X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, powtórz, tak jak mówi Magda. Ja już 2 razy miałam średnie wyniki i powtarzałam na drugi dzień i były super. Teraz też wyszły bakterie, ale do jutrzejszej wizyty olałam sprawę.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jak Ty się trzymasz???

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie narzekam tylko sobie marudzę:p jeszcze jakby ten brzuch się obniżył A on wysoko i czuje wszystko w gardle :/
    Tak patrzę i Wy morf i mocz macie teraz A ja ostatnie wyniki mam z 30 tc i myślę czy jeszcze mnie skieruje.
    Teskniaca- jak skurcze?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta ale Ty wyglądasz na serio bardzo ładnie!!! I jak oglądam Twoje foty a widzę siebie.

Moja willa jest śliczna, bo jest tam najpiękniejsza osóbka na świecie! Ale reszta jest fe.

U mnie na liście do szpitala jest napisane, aktualne badanie moczu i morfologia. Do tego, ja co wizytę robię te badania + TSH, bo mam Hashi.

Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja morfologię i mocz miałam praktycznie co wizytę, a teraz na ostatnią mam już tylko morfologię, aczkolwiek może w związku z tym GBS+ będę coś jeszcze miała zlecone, tego się dowiem na wizycie 16.03.

Ilona92, sweetmalenka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo
    Ja Twoich nie widziałam zdjęć bo zdążyłaś wykasować:p u mnie ta obsesja jest trochę dlatego że boję się powrotu do wagi która kiedyś była czyli ponad 100 kg ale wiem i postaram się nie dopuścić do tego. Dobra! Już nie marudzę:p

Magdzia85F, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    ja morfologię i mocz miałam praktycznie co wizytę, a teraz na ostatnią mam już tylko morfologię, aczkolwiek może w związku z tym GBS+ będę coś jeszcze miała zlecone, tego się dowiem na wizycie 16.03.

Mnie gin mówił, że jak wyjdzie dodatni GBS, to że dadzą antybiotyk, i naprawdę to nie jest żaden objaw czegoś złego, po prostu w ciąży może się przypałętać.
    I powiedział, że jak normalnie byłby dodatni, tzn. jakby koieta nie była w ciąży to trzeba się leczyć, bo to jest infekcja.

U mnie pewnie do końca badania będę robić.

Wysłany: 7 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja już słyszałam milion wersji co się robi gdy wychodzi dodatni dlatego żeby nie zwariować czekam cierpliwie na to co powie moja pani doktor :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko a bo Ty jeszcze wizyty nie miałaś po wyniku! To się nie wymądrzam!:)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze będzie Klaudia:) macica mocniej ćwiczy a obi przezywają ;) Pati jeszcze poczeka i zdążysz dwa razy isc do fryzjera ;)
    Ja tez bym chciała isc do fryzjera i zrobic jakis fajny kolor i lekko podciąć włosy, bo mam problem z rozczesywaniem, a mnie nikt nie namówi na żadne specyfiki oprócz szampony, odżywki i ewentualnie lakieru do włosów.

Natysiu wyglad to nie wszystko, mu fo niedawna mowili ze bie wyglądam jakbym była na końcówce, s nagle od tugodnia widze mi t niektórych to szok, dami mówią ze chyba jestem na końcówce , także zaraz sama zobaczysz różnice. A mówią nie oceniaj ksiazki po okładce ;)
    Mnie tez boli brzuch przy przekręcaniu, ale tam jest prawie 7 kg!
    Moja Jagodzina na czesto czkawki wieczorem i nie lubie tego uczucia. Mam tez wrażenie, ze od ok tygodnia opuścił mi sie brzuch. Po jedzeniu nie czuje dyskomfortu! Moge tez zjeść wiecej także moze cos w tym jest :) ja zgagę mam po karotce i bananach reszta wchodzi. Współczuje Wam tego :/

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 7 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jeszcze nie, w następny piątek mam :)
    no i nic mi nie wyszło z tego prasowania dzisiaj :P
    M właśnie gotuje jaja na twardo, będą z majonezem i szczypiorkiem a ja idę do sklepu po wędlinę - mięcha mi się chce jak nie wiem! :D

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dobre kotlety mielone zrobiłam, pierwszy raz taka orgia z tak prostego dania :P
    I na dokłądkę crumble z jabłkami, co by rozgrzany piekarnik wykorzystać:)

Właśnie szukam przepisów na dania, które będę mogła zrobić i zamrozić, by po porodzie nie musieć gotować :)

Magdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crumble z jabłkami <3

Ja na razie zamroziłam gulasz z indyka z warzywami. I też myślę, co można jeszcze zrobić. Także Kamila, jak coś znajdziesz, to daj znać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 18:42

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Crumble z jabłkami <3

Ja na razie zamroziłam gulasz z indyka z warzywami. I też myślę, co można jeszcze zrobić. Także Kamila, jak coś znajdziesz, to dajest znać ;)

To na pewno zrobię :)

https://www.kwestiasmaku.com/przepis/schab-pieczony-w-kapuscie-kiszonej
    https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kotlety_mielone/przepis.html

Etoilka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kapusty na początku chyba będę unikać, tak profilaktycznie. Choć żyję nadzieją, że wielkich problemów z brzuszkiem unikniemy :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Jakie dobre kotlety mielone zrobiłam, pierwszy raz taka orgia z tak prostego dania :P
    I na dokłądkę crumble z jabłkami, co by rozgrzany:)

Co to te crumble? :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Co to te crumble? :)
    To takie zapiekane jabłka z kruszonką - tak po polskiemu :P

Etoilka, mam gdzieś dietę matki karmiącej. Gazy będą u mnie w żołądku a nie u dziecka.
    A już marzę o sushi jako pierwszym posiłku po powrocie ze szpitala <3

Etoilka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja diety też nie zamierzam jakoś skrupulatnie przestrzegać. Przez pierwsze tygodnie tylko będę uważać na potrawy bardziej ciężkostrawne. Pokładam duże nadzieje w moim dziecku, oby było wyrozumiałe ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niestety za Wami nie nadążam.. nadrobiłam kilka stron, na więcej nie mam czasu :( ale podpięłam się do neta żeby choć trochę Wam zdać relację :)

tęskno mi za ruszającym się brzuszkiem i powiem Wam że za wszystkie uciążliwe dolegliwości ciążowe oddałabym to, aby mój synek był jednak donoszonym dzieciątkiem, no ale już sprawa się rypła..

Mały jest cały czas w inkubatorze, oddycha sam. Próbujemy od wczoraj przystawiać się do piersi, ale łatwo nie jest bo cały czas ma sondę przez nosek i tak go karmią. Od niedzieli dostaje już mój pokarm (wcześniej musiałam wylewać przez przyjmowane leki) i od niedzieli zaczyna przybierać na wadze. Mamy już 1858g :D
    czeka nas jeszcze sporo czasu spędzonego w szpitalu, bo musi dojrzeć do "wieku" i nauczyć się funkcjonować poza inkubatorem. Dobre tyle że tu w szpitalu jest coś w rodzaju hotelu dla mam wcześniaków, więc mogę być cały czas niedaleko Synka. Przez to że nie karmię, to pół dnia spędzam z laktatorem w ręce, ok 2h dziennie się kangurujemy i czas leci tak szybko że nie mam czasu nawet dobrze zjeść, o spaniu nie wspomnę :P

pisałyście o stópkach wypychanych przez Wasze Maluchy, ja Wam powiem że na zewnątrz ta stópka jest jeszcze bardziej cudowna :D

Klaudia a Ty nie żartuj, nie możesz rodzić z niezrobionymi włosami! zaciskaj mocno nogi, z nas dwóch chociaż Ty dociągnij do "naszego" terminu :P

3majcie się Dziewczynki! :)

Ilona92, Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka, Alala, grzanewino, Tusianka, Sylwiaa95, BP 02, olKaczucha, Agiii37 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, cudownie, że przynosisz dobre wieści! Skoro Wiktorek już zaczął przybierać, to teraz już będzie z górki :) Trzymamy za Was mocno kciuki!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ