Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEj wiecie co mój kot na mnie syczy z daleka, a pies od dwóch dni ciągle przy mnie i taki jakiś inny skulony taki i niepewny, mój mąż mówi że oni czują i już jesteśmy w strachu jak to będzie,no trudno najwyżej pies do końca życia w kojcu będzie a kot tylko na dworze.
Drugi dzień mam bóle jak na @.
Od tego się ostatnio zaczęło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 20:22
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agiii37 wrote:Ej wiecie co mój kot na mnie syczy z daleka, a pies od dwóch dni ciągle przy mnie i taki jakiś inny skulony taki i niepewny, mój mąż mówi że oni czują i już jesteśmy w strachu jak to będzie,no trudno najwyżej pies do końca życia w kojcu będzie a kot tylko na dworze.
Drugi dzień mam bóle jak na @.
Od tego się ostatnio zaczęło.
Agata, to może faktycznie już tuż tuż...
Judyta, fajny brzuszek!
-
Judytko, jakie Ty masz szczupłe udo !!! no i piękny brzuszek.
Ja jak na siebie patrzę to widzę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7660715750b.jpg
a mój sierściuch był dziś u fryzjera i jest pachnącyaż miło się z nim teraz bawić
Etoilka, Ilona92, Agiii37, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Spakowałam torbę!
Aż sama nie wierzę, że mi się to udało
Zakup tej torby to był świetny pomysł! Pakowna bardzo i wygodna!
W sumie nawet nie wyszła bardzo ciężka więc w nawet w razie czego sama ją ponioseEtoilka, Tęskniąca, Ilona92, Agiii37, Magdzia85F, Tusianka lubią tę wiadomość
-
Hej! U okulisty wszystko fobrze, a w oku robi mi sie jęczmień. Wczoraj myślałam o wiośnie, liściach, warzywach, owocach i moich malinach i chyba przyciągam wiosne. Dzis padał deszcz, pierwszy , świeży zapach deszczu potrafi zdziałać cuda! Uwielbiam ❤️❤️
Ja tez mam 3koszule, ake dokupie jakas plus szlafrok bo nie mam, a i klapki, wgl chce takie mefyczne, ortopedyczne bo moje stopy wołają o litość, basenowe mam. Ja umylam dzis komodę i skończyłam prasować! Jutro układanie i pakowanie torby.
Judytko super wyglądasz
Jutro mam manicure i pedicure. Diabetolog mi powiedziała, żebym zostawiła "czyste" 2 paznokcie, w razue w, inaczej jest problem z odbiorem pulsu.
Co do sexu, u mnie jest ciasno jak w dziurce od klucza i przy wejściu robi mi sie "klik" i nadchodzi natychmiastowe wysysanie haha ! Dziwnie mnie boli i niby czuje mokro wszystko mnue boli i obciętawiec 0 przyjemnosci. Zostają mi schody ...
Agata dzis miałam drugi dzien z rzędu bóle jak na @. Głowa tak rusza w kanale, ze paraliżuje mi ścięgna w pachwinie.Etoilka, Agiii37, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIlona cieszę się że wiadomo co z okiem.
Ja zawsze jak mi się jęczmień robił to takie głupie, ale noszę nitke na palcu czarna na środkowym tej ręki po której mam oko i mi pomaga, nacieram też obrączka taką najpierw na kolanie potarta dość gorącą, jakoś to u mnie się sprawdzało zawsze wiem że to głupie.
Ja mam podobne odczucia na dole do Ciebie, wieczorem chodzić nie mogę.
Odnośnie sexu to ja w tej ciąży może z 8 razy więcej jakoś się boję, już nie mówiąc o tym żeby mąż do końca a on nie lubi tego, ogólnie to jest tak jak wcześniej ale spinamy się oboje. W ciąży z Pawelkiem to wogole miałam zakaz bo nosiłam krążek.
Więc lekko nie jest, ale już niedługo.Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!!!
Klaudia - oo to to to, też się tak czuję i wyglądam!!! Ale za jakiś czas będzie lepiej!!!
Ilona - uf dobrze, że to tylko jęczmień! Też słyszałam o tym sposobie z obrączką.
Nam na szkole rodzenia babka powiedziała, zero pomalowanych paznokci u rąk i stóp. U stóp i tak nie sięgnęa dłonie odpoczywają, bo już mi się trochę zniszczyły. No i teraz jak mi podpuchły ręce, to nie podobają mi się paznokcie, takie jakieś jakby wtopione w palec!
Emily - a co za torbę kupiłaś??? Pochwal się
Agiii u mnie dzisiaj rano też pobolewało, jak na okres, ale uważam, ze to ćwiczenia bojowe i macica się przygotowuje, więc może po prostu u Ciebie też. Mnie bardziej jednak dół twardnieje, jak nie poleżę w dzień.Ilona92, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
Hej
pisałam juz wiadomość, ale kliknęłam anuluj zamiast dodaj i wszystko poszło.
Co do jęczmienia u Nas pomaga tez ślina drugiej osoby, bo ma inne przeciwciałaobrączka jest bakteriobójcze a pociera sie by wytworzyć ciepło i ogrzać miejsce z jęczmieniem:) jakbym w ciazy nie była, nawet bym recepty nie wykupowała, ale tak wole nie miec pozniej problemow z opuchlizna i zapaleniem. To samo byki kiedys ze srebrnymi łyżeczkami, ktore dawało sie maluchom jak wychodziły im zwby. Srebro jest bakteriobójcze, dlatego mamy dawały je do "gryzienia".
Co do ćwiczeń macicy, moj brzuch cały sie juz napina, nie pamietam dnia kiedy był to tylko dół
W nocy to tragedia, napina sie nawet podczas przekręcania i budzę siw bo mam tyle kg w brzuchu, ze szok i sama mam juz prawie +17!!
Pocieszam siw, ze zaraz urodzę i polowe zostawiam w szpitalu, reszta spadnie moment podczas karmienia i aktywności fizycznej. A wlasnie kiedy mozna zacząć ćwiczyć? Tak zeby sobie krzywdy nie zrobic?
Co do koloru na paznokciach to wiem, ze nie moze byc, ale ja akurat mam zel, wiec musze go zdjąć z dwóch paznokci, na dodatek kolor płytki pokazuje nam krążenie wiecie same o co chodziMagdzia85F, Agiii37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIlona podobno dopiero po połogu można zacząć ćwiczyć. Ale wiesz, różne szkoły.
U mnie twardy brzuch od góry prawie cały czas, a na dole miękki. Wieczorem idzie też na dół. Ale gin mówił, ze to normalne już teraz, więc się nie przejmuję.
Mała daje o sobie znać, więc to najważniejsze!
Ty szczuplutka jesteś, więc tych 17 kg nie widać po Tobie.Tym bardziej, że Mała już 3 kg ma, i cały zestaw w środku też waży.
Ciekawa jestem, jak będę wyglądać po porodzie?Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ilonka wg takich najczęściej stosowanych wytycznych to mniej więcej sprawa wygląda tak: jeśli są szwy, muszą być wyjęte, jeśli rana zagojona. Musi zelzec pierwsze krwawienie. Optymalnie jest jak już nie ma 'żywej krwi' tylko już się zmienia barwa. No i zaczyna się stopniowo, nie od razu caly trening tylko kilka ćwiczeń. I trzeba obserwować reakcje organizmu na ćwiczenia. Bardzo ważne żeby nie ćwiczyć mięśni skosnych brzucha z początku bo to może spowodować ich rozejscie po porodzie.
Ale wg mnie w okresie zaraz po porodzie najważniejsza jest profilaktyka, czyli to o czym kiedyś pisalysmy sposób wstawania z łóżka podnoszenia rzeczy itp. Wiadomo że to kwestia indywidualna ale wg mnie jeśli nie ma przeciwwskazań, komplikacji itp to delikatne (!!!!) ćwiczenia można próbować podjąć już po 3tyg po porodzie. Chociaż miałam kiedyś pacjentke która zaczynała po ok 2 tyg ale ona była w ogóle w czepku urodzona, bo już tydzień po porodzie smigala wszysyko jak mistrzyni olimpijska na sterydach:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 09:50
Magdzia85F, Ilona92, Tusianka, Etoilka lubią tę wiadomość
-
elfiontko wrote:robilyscie juz gbs? wyszedl mi dodatni ;/ komus tez?
Ja czekam jeszcze na wyniki.
Pobolewania/cmienia jak na okres wg mojego lekarza są ok, macica ćwiczy i się rozciąga. Ja takie bóle mam chyba od połowy ciąży, ale nie są one uciążliwe zdarzają się raz dwa razy dziennie i trwaja max 10min.
Sweetmalenka jaka Ty masz super figureMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ale przy 160 wzrostu prawie 70 kg robi wrażenie haha ostatnio po usg poprosiłam mojego o rękę to go pociągnęła na siebie haha jego mina była bezcenna
Zrzucimy moment biorąc pod uwagę, ze idzie lato szybko sie "wypocimy".
Ja najbardziej boje sie zwisającej skory na brzuchuja wiem, wiem, ze to ludzkie, ale jak widziałam kuzynkę po to prawie zawału dostałam
Ja tez sie nie boje tych dziwnych skurczy i ćwiczeń ciała bo jak piszesz jest to normalne. Jesteśmy bardziej wytrzymałe na bol niz mężczyźni , ale to taka natura
Zaraz bede układać ciuszki do komody jakie to ekscytujące hahaMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIlona - to ja mam 10 cm więcej, ale waga też imponująca. Mąż pociesza mnie, jak może, że już niedługo urodzę i zacznie spadać. I stwierdził ostatnio: myślałem, że będzie gorzej!
haha no to pocieszenie
Ja nadal nawet w gabinecie - lekarz chce mi pomóc, to mówię, że muszę sama, bo potem będzie ciężko rodzić, to trochę się ze mnie śmieje, że taka jestem
U mnie po cięciu - brzucha zrobiła się fałda, bo mięsnie przecięte i schodziło to 2 miesiące, więc co musi być po takim wielkim brzuchu? Pewnie z pół roku to schodzi!Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zrobi się ciepło, będą długie spacery, karmienie i zaraz waga poleci
U mnie też góra brzucha jest twarda, dół miękki. I ostatnio do wieczór mam okresowe uczucie.
Wczoraj mi jeszcze kadrowa z pracy podniosła ciśnienie. Dzwoni i mówi, że kończy mi się okres pobierania l4 (przed ciążą byłam jakiś czas na l4) z 11 marca i wysyła mi zaświadczenie, które lekarz prowadzący musi wypisać o stanie zdrowia do zasiłku rehabilitacyjnego. Wizytę mam planowaną na 13, ale papiery muszą być wypisane z datą przed tym 11. Szkoda, że w ogóle nie zadzwoniła do mnie w piątekŻeby było mój prowadzący do końca tygodnia na urlopie, ale mam podjechać z papierami do innego lekarza, który jest kierownikiem tej przychodni. Jak mi tego nie uznają, to narobię takiego dymu, że na długo popamiętają.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
Ilona92 wrote:Pocieszam siw, ze zaraz urodzę i polowe zostawiam w szpitalu, reszta spadnie moment podczas karmienia i aktywności fizycznej. A wlasnie kiedy mozna zacząć ćwiczyć? Tak zeby sobie krzywdy nie zrobic?
a, no i to oczywiście tyczy się porodu SN.
a ja miałam dzisiaj jechać na Brzuszkowe Kino ale coś kiepsko się czuję i nie wiem czy gdziekolwiek się ruszę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:15
Ilona92 lubi tę wiadomość
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka