Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusianka wrote:Tak, wiem że dostanę. Tylko babka sama się przyznała w rozmowie, że powinna mi to wysłać kilka tygodni temu, nie 4 dni przed końcem terminu. Dodatkowo mój lekarz na urlopie, specjalnie muszę jechać do sąsiedniej miejscowości do kierownika przychodni, żeby on mi te papiery podpisał. A ze skracającą się szyjka i rozwarciem mam największą ochotę na takie dodatkowe wycieczki.
Przy ciążowym l4 jest 270 dni, więc jeśli wcześniej nie chorowałyście długo to termin Wam się nie skoczy
-
Ja musze składać przedłużenie przed upływem 180 dni, ale ja jestem na krus, także przy zamieszaniu zaolnien(mozna tez wysyłać pp) zostałam poinformowana jak to sie odbywa, co trzeba wypisać koedy i gotowe formularze dostałam do ręki, nawet juz co potrzeba na macierzyńskim jak ubezpieczyć dziecko itp.
Chociaż w krus działają wstecz, czasem kobiety składają te wnioski po porodzie i normalnie dostają wyrównanie. Tylko trzeba pamietać o zwolnieniach by nie byli przerwy, normalne:)Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Dziewczyny.. które mają ułożenie miednicowo? I co na to prowadzący?
Tydzień temu mała właśnie tak leżała, i lekarz od razu mówił, ze jeśli się nie przekręci to cc. Jutro kolejne usg i zobaczymy czy główka powędrowała na dół
Ciekawi mnie kiedy w razie w zapadnie ostateczna decyzja jeśli chodzi o cc...
-
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:Dziewczyny mam newsa.....mam skurcze co 10 min, ale się nie nasilają. Położna mówi, że jak tylko się nasilą to do szpitala....leże i liczę na to , że to próba generalna.
Klaudia! Dawaj znać! Mała niech jeszcze poczeka! Trzymam kciuki!Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Dziewczyny mam newsa.....mam skurcze co 10 min, ale się nie nasilają. Położna mówi, że jak tylko się nasilą to do szpitala....leże i liczę na to , że to próba generalna.
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca - czekamy na wieści
oby to była próba generalna tylko :*
Co do ułożenia - zdarza się, że dziecko się obróci jeszcze przed porodem. Jest opcja obrotu zewnętrznego i jest też czasem możliwość porodu pośladkowego (podobno nawet pierworódkom czasem pozwalają).
-
nick nieaktualnyibishka wrote:Gosiczek staraj się nie podnosić na wznak tylko bokiem bo to znaczy że Ci się mięśnie rozchodzą
ja nawet u gina z kozetki schodze bokiem
I nawet nie wstaję tak jak przed ciążą. Przecież to bolące.
Odebrałam pieluszki z Rossmann za 1 gr! No nareszcie.Emily89 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, najlepsze jest to, że wtedy w 25 tyg. miałam strasznie bolesne te skurcze (nawet zdarzyło mi się krzyknąć ) a na KTG skala max 38 a teraz je czuje ledwo, ledwo i na KTG jest koło 60. Typowa akcja porodowa zaczyna się koło 100 podobno, więc jak to tak wygląda, to lajcik - do przeżycia
-
Tęskniąca wrote:Dziewczyny mam newsa.....mam skurcze co 10 min, ale się nie nasilają. Położna mówi, że jak tylko się nasilą to do szpitala....leże i liczę na to , że to próba generalna.
Klaudia, może kąpiel i magnez? Przypomnij Małej, że to jeszcze nie Jej poratrzymamy kciuki!
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Emily89 wrote:To zależy co jest podstawą do cc. Ale może się tak zdarzyć, że spróbują SN.
Różnie bywa, czasem działają zgodnie ze skierowaniem (bo nikt nie chce odpowiedzialnosci wziac za komplikacje ewentualne) a czasem (jeżeli skierowanie jest wg oceny lekarza na wyrost) to starają się przekonać do próby SN (przynajmniej u mnie w 2 szpitalach tak jest z tego co się orientuję).
Podstawą jest stan po 2cc, tachykardia i macica jednorożna.Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualny