X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dwudaniowym obiedzie i zastanawiam się właśnie nad podwieczorkiem, pierwszym oczywiście :p

pomarańczka_33, Tęskniąca, Tusianka, ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak spojrzałam w kartę ciąży z pierwszej ciąży to z rozdarcie na 2 cm chodziłam ponad miesiąc więc myślę że szybko porodu nie będzie :) ja też ciągle głodna jestem:p

Etoilka, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ja też mam głodomora :D Jeszcze nie chciało się mężowi dzisiaj nic robić na obiad, więc zamówiliśmy jedzenie. Dostałam taką porcję risotto, że chyba cały dzień ją będę jadła :D

Etoilka lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie różnie. W jeden dzień zjadłabym co pół godziny konia z kopytami, w innych jem na siłe.

Mnie dziś mala trochę postraszyla, bo zawsze szaleje tak że czuję ja caly czas, a od wczoraj jest tak że potrafi być z godzinę półtorej cisza. Po tym czasie czuje ja z powrotem. Ale ogólnie spokojniej niż zwykle. Myślicie że to już ten czas ze się jej robi mniej miejsca i bedzie teraz mniej wariowac? :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Mnie dziś mala trochę postraszyla, bo zawsze szaleje tak że czuję ja caly czas, a od wczoraj jest tak że potrafi być z godzinę półtorej cisza. Po tym czasie czuje ja z powrotem. Ale ogólnie spokojniej niż zwykle. Myślicie że to już ten czas ze się jej robi mniej miejsca i bedzie teraz mniej wariowac? :)

Iza - ja przez około 3 dni aż do przedwczoraj tak miałam - ruchów jak na lekarstwo ( już stresa miałam), ale wczoraj nadrobiła a dziś znów spokój raczej. Wydaje mi się że faktycznie teraz jest trochę spokojniej niż jeszcze kilka tyg temu.

ibishka, Ilona92 lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to sie nastresujemy ;-)
    ale pociesza mnie to ze ja w ogole czuje wiec staram sie nie panikowac. kiedy to sie skonczy ten stres o to dziecko?! myslalam ze byle do porodu ale moja gin sie smieje ze spokoj bedziemy miec dopiero lezac na cmenatrzu :D

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • asiq Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak ja też bym mogła jeść i jeść :) waga teraz stanęła w miejscu na szczęście, ale coś czuje, ze jak będę się tak opychac to mogę się zdziwić jak następnym razem na niej stanę :P

Aniu nie będę orginalna i tak jak dziewczyny napisze, że już niedługo i żebyś się trzymała. Wiem wiem nam w domach łatwo mówić, ale teraz już na prawdę z górki, za tydzień mała spokojnie może juz przyjść na świat. Wytrzymaj, juz tak niewiele zostało, a pomysł z psychologiem nie jest taki zły. Może warto by ta opcje rozważyć? I pisz nam tu jak najczęściej, zawsze to raźniej.

Sweetmalenka wiem, że pod koniec ciąży zmiana lekarza to średni pomysł, ale może chociaż kontrola u innego? Zachowania tej lekarki nawet nie będę komentować, szkoda nerwów. Jestem w szoku jak niektórzy lekarze się zachowują.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za
    ibishka wrote:
    My to sie nastresujemy ;-)
    ale pociesza mnie to ze ja w ogole czuje wiec staram sie nie panikowac. kiedy to sie skonczy ten stres o to dziecko?! myslalam ze byle do porodu ale moja gin sie smieje ze spokoj bedziemy miec dopiero lezac na cmenatrzu :D

Podobno:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aab3b17b27bd.png

ale to jak widać zaczyna się duuużżżżoooo wcześniej :)

Ilona92, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta Twoje "rozdarcie" nie bolało ?:P tera jesteśmy w takim okresie, ze smykom nie powinno nic grozić :)

Ja tez jem czasami duzo, czasami mało. Wczoraj i dzia nawet gulasz z żołądków jadłam :O
    Co do ruchow to indywidualna sprawa. Moja ciagle rusza nogami, czasem mam wrażenie jakby sie przeciagala i napisze, ze to straszne uczucie :/ głowa wierci w kanale masakra:/ czesto sie wypina i przy tym brzuch twardnieje, także to takie "uroki" końcówki ciazy.

Zrobiło mi sie jakies zapalenie w lewym oku:/ w kaciku, spuchnięte, czerwone...dobrze, ze jutro mam okulistę.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja dziś miałam trochę na głowie, bo do labu wyniki i wizytę miałam.
    Mąż w pracy więc uberem się wożę.

Ada waży 2550gr. Szyjka mi się skrociła o 1 cm. Wszystko ok z Małą i ze mną.

Tęskniąca, ibishka, Etoilka, pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wrócę to odpisze na posty.

Aniu trzymam za Ciebie kciuki, mam wielką nadzieję, że jak tylko ujrzysz Maleństwo, a to już niedługo, to samopoczucie będzie naprawdę nieziemskie!!! :*

Ilona może to przeziębienie ucha - taki się robi bolący pryszcz, próbowałaś włożyć watę ze spirytem?

U mnie z jedzeniem cały czas tak samo...czyli niby jem w normie a tyję. Juhu. Gin mnie znowu dzisiaj pocieszał, że zrzucę więcej niż przytyłam i żeby się niepotrzebnie nie martwić. Co za facet :D

Dziewczyny - Iza, Klaudia - u mnie Mała też ma ciche dni. A dzisiaj po kiełbasie, chodziła za mną tydzień, od 13 ciągle Ją czuję!:P lubi skubana takie rzeczy :P

Judyta ta Twoja gin, to jest rąbnięta!!! Weź Ty ją obsmaruj na znanymlekarzu!!!

Marysiu Ty szczuplutka jesteś, to możesz jeść ile chcesz, i tak pewnie teraz Maleństwo przybiera :)

Co do koszul do porodu - zakładam tą jedną z dolce sono, a mam drugą do szpitala i kupiłam taką szeroką wielką też do szpitala :)
    Z biustonoszem mam problem, muszę kilka zamówić i zobaczyć, który ok będzie.

Marta trzymam kciuki, żeby było ok wszystko!!!

A i GBS kosztował 70 zł - gin pobrał i oni sami załatwiają lab. W piątek wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 17:41

Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha... Mam nowy tel i takie cyrki mi odwala :p chyba muszę właśnie obsmarowac:D no ooo ja teraz coś tyle bardziej.

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprzedzając pytania - Tak, nudzi mi się ...;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b672a753094b.jpg

Magdzia85F, Etoilka, Tusianka, BP 02, pomarańczka_33, ibishka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta pojedź i to ostro.

Klaudia widzialam to ostatnio, ten kot nie ma jeszcze wielkich cyckow!

Tęskniąca, Etoilka, Ilona92 lubią tę wiadomość

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Klaudia widzialam to ostatnio, ten kot nie ma jeszcze wielkich cyckow!

Po porodzie mu pewnie urosną :p

Tęskniąca, pomarańczka_33, Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wpis o niej :
    "Zaszłam w ciążę. Wszystko było dobrze o badaniach często musiałam przypominać albo o wpisaniu o czymś w kartę. Usg miałam regularnie. Cała puchlam w ciąży dla Pani doktor to było normalne. Żadnych badań na to nie zleciła ani nic. Pod koniec ciąży pojechałam do szpitala bo brzuch mnie bolał okazało się ze ciąża obumarla ;(( wody zielone :(( musiałam urodzić martwe dziecko ;(( wszystko było ok a tu co wody zielone ciąża obumarla. Nie polecam!!!"
    teraz to się wystraszyłam.. nie wiem co robić...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przede wszystkim się nie nakręcaj, bo to Ci w niczym nie pomoże. Jeśli masz jakieś wątpliwości pojedź na izbę przyjęć i jeśli masz taką możliwość, zmień lekarza, nie ważne że to już końcówka, ważne żebyś była z Maleństwem w dobrych rękach

Ilona92, Tusianka, grzanewino lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mozna zmienic lekarza w 36 tc?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prywatnie możesz w każdym momencie, na nfz niestety nie wiem jak to jest formalnie

Ilona92 lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 5 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta a możesz sobie pozwolić na konsultacje u kogoś innego gdzieś prywatnie? Będziesz spokojniejsza. Wybierz sobie kogoś z polecenia (od znajomych, nie z anonimowego internetu) i powiedz jakie masz obawy, niech Cię ktoś uspokoi.

Marysiu - od kiedy Ty wróciłaś w miarę do normalności? Bo jesteś starsza "z ciążą" , a ja nie pamiętam, który to był Twój tydzień. Planuję powoli wrócić do "chodzenia" w wersji minimalnej....a wiesz, że w naszej sytuacji to jak planowanie wakacji na egzotycznej wyspie - trzeba wszystko przemyśleć ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ