X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o imiona to dla dziewczynki mam od kilku lat, jedyne imię jakie mi się podoba, ale nie zdradze zeby nie zapeszyc (marze o dziewczynce). Dla chlopca opcji jest wiecej, np Henryk, Albert, Benjamin...

Powoli rozglądam się za wozkiem, bo to najdrozszy wydatek i chyba najwazniejszy. A reszta w swoim czasie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejszy to fotelik (jeśli oczywiście mamy samochód), bo bez tego to nie wypuszczą Cię ze szpitala :)

My już fotelik mamy upatrzony, musimy tylko pojechać do sklepu, przymierzyć go do kanapy auta.

Wózek albo kupimy używany (nie wiem czy gondolę+spacerowy czy samą gondolę) i chcemy się chustować (zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Początkowo ja będę spać w dziecięcym pokoju, żeby być blisko dziecia :)
    A potem to się zobaczy :)

My mamy już po 3 pakiety wybrane :)
    Ciekawe czy ostatecznie nam już tak zostanie :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ewaewa Znajoma

Wysłany: 8 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Od kilku dni Was czytam i przymierzam się do napisania :) Ja ma termin porodu na 15 kwiecień. Do tej pory byłam na 1 usg w 7 tyg wg ostatniego okresu (wg USG był to 6 tydzień). Kolejną wizytę mam za tydzień. Mam nadzieję, że będzie już coś więcej widać ;)
    Jak na razie nie myślałam o zakupie czegokolwiek dla małego, chyba jeszcze to do mnie nie dociera, że się udało (staraliśmy się 1,5 roku).
    Będę tutaj zaglądać, trzymajcie się :)

Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

16uddqk3b2imk1zu.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewaewa wrote:
    Cześć dziewczyny :) Od kilku dni Was czytam i przymierzam się do napisania :) Ja ma termin porodu na 15 kwiecień. Do tej pory byłam na 1 usg w 7 tyg wg ostatniego okresu (wg USG był to 6 tydzień). Kolejną wizytę mam za tydzień. Mam nadzieję, że będzie już coś więcej widać ;)
    Jak na razie nie myślałam o zakupie czegokolwiek dla małego, chyba jeszcze to do mnie nie dociera, że się udało (staraliśmy się 1,5 roku).
    Będę tutaj zaglądać, trzymajcie się :)

Hej Ewaewa :)
    My staraliśmy się podobnie, bo 14 miesięcy. Do mnie dochodzi coraz bardziej z każdym podglądaniem na USG :)
    I zaczynam się cieszyć ciążą :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ewaewa Znajoma

Wysłany: 8 września 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Hej Ewaewa :)
    My staraliśmy się podobnie, bo 14 miesięcy. Do mnie dochodzi coraz bardziej z każdym podglądaniem na USG :)
    I zaczynam się cieszyć ciążą :)

Emily89 myślę, że po kolejnym USG też już na całego będę się cieszyć :) Na razie jeszcze jest ten niepokój.Ostatnio widziałam tylko zarodek 6mm i było tętno. Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty.

A mam pytania co do badania cukru? Robiłyście je na czczo? Bo ja dzisiaj byłam robić cały pakiet badań ale nie byłam na czczo :/

16uddqk3b2imk1zu.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza zawsze musi być na czczo :(

Ja wszytskie robię na czczo, bo nie chcę się zastanawiać czy ma to na któreś wpływ czy nie :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ewaewa Znajoma

Wysłany: 8 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to będę musiała je zrobić jeszcze raz :( Też będę w takim razie zawsze chodzić na czczo na wszelki wypadek, ale musiałam przegryźć kromkę bo tak mnie mdliło.... :D

16uddqk3b2imk1zu.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się poryczalwm na reklamie lodówki lg.. Oj Boże..to będzie ciekawe 9 miesięcy..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka bo ta reklama jest wzruszająca! :d
    Ja ogolnie nie mam takich zmiennych nastrojów i raczej nie płaczę, ale ostatnio leciał w tv "Moj przyjaciel Hachiko" i nie moglam sie oderwać.. wypłakałam chyba całe morze :p

A imiona mamy wybrane juz od dawna, ale po cichu liczymy na dziewczynkę ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze remonty czekają kazda z Nas. Zreszta jak ma sie dom i budynki obok to ciagle jest cos do zrobienia ,poprawienia.
    Nad imionami sie jeszcze nie zastanawiałam bo w każdym mi coś nie pasuje :O u mnie bardziej skłaniamy sie ku chłopcu, ale to zobaczymy, wiecie jak to jest kiedy zostaje sie jednym z ostatnich z rodu, zreszta jak to mężczyźni.
    Ja zaczne kompletowanie od najdroższych rzeczy po nastepnym usg to juz bedzie prenatalne, matko jak to leci, bałam sie na poczatku, a tu zaraz bede turlac die razem z moim brzuchem ha ha :) Pierwszy zakup to wózek. dostałam juz pare propozycji i łóżeczko - moze dwa w jednym? Zeby pozniej przerobić na tapczanik dla dziecka >3r.z. Jesli bedzie chłopak ubranka jakies na pewno beda mi podrzucać z rodziny bo akurat sporo sie maluchów urodziło w maju lub zaraz urodzi, wanienki, duperele to na spokojnie, meble to takie ktore mozna wykorzystać w czasie. Ja po przeprowadzce nie mam praktycznie żadnego mebla.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten film jest mega wzruszający! :)

Ja na szczęście remontów nie mam w perspektywie, ale... Wybudowalisny dom, wprowadziliśmy się dopiero w grudniu i jak to z kasą bywa.. Nie wszystko mamy jeszcze wyposażone :) w październiku dopiero będę mieć ostateczne meble kuchenne itp :)

Z droższych wydatków to zostaje wózek i niania elektroniczna, bo mam po siostrze 2 nowe łóżeczka (jej dzieci spaly z nią), nowe nosidełko (młoda była anty do podróżowania samochodem) i trochę innych rzeczy tj. Wanienka itd , plus że strony mojego męża to będzie pierwszy wnuk w rodzinie więc podejrzewam że na brak chęci do kupowania wyprawki że strony teściów nie będę narzekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 14:58

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już okna! Za 1,5 h przyjadą rolety :)

Co do fotelika - polecam zapoznać się z blogiem osiem gwiazdek i ogólnie RWF'ami. Wiadomo, że pierwszy fotelik zawsze jest tyłem do kierunku jazdy, ale ważne jest by ten fotelik przeszedł specjalistyczne testy, a nie miał tylko info, że zgodny z normami UE.

My chcemy kupić Recaro, ale musimy sprawdzić czy pasuje do auta.

A zanim umeblujemy pokój dziecka to musimy umeblować salon, bo cała zastawa itp stoi właśnie w dziecięcym w meblościance z PRL :P

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie mam czasu na nic. Odliczam czas do następnej wizyty.
    Staram się pozytywnie myśleć :D i ciągle sobie powtarzam że jest i będzie dobrze.
    Cieszę się na weekend bo to jedyne dwa dni w tygodniu kiedy mogę leniuchować :D
    :-*
    Imiona mamy już wybrane :P od lat :D
    Życzę miłego weekendu :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie zemdliło po obiedzie ... męczę się od dwóch godzin i nic ani w jedną, ani w drugą stronę :/

U nas do remontu jest sypialnia, łazienka i wc. Pokój dla dziecka musimy przemeblować i będzie ok (no i kupić łóżeczko). Niedawno skończyliśmy z kuchnią i przyznam szczerze, że na ten rok mam dość rozpierduchy ;)

Ja mam upatrzone imię dla dziewczynki, ale mój mąż jeszcze o tym nie wie. Dla chłopca będzie problem.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie imiona zostaly odrzucone juz na poczatku. Poza tym mieszkamy za granica wiec mamy naprawde pole do popisu jesli chodzi o wybor imienia.

Ja od 4 dni mecze sie z okropnym bolem glowy. To chyba migrena. Nigdy mnie tak glowa nie bolala. Do pracy nie poszlam bo nie przestala mnie bolec nawet na chwile - nawet w nocy.

Podobno to normalne w ciazy :(

Z dnia na dzien czuje sie coraz gorzej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja imię dla dziewczynki mam wybrane już od kilku lat , z chłopcem będzie gorzej .
    A dzisiaj po pracy dostałam lekkiego plamienia , byłam u ginekologa i okazało się że mam 2 krwiaki dużo większe od zarodka :( zapisała mi duphaston (dzisiaj 4 tabletki od razu mam wziąć) i w środę do kontroli ... A jutro znowu mam pracę i strasznie się boję co to będzie ... Lekarz mówił, że jak zacznę mocniej krwawić to od razu muszę jechać do szpitala .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według OM 7tyg 2 dni a według USG 6tyg 3 dni ale ginekolog mówił, że nie wiadomo czy dobrze zmierzyła bo krwiak mógł zasłonić część zarodka . Zarodek jest , ciałko żółte też i serduszko bije .
    Czy któraś z was miała krwiaki ?

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Według OM 7tyg 2 dni a według USG 6tyg 3 dni ale ginekolog mówił, że nie wiadomo czy dobrze zmierzyła bo krwiak mógł zasłonić część zarodka . Zarodek jest , ciałko żółte też i serduszko bije .
    Ja miałam 3 w maju tego roku i źle się skończyło ...

dlaczego nie wzięłaś L4? Powinnaś leżeć i o pracy nie ma mowy!

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:

ja miałam krwiaka w pierwszej ciąży. Wszystko dobrze się skończyło.
    Znam dużo przypadków że nie miał większego wpływu na maluszka. Trzeba dużo leżeć, nie podnosić i prowadzić oszczędny tryb życia.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam i lezalam przez tydzien. Nie pracuj w tym czasie! Masz lezec i odpoczywac. Jak najmniej ruchu.

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ