X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia! Wysyłam Ci masę sił i pozytywnej energii!!!! :)
    Niech Wiktorek przybiera na wadze, żebyście mogli się tulić już w domu :)

Czekamy na jakąś foteczkę Naszego pierwszego Maluszka <3

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryś dziś wyjątkowo uparty na żebra... on chyba naprawdę próbuje dostać się pomiędzy żebra... a boli niemiłosiernie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 19:48

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jak będziesz miała chwilę, to daj znać, co u Ciebie

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, super że Wiktorek nabiera ciałka, daje sobie radę i możesz być przy nim :)

Ja nic nie gotuję na zapas. Mąż będzie w domu, to będzie nas żywił. Co prawda może się skończyć 2-3 daniami na krzyż :D Jakby co, jeszcze jest mój tata który lubi gotować różne cuda, więc z głodu nie umrzemy.

Czasem mam wrażenie, że Gabrysia chciałaby wyjść przez pępek :D Tak tak majstruje, ale nie tędy droga młoda damo :D

Co się przebudziłam w nocy, to sprawdzałam z telefonu, czy Klaudia się odezwała... Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.

pomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!

Klaudia jak tam? sytuacja się rozwinęła czy zatrzymała?

ja się z dnia na dzień budzę coraz wcześniej, dzisiaj to 6:35, jak tak dalej pójdzie to z trzech śniadań zrobią mi się cztery :P
    no ale poza tym jakaś taka pełna energii i dobrego samopoczucia się obudziłam, więc może to będzie dobry dzień.

a na grupie na fb kolejnej dziewczynie się akcja zaczęła... 33 tydzień i wody odeszły... ja nie wiem co te dzieciaki takie niecierpliwe! cały czas rozmawiam z Kirą, żeby Ona mi takiego numeru nie wywinęła :)

Etoilka lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia daj coś znać bo my tu wszystkie jak na szpilkach?!

Ja miałam ciężka noc. Na boku spać za długo nie mogłam bo wyjątkowo bolały biodra i plecy, obracanie się i leżenie masakra bo mam tak obolały żołądek jakbym pół dnia ciosy bokserskie w niego przyjmowała. Nawet teraz boli. Do tego twardy brzuch, i zatkany od półtorej miesiąca nos.. Masakra była. Ale grunt że już nowy dzień..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 8 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja zatkany nos mam praktycznie przez całą ciążę i się już z tym oswoiłam :P
    współczuję Ci bólu żołądka, moja znęca się tylko nad pęcherzem i moimi biodrami ;)
    ja mogę spać tylko i wyłącznie na lewym boku i jestem pod ważeniem, że nie mam tam jeszcze odleżyn a przynajmniej odgnieceń ;)

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego dobrego dla Was z okazji naszego dnia! I dla Waszych księżniczek w brzuszkach również :)

Ja się zbieram i pędzę na wizytę.

Magdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super wieści, bardzo dobrze że Wiktorek przybiera ładnie, będzie wszystko dobrze.

Ja dzisiaj kiepsko spałam, naogladalam się wczoraj serialu botoks i nie mogłam spać, mój Łukaszek słabiej się rusza i już do głowy dostaje
    Dzisiaj wizyta po południu, może będę już wiedziała co i jak i ile mi jeszcze zostało.

Również się dołączam do życzeń z okazji Dnia Kobiet, żebyśmy zawsze były piękne, uśmiechnięte i ponetne, ale na to musimy jeszcze trochę poczekać. ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• asiq Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca i jak sytuacja? Mam nadzieje, że się unormowalo wszystko a Ty odpoczywasz po dniu pełnym wrażeń dlatego taka cisza.

Aga świetne wiadomości, niech malutki nabiera szybko tłuszczyku żebyście mogli niedługo wrócić do domu :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja na szczęście jeszcze w dwupaku. Wieczorem sytuacja się wyciszyła, ale te końcowe skurcze to już były takie konkretne - byłam posrana ze strachu, że to faktycznie już (sorki za słownictwo). Dziś postanowiłam się nie ruszać. Jeszcze jedna taka akcja i umrę na zawał. Nie wiem kiedy ostatni raz czułam taką niepewność...to będę chyba najdłuższe dwa tygodnie w moim życiu (do ciąży donoszonej).
    Na wszelki wypadek nie zamknęłam drzwi na noc gdyby mi się coś stało i spałam z telefonem w łóżku.

Coś mi się wydaję, że z planu zrobienia tylu rzeczy w tych 2 ostatnich tygodniach będą nici, bo jak zaczne się ruszać to urodzę od razu, haha ;)

Aga_90 - super że się odezwałaś, trzymam kciuki za Ciebie i za Wiktorka i obiecuje zrobić wszystko żeby dotrwać do naszej daty ;)

pomarańczka_33, ibishka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 8 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się Klaudia, że Patunia tylko Cię postraszyła, niech tam siedzi grzecznie i cierpliwie a Ty faktycznie leż ile tylko możesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Aga super, że ok. Trzymam kciuki, żeby Maleństwo szybko przybierało na wadze!

Klaudia uf. Trzymaj Ty się tam kochana jeszcze z 10 dni!

Agiii my się przymierzamy do serialu botoks? Lepiej teraz nie?

A my wstalismy po 8. Ja zasnąć nie mogłam.

Iza u mnie też często zatkany nos. Śpię na prawym boku, bo na lewym to Ada mnie gniecie i boli. Ale jak Ilona pisała, że teraz to bolące to przekładanie z takim obciążeniem.

Dorotko u mnie też dziś z energią lepiej. I w którym tygodniu? 33? Masakra.

Dziewczyny zaczynam 35t0d czyli to 9 miesiąc? Bo nie wiem.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , 9 Madziu ;)
    Jak dla mnie Botoks - super serial i nie jest jakiś drastyczny, widziałam gorsze rzeczy, ale jak to Kama mówi, zwyrol ze mnie ;p

ibishka, Magdzia85F, Emily89, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, dobrze że się jednak uspokoiło!

U mnie zawsze w nocy i po nocy nos zatkany, mimo że kaloryfer wyłączony. Tak samo drętwieją mi palce u rąk i bolą mnie nadgarstki. Od wczoraj mam tak napuchnięte palce, że szok. I czuję w nich ciągle mrowienie. Ciśnienie mierze i mam dobre, zobaczę co wyjdzie po jutrzejszych badaniach. I zaczęły mnie dłonie i stopy swędzieć, zwłaszcza wieczorem. Poprzednio próby wątrobowe były w normie, ale też je powtórzę.

Mi też belly pokazuje 9ty miesiąc, jakoś to do mnie nie dociera :D

Łóżeczko wyślą dopiero jutro, bo się okazało że nie mają tego modelu, który wybrałam. I musiałam na szybko decyzję zmieniać. Mąż jak na złość chodzi i gada do brzucha, że chciałby już małą tulić i mogłaby wychodzić :D

A te papiery z pracy nie przyszły, niby babka wysłała je we wtorek. Jak dzisiaj nie przyjdą, to nawet nie mam co się pchać jutro do tego lekarza i dopiero we wtorek na wizycie mi je wypisze.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu serial fajny o wiele lepszy niż film, ale jakoś te dzieci to mnie ruszyło, możesz obejrzeć na swoją odpoedzialnosc :)

Ja dzisiaj zrobiłam paznokcie, robię brwi depilację, tak się zaczęłam pocic biorę prysznic dwa razy dziennie i nie czuje się jakoś odświeżona, no cóż.

Mój mały się rozruszal trochę. Mam dzisiaj mega lenia najchętniej zostałabym w domu i nic nie robiła

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca! Cieszę sie ze wciaz w dwupaku jestes ♡ zwyrolu xD mnie botoks w kinie nie przerazil (zamknelam oczy tylko jak robili lasce cc xD), wiec tez zwyrol ze mnie ;)

Ja dzis oslabiona, nie wiem czy cos mnie rozklada czy o co chodzi... ale dzien spedzam w lozku.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie botoks też nie przeraził... Moja przyjaciółkę o wiele bardziej(bez dzieci). I ona zaczęła panikować nt.porodu, cc a co lepsze! większość z tych rzeczy brała na prawdę!
    Ja jeszcze chwilę poleżę i idę do tej mojej gin :D
    Ja w łóżku nie mogę wyleżeć. Na boku źle, i zgaga i jedzenie do gardła podchodzi i te mocne kopy, dlatego wolę chodzić chyba już :D jeszcze troszkę posprzątam.
    Mnie znowu strasznie odrzuca od tłustego-placki, kotlety itd-no bleee :P najlepiej chudy biały serek :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

ale się rozpisałyście :)
    Ja mam wizytę w poniedziałek, nie wytrzymałam i jednak pojechałam wcześniej odebrać tego GBS'a, całe szczęście ujemny, więc przynajmniej tym się nie będę musiała przejmować.

Ciekawe, czy lekarz mi w ogóle zrobi pomiary.. on jakoś rzadko dokładnie mierzy Grzesia. Ostatnio w 30tc, a wizyty mam co 3 tygodnie :/ Mówił, że usg dokładne zrobi jeszcze po 38tc żeby oszacować wagę urodzeniową, więc zakładam że pewnie będę miała później wizytę.

W ogóle czasem mam wrażenie, że on zleca różne rzeczy za wcześnie. GBS'a pobrał w 33tc, a wyczytałam że to się pobiera 35-37.

Tęskniąca, trzymam kciuki żeby takie skurcze już Cię nie straszyły i żebyś spokojnie donosiła :)

Aga, super że Wiktorek przybiera, pewnie nie jest łatwo patrzeć na swoje dziecko w inkubatorze ale dacie radę i niedługo będziecie w domu :)

Ja się właśnie zmierzyłam to mam 98cm w obwodzie brzucha, ciekawe ile się jeszcze zwiększy.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś starsza o kolejny rok :D biore sie za jakies ciasto bo pewnie tescie wpadna dzis albo jutro po poludniu z zyczeniami :D

Tusianka, Etoilka, pomarańczka_33, ibishka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ