X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dwudaniowym obiedzie i zastanawiam się właśnie nad podwieczorkiem, pierwszym oczywiście :p

pomarańczka_33, Tęskniąca, Tusianka, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak spojrzałam w kartę ciąży z pierwszej ciąży to z rozdarcie na 2 cm chodziłam ponad miesiąc więc myślę że szybko porodu nie będzie :) ja też ciągle głodna jestem:p

Etoilka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ja też mam głodomora :D Jeszcze nie chciało się mężowi dzisiaj nic robić na obiad, więc zamówiliśmy jedzenie. Dostałam taką porcję risotto, że chyba cały dzień ją będę jadła :D

Etoilka lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie różnie. W jeden dzień zjadłabym co pół godziny konia z kopytami, w innych jem na siłe.

Mnie dziś mala trochę postraszyla, bo zawsze szaleje tak że czuję ja caly czas, a od wczoraj jest tak że potrafi być z godzinę półtorej cisza. Po tym czasie czuje ja z powrotem. Ale ogólnie spokojniej niż zwykle. Myślicie że to już ten czas ze się jej robi mniej miejsca i bedzie teraz mniej wariowac? :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Mnie dziś mala trochę postraszyla, bo zawsze szaleje tak że czuję ja caly czas, a od wczoraj jest tak że potrafi być z godzinę półtorej cisza. Po tym czasie czuje ja z powrotem. Ale ogólnie spokojniej niż zwykle. Myślicie że to już ten czas ze się jej robi mniej miejsca i bedzie teraz mniej wariowac? :)

Iza - ja przez około 3 dni aż do przedwczoraj tak miałam - ruchów jak na lekarstwo ( już stresa miałam), ale wczoraj nadrobiła a dziś znów spokój raczej. Wydaje mi się że faktycznie teraz jest trochę spokojniej niż jeszcze kilka tyg temu.

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to sie nastresujemy ;-)
    ale pociesza mnie to ze ja w ogole czuje wiec staram sie nie panikowac. kiedy to sie skonczy ten stres o to dziecko?! myslalam ze byle do porodu ale moja gin sie smieje ze spokoj bedziemy miec dopiero lezac na cmenatrzu :D

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ja też bym mogła jeść i jeść :) waga teraz stanęła w miejscu na szczęście, ale coś czuje, ze jak będę się tak opychac to mogę się zdziwić jak następnym razem na niej stanę :P

Aniu nie będę orginalna i tak jak dziewczyny napisze, że już niedługo i żebyś się trzymała. Wiem wiem nam w domach łatwo mówić, ale teraz już na prawdę z górki, za tydzień mała spokojnie może juz przyjść na świat. Wytrzymaj, juz tak niewiele zostało, a pomysł z psychologiem nie jest taki zły. Może warto by ta opcje rozważyć? I pisz nam tu jak najczęściej, zawsze to raźniej.

Sweetmalenka wiem, że pod koniec ciąży zmiana lekarza to średni pomysł, ale może chociaż kontrola u innego? Zachowania tej lekarki nawet nie będę komentować, szkoda nerwów. Jestem w szoku jak niektórzy lekarze się zachowują.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za
    ibishka wrote:
    My to sie nastresujemy ;-)
    ale pociesza mnie to ze ja w ogole czuje wiec staram sie nie panikowac. kiedy to sie skonczy ten stres o to dziecko?! myslalam ze byle do porodu ale moja gin sie smieje ze spokoj bedziemy miec dopiero lezac na cmenatrzu :D

Podobno:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aab3b17b27bd.png

ale to jak widać zaczyna się duuużżżżoooo wcześniej :)

Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta Twoje "rozdarcie" nie bolało ?:P tera jesteśmy w takim okresie, ze smykom nie powinno nic grozić :)

Ja tez jem czasami duzo, czasami mało. Wczoraj i dzia nawet gulasz z żołądków jadłam :O
    Co do ruchow to indywidualna sprawa. Moja ciagle rusza nogami, czasem mam wrażenie jakby sie przeciagala i napisze, ze to straszne uczucie :/ głowa wierci w kanale masakra:/ czesto sie wypina i przy tym brzuch twardnieje, także to takie "uroki" końcówki ciazy.

Zrobiło mi sie jakies zapalenie w lewym oku:/ w kaciku, spuchnięte, czerwone...dobrze, ze jutro mam okulistę.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja dziś miałam trochę na głowie, bo do labu wyniki i wizytę miałam.
    Mąż w pracy więc uberem się wożę.

Ada waży 2550gr. Szyjka mi się skrociła o 1 cm. Wszystko ok z Małą i ze mną.

Tęskniąca, ibishka, Etoilka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrócę to odpisze na posty.

Aniu trzymam za Ciebie kciuki, mam wielką nadzieję, że jak tylko ujrzysz Maleństwo, a to już niedługo, to samopoczucie będzie naprawdę nieziemskie!!! :*

Ilona może to przeziębienie ucha - taki się robi bolący pryszcz, próbowałaś włożyć watę ze spirytem?

U mnie z jedzeniem cały czas tak samo...czyli niby jem w normie a tyję. Juhu. Gin mnie znowu dzisiaj pocieszał, że zrzucę więcej niż przytyłam i żeby się niepotrzebnie nie martwić. Co za facet :D

Dziewczyny - Iza, Klaudia - u mnie Mała też ma ciche dni. A dzisiaj po kiełbasie, chodziła za mną tydzień, od 13 ciągle Ją czuję!:P lubi skubana takie rzeczy :P

Judyta ta Twoja gin, to jest rąbnięta!!! Weź Ty ją obsmaruj na znanymlekarzu!!!

Marysiu Ty szczuplutka jesteś, to możesz jeść ile chcesz, i tak pewnie teraz Maleństwo przybiera :)

Co do koszul do porodu - zakładam tą jedną z dolce sono, a mam drugą do szpitala i kupiłam taką szeroką wielką też do szpitala :)
    Z biustonoszem mam problem, muszę kilka zamówić i zobaczyć, który ok będzie.

Marta trzymam kciuki, żeby było ok wszystko!!!

A i GBS kosztował 70 zł - gin pobrał i oni sami załatwiają lab. W piątek wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 17:41

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha... Mam nowy tel i takie cyrki mi odwala :p chyba muszę właśnie obsmarowac:D no ooo ja teraz coś tyle bardziej.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprzedzając pytania - Tak, nudzi mi się ...;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b672a753094b.jpg

Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, BP 02, pomarańczka_33, ibishka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta pojedź i to ostro.

Klaudia widzialam to ostatnio, ten kot nie ma jeszcze wielkich cyckow!

Tęskniąca, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Klaudia widzialam to ostatnio, ten kot nie ma jeszcze wielkich cyckow!

Po porodzie mu pewnie urosną :p

Tęskniąca, pomarańczka_33, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wpis o niej :
    "Zaszłam w ciążę. Wszystko było dobrze o badaniach często musiałam przypominać albo o wpisaniu o czymś w kartę. Usg miałam regularnie. Cała puchlam w ciąży dla Pani doktor to było normalne. Żadnych badań na to nie zleciła ani nic. Pod koniec ciąży pojechałam do szpitala bo brzuch mnie bolał okazało się ze ciąża obumarla ;(( wody zielone :(( musiałam urodzić martwe dziecko ;(( wszystko było ok a tu co wody zielone ciąża obumarla. Nie polecam!!!"
    teraz to się wystraszyłam.. nie wiem co robić...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przede wszystkim się nie nakręcaj, bo to Ci w niczym nie pomoże. Jeśli masz jakieś wątpliwości pojedź na izbę przyjęć i jeśli masz taką możliwość, zmień lekarza, nie ważne że to już końcówka, ważne żebyś była z Maleństwem w dobrych rękach

Ilona92, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mozna zmienic lekarza w 36 tc?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prywatnie możesz w każdym momencie, na nfz niestety nie wiem jak to jest formalnie

Ilona92 lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta a możesz sobie pozwolić na konsultacje u kogoś innego gdzieś prywatnie? Będziesz spokojniejsza. Wybierz sobie kogoś z polecenia (od znajomych, nie z anonimowego internetu) i powiedz jakie masz obawy, niech Cię ktoś uspokoi.

Marysiu - od kiedy Ty wróciłaś w miarę do normalności? Bo jesteś starsza "z ciążą" , a ja nie pamiętam, który to był Twój tydzień. Planuję powoli wrócić do "chodzenia" w wersji minimalnej....a wiesz, że w naszej sytuacji to jak planowanie wakacji na egzotycznej wyspie - trzeba wszystko przemyśleć ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ