X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Judyta a możesz sobie pozwolić na konsultacje u kogoś innego gdzieś prywatnie? Będziesz spokojniejsza. Wybierz sobie kogoś z polecenia (od znajomych, nie z anonimowego internetu) i powiedz jakie masz obawy, niech Cię ktoś uspokoi.

Marysiu - od kiedy Ty wróciłaś w miarę do normalności? Bo jesteś starsza "z ciążą" , a ja nie pamiętam, który to był Twój tydzień. Planuję powoli wrócić do "chodzenia" w wersji minimalnej....a wiesz, że w naszej sytuacji to jak planowanie wakacji na egzotycznej wyspie - trzeba wszystko przemyśleć ;)
    no prywatnie byłam na USG w czwartek i konsultacje byly ale nie badał mnie. No nic. Coś wymyślę.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Marysiu - od kiedy Ty wróciłaś w miarę do normalności? Bo jesteś starsza "z ciążą" , a ja nie pamiętam, który to był Twój tydzień. Planuję powoli wrócić do "chodzenia" w wersji minimalnej....a wiesz, że w naszej sytuacji to jak planowanie wakacji na egzotycznej wyspie - trzeba wszystko przemyśleć ;)

O tym, że szyjka się skróciła (u mnie z 4,5 do 2,7cm) dowiedziałam się w 28. tygodniu (27. wg OM). Do 32. tygodnia raczej polegiwałam - szyjka juz nie zmieniała długości. Potem do 35. tygodnia pozwalałam sobie na więcej, ale bez przesady. A teraz już, od 1,5 tygodnia działam w miarę normalnie (oczywiście jak na ciążę ;)). Jak tylko mi coś dolega, to odpoczywam. Luteinę odstawiłam dopiero dzisiaj - także jeśli jutro urodzę, to wiecie dlaczego :D
    Myślę, że też już możesz zacząć "wracać do normalności" ;) chyba, że faktycznie chcesz urodzić koniecznie w 40. tygodniu - ja się na to nie nastawiałam :)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma wymagań, ze jeden lekarz ma prowadzić ciąże, nigdy sie z tym nie spotkałam.
    Magda mu chodzi o oko. Jesli chodzi o zapalenie ucha to tez miejwiecej wiem jak sie objawia:)

Moja tez woli kiełbaskę lub cos tresciwszego niz słodycze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 07:08

Magdzia85F, Etoilka lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w sumie dokładnie w "moim" teraz czasie, z tym, że ja mam 2,1 a Ty 2,7 - a tu o milimetry właśnie chodzi ;)
    Luteinę odstawiłam w środę - póki co nie widzę różnicy.
    Ok, to plan jest taki - w tym tyg. wyjdę raz z domu, w przyszły 2 razy itd.... ;)

Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja mam 28 mm i gin nic nie mówił o odpoczynku, tylko powiedział, jeszcze Pani nie rodzi, spokojnie.

Ilona to co ja Kurde przeczytałam ucho zamiast oko? Kalafior ciążowy.

Agiii ta historia z wc mnie bardzo rozbawiła, wybacz :D

Etoilka, Agiii37, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Czyli w sumie dokładnie w "moim" teraz czasie, z tym, że ja mam 2,1 a Ty 2,7 - a tu o milimetry właśnie chodzi ;)
    Luteinę odstawiłam w środę - póki co nie widzę różnicy.
    Ok, to plan jest taki - w tym tyg. wyjdę raz z domu, w przyszły 2 razy itd.... ;)

Dobry plan :)
    Dziś mi położna powiedziała, że za 2 tygodnie to już długie spacery i inne przyjemności, żebyśmy nie musiały koniec końców wywoływać porodu ;)

Tęskniąca, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonka, ja przez większość 2 trymestru chodziłam z opuchniętym okiem, i czerwoną wysypką przy zewnętrznym kąciku. Nie przeszkadzało mi to na codzień. Byłam u dermatologa, powiedział, że to podrażnienie lub zwykły trądzik. Samo zniknęło , nawet nie wiem kiedy....widocznie to był 'objaw ciążowy" .

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ponoć to dziewczynki tak lubią słodkości! A tu zupełnie odwrotnie, Wasze lubią mięsko, a mój to by chciał same słodycze ;)

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia moja ma dość słodkiego, hehe
    Ale po tej kiełbasie, to daje mi do teraz.

Etoilka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, mój się dopiero dosładza :P Tatuś też kocha słodycze, także chyba zostanę królową wypieków :D

Magdzia85F, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Klaudia ja mam 28 mm i gin nic nie mówił o odpoczynku, tylko powiedział, jeszcze Pani nie rodzi, spokojnie.

2,8 to szyjka marzenie ;) Niewydolność zaczyna się od 2,4 ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    2,8 to szyjka marzenie ;) Niewydolność zaczyna się od 2,4 ;)

Klaudia ale mnie cieszy, że się skraca bo to znaczy, że się może coś powolutku rusza.

Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa...w tym sensie ;) ok ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta mój gin w opinii też ma jeden przypadek obumarlej ciąży i to wysokiej, kobieta zarzuca mu ze nie zrobił jej cesarki martwego dziecka, a wiadomo że takie to trzeba SN niestety, mimo wszystko leżałam wielokrotnie uniego na oddziale i wiem jak jest, też mam czasem obawy ale jak na razie zmieniać nie będę, Ty jednak poszukaj chociaż w sprawie konsultacji i idź do kogoś innego.

Ja mam takie trochę kiepskie zdanie o kobietach ginekolog, z doświadczenia nie lubię.
    Trzymam kciuki za Ciebie.

Madzia jak widać nie u Ciebie tylko w głowie kalafior, ja to chyba wczoraj trzy razy leki wzielam ale dokładnie to nie pamiętam.

Z tyciem to już u mnie stara spiewka, jem normalnie, czytaj ograniczam się i tyje masakra, ale teraz jak na razie kg od ostatniej wizyty, ale do wizyty pewnie jeszcze plus dwa jak zawsze.

Byłam dzisiaj u lekarza, to mi znajoma powiedziała że zgrabnie wyglądam. W sumie w biodrach mam plus sześć, w biuście plus cztery cm, brzuch to historia ponad dwadzieścia :)

Odnośnie ruchów to też czuje słabiej od trzech dni, ale ważne że czuję.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba muszę skonsultować to z kimś innym albo na IP jechać.
    Też właśnie myślę że facet ginekolog jest lepszy. Teraz to żałuję że jej wcześniej nie zmieniłam ale byłam bardzo zadowolona z położnych w tej przychodni. Ja też trochę mniej czuje ruchów ale jak już są to porządne.
    A boli Was łono? Np przy przekrecaniu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 20:37

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pachwiny troche ciagna i zaczynam czuc lekkie klucie jak pochodze. Pewnie powoli cos sie zaczyna ruszac tez, ale to moze potrwac. :)
    Judyta jak sie przekrecam z boku na bok to mam wrazenie ze galon wody mi chlupie w brzuchu z wkladka ;)
    W pracy mi dzis powiedzieli ze brzuch mam coraz wiekszy ale tak poza tym to nie widac ciazy, tak mi mowcie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 20:55

Ilona92, Etoilka, Magdzia85F lubią tę wiadomość

dxomclb10296nsxe.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi- a mi dopiero kobieta ginekolog zwrocila uwage na to ze moje krwotoczne miesiaczki i tarczyca maja cos wspoonego. Choc z drugiej strkny mialam tez i kiepska lekarke - zupelnie niedelikatna :( teraz chodze do faceta i jestem zadowolona

Aniu- a jak twoje wyniki? Watroba daje rade? I tak chcialam spytac co z tym Malenstwem 500 gran?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 21:05

dxomclb10296nsxe.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia nie dopisałam, ze jest to wewnątrz oka. To na prawde jest dyskomfort niestety.
    Juz powoli wszystko zaczyna mnie denerwować . Brzuch wisi jak spie na boku, ciagle jakas poduszka miedzy nogami, nie wygodnie w każdej pozycji , nawet inni działałaja mi na nerwy samym byciem...
    wlasnie Agata, apropo Twojej sytuacji z wc, jakies 7 lat temu miałam tak samo :D wchodzę do klubu bo byka 18stka kogos, ide do wc , jak nigdy nie spojrzałam czy deska jest podniesiona i nawet spodnie miałam mokre i chyba nikt nie zobaczyl, albo widzieli i nic nie powiedzieli haha

Ja chyba od tego tyg zaczne biegać i skakać zeby Mała wyszła haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 21:35

Etoilka, Agiii37, Magdzia85F lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuję Ilona.
    A propos nerwów - zażalenie grupowe jak nic....
    też zaliczyłam taką akcję z sedesem, ale się nie przyznawałam, bo byłam pod wpływem wtedy...ale jak widzę że nie tylko mi się to zdarzyło, to mi jakoś lżej ;)

a propos skakania - to już mamy 5 sposobów , wszystkie na "s" : sex, schody, sprzątanie, spacery i skakanie ;)

Etoilka, Ilona92, Agiii37, Magdzia85F lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Ja chyba od tego tyg zaczne biegać i skakać zeby Mała wyszła haha

Ilonka, już zaczynasz? To ja poczekam na Twoje efekty, ja zacznę za 2 tygodnie :D

Wiecie co, od 27. tygodnia miałam nóżki na górze po prawej stronie brzucha. A dziś są po lewej... Jak to możliwe, gdzie to dziecko ma jeszcze miejsce na takie harce?! Oby tylko główka została w dole, już mam schizy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 21:56

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ