X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naszsmyk.pl/pl/p/Wielorazowe-poporodowe-majtki-siatkowe-od-60-120cm/1977?gclid=EAIaIQobChMI_cbw66qb2QIV3cmyCh3cnQMzEAQYASABEgIWCfD_BwE
    Najlepsze majtki siatkowe wg mamyginekolog :D

Magdzia85F, Tusianka, asiq lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    https://naszsmyk.pl/pl/p/Wielorazowe-poporodowe-majtki-siatkowe-od-60-120cm/1977?gclid=EAIaIQobChMI_cbw66qb2QIV3cmyCh3cnQMzEAQYASABEgIWCfD_BwE
    Oo

I git rozmiar!

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:

O, nie znałam tego sklepu. Ale już złożyłam zamówienie :D Majtek wzięłam największy rozmiar (aż do 160 cm), więc na spokojnie mój tyłek w nie wejdzie :D Wzięłam też na próbę staniki do karmienia i leżaczek do wanny.

Magdzia85F, asiq lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym dziecku poszlam zrejestrowac dziecko z partnerem. On uznal dziecko, ja potwierdzilam. I tyle. Dowody tylko były potrzebne.

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc! :)

My dziś poszliśmy na spacer do parku i zrobiliśmy kilka fotek ciążowych :) a w przyszłym tygodniu sesja :) cieszę się, że siostra mojego męża nam zrobi, bo jednak ja się generalnie krępuję aparatu, a przed obcą osobą to już w ogóle tragedia.

Magdzia85F, Tusianka, Etoilka, machirude, asiq lubią tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!! :)

Widać, że weekend :)

Myszkaka - pochwal się po sesji :)

Miłego dnia życzę :D

Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ode mnie też miłego dnia :) łapię internet na pirata ;) korzystając, że się udało zaglądam co tam u was, a tu mężowie w domu i cisza.

U nas panuje grypa, odwiedziny ograniczone. Zrobili mi posiew moczu i na szczęście ok. Ale ja niecierpliwie czekam na powtórkę prób wątrobowych.

Czytam ile mogę co tam u Was i trzymam mocno kciuki za każdą z Was :) ściskam i pozdrawiam

ibishka, aga_90, Ilona92, Etoilka, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam:-)
    co u nas słychać,ogólnie ok,poza drobnymi dolegliwościami 3 trymestru,od wczoraj dopadł mnie ból nerwu kulszowego najgorzej jest jak chodzę albo siadam.
    Jutro mam wizytę u gina i nie zrobiłam badań krwi,całe ostatnie 3 tygodnie to był niezły młyn dzieci cały czas chorowały,jeździłam do lekarzy robiłam im badania a o swoich zapomniałam....
    Pozdrawiam:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Rene miło Cię widzieć ;)
    Sandra i Aga (grzanewino), Dorotka- a Wy gdzie się podziewacie?
    Aniu - cierpliwości w tym szpitalu Ci życzę...
    Madziu - po Twoim poście widać że dzień zaczął się optymistycznie ;)
    Kamila - na ostatniej SzR położna mówiła, że napinanie brzucha na dole i ból jak przy okresie to przepowiadające. Jeśli napnie się cały brzuch i wtedy poczujemy skurcz to już może być akcja ;p więc się nie martw. Mnie też te skurcze menstruacyjne nawiedzają.
    Marysiu - jak tam Twój "areszt kanapowy"? Ja mam dziś fazę buntu...;p

Co tam u pozostałych dziewczyn słychać ?

Ja się mogę podzielić kolejnym "ciążowym" snem : chodziłam po domu na boso i się zaczęło i uparłam się, że nie pójdę rodzić póki mi ktoś nie pomoże wyszorować brudnych stóp , bo to wstyd z takimi iść ;p;p;p

Znacie jakiś magiczny sposób na zatwardzenia: warzywa, syrop dla ciężarnych i dużo płynów nie pomagają ;(

grzanewino lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Aniu wszystko bedzie dobrze. Zapisuj co musisz zdobic przed porodem lub ktos za Ciwbie i odpoczywaj. Nie ma co sie na zaś przejmować. Duzo zdrowia i spokoju dla Was ❤️

Co do zgłaszania dziecka to powinniście miec dokumenty tożsamości dowody i lub paszport(zalezy od obywatelstwa). Mkze to zrobic partner, ale ze zgoda pisemna partnerki. TrEba miec na pewno kartę ciazy i te zaświadczenie ze szpitala i narodzinach dziecka. Meldunek tam gdzie wy chcecie mozna wybrać tak samo jak jak ubezpieczenie dziecka sami wybieracie u kogo ma byc u ezpieczone. No i mówicie, ze ojciec potwierdza ojcostwo matka akceptuje, jak to napisała sweetmalenska. Co do usc zalezy od meldunku. Pomimo, ze jestem zameldowana w gminie, moje dziecko melduje w większym mieście, ktore obejmuje rożne gminy i powiaty (wiecie o co chodzi?).
    Macierzyński to albo same albo pracodawca, zalezy kto i gdzie pracuje. Kosniakowe z z mops lub gops. Zalezy czy krus czy ZUS . Pesel nadadzą przy zgłaszaniu. A akty wszelkiego rodzaju sa juz internetowe i mozna je odbierać w każdej czesci Polski.
    Co do tych majtek wiem, ze u mnie w mieście zabraniają zakładania tylko masz leżeć z podkładem higienicznym i tym poporodowym. Ja mam 20szt plus nirmalne podpaski bo siostra mówiła, ze pozniej to jak okres jest. A te tzw odchody sa na poczatku i trzeba zwracać uwagę zeby żywa krew po wyjściu ze szpitala nie leciała bo moze oznaczać późniejszy krwotok. O to tak sie z internetow dowiedziałam.
    Musze zamówić komodę i sprzątnąć ten burdel ubraniowy kosmetyczny bo juz nie mam jak sie obracać w pokoju :D
    A i tak mnie nurtuje, ze kwiatków w pokoikach dziecięcych nie macie :D chyba, ze ja ślepa. Bo wiecie ja to bym mogła w oranzerii mieszkać ha ha

Tusianka lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czopki glicerynowe? Doraźnie ale pomagają:)
    U nas też wszystko ok. Maly ciągle się wierci. Caly czas pod żebra wchodzi. I skurcze pojawiają się- caly brzuch twardnieje. Szczególnie po wysiłku. Ostatnio nawet co parę minut twardnial i puszczal. Ale wzięłam no-spe, magnez i spasmoline i minęło.
    Torbe do szpitala już dopakowuje bo nigdy nie wiadomo... 22.02 mam USG u prywatnego. W końcu coś więcej się dowiem. I mam nadzieję że się odwrócił główka w dół :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca na mnie działaj jagody z kefirem :)

A co fo "stawiania" to jest poprostu bezbolesny skurcz. Cały brzuch robi sie twardy i jesli oddychanie prawidłowo szybciej piszczą. To sa skurcze bh lub te na A także macica ćwiczy by przygotować sie na wypchnięcie dziecka. Jesli skurcz boli jak na okres to sa juz skurcze przepowiadające , a jesli boli i sa regularne to moze sie juz cos dziać. A wlasnie jak sie zacznie akcja porodowa to nadal bedziemy czuc ruchy dziecka? Nje wiem czy to istotne , ale ostatnio o tym myślałam. Chociaż jesli bedzie tak bolało to nawet nie bedziemy zwracały na to uwagi.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka, ja też bym mogła w oranżerii lub w zwierzyńcu , haha...Póki co mogę o tym pomarzyć, tak jak i o własnym pokoju dla dzidziusia. U mnie to będzie kącik tylko ;(
    A propos kwiatków, to gdzieś czytałam, że nie poleca się paprotek w miejscu gdzie się śpi...ale nie pamiętam dlaczego. Paprotki za to trzeba stawiać tam, gdzie sprzęty emitują promieniowanie , np. w pobliżu tv, komp itd....Ostatnio też czytałam o gatunkach, które filtrują powietrze ze smogu, muszę się w takie zaopatrzyć ;)

Jagody z kefirem też nie pomogły;(

Podobno przed samym porodem ruchy dziecka się wyciszają ale nie całkiem.

Judytko maluch się odwrócił, spokojnie ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia tak jak mówi Ilona.. U mnie zadziałał kefir, a jeszcze podtrzymaj go za długo otwarty poza lodówka i wypij ba drugi dzień to już w ogóle powinno pójść 'z gorki' :-). Ja też wpieprzam jabłka, lub jak robię koktajl owocowy to dodaje łyżeczkę lub dwie zmielonego siemienia lnianego tylko przy siemieniu pamiętaj że trzeba dużo pić żeby efekt nie był odwrotny :-)

My mamy leniwyw weekend :-) strasznie mnie na słodkie coś nosi a w domu pustki.. Później mama ma mi podać ciacho jakieś co upiekla. Może to mnie udobrucha :-)

Wizyta już w czwartek - nie mogę się doczekać :-)
    Termometr wytestowalam. Jest super :-) mam nadzieję że będzie dobrze służył.

Aniu trzymaj się tam. Może jakieś sudoku lub krzyżówki na zabicie czasu??

Ilona92, Tusianka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, może kiwi? (Tak a propos kiwi, to chyba moja największa ciążowa miłość :))

Co do reżimu łóżkowego, w ten weekend jestem grzeczna, nabieram sił na kolejny tydzień :p Jutro przyjeżdża po mnie mąż i wracam z domu do Krakowa. A tam czeka na mnie reszta prania, prasowania, pakowanie torby itp. W środę badania, a wieczorem planuję wziąć męża na jakąś walentynkową kolację - potem może juz długo nie być okazji ani możliwości ;) także siły się przydadzą.

U mnie też brzuszek twardnieje - na szczęście na razie bezboleśnie. Czasem mnie coś zakłuje, ale staram się nie panikować ;)

Udanej niedzieli!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza - właśnie tak robię - wystawiam nabiał z lodówki na cały dzień i nic,
    Marysiu - właśnie zjadłam kiwi - zobaczymy ;)

P.S. moje belly pokazało mi dziś: "80% completed" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 11:14

Etoilka, ibishka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Tęskniąca, dobrze wiedzieć :) czasem mnie martwi taki ból, no ale przechodzi i później jest spoko, więc rzeczywiście trzeba wyluzować :)

My mieliśmy wczoraj aktywny dzień - wycieczka do IKEA po pojemniki na ubranka i takie "podręczne" rzeczy do przewijania i pielęgnacji, później w Agata Meble wybieranie kanapy do salonu, wycieczka 50 km z fotelami do renowacji a później 2 imprezy :)

Dziś czuję się jak potrącona przez tramwaj, a na 14 przychodzą teściowie na obiad :)

Etoilka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, skąd Ty czerpiesz tyle energii? ;) ja już nawet gości nie zapraszam, to nie na moje siły (a na pewno nie na moją szyjkę :p)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka, nie wiem xD mysle, że jakbym miala problemy z ciaza to bym sie bardziej oszczedzala...
    Ale ja mam chyba tak jak moja mama - ze jak cos musi byc zrobione to robie :)
    Ona to ma historie z kazdej ciazy takie, ze w glowie sie nie miesci :)

Etoilka, Ilona92, asiq lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ciążowe otępienie - poziom master ;), wczoraj jak szukałam info o uznaniu ojcostwa w googlach to znajdowalam wszystko tylko nie konkrety ;p a dziś - pierwszy wpis w wyszukiwarke i mam jak na tacy jak jest u nas w mieście ;p no "diabeł ogonem nakrył" - jak to mówiła moja babcia ;)

Kamila - poopowiadaj jakieś ciekawe historię...z chęcią poczytamy ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ