X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • grzanewino Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia trzymaj się! :)

mi też się taki wzgórek robi i wiem, że to mięśnie się rozeszły, lecz cóż ;)

moja mała siedzi jak człowiek, głową do góry i dupcią w miednicy mojej, i już powoli psychicznie się szykuję na cc ;)

3i49l6d8vill3k1j.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Gosiczek staraj się nie podnosić na wznak tylko bokiem bo to znaczy że Ci się mięśnie rozchodzą :)

Już przed ciąża miałam rozjescie mieśni.

Madzia ja nie wiem ale mnie takie podnoszenie nie boli

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patunia! była umowa, że razem z Kirunią czekacie grzecznie a Ty co tam wyprawiasz? ;D nie strasz Mamusi swojej :D
    Klaudia, kciukam żeby się Mała jednak jeszcze rozmyśliła :)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia czekamy na informacje i trzymaj tam nogi mocno ścisniete! Pati to kobieta i powinna uszanować fryzjera mamusi :)

Kciuki za Was!

Monnn, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Podstawą jest stan po 2cc, tachykardia i macica jednorożna.
    To myślę, że nikt nie będzie miał żadnych problemów z tym skierowaniem i zrobią cc :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, pojechałam odebrać GBS (negatywny na szczęście) i na to KTG co mi lekarz zalecił raz w tygodniu i leżąc pod tym KTG się zaczęło...mnie to nie boli bardziej niż te pobolewania menstruacyjne o których tu często rozmawiamy, więc nie zwróciłam na to uwagi a personel zaczął latać jak oszalały i szukać lekarza nagle...Lekarz w przychodni oczywiscie zajety ale na KTG spojrzal i mowi wlasnie o tym nasileniu - jesli bedzie mam jechac na IP a najlepiej zeby w najblizszych dniach ktos sprawdzil, czy nie mam rozwarcia tez.
    Normalnie pewnie bym myslala, ze to wlasnie to "trenowanie" jest a teraz sie tylko niepotrzebnie stresuje i az badziej to czuje ;(
    Wrócilam do domu i leze....w brzuchu szalenstwo - jak nie kop malej to skurcz ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Już przed ciąża miałam rozjescie mieśni.

Madzia ja nie wiem ale mnie takie podnoszenie nie boli

mnie ciągnie, dlatego wstaję na walenia wyrzucono na brzeg oceanu hehe

ibishka, pomarańczka_33, grzanewino, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia aż mnie wryło. Bo jeśli to takie okresowe a większość z nas takie ma, to dobry mi trening macicy!

A do gina teraz kiedy masz? Jak coś to 2no spy, pod prysznic, jak nie przejdzie, to jednak to akcja porodowa! Trzymam kciuki, żeby jeszcze trochę Mała posiedziala.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz próbuje uciec od tego myślami, bo najgorzej się nakręcic, ale chyba się nie da....Gina mam dopiero 21.03 - jest na urlopie, ale w przychodni mówili, żeby pójść do kogoś innego najpóżniej za tydzień.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyśl, że we wtorek rzeczy zamówione, fryzjer. Zaciśnij nogi. Jojcz tu Nam. Zawsze to o głupotach możemy pogadać :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - szczerze, to mnie śmieszy juz ta sytuacja, nie wiem czemu, może to reakcja na stres. Ale fryzjer, tak, tak - musi być ;) i na zamówienie też poczekam !!!! za to wiem jedno, że Bezpiecznego Malucha w poniedziałek sobie odpuszcze. Minęła ponad godzina skurcze się nie nasilają, ale są - to chyba dobry znak ;)

Magdzia85F, grzanewino lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj da się przeżyć bez BM!
    Z resztą tam ponad godzina to reklamy. Jedynie ze 30 minut było takich rzeczy ciekawych z pierwszej pomocy. Więc nie masz czego żałować!

Do mnie jeszcze dziś, pomimo że nie wypełniałam 1 z 2 ankiet, zadzwonili w sprawie komórek macierzystych a tej właśnie nie wypełniałam! Lekko chamsko.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To biznes jest, pewnie myśleli że i tak Cie przekonają.
    Do mnie dzwonili raz na tydzień przynajmniej jak mówiłam, że się jeszcze zastanawiam.

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 7 marca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to ja nie wypełniałam ankiety i do mnie nie dzwonili (może jeszcze :P )
    ale wkurzają mnie tym, nawet na końcu szkoły rodzenia przyszedł facet i się produkował... miałam ochotę wyjść ale siedziałam przy oknie więc poczekałam aż przestanie ględzić

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dałam Panu nic powiedzieć, następnym razem, nie wyrażę zgody na nagrywanie. O i się odczepią!

Klaudia a Ty co chcesz z włosami zrobić? Ja szukam po necie i sama nie wiem.

Dorotko ja perfidnie nie wypełniałam.

Mam masaż właśnie od środka. Ada tak fajnie mnie gilgocze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 14:42

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mnie wystraszylyscie tymi miesniami które się rozeszły. Myślałam że to młody tak mi ustawia się w górkę.
    No mnie teraz też lekko pobolewa lewa strona jakby skurcxyki lekkie i napisania ale jestem prawie pewna że to tylko trening...mimo że od poniedziałku mam zgodę lekarki na poród:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzwonią z BM w sprawie komórek mimo że nawet nie byłam na BM!

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

ooo to jeszcze lepiej! :/

Wysłany: 7 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja coraz bardziej żałuję że zrezygnowałam z farbowania i fryzjera ale teraz to już na pewno nie dam rady, ja nie wyglądam! masakra! ale jak już będę mogła coś zrobić to zaszaleję i się chyba na blond przefarbuję z tej radochy ;D :P

Tęskniąca, Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    a skąd w ogóle mają Twój numer telefonu??

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ