X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj lekko krwawiłam podczas toalety :/ jak to zobaczyłam to od razu zaczęłam pakować torbę do szpitala, ale całe szczęście później już był spokój. Trochę mnie kłuje czasem dół brzucha po lewej stronie, ale może to Mały coś mi tak uciska. Pewnie szyjka mi się skraca albo pękło jakieś naczynko przy wysiłku. Miałam już dwa razy taką sytuację i ani razu nie stwierdzili skąd to się wzięło więc tym razem postanowiłam obserwować.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Gabryś będzie rósł tak jak rośnie to niedługo jego kopy mnie wykańcza :) teraz są bolesne A co będzie potem. Może lepiej żeby już rzeczywiście powoli wybierał się na tą stronę brzucha... dziś wychowawczyni córki w przedszkolu stwierdziła że wyglądam jakbym miała zaraz się rozsypac... więc może może:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 23:36

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, i jak tam dzisiaj? Ja po wstaniu zauważyłam kropelkę krwi przy podcieraniu. Ale jak na razie nic więcej się nie działo, brzuch nie boli, więc pewnie coś sobie tylko podrażniłam. Mała rusza się jak zwykle.

Z sukcesów, to torba spakowana. Dopisałam na kartce, co jeszcze muszę dopakować na sam koniec i co dokupić i niech sobie stoi. Zapakowałam nawet zwykłe ciuchy, bo jednak nastawiam się jakoś wewnętrznie, że za tydzień będzie ten szpital. Jeszcze tylko przy okazji prasowania ciuszków malutkiej spakuję drugą torbę z rzeczami na wyjście i będzie już wszystko z grubsza ogarnięte.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ponownie :) chwilę mnie tu nie było, ale kiepsko z czasem u mnie. Czas mi pędzi strasznie, jeszcze nie do końca dociera że tuż tuż końcówka ;)
    Torby macie już popakowane?
    Niestety nadrobić Was jak na razie nie mogę, za długa przerwa ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Jak Gabryś będzie rósł tak jak rośnie to niedługo jego kopy mnie wykańcza :) teraz są bolesne A co będzie potem. Może lepiej żeby już rzeczywiście powoli wybierał się na tą stronę brzucha... dziś wychowawczyni córki w przedszkolu stwierdziła że wyglądam jakbym miała zaraz się rozsypac... więc może może:)

Mam nadzieję że Wszystko się pouklada, że to jakieś podrażnienie, dobrze że torba spakowana, ja też wszystko mam właściwie jeszcze tylko kilka rzeczy.

Mnie od kilku dni boli bardzo spojenie na dole, właściwie w każdym ruchu, brzuch też mam olbrzymi

Witam się w 37 tyg, za tydzień ciąża donoszona :)

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, całe szczęście nic się nie dzieje, ale co idę do toalety to w strachu żeby krwi nie było :/ jeszcze prawie 3 tygodnie i ciąża donoszona.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że wszystkie te niepokojące rzeczy u Was okażą się niegroźne :)!

A my witamy się w 33tyg :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fa7141003e8.jpg

Magdzia85F, Tusianka, Tęskniąca, Etoilka, pomarańczka_33, Monnn, Ilona92 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz w wiekszosci spakowana- przykleilam tylko na torby post-ity co dorzucic :)
    Z zakupow - brak wanienki ( ha zupelnie mi wyleciala z glowy), przewijaka i kosza na piekuchy. no i biustonoszy dla mnie- zamowienie sie przetwarza o.O
    39 dni mi dzis pokazalo wiec coraz blizej :)

dxomclb10296nsxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!!!

Klaudia - chodzi mi o plusy właśnie już skracania się szyjki :)

myszkaka - oby już nie wracały krwawienia, bo to stres, niepotrzebny na pewno na końcówce!

Agiii - dziewczyny też miały takie akcje, więc nie jest źle :)

Elka :) no żeś zawitała wreszcie. Ej a Ciebie na 1 stronie nie ma!

Iza - Ty to ten brzuszek masz taki drobny!!! Bardzo ładnie wyglądasz:)

Ilona - może u Ciebie już zaczął się ten etap wkur... przed porodem. Ciężko i męcząco.
    A co do przyspieszenia porodu, to jak Klaudia pisała - podobno 3 razy S: seks, schody i sprzątanie :P

BP - też właśnie nie mam tych rzeczy co Ty, ale jedziemy z Mężem w tym tygodniu i kupimy.

Dzisiaj mój brzuch waży chyba z 20kg!!! :o

ibishka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia nie szkodzi, pewnie długo tu już nie posiedze;-)
    Wczoraj ważył mniej? U mnie na szczęście noc lepsza, inaczej mały się pewnie układał:-)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :P bo nie było cieżko a dzisiaj jakoś ciężko mi się siedzi :/ a musze sprzątnąć, zmienić pościel i pranie rozwiesić, no i sklep.

Ale dam radę!!! :D

Elka Ania teraz nie wpisze na 1 stronę, bo biedna w szpitalu leży.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę u fryzjera i patrze a tam na brzuchu co chwila stopki mi wypychają, słodkości takie :)

Magdzia85F, Tęskniąca, Tusianka, Etoilka, pomarańczka_33, Monnn, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo z tym sprawdzaniem przy każdej wizycie w toalecie.

Wszystko wyprasowane i ułożone w komodzie. Torba z rzeczami na wyjście też spakowana, łóżeczko zamówione. Jak mąż je złoży, to przykryjemy je folią, żeby się nie zakurzyło wszystko przez ten remont. Żeby się nie okazało, że urodzę a remont dalej będzie trwał :D

Magdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33, Ilona92, Agiii37, BP 02 lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia, tylko się nie przeforsuj, bo widzę że sporo roboty masz :)
    Adusia pewnie jakoś inaczej się ułożyła i przez to tak odczuwasz ;)

Z listą się nie śpieszy :)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypracowałam wszystkie ubranka i dodatku, umylam komodę, ale zapakuje ja dzis późnym populudniem. O 13.50 nam okulistę, a tak mi sie chce....usunęłabym na siedząco teraz, zastanawiam sie co zrobic zeby sue rozbudzić , a na dodatek zjadłam...nooo cudownie sie czuje:)
    Tak Magda ja mam juz ten nerw przed porodem , wszystko mnie wku...rza:) a co do ciężkości , u mnie jest niskie ciśnienie, prawie sie przewracam :/ w wawie pewnie jest nie lepiej, a z rana było tak fajnie.
    Iza Twój brzuszek jest maleńki :) chociaż jeszcze troche nadrobi, ale jesli z Mała wszystko dobrze to tylko sie cieszyć z takiej wielkosci!

Dziewczyny mam nadzieje, ze kolejna krew to tylko przy odejściu wód w terminie zobaczycie!

Ja na szczęście juz mam wszystko oprócz dupereli dla mnie. Musze torbę wyprać ale jest sztywna pod spodem i chyba czeka mnie pranie , bo jechac do pralni 20km mi sie nie uśmiecha :/
    Tak ja spakuje i czesci rzeczy siw pozbędę hehe
    Agata słodkie uczucie, ale na tym etapie juz bolące :)
    W czwartek mam ciąże donoszona :O i wizyta kolejna, moze szyjka zacznie sie w koncu skracać bo ja przenosić nie moge

Agiii37, Magdzia85F, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    na tym etapie jakieś drobne plamki krwi chyba nie są niczym niepokojącym.
    Ellka - torba dla mnie spakowana, dla maluszka jeszcze nie ;)
    Iza - Twój brzuszek jest słodki, taki jeszcze "nieolbrzymi" ;)
    Juz nie odbierają ode mnie tel. w sklepie - coś mi się wydaje, że serio zostana z małą na podłodze ;)
    Agata - zazdroszcze fryzjera i stópek ;) ja mam wizytę 15.03 - może mała elegantka, też mi wtedy stópki pokaże ;)
    Ilonka - oddam Ci kilka milimetrów mojego skrócenia, chcesz? ;)

Agiii37, Magdzia85F, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona bolesne jest naciakanie na szyjke, myślę że głowa już w kanale,bo i plecy zaczęły boleć i spojenie i czasem ćmi jak na okres, więc już coraz bliżej, stópki to sama rozkosz, trzymaj się już niedlugo, ja mam zamiar w poniedziałek myć okna niech już wychodzi i tak się nie oszczedzam, ale jakoś pomóc trzeba.

Tęskniąca, Magdzia85F, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii co robiłaś z włosami? Ja się też umawiam na przyszły tydzień 12 albo 13.03 :)
    Więc Klaudia obie mamy przyszły tydzień dla urody :D
    (choć ja nie wiem, czy mi coś pomoże:/ )

Ilona daj znać po okuliście, co z tym okiem!!! Mam nadzieję, że to nic takiego.

Mnie stópkami Mała wali w żebra po prawej, wczoraj po kiełbasie dawała tyle czasu, że już pobolewało, ale niech kopie i ćwiczy :)

Ada jak miała główkę po prawej to teraz ma centralnie na środku, więc chyba jak to Mąż mówi: szykuje bloki startowe :P no i szyjka też już krótsza o cm. Ale ja Jej nie czuję tam na dole, żeby jakoś niewygodnie było. Bardziej brzuch mnie ciągnie pod cyckami.

Tęskniąca, Agiii37, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam farbę i pasemka bo miałam już odrost od listopada, nareszcie wyglądam jak człowiek :)

Wcześniej też tak tej szyjki nie czułam, a kiełbasa to masakra, kupiłam po drodze do domu i zjadłam kawałek boże ale pycha, teraz leżę chwilę

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w poprzedniej ciąży nic na s nie pomogło:p mycie okien też nie :D No ooo moze bez seksu bo partner mnie nie chciał:D teraz też już się nie oszczędzam bo kręgosłup cierpi A mnie ograniczenie ruchów denerwuje :p potanczylabym czy coś:d

Ilona92 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ