X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia! Wysyłam Ci masę sił i pozytywnej energii!!!! :)
    Niech Wiktorek przybiera na wadze, żebyście mogli się tulić już w domu :)

Czekamy na jakąś foteczkę Naszego pierwszego Maluszka <3

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryś dziś wyjątkowo uparty na żebra... on chyba naprawdę próbuje dostać się pomiędzy żebra... a boli niemiłosiernie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 19:48

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, jak będziesz miała chwilę, to daj znać, co u Ciebie

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, super że Wiktorek nabiera ciałka, daje sobie radę i możesz być przy nim :)

Ja nic nie gotuję na zapas. Mąż będzie w domu, to będzie nas żywił. Co prawda może się skończyć 2-3 daniami na krzyż :D Jakby co, jeszcze jest mój tata który lubi gotować różne cuda, więc z głodu nie umrzemy.

Czasem mam wrażenie, że Gabrysia chciałaby wyjść przez pępek :D Tak tak majstruje, ale nie tędy droga młoda damo :D

Co się przebudziłam w nocy, to sprawdzałam z telefonu, czy Klaudia się odezwała... Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.

pomarańczka_33, Etoilka lubią tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!

Klaudia jak tam? sytuacja się rozwinęła czy zatrzymała?

ja się z dnia na dzień budzę coraz wcześniej, dzisiaj to 6:35, jak tak dalej pójdzie to z trzech śniadań zrobią mi się cztery :P
    no ale poza tym jakaś taka pełna energii i dobrego samopoczucia się obudziłam, więc może to będzie dobry dzień.

a na grupie na fb kolejnej dziewczynie się akcja zaczęła... 33 tydzień i wody odeszły... ja nie wiem co te dzieciaki takie niecierpliwe! cały czas rozmawiam z Kirą, żeby Ona mi takiego numeru nie wywinęła :)

Etoilka lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia daj coś znać bo my tu wszystkie jak na szpilkach?!

Ja miałam ciężka noc. Na boku spać za długo nie mogłam bo wyjątkowo bolały biodra i plecy, obracanie się i leżenie masakra bo mam tak obolały żołądek jakbym pół dnia ciosy bokserskie w niego przyjmowała. Nawet teraz boli. Do tego twardy brzuch, i zatkany od półtorej miesiąca nos.. Masakra była. Ale grunt że już nowy dzień..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 8 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja zatkany nos mam praktycznie przez całą ciążę i się już z tym oswoiłam :P
    współczuję Ci bólu żołądka, moja znęca się tylko nad pęcherzem i moimi biodrami ;)
    ja mogę spać tylko i wyłącznie na lewym boku i jestem pod ważeniem, że nie mam tam jeszcze odleżyn a przynajmniej odgnieceń ;)

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego dobrego dla Was z okazji naszego dnia! I dla Waszych księżniczek w brzuszkach również :)

Ja się zbieram i pędzę na wizytę.

Magdzia85F, Tusianka, Ilona92 lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super wieści, bardzo dobrze że Wiktorek przybiera ładnie, będzie wszystko dobrze.

Ja dzisiaj kiepsko spałam, naogladalam się wczoraj serialu botoks i nie mogłam spać, mój Łukaszek słabiej się rusza i już do głowy dostaje
    Dzisiaj wizyta po południu, może będę już wiedziała co i jak i ile mi jeszcze zostało.

Również się dołączam do życzeń z okazji Dnia Kobiet, żebyśmy zawsze były piękne, uśmiechnięte i ponetne, ale na to musimy jeszcze trochę poczekać. ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• asiq Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca i jak sytuacja? Mam nadzieje, że się unormowalo wszystko a Ty odpoczywasz po dniu pełnym wrażeń dlatego taka cisza.

Aga świetne wiadomości, niech malutki nabiera szybko tłuszczyku żebyście mogli niedługo wrócić do domu :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja na szczęście jeszcze w dwupaku. Wieczorem sytuacja się wyciszyła, ale te końcowe skurcze to już były takie konkretne - byłam posrana ze strachu, że to faktycznie już (sorki za słownictwo). Dziś postanowiłam się nie ruszać. Jeszcze jedna taka akcja i umrę na zawał. Nie wiem kiedy ostatni raz czułam taką niepewność...to będę chyba najdłuższe dwa tygodnie w moim życiu (do ciąży donoszonej).
    Na wszelki wypadek nie zamknęłam drzwi na noc gdyby mi się coś stało i spałam z telefonem w łóżku.

Coś mi się wydaję, że z planu zrobienia tylu rzeczy w tych 2 ostatnich tygodniach będą nici, bo jak zaczne się ruszać to urodzę od razu, haha ;)

Aga_90 - super że się odezwałaś, trzymam kciuki za Ciebie i za Wiktorka i obiecuje zrobić wszystko żeby dotrwać do naszej daty ;)

pomarańczka_33, ibishka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 8 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się Klaudia, że Patunia tylko Cię postraszyła, niech tam siedzi grzecznie i cierpliwie a Ty faktycznie leż ile tylko możesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Aga super, że ok. Trzymam kciuki, żeby Maleństwo szybko przybierało na wadze!

Klaudia uf. Trzymaj Ty się tam kochana jeszcze z 10 dni!

Agiii my się przymierzamy do serialu botoks? Lepiej teraz nie?

A my wstalismy po 8. Ja zasnąć nie mogłam.

Iza u mnie też często zatkany nos. Śpię na prawym boku, bo na lewym to Ada mnie gniecie i boli. Ale jak Ilona pisała, że teraz to bolące to przekładanie z takim obciążeniem.

Dorotko u mnie też dziś z energią lepiej. I w którym tygodniu? 33? Masakra.

Dziewczyny zaczynam 35t0d czyli to 9 miesiąc? Bo nie wiem.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , 9 Madziu ;)
    Jak dla mnie Botoks - super serial i nie jest jakiś drastyczny, widziałam gorsze rzeczy, ale jak to Kama mówi, zwyrol ze mnie ;p

ibishka, Magdzia85F, Emily89, Etoilka lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, dobrze że się jednak uspokoiło!

U mnie zawsze w nocy i po nocy nos zatkany, mimo że kaloryfer wyłączony. Tak samo drętwieją mi palce u rąk i bolą mnie nadgarstki. Od wczoraj mam tak napuchnięte palce, że szok. I czuję w nich ciągle mrowienie. Ciśnienie mierze i mam dobre, zobaczę co wyjdzie po jutrzejszych badaniach. I zaczęły mnie dłonie i stopy swędzieć, zwłaszcza wieczorem. Poprzednio próby wątrobowe były w normie, ale też je powtórzę.

Mi też belly pokazuje 9ty miesiąc, jakoś to do mnie nie dociera :D

Łóżeczko wyślą dopiero jutro, bo się okazało że nie mają tego modelu, który wybrałam. I musiałam na szybko decyzję zmieniać. Mąż jak na złość chodzi i gada do brzucha, że chciałby już małą tulić i mogłaby wychodzić :D

A te papiery z pracy nie przyszły, niby babka wysłała je we wtorek. Jak dzisiaj nie przyjdą, to nawet nie mam co się pchać jutro do tego lekarza i dopiero we wtorek na wizycie mi je wypisze.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu serial fajny o wiele lepszy niż film, ale jakoś te dzieci to mnie ruszyło, możesz obejrzeć na swoją odpoedzialnosc :)

Ja dzisiaj zrobiłam paznokcie, robię brwi depilację, tak się zaczęłam pocic biorę prysznic dwa razy dziennie i nie czuje się jakoś odświeżona, no cóż.

Mój mały się rozruszal trochę. Mam dzisiaj mega lenia najchętniej zostałabym w domu i nic nie robiła

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca! Cieszę sie ze wciaz w dwupaku jestes ♡ zwyrolu xD mnie botoks w kinie nie przerazil (zamknelam oczy tylko jak robili lasce cc xD), wiec tez zwyrol ze mnie ;)

Ja dzis oslabiona, nie wiem czy cos mnie rozklada czy o co chodzi... ale dzien spedzam w lozku.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie botoks też nie przeraził... Moja przyjaciółkę o wiele bardziej(bez dzieci). I ona zaczęła panikować nt.porodu, cc a co lepsze! większość z tych rzeczy brała na prawdę!
    Ja jeszcze chwilę poleżę i idę do tej mojej gin :D
    Ja w łóżku nie mogę wyleżeć. Na boku źle, i zgaga i jedzenie do gardła podchodzi i te mocne kopy, dlatego wolę chodzić chyba już :D jeszcze troszkę posprzątam.
    Mnie znowu strasznie odrzuca od tłustego-placki, kotlety itd-no bleee :P najlepiej chudy biały serek :D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

ale się rozpisałyście :)
    Ja mam wizytę w poniedziałek, nie wytrzymałam i jednak pojechałam wcześniej odebrać tego GBS'a, całe szczęście ujemny, więc przynajmniej tym się nie będę musiała przejmować.

Ciekawe, czy lekarz mi w ogóle zrobi pomiary.. on jakoś rzadko dokładnie mierzy Grzesia. Ostatnio w 30tc, a wizyty mam co 3 tygodnie :/ Mówił, że usg dokładne zrobi jeszcze po 38tc żeby oszacować wagę urodzeniową, więc zakładam że pewnie będę miała później wizytę.

W ogóle czasem mam wrażenie, że on zleca różne rzeczy za wcześnie. GBS'a pobrał w 33tc, a wyczytałam że to się pobiera 35-37.

Tęskniąca, trzymam kciuki żeby takie skurcze już Cię nie straszyły i żebyś spokojnie donosiła :)

Aga, super że Wiktorek przybiera, pewnie nie jest łatwo patrzeć na swoje dziecko w inkubatorze ale dacie radę i niedługo będziecie w domu :)

Ja się właśnie zmierzyłam to mam 98cm w obwodzie brzucha, ciekawe ile się jeszcze zwiększy.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś starsza o kolejny rok :D biore sie za jakies ciasto bo pewnie tescie wpadna dzis albo jutro po poludniu z zyczeniami :D

Tusianka, Etoilka, pomarańczka_33, ibishka, BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ