X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, powtórz, tak jak mówi Magda. Ja już 2 razy miałam średnie wyniki i powtarzałam na drugi dzień i były super. Teraz też wyszły bakterie, ale do jutrzejszej wizyty olałam sprawę.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jak Ty się trzymasz???

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie narzekam tylko sobie marudzę:p jeszcze jakby ten brzuch się obniżył A on wysoko i czuje wszystko w gardle :/
    Tak patrzę i Wy morf i mocz macie teraz A ja ostatnie wyniki mam z 30 tc i myślę czy jeszcze mnie skieruje.
    Teskniaca- jak skurcze?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta ale Ty wyglądasz na serio bardzo ładnie!!! I jak oglądam Twoje foty a widzę siebie.

Moja willa jest śliczna, bo jest tam najpiękniejsza osóbka na świecie! Ale reszta jest fe.

U mnie na liście do szpitala jest napisane, aktualne badanie moczu i morfologia. Do tego, ja co wizytę robię te badania + TSH, bo mam Hashi.

Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja morfologię i mocz miałam praktycznie co wizytę, a teraz na ostatnią mam już tylko morfologię, aczkolwiek może w związku z tym GBS+ będę coś jeszcze miała zlecone, tego się dowiem na wizycie 16.03.

Ilona92, sweetmalenka lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo
    Ja Twoich nie widziałam zdjęć bo zdążyłaś wykasować:p u mnie ta obsesja jest trochę dlatego że boję się powrotu do wagi która kiedyś była czyli ponad 100 kg ale wiem i postaram się nie dopuścić do tego. Dobra! Już nie marudzę:p

Magdzia85F, Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    ja morfologię i mocz miałam praktycznie co wizytę, a teraz na ostatnią mam już tylko morfologię, aczkolwiek może w związku z tym GBS+ będę coś jeszcze miała zlecone, tego się dowiem na wizycie 16.03.

Mnie gin mówił, że jak wyjdzie dodatni GBS, to że dadzą antybiotyk, i naprawdę to nie jest żaden objaw czegoś złego, po prostu w ciąży może się przypałętać.
    I powiedział, że jak normalnie byłby dodatni, tzn. jakby koieta nie była w ciąży to trzeba się leczyć, bo to jest infekcja.

U mnie pewnie do końca badania będę robić.

Wysłany: 7 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja już słyszałam milion wersji co się robi gdy wychodzi dodatni dlatego żeby nie zwariować czekam cierpliwie na to co powie moja pani doktor :)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko a bo Ty jeszcze wizyty nie miałaś po wyniku! To się nie wymądrzam!:)

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze będzie Klaudia:) macica mocniej ćwiczy a obi przezywają ;) Pati jeszcze poczeka i zdążysz dwa razy isc do fryzjera ;)
    Ja tez bym chciała isc do fryzjera i zrobic jakis fajny kolor i lekko podciąć włosy, bo mam problem z rozczesywaniem, a mnie nikt nie namówi na żadne specyfiki oprócz szampony, odżywki i ewentualnie lakieru do włosów.

Natysiu wyglad to nie wszystko, mu fo niedawna mowili ze bie wyglądam jakbym była na końcówce, s nagle od tugodnia widze mi t niektórych to szok, dami mówią ze chyba jestem na końcówce , także zaraz sama zobaczysz różnice. A mówią nie oceniaj ksiazki po okładce ;)
    Mnie tez boli brzuch przy przekręcaniu, ale tam jest prawie 7 kg!
    Moja Jagodzina na czesto czkawki wieczorem i nie lubie tego uczucia. Mam tez wrażenie, ze od ok tygodnia opuścił mi sie brzuch. Po jedzeniu nie czuje dyskomfortu! Moge tez zjeść wiecej także moze cos w tym jest :) ja zgagę mam po karotce i bananach reszta wchodzi. Współczuje Wam tego :/

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 7 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jeszcze nie, w następny piątek mam :)
    no i nic mi nie wyszło z tego prasowania dzisiaj :P
    M właśnie gotuje jaja na twardo, będą z majonezem i szczypiorkiem a ja idę do sklepu po wędlinę - mięcha mi się chce jak nie wiem! :D

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dobre kotlety mielone zrobiłam, pierwszy raz taka orgia z tak prostego dania :P
    I na dokłądkę crumble z jabłkami, co by rozgrzany piekarnik wykorzystać:)

Właśnie szukam przepisów na dania, które będę mogła zrobić i zamrozić, by po porodzie nie musieć gotować :)

Magdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crumble z jabłkami <3

Ja na razie zamroziłam gulasz z indyka z warzywami. I też myślę, co można jeszcze zrobić. Także Kamila, jak coś znajdziesz, to daj znać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 18:42

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka wrote:
    Crumble z jabłkami <3

Ja na razie zamroziłam gulasz z indyka z warzywami. I też myślę, co można jeszcze zrobić. Także Kamila, jak coś znajdziesz, to dajest znać ;)

To na pewno zrobię :)

https://www.kwestiasmaku.com/przepis/schab-pieczony-w-kapuscie-kiszonej
    https://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kotlety_mielone/przepis.html

Etoilka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kapusty na początku chyba będę unikać, tak profilaktycznie. Choć żyję nadzieją, że wielkich problemów z brzuszkiem unikniemy :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Jakie dobre kotlety mielone zrobiłam, pierwszy raz taka orgia z tak prostego dania :P
    I na dokłądkę crumble z jabłkami, co by rozgrzany:)

Co to te crumble? :)

dxomclb10296nsxe.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP 02 wrote:
    Co to te crumble? :)
    To takie zapiekane jabłka z kruszonką - tak po polskiemu :P

Etoilka, mam gdzieś dietę matki karmiącej. Gazy będą u mnie w żołądku a nie u dziecka.
    A już marzę o sushi jako pierwszym posiłku po powrocie ze szpitala <3

Etoilka lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja diety też nie zamierzam jakoś skrupulatnie przestrzegać. Przez pierwsze tygodnie tylko będę uważać na potrawy bardziej ciężkostrawne. Pokładam duże nadzieje w moim dziecku, oby było wyrozumiałe ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niestety za Wami nie nadążam.. nadrobiłam kilka stron, na więcej nie mam czasu :( ale podpięłam się do neta żeby choć trochę Wam zdać relację :)

tęskno mi za ruszającym się brzuszkiem i powiem Wam że za wszystkie uciążliwe dolegliwości ciążowe oddałabym to, aby mój synek był jednak donoszonym dzieciątkiem, no ale już sprawa się rypła..

Mały jest cały czas w inkubatorze, oddycha sam. Próbujemy od wczoraj przystawiać się do piersi, ale łatwo nie jest bo cały czas ma sondę przez nosek i tak go karmią. Od niedzieli dostaje już mój pokarm (wcześniej musiałam wylewać przez przyjmowane leki) i od niedzieli zaczyna przybierać na wadze. Mamy już 1858g :D
    czeka nas jeszcze sporo czasu spędzonego w szpitalu, bo musi dojrzeć do "wieku" i nauczyć się funkcjonować poza inkubatorem. Dobre tyle że tu w szpitalu jest coś w rodzaju hotelu dla mam wcześniaków, więc mogę być cały czas niedaleko Synka. Przez to że nie karmię, to pół dnia spędzam z laktatorem w ręce, ok 2h dziennie się kangurujemy i czas leci tak szybko że nie mam czasu nawet dobrze zjeść, o spaniu nie wspomnę :P

pisałyście o stópkach wypychanych przez Wasze Maluchy, ja Wam powiem że na zewnątrz ta stópka jest jeszcze bardziej cudowna :D

Klaudia a Ty nie żartuj, nie możesz rodzić z niezrobionymi włosami! zaciskaj mocno nogi, z nas dwóch chociaż Ty dociągnij do "naszego" terminu :P

3majcie się Dziewczynki! :)

Ilona92, Magdzia85F, pomarańczka_33, Etoilka, Alala, grzanewino, Tusianka, Sylwiaa95, BP 02, olKaczucha, Agiii37 lubią tę wiadomość

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, cudownie, że przynosisz dobre wieści! Skoro Wiktorek już zaczął przybierać, to teraz już będzie z górki :) Trzymamy za Was mocno kciuki!

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ