X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak skrotowo :)
    -w pierwszej ciąży poszła do lekarza dopiero w 8 msc - bo przeciez niedlugo bedzie szla do szpitala, to trzeba karte ciazy zalozyc xD podobno bez karty nie mozna bylo dostac przydzialu na dziecko (kartki na pieluchy chyba i cos jeszcze :) )
    - w kazdej ciazy prawie ze do konca jezdzila motorem 2 dni w tygodniu na targ sprzedawac jajka (10 km od domu byl targ)
    -w 7 msc ciazy wyciagala konia z zasp, ktore miala po pachy (bo nie bylo widac gdzie droga a gdzie pole)
    -w trakcie akcji skurczowej oporzadzila gospodarstwo, umyla kany od mleka, ogarnela dom dopiero wtedy zadzwonila po karetkę xD o malo co nie urodzila w karetce, bo akurat najblizszy szpital sie spalil xD
    -przez cala ciaze pracowała ciezko fizycznie na gospodarstwie, zajmujac sie jeszcze dziecmi, ktorych ostatecznie ma osmioro xD

Generalnie jak widac - kobieta nie do zajechania xD

Tusianka, Etoilka, Tęskniąca, asiq, ibishka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak moja mama :D mieszkamy na wsi i wczesniej bylo sporo pola. Jednego dnia układała słome na przyczepie a na drugi dzień urodziła siostre :D 3 dni po terminie :) do konca normalnie chodzila kilka krow doic itd :)

Etoilka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mna jak pojechala do szpitala mnie rodzic to najpierw zrobila kilka siat zakupow i dopiero stawila sie w szpitalu :p ojciec przyjechał w ciagu dnia i zabral je do domu. To pozniej sie smieli ze przyszla z siatkami a wychodzi z dzieckiem :p

Etoilka, Tusianka, asiq, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,

Rene miło Cię widzieć ;)
    Sandra i Aga (grzanewino), Dorotka- a Wy gdzie się podziewacie?
    Aniu - cierpliwości w tym szpitalu Ci życzę...
    Madziu - po Twoim poście widać że dzień zaczął się optymistycznie ;)
    Kamila - na ostatniej SzR położna mówiła, że napinanie brzucha na dole i ból jak przy okresie to przepowiadające. Jeśli napnie się cały brzuch i wtedy poczujemy skurcz to już może być akcja ;p więc się nie martw. Mnie też te skurcze menstruacyjne nawiedzają.
    Marysiu - jak tam Twój "areszt kanapowy"? Ja mam dziś fazę buntu...;p

Co tam u pozostałych dziewczyn słychać ?

Ja się mogę podzielić kolejnym "ciążowym" snem : chodziłam po domu na boso i się zaczęło i uparłam się, że nie pójdę rodzić póki mi ktoś nie pomoże wyszorować brudnych stóp , bo to wstyd z takimi iść ;p;p;p

Znacie jakiś magiczny sposób na zatwardzenia: warzywa, syrop dla ciężarnych i dużo płynów nie pomagają ;(

Klaudia - my z mężem teraz układamy płytki w przedpokoju, dopiero jak skończymy, to zabieramy się za przygotowanie kącika dla dzidzi naszej, i tu też w planie: malowanie, nowa wykładzina dywanowa, nowe listwy przypodłogowe, przestawianie mebli oczywiście i chyba z grubsza tyle :) więc powinno pójść sprawnie, tylko najpierw trzeba wszystko powynosić, żeby podłogę zrobić, no ale najpierw musimy przestać pylić i kurzyć w przedpokoju ;) mąż obiecuje, że w lutym ogarniemy to wszystko ;) no zobaczymy, i dopiero jak będę miała komodę na swoim miejscu, to zacznę prać, prasować, układać, liczyć i patrzeć czego mi jeszcze brakuje (a trochę tego będzie jak widzę ile Wy już macie) ;)

a na zatwardzenia jabłka i jogurty ja wsuwam

a co do snów, to mi się dziś śniło, że dzwonił do męża jego brat i mówi: słuchaj, Jezus nie żyje, tylko nie mów nikomu

:D

Tęskniąca, Tusianka, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

3i49l6d8vill3k1j.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!

Probuje doczytac co u Was, ale powoli mi idzie :) Ten tydzien to jakis armagedon w pracy- wyglada na to, ze nie pozamykam projektow i zostane 2 tygodnie dluzej niz planowalam, czyli do polowy marca. W sumie jako, ze dobrze sie czuje to zle mi z tym nie jest ;)
    Poza tym duzo lekarzy i badan bylo. Zrobilismy USG III trymestru (2 razy, bo mielismy do szpitala skierowanie i prywatnie)- maluch przestal byc wielkoludem- teraz jest mniej wiecej kolo 45-50 centyla. Czyli USG mojego normalnego ginelokoga jest mocno zawyzone :D
    Najwazniejsze, ze te plamki na serduszku, co wypatrzyli na USG II trym, znikly i serducho wyglada dobrze :)
    Spotkalismy sie tez z polozna, z ktora mamy rodzic. Kobietka w moim wielku chyba (albo nawet troszke mlodsza :D ) i bardzo sympatyczna. Duzo nam opowiadala, pokazala sale porodowe, przedporodowe itp.
    Co mnie najbardziej zdziwilo, mowila ze ojciec moze tez byc obecny podczas cesarki, nawet tlumaczyla co w takim przypadku musi z soba miec. Od razu ja naprostowalismy, ze moj maz takiego widoku to na bank by nie wytrzymal :D
    Troche mnie zmartwila, ze jedyna opcja znieczulaenia jest epidural... WOlalabym nie, ale dobrze ze w razie co jest, choc strasznie sie boje wklucia w kregoslup...

Z zycia wokol ciazy, to mamy przeboje z tesciowa w tym tygodniu :( Strasznie jej cisnienie skacze, w piatek do pierwszej w nocy na pogotowiu siedzielismy.
    Pieknej niedzieli!

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was podziwiam ze pamiętacie imiona po nickach :D wybaczcie ale moja skleroza ciazowa nie pozwala mną zapamiętanie takiej ilości informacji dlatego będę po nickach się zwracać. Ja dziś druga ture prania robię i zaczelam prasować ( nienawidzę) i wyprasowalam pieluchy po czym skończyłam :D u mnie wlasnie " problem" jest w tym ze przy twardnieniu brzucha pojawia się ból. Ale skoro gin twierdzi ze "ok" to jest ok. Może taka moja uroda. W pierwszej ciąży nie czułam żadnych skurczy ale tłumacze sobie to tym ze byłam 40 kg cięższa i tłuszcz tlumil :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene mnie też to dopadło. W nocy nie mogłam przez to spać.  W dzień trochę lepiej, ale trzeba uważać na każdy ruch, bo jeden szybszy czy jakiś nie właściwy i ból okropny.

Tęskniąca na zaparcia najlepsze suche śliwki.  Namocz je wieczorem w szklance przegotowanej wody i rano wypij całość I zjedz śliwki.  Pomaga też kiwi naczczo zjedzone a prewencyjnie jem sobie jogurt naturalny z chia, albo zmielonym lnem, jabłka,  banany. No i na mnie najlepiej działa kawa, zwłaszcza naczczo, ale teraz nie pije.

A jutro wizyta, ale się cieszę, zobaczę małego po całych dlugich 4 tygodniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 15:34

ibishka, Magdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 19.02 w lidlu ciuszki dla dzieci, posciel itd i ubrania dla kobiet w ciazy, biustonosze do karmienia... zobaczcie gazetke :D

Tęskniąca, Tusianka, grzanewino, Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dziewczyny od 19.02 w lidlu ciuszki dla dzieci, posciel itd i ubrania dla kobiet w ciazy, biustonosze do karmienia... zobaczcie gazetke :D
    A gdzie jest ta gazetka? Bo na stronie lidla nie widzę :(

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    A gdzie jest ta gazetka? Bo na stronie lidla nie widzę :(

Opiniodajnia. Tam sprawdź.

• grzanewino Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie mogłam znaleźć, ale wreszcie się udało :)
    https://lidl.gazetki-promocyjne.net.pl/gazetka-promocyjna-lidl/19-02-2018/13391/13/

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo dzięki :)

Staniki do karmienia to akurat nie na moje cycki xD ale fajnie było przejrzeć ofertę :)

Ten śpiworek do fotelika ciekawie się zapowiada, choć w sumie kocyk zrobi to samo, a ma więcej zastosować :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pomylilam sie :D te rzeczy dzieciowe i dla mam dopiero od 22.02 dostepne ;)

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezsenność witaj, tylko się nie zadomawiaj proszę ...

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Bezsenność witaj, tylko się nie zadomawiaj proszę ...

U mnie też to samo, pobudka po 3, później trochę tłukłam się na łóżku i po 5 pobudka,zrobiłam mężowi kawę i kanapkę do pracy, drętwieją mi boki, bo mam już dosyć spania na bokach, już nie wyrabiam,noce to tragedia, rogal ani poduszki tylko na chwilę pomagają :(

Ja weekend spokojnie, zaraz wiozę syna do szkoły, cieszę się że już się szkoła zaczęła, wpadnę znowu w rytm i szybko mi zleci, mam już takiego doła od kilku dni znowu weszłam na wagę, a tam w ciągu 2 tygodni prawie 5 kg, ja już nie wyrabiam, już mam 19 na plusie, masakra, nie mam pojęcia co się dzieję, w czwartek mam wizytę ja nie wiem jaką wagę mam podać, może jeszcze mi trochę spadnie do czwartku, staram się już pilnować ale zacznę jeszcze bardziej.

Fajne te rzeczy w lidlu, w tym tygodniu zacznę prać trochę prać rzeczy dla synka, na razie takie większe, pościele ochraniacze, zamówiłam też prześcieradła, podkład na łóżeczko i kilka drobnych rzeczy.

Zauważyłam że częściej brzuch mi się zaczyna spinać, trochę to takie nieprzyjemne, odnośnie innych dolegliwości, to nie mogę znowu dotykać brzucha, tzn mam taki tkliwy na dotyk innych osób .

Zmykam budzić syna do szkoły, na chwilę muszę pojechać do pracy, trochę ogarnąć kilka rzeczy. Miłego dzionka:)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam 2 tygodnie temu krem do pochwy i clotrimazolum bo dużo uplawow miałam ale nic nie nie bolało a od jakiś 5 dni swędzi i piecze:/ mimo clotrimaOlum. Chyba musze jutro iść do ginekolog...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - rozumiem Cię w 100%. To już końcówka. Damy radę, ja też mam już dość. W nocy spac nie moge, w dzien chodze jak zombi.
    Judytka - idź do gina jak najszybciej. Mam nadzieję, że bedzie ok . Kciuki .

Miłego tygodnia ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Moj weekend tez spokojny, standardowo mini zakupy do domu i kosmetyczne dla siebie i małej. W tym tygodniu powinna byc komisa i resztę rzeczy. Wtedy bede prac i pracowac a i wrzucę do walizki to co mi sie przyda w szpitalu.

Nawet dajna ta gazetka ludla tylko nie ma żadnego biustonosza 70:(, ubrania mam, na razue nic nie kupuje. No i widziałam pierwsze zapowiedzi produktow ba Wielkanoc :O
    No i produkty do cięcia w ogrodzie tylko nie wiem czy nie za słabe bo ja to i te oryginalne(sa i chińskie) gardeny skatować :P no i uśmiałam sie z miniszklarni :D

Co do spania dzis spałam na prawym boku, tak mi die marzy przeciąganie, ze szok :( ale jak? Tu wszystko sie wtedy naciąga i boli. Pocieszam sue faktem, ze zaraz to zrobie ! Bedzie ciepło i przyjemnie, najpiękniejszy okres wiosenny (dla mnie) przed nami. Rosnące dzieci, kwiaty, owoce, warzywa, zboza :) luty zaraz odejdzie w zapomnienie, a ha bede obgryzać paznokcie ze strachu :D

Takie pytanie apropo paznokci. Mam zel i w sumie nie uśmiecha mi sie go ściągać do szpitala, wiec jesli zostawię sam zel bezbarwny bedzie ok? Wiem, ze przez kolor paznokci sprawdza sie tez krazenie(chodzi mi o kolor płytki).

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 33tyg :D leci ten czas coraz szybciej..

Ale mi wbiłyście ćwieka z tym lidlem, takie śliczne te ciuszki :D az sie nie moge doczekać czwartku :p
    Miłego dnia, jak najmniej zmartwień i jedynie dobrego samopoczucia! :)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A ja dostałam 2 tygodnie temu krem do pochwy i clotrimazolum bo dużo uplawow miałam ale nic nie nie bolało a od jakiś 5 dni swędzi i piecze:/ mimo clotrimaOlum. Chyba musze jutro iść do ginekolog...
    To prawda zgłoś sie szybko do gon, to takie nieprzyjemne i w dumie niebezpieczne dolegliwości. W ciazy tez bardzo częste.( moze od clotrimazolu Ciebie zaczęło szczypać?

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 354 355 356 357 358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ