X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko ja chcę jasne. Ale moja fryzjerka ciągle mi smęci, że mi to włosy bardzo zniszczy.

Miałam już jasne i były zniszczone, ale są kuracje fajne. Miałam różowe :)

A teraz w ciąży to sama nie wiem.

Oj może się zapisz na przyszły tydzień? Najwyżej nie pójdziesz.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach odrosty i wyrównanie końcowek.
    Magda, to czym ta fryzjerka robi ten blond, ze niszczy włosy? Mamy 21 wiek , nie uzywa sie juz chyba rozjasniaczy tylko farby. A ja teraz mam taka dla cieżarnych , jest delikatna i bez amoniku i zapachu i tez jestem blond ;)

U mnie sytuacja bez zmian....

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U każdej, co robiłam to miałam zniszczone. Tylko ja mam ciemne, więc niestety mój włos ledwo wytrzymuje takie zabiegi. A szkoda.

Dalej masz skurcze? Bierz no spę

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam kiedyś rude ale szybko płowiały i się przerzuciłam na czarny i ogólnie uwielbiam je jako czarne tylko potem ten odrost taki rażący jest :P z tym blondem to żartowałam, nie wyobrażam sobie siebie w blondzie choć oczywiście mój naturalny kolor to taki mysi bezpłciowy blond ;)
    już jakoś będę musiała dociągnąć taka brzydka - choć oczywiście M powtarza, że jestem piękna... tiaa jakbym lusterka nie miała :P nie nadaję się już na wyjścia, i coraz bardziej boję się że nie dam rady tego 18.03. do teatru iść ale może nie będzie tak źle ;)
    Madzia, całe miałaś różowe czy pasemka tylko? :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko mam na fejsie zobacz. Całe :)

ja z jasniejszymi czuję się młodziej ;)

ta zgaga mnie zabije!

A ja w piątek zaczynam 9 miesiąc. Jestem w stanie sporo zrobić. Choć brzuch sam woła o odpoczynek. Ginowi jak powiedziałam, że chcę myć okna przed świętami, to stwierdził, że na pewno nie przed tymi?!

Tęskniąca, pomarańczka_33, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie tak czytam, że sporo z Was cierpi z powodu zgagi a u mnie odpukać jakoś nie występuje - chociaż tyle ;)
    Madzia, czaderski ten róż! :D
    idę po zupę i może odpalę żelazko, coś te dzieci nasze niecierpliwe mocno, Kira niby na razie grzeczna ale kto Ją tam wie co ma w planach ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dorotko.
    Jaką masz zupę?

Ja już pół kartonu mleka wypilam.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem ciekawa, co mój Wojtek ma w planach... niby wg USG ciąża dzisiaj donoszona, ale chciałabym, żeby jeszcze trochę posiedział i nabrał masy. No i żebym się poczuła wreszcie jak w 9. miesiącu :p
    Jutro wizyta i pierwsze KTG - aż się zaczęłam bać :D

Magda, próbowałaś migdały na zgagę? U mnie nawet dają radę.

pomarańczka_33, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png

Wysłany: 7 marca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to się nazywa zupa "na winie", czyli co miałam w domu to wrzuciłam ;) wywar na kurczaku z warzywami, do tego ziemniaki, marchew i pomidory z puszki, podsmażona cebulka no i moja ukochana kurkuma <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia miałam wcześniej i już nie działają. Przeżyję, ale lekko to denerwujące. Co zjem, co wypiję to zgaga.

A czemu chcesz poczuć się jak w 9 miesiącu?

Dorotko a taka zupa. Mąż u mnie nie jada. Jak robię rosół to mam na cały tydzień. A Jemu robię coś innego. Dziś są kotlety mielone z buraczkami.

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale się podekscytowałam tymi skurczami u Tęskniącej :)
    Serio, ale niech jeszcze czeka to dziecię spokojnie!

Co do telefonów z PKBM - też dzwonili - nie odbierałam :P Do męża też dzwonili, a nie był na BM - ale zapisał się, więc sprzedali numer :P

Co do pierwszej pomocy - świetna apka jest w Sklep Play - Pierwsza Pomoc (czerwone serduszko na niebieskim tle). Warto sobie pobrać i czytać od czasu do czasu zapobiegawczo :)

Kurde, muszę zacząć ćwiczyć z tym balonikiem a coś nie mogę się zebrać do tego :/
    Dziś wysterylizuję go i jutro zaczynam! Koniecznie :)

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

Wysłany: 7 marca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mielone z buraczkami <3 dałabym się za nie pokroić ;D
    mój M z kolei nie jada buraków, kapusty i grzybów :P

Marysia, uważaj na życzenia bo jeszcze Ci się spełnią ;) 9 miesiąc jest przereklamowany :P

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mnie zaczęło wkurzać, jak wszyscy mówią, że nie wyglądam jakbym miała rodzić w tym miesiącu. Niby powinnam się cieszyć. Ale wiecie jak to jest, człowiek zawsze sibie znajdzie powód do niepokoju - martwię się, czy aby na pewno młody dobrze przybiera, czy się nie urodzi za malutki itp. Głupie myślenie, bo my też się urodziliśmy mali i jesteśmy szczupli. No ale nic - wprowadziliśmy akcję utuczenia młodego, wczoraj mu tata zrobił naleśniki z nutellą i bitą śmietaną i był w siódmym niebie :D

Zgaga to dziadostwo, wiem. U mnie ostatnio nią trochę lepiej - może brzuch się obniża? A tak to mleko i migdały jako tako pomagały.

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, trzymam kciuki za balonik! I podziwiam. Ja od 2 dni próbuję z tym masażem krocza. Ale ile stresu mnie to kosztuje... :p

Emily89 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily daj znać, jak wrażenia po ćwiczeniach!

Dorotko ja bardzo lubię buraki i w ciąży bardzo dużo ich jem. Mniam. Mój Mąż to niejadek, hehe i na serio muszę się nakombinować z mięsem.

Marysiu olej tych ludzi! Jesteś w 9 miesiącu i koniec!
    I teraz po prostu podtucz siebie i Maluszka, bo potem to będzie ciężko.

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Etoilka- ciesz się że nie wyglądasz jak ... słoń, walen i inne takie... Ja np mam wielki brzuch(104cm) i już nie mam sił nosić tego balastu :p A przekrecanie z boku na bok to tragedia...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Etoilka- ciesz się że nie wyglądasz jak ... słoń, walen i inne takie... Ja np mam wielki brzuch(104cm) i już nie mam sił nosić tego balastu :p A przekrecanie z boku na bok to tragedia...

O losie!!!

Ja ma 108, przytyłam prawie 2 razy tyle co Ty i na serio staram się patrzeć do przodu. Judyta!!! Koniec narzekania!!!

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to wszystko jedno jak wyglądam teraz - byle maluch był zdrowy i przybierał.
    Ale będzie dobrze, ostatnia prosta przed nami :)

Magdzia85F, Tusianka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na badaniach i teraz patrze wyniki a tu ciala ketonowe w moczu czyli cos z moja dieta nie halo :( i leukocyty 20-30... :-/ pewnie znowu jakas infekcja ktorej nie czuje

xk81pfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Byłam dziś na badaniach i teraz patrze wyniki a tu ciala ketonowe w moczu czyli cos z moja dieta nie halo :( i leukocyty 20-30... :-/ pewnie znowu jakas infekcja ktorej nie czuje

Sylwia, kiedy masz wizytę u lekarza??? Może powtórz ale posiew zrób? Czasem tak coś się źle pobierze, wiesz?

‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ