X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Tak, wiem że dostanę. Tylko babka sama się przyznała w rozmowie, że powinna mi to wysłać kilka tygodni temu, nie 4 dni przed końcem terminu. Dodatkowo mój lekarz na urlopie, specjalnie muszę jechać do sąsiedniej miejscowości do kierownika przychodni, żeby on mi te papiery podpisał. A ze skracającą się szyjka i rozwarciem mam największą ochotę na takie dodatkowe wycieczki.

Przy ciążowym l4 jest 270 dni, więc jeśli wcześniej nie chorowałyście długo to termin Wam się nie skoczy :)
    Mnie tez wysłali jakies 12dni przed koncem a po drodze byly swieta i sylwester. Podobno kadry nie maja obowiazku wczesniej tego wysylac, to ich dobra wola.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze składać przedłużenie przed upływem 180 dni, ale ja jestem na krus, także przy zamieszaniu zaolnien(mozna tez wysyłać pp) zostałam poinformowana jak to sie odbywa, co trzeba wypisać koedy i gotowe formularze dostałam do ręki, nawet juz co potrzeba na macierzyńskim jak ubezpieczyć dziecko itp.
    Chociaż w krus działają wstecz, czasem kobiety składają te wnioski po porodzie i normalnie dostają wyrównanie. Tylko trzeba pamietać o zwolnieniach by nie byli przerwy, normalne:)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 ja mam taki brzuch jak się podnosze ;-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Emily89 ja mam taki brzuch jak się podnosze ;-)
    Ja też albo gdy się śmieje:D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek staraj się nie podnosić na wznak tylko bokiem bo to znaczy że Ci się mięśnie rozchodzą :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to wzgórka przy podnoszeniu czy śmianiu też tak mam, ale ja leżałam na płasko.
    P.S. Generalnie nie powinno się tak podposić, żeby się robił stożek :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam newsa.....mam skurcze co 10 min, ale się nie nasilają. Położna mówi, że jak tylko się nasilą to do szpitala....leże i liczę na to , że to próba generalna.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Monnn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Dziewczyny.. które mają ułożenie miednicowo? I co na to prowadzący?

Tydzień temu mała właśnie tak leżała, i lekarz od razu mówił, ze jeśli się nie przekręci to cc. Jutro kolejne usg i zobaczymy czy główka powędrowała na dół:)

Ciekawi mnie kiedy w razie w zapadnie ostateczna decyzja jeśli chodzi o cc...

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca dawaj nam tu znać na bierzaco, mam nadzieje, ze to tylko takie straszaki

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mówił, że koło 36-37 tygodnia podejmie decyzję o cc (u mnie chodzi o wagę małej), ale pewnie to zależy od lekarza.

O kurczę Klaudia! Magnez/nospe brałaś? Trzymam kciuki, że Patrysia posiedziała jeszcze w brzuszku!

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dziewczyny mam newsa.....mam skurcze co 10 min, ale się nie nasilają. Położna mówi, że jak tylko się nasilą to do szpitala....leże i liczę na to , że to próba generalna.

Klaudia! Dawaj znać! Mała niech jeszcze poczeka! Trzymam kciuki!

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Trzymaj sie dzielnie! Jesli to próba generalna jestem z Wami! Przygotuj sobie nr taxi. Daj znac jak sie rozkręciła sytuacja ❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca - czekamy na wieści :) oby to była próba generalna tylko :*

Co do ułożenia - zdarza się, że dziecko się obróci jeszcze przed porodem. Jest opcja obrotu zewnętrznego i jest też czasem możliwość porodu pośladkowego (podobno nawet pierworódkom czasem pozwalają).

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Monnn Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia trzymam kciuki, a mała niech się jeszcze troszkę wstrzyma!!! Czekamy na info

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Gosiczek staraj się nie podnosić na wznak tylko bokiem bo to znaczy że Ci się mięśnie rozchodzą :)

ja nawet u gina z kozetki schodze bokiem
    I nawet nie wstaję tak jak przed ciążą. Przecież to bolące.

Odebrałam pieluszki z Rossmann za 1 gr! No nareszcie.

Emily89 lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody od 28 tc siedzi głową do góry. Ja jestem już po jednej cc i myślę co zrobią że mną dalej.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, najlepsze jest to, że wtedy w 25 tyg. miałam strasznie bolesne te skurcze (nawet zdarzyło mi się krzyknąć ) a na KTG skala max 38 a teraz je czuje ledwo, ledwo i na KTG jest koło 60. Typowa akcja porodowa zaczyna się koło 100 podobno, więc jak to tak wygląda, to lajcik - do przeżycia ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:

Klaudia, może kąpiel i magnez? Przypomnij Małej, że to jeszcze nie Jej pora :) trzymamy kciuki!

Ilona92 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    To zależy co jest podstawą do cc. Ale może się tak zdarzyć, że spróbują SN.
    Różnie bywa, czasem działają zgodnie ze skierowaniem (bo nikt nie chce odpowiedzialnosci wziac za komplikacje ewentualne) a czasem (jeżeli skierowanie jest wg oceny lekarza na wyrost) to starają się przekonać do próby SN (przynajmniej u mnie w 2 szpitalach tak jest z tego co się orientuję).

Podstawą jest stan po 2cc, tachykardia i macica jednorożna.

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gdzie Ty jesteś? Pod ktg teraz? W szpitalu?

Kobieto fryzjer, nie możesz rodzić ;-P

Etoilka, Monnn, grzanewino, Tęskniąca, pomarańczka_33, Emily89, Ilona92 lubią tę wiadomość

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ