochwal się po sesji :)

Miłego dnia życzę :D

Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie też miłego dnia :) łapię internet na pirata ;) korzystając, że się udało zaglądam co tam u was, a tu mężowie w domu i cisza.

U nas panuje grypa, odwiedziny ograniczone. Zrobili mi posiew moczu i na szczęście ok. Ale ja niecierpliwie czekam na powtórkę prób wątrobowych.

Czytam ile mogę co tam u Was i trzymam mocno kciuki za każdą z Was :) ściskam i pozdrawiam

ibishka, aga_90, Ilona92, Etoilka, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam:-)
    co u nas słychać,ogólnie ok,poza drobnymi dolegliwościami 3 trymestru,od wczoraj dopadł mnie ból nerwu kulszowego najgorzej jest jak chodzę albo siadam.
    Jutro mam wizytę u gina i nie zrobiłam badań krwi,całe ostatnie 3 tygodnie to był niezły młyn dzieci cały czas chorowały,jeździłam do lekarzy robiłam im badania a o swoich zapomniałam....
    Pozdrawiam:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Rene miło Cię widzieć ;)
    Sandra i Aga (grzanewino), Dorotka- a Wy gdzie się podziewacie?
    Aniu - cierpliwości w tym szpitalu Ci życzę...
    Madziu - po Twoim poście widać że dzień zaczął się optymistycznie ;)
    Kamila - na ostatniej SzR położna mówiła, że napinanie brzucha na dole i ból jak przy okresie to przepowiadające. Jeśli napnie się cały brzuch i wtedy poczujemy skurcz to już może być akcja ;p więc się nie martw. Mnie też te skurcze menstruacyjne nawiedzają.
    Marysiu - jak tam Twój "areszt kanapowy"? Ja mam dziś fazę buntu...;p

Co tam u pozostałych dziewczyn słychać ?

Ja się mogę podzielić kolejnym "ciążowym" snem : chodziłam po domu na boso i się zaczęło i uparłam się, że nie pójdę rodzić póki mi ktoś nie pomoże wyszorować brudnych stóp , bo to wstyd z takimi iść ;p;p;p

Znacie jakiś magiczny sposób na zatwardzenia: warzywa, syrop dla ciężarnych i dużo płynów nie pomagają ;(

grzanewino lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Aniu wszystko bedzie dobrze. Zapisuj co musisz zdobic przed porodem lub ktos za Ciwbie i odpoczywaj. Nie ma co sie na zaś przejmować. Duzo zdrowia i spokoju dla Was ❤️

Co do zgłaszania dziecka to powinniście miec dokumenty tożsamości dowody i lub paszport(zalezy od obywatelstwa). Mkze to zrobic partner, ale ze zgoda pisemna partnerki. TrEba miec na pewno kartę ciazy i te zaświadczenie ze szpitala i narodzinach dziecka. Meldunek tam gdzie wy chcecie mozna wybrać tak samo jak jak ubezpieczenie dziecka sami wybieracie u kogo ma byc u ezpieczone. No i mówicie, ze ojciec potwierdza ojcostwo matka akceptuje, jak to napisała sweetmalenska. Co do usc zalezy od meldunku. Pomimo, ze jestem zameldowana w gminie, moje dziecko melduje w większym mieście, ktore obejmuje rożne gminy i powiaty (wiecie o co chodzi?).
    Macierzyński to albo same albo pracodawca, zalezy kto i gdzie pracuje. Kosniakowe z z mops lub gops. Zalezy czy krus czy ZUS . Pesel nadadzą przy zgłaszaniu. A akty wszelkiego rodzaju sa juz internetowe i mozna je odbierać w każdej czesci Polski.
    Co do tych majtek wiem, ze u mnie w mieście zabraniają zakładania tylko masz leżeć z podkładem higienicznym i tym poporodowym. Ja mam 20szt plus nirmalne podpaski bo siostra mówiła, ze pozniej to jak okres jest. A te tzw odchody sa na poczatku i trzeba zwracać uwagę zeby żywa krew po wyjściu ze szpitala nie leciała bo moze oznaczać późniejszy krwotok. O to tak sie z internetow dowiedziałam.
    Musze zamówić komodę i sprzątnąć ten burdel ubraniowy kosmetyczny bo juz nie mam jak sie obracać w pokoju :D
    A i tak mnie nurtuje, ze kwiatków w pokoikach dziecięcych nie macie :D chyba, ze ja ślepa. Bo wiecie ja to bym mogła w oranzerii mieszkać ha ha

Tusianka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopki glicerynowe? Doraźnie ale pomagają:)
    U nas też wszystko ok. Maly ciągle się wierci. Caly czas pod żebra wchodzi. I skurcze pojawiają się- caly brzuch twardnieje. Szczególnie po wysiłku. Ostatnio nawet co parę minut twardnial i puszczal. Ale wzięłam no-spe, magnez i spasmoline i minęło.
    Torbe do szpitala już dopakowuje bo nigdy nie wiadomo... 22.02 mam USG u prywatnego. W końcu coś więcej się dowiem. I mam nadzieję że się odwrócił główka w dół :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca na mnie działaj jagody z kefirem :)

A co fo "stawiania" to jest poprostu bezbolesny skurcz. Cały brzuch robi sie twardy i jesli oddychanie prawidłowo szybciej piszczą. To sa skurcze bh lub te na A także macica ćwiczy by przygotować sie na wypchnięcie dziecka. Jesli skurcz boli jak na okres to sa juz skurcze przepowiadające , a jesli boli i sa regularne to moze sie juz cos dziać. A wlasnie jak sie zacznie akcja porodowa to nadal bedziemy czuc ruchy dziecka? Nje wiem czy to istotne , ale ostatnio o tym myślałam. Chociaż jesli bedzie tak bolało to nawet nie bedziemy zwracały na to uwagi.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka, ja też bym mogła w oranżerii lub w zwierzyńcu , haha...Póki co mogę o tym pomarzyć, tak jak i o własnym pokoju dla dzidziusia. U mnie to będzie kącik tylko ;(
    A propos kwiatków, to gdzieś czytałam, że nie poleca się paprotek w miejscu gdzie się śpi...ale nie pamiętam dlaczego. Paprotki za to trzeba stawiać tam, gdzie sprzęty emitują promieniowanie , np. w pobliżu tv, komp itd....Ostatnio też czytałam o gatunkach, które filtrują powietrze ze smogu, muszę się w takie zaopatrzyć ;)

Jagody z kefirem też nie pomogły;(

Podobno przed samym porodem ruchy dziecka się wyciszają ale nie całkiem.

Judytko maluch się odwrócił, spokojnie ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia tak jak mówi Ilona.. U mnie zadziałał kefir, a jeszcze podtrzymaj go za długo otwarty poza lodówka i wypij ba drugi dzień to już w ogóle powinno pójść 'z gorki' :-). Ja też wpieprzam jabłka, lub jak robię koktajl owocowy to dodaje łyżeczkę lub dwie zmielonego siemienia lnianego tylko przy siemieniu pamiętaj że trzeba dużo pić żeby efekt nie był odwrotny :-)

My mamy leniwyw weekend :-) strasznie mnie na słodkie coś nosi a w domu pustki.. Później mama ma mi podać ciacho jakieś co upiekla. Może to mnie udobrucha :-)

Wizyta już w czwartek - nie mogę się doczekać :-)
    Termometr wytestowalam. Jest super :-) mam nadzieję że będzie dobrze służył.

Aniu trzymaj się tam. Może jakieś sudoku lub krzyżówki na zabicie czasu??

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, może kiwi? (Tak a propos kiwi, to chyba moja największa ciążowa miłość :))

Co do reżimu łóżkowego, w ten weekend jestem grzeczna, nabieram sił na kolejny tydzień :p Jutro przyjeżdża po mnie mąż i wracam z domu do Krakowa. A tam czeka na mnie reszta prania, prasowania, pakowanie torby itp. W środę badania, a wieczorem planuję wziąć męża na jakąś walentynkową kolację - potem może juz długo nie być okazji ani możliwości ;) także siły się przydadzą.

U mnie też brzuszek twardnieje - na szczęście na razie bezboleśnie. Czasem mnie coś zakłuje, ale staram się nie panikować ;)

Udanej niedzieli!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - właśnie tak robię - wystawiam nabiał z lodówki na cały dzień i nic,
    Marysiu - właśnie zjadłam kiwi - zobaczymy ;)

P.S. moje belly pokazało mi dziś: "80% completed" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 11:14

Etoilka, ibishka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Tęskniąca, dobrze wiedzieć :) czasem mnie martwi taki ból, no ale przechodzi i później jest spoko, więc rzeczywiście trzeba wyluzować :)

My mieliśmy wczoraj aktywny dzień - wycieczka do IKEA po pojemniki na ubranka i takie "podręczne" rzeczy do przewijania i pielęgnacji, później w Agata Meble wybieranie kanapy do salonu, wycieczka 50 km z fotelami do renowacji a później 2 imprezy :)

Dziś czuję się jak potrącona przez tramwaj, a na 14 przychodzą teściowie na obiad :)

Etoilka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, skąd Ty czerpiesz tyle energii? ;) ja już nawet gości nie zapraszam, to nie na moje siły (a na pewno nie na moją szyjkę :p)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka, nie wiem xD mysle, że jakbym miala problemy z ciaza to bym sie bardziej oszczedzala...
    Ale ja mam chyba tak jak moja mama - ze jak cos musi byc zrobione to robie :)
    Ona to ma historie z kazdej ciazy takie, ze w glowie sie nie miesci :)

Etoilka, Ilona92, asiq lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ciążowe otępienie - poziom master ;), wczoraj jak szukałam info o uznaniu ojcostwa w googlach to znajdowalam wszystko tylko nie konkrety ;p a dziś - pierwszy wpis w wyszukiwarke i mam jak na tacy jak jest u nas w mieście ;p no "diabeł ogonem nakrył" - jak to mówiła moja babcia ;)

Kamila - poopowiadaj jakieś ciekawe historię...z chęcią poczytamy ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ