Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj lekko krwawiłam podczas toalety
jak to zobaczyłam to od razu zaczęłam pakować torbę do szpitala, ale całe szczęście później już był spokój. Trochę mnie kłuje czasem dół brzucha po lewej stronie, ale może to Mały coś mi tak uciska. Pewnie szyjka mi się skraca albo pękło jakieś naczynko przy wysiłku. Miałam już dwa razy taką sytuację i ani razu nie stwierdzili skąd to się wzięło więc tym razem postanowiłam obserwować.
-
Jak Gabryś będzie rósł tak jak rośnie to niedługo jego kopy mnie wykańcza
teraz są bolesne A co będzie potem. Może lepiej żeby już rzeczywiście powoli wybierał się na tą stronę brzucha... dziś wychowawczyni córki w przedszkolu stwierdziła że wyglądam jakbym miała zaraz się rozsypac... więc może może:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 23:36
-
Kinga, i jak tam dzisiaj? Ja po wstaniu zauważyłam kropelkę krwi przy podcieraniu. Ale jak na razie nic więcej się nie działo, brzuch nie boli, więc pewnie coś sobie tylko podrażniłam. Mała rusza się jak zwykle.
Z sukcesów, to torba spakowana. Dopisałam na kartce, co jeszcze muszę dopakować na sam koniec i co dokupić i niech sobie stoi. Zapakowałam nawet zwykłe ciuchy, bo jednak nastawiam się jakoś wewnętrznie, że za tydzień będzie ten szpital. Jeszcze tylko przy okazji prasowania ciuszków malutkiej spakuję drugą torbę z rzeczami na wyjście i będzie już wszystko z grubsza ogarnięte.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Dzień dobry ponownie
chwilę mnie tu nie było, ale kiepsko z czasem u mnie. Czas mi pędzi strasznie, jeszcze nie do końca dociera że tuż tuż końcówka
Torby macie już popakowane?
Niestety nadrobić Was jak na razie nie mogę, za długa przerwaMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Jak Gabryś będzie rósł tak jak rośnie to niedługo jego kopy mnie wykańcza
teraz są bolesne A co będzie potem. Może lepiej żeby już rzeczywiście powoli wybierał się na tą stronę brzucha... dziś wychowawczyni córki w przedszkolu stwierdziła że wyglądam jakbym miała zaraz się rozsypac... więc może może:)
Mam nadzieję że Wszystko się pouklada, że to jakieś podrażnienie, dobrze że torba spakowana, ja też wszystko mam właściwie jeszcze tylko kilka rzeczy.
Mnie od kilku dni boli bardzo spojenie na dole, właściwie w każdym ruchu, brzuch też mam olbrzymi
Witam się w 37 tyg, za tydzień ciąża donoszonaIlona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz w wiekszosci spakowana- przykleilam tylko na torby post-ity co dorzucic
Z zakupow - brak wanienki ( ha zupelnie mi wyleciala z glowy), przewijaka i kosza na piekuchy. no i biustonoszy dla mnie- zamowienie sie przetwarza
39 dni mi dzis pokazalo wiec coraz blizej -
nick nieaktualnyHello!!!
Klaudia - chodzi mi o plusy właśnie już skracania się szyjki
myszkaka - oby już nie wracały krwawienia, bo to stres, niepotrzebny na pewno na końcówce!
Agiii - dziewczyny też miały takie akcje, więc nie jest źle
Elkano żeś zawitała wreszcie. Ej a Ciebie na 1 stronie nie ma!
Iza - Ty to ten brzuszek masz taki drobny!!! Bardzo ładnie wyglądasz:)
Ilona - może u Ciebie już zaczął się ten etap wkur... przed porodem. Ciężko i męcząco.
A co do przyspieszenia porodu, to jak Klaudia pisała - podobno 3 razy S: seks, schody i sprzątanie
BP - też właśnie nie mam tych rzeczy co Ty, ale jedziemy z Mężem w tym tygodniu i kupimy.
Dzisiaj mój brzuch waży chyba z 20kg!!! :oibishka, Ilona92, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Magdzia nie szkodzi, pewnie długo tu już nie posiedze;-)
Wczoraj ważył mniej? U mnie na szczęście noc lepsza, inaczej mały się pewnie układałMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam to samo z tym sprawdzaniem przy każdej wizycie w toalecie.
Wszystko wyprasowane i ułożone w komodzie. Torba z rzeczami na wyjście też spakowana, łóżeczko zamówione. Jak mąż je złoży, to przykryjemy je folią, żeby się nie zakurzyło wszystko przez ten remont. Żeby się nie okazało, że urodzę a remont dalej będzie trwałMagdzia85F, Etoilka, pomarańczka_33, Ilona92, Agiii37, BP 02 lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Magdzia, tylko się nie przeforsuj, bo widzę że sporo roboty masz
Adusia pewnie jakoś inaczej się ułożyła i przez to tak odczuwasz
Z listą się nie śpieszyMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
Ja wypracowałam wszystkie ubranka i dodatku, umylam komodę, ale zapakuje ja dzis późnym populudniem. O 13.50 nam okulistę, a tak mi sie chce....usunęłabym na siedząco teraz, zastanawiam sie co zrobic zeby sue rozbudzić , a na dodatek zjadłam...nooo cudownie sie czuje:)
Tak Magda ja mam juz ten nerw przed porodem , wszystko mnie wku...rza:) a co do ciężkości , u mnie jest niskie ciśnienie, prawie sie przewracamw wawie pewnie jest nie lepiej, a z rana było tak fajnie.
Iza Twój brzuszek jest maleńkichociaż jeszcze troche nadrobi, ale jesli z Mała wszystko dobrze to tylko sie cieszyć z takiej wielkosci!
Dziewczyny mam nadzieje, ze kolejna krew to tylko przy odejściu wód w terminie zobaczycie!
Ja na szczęście juz mam wszystko oprócz dupereli dla mnie. Musze torbę wyprać ale jest sztywna pod spodem i chyba czeka mnie pranie , bo jechac do pralni 20km mi sie nie uśmiecha
Tak ja spakuje i czesci rzeczy siw pozbędę hehe
Agata słodkie uczucie, ale na tym etapie juz bolące
W czwartek mam ciąże donoszonai wizyta kolejna, moze szyjka zacznie sie w koncu skracać bo ja przenosić nie moge
Agiii37, Magdzia85F, Etoilka, BP 02 lubią tę wiadomość
-
Hej,
na tym etapie jakieś drobne plamki krwi chyba nie są niczym niepokojącym.
Ellka - torba dla mnie spakowana, dla maluszka jeszcze nie
Iza - Twój brzuszek jest słodki, taki jeszcze "nieolbrzymi"
Juz nie odbierają ode mnie tel. w sklepie - coś mi się wydaje, że serio zostana z małą na podłodze
Agata - zazdroszcze fryzjera i stópekja mam wizytę 15.03 - może mała elegantka, też mi wtedy stópki pokaże
Ilonka - oddam Ci kilka milimetrów mojego skrócenia, chcesz?Agiii37, Magdzia85F, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIlona bolesne jest naciakanie na szyjke, myślę że głowa już w kanale,bo i plecy zaczęły boleć i spojenie i czasem ćmi jak na okres, więc już coraz bliżej, stópki to sama rozkosz, trzymaj się już niedlugo, ja mam zamiar w poniedziałek myć okna niech już wychodzi i tak się nie oszczedzam, ale jakoś pomóc trzeba.
Tęskniąca, Magdzia85F, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgiii co robiłaś z włosami? Ja się też umawiam na przyszły tydzień 12 albo 13.03
Więc Klaudia obie mamy przyszły tydzień dla urody
(choć ja nie wiem, czy mi coś pomoże:/ )
Ilona daj znać po okuliście, co z tym okiem!!! Mam nadzieję, że to nic takiego.
Mnie stópkami Mała wali w żebra po prawej, wczoraj po kiełbasie dawała tyle czasu, że już pobolewało, ale niech kopie i ćwiczy
Ada jak miała główkę po prawej to teraz ma centralnie na środku, więc chyba jak to Mąż mówi: szykuje bloki startoweno i szyjka też już krótsza o cm. Ale ja Jej nie czuję tam na dole, żeby jakoś niewygodnie było. Bardziej brzuch mnie ciągnie pod cyckami.
Tęskniąca, Agiii37, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobiłam farbę i pasemka bo miałam już odrost od listopada, nareszcie wyglądam jak człowiek
Wcześniej też tak tej szyjki nie czułam, a kiełbasa to masakra, kupiłam po drodze do domu i zjadłam kawałek boże ale pycha, teraz leżę chwilęMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Mnie w poprzedniej ciąży nic na s nie pomogło:p mycie okien też nie
No ooo moze bez seksu bo partner mnie nie chciał
teraz też już się nie oszczędzam bo kręgosłup cierpi A mnie ograniczenie ruchów denerwuje :p potanczylabym czy coś:d
Ilona92 lubi tę wiadomość