Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesli chodzi o imiona to dla dziewczynki mam od kilku lat, jedyne imię jakie mi się podoba, ale nie zdradze zeby nie zapeszyc (marze o dziewczynce). Dla chlopca opcji jest wiecej, np Henryk, Albert, Benjamin...
Powoli rozglądam się za wozkiem, bo to najdrozszy wydatek i chyba najwazniejszy. A reszta w swoim czasie.
-
Najważniejszy to fotelik (jeśli oczywiście mamy samochód), bo bez tego to nie wypuszczą Cię ze szpitala
My już fotelik mamy upatrzony, musimy tylko pojechać do sklepu, przymierzyć go do kanapy auta.
Wózek albo kupimy używany (nie wiem czy gondolę+spacerowy czy samą gondolę) i chcemy się chustować (zobaczymy co z tego wyjdzie
Początkowo ja będę spać w dziecięcym pokoju, żeby być blisko dziecia
A potem to się zobaczy
My mamy już po 3 pakiety wybrane
Ciekawe czy ostatecznie nam już tak zostanie
-
Cześć dziewczyny
Od kilku dni Was czytam i przymierzam się do napisania
Ja ma termin porodu na 15 kwiecień. Do tej pory byłam na 1 usg w 7 tyg wg ostatniego okresu (wg USG był to 6 tydzień). Kolejną wizytę mam za tydzień. Mam nadzieję, że będzie już coś więcej widać
Jak na razie nie myślałam o zakupie czegokolwiek dla małego, chyba jeszcze to do mnie nie dociera, że się udało (staraliśmy się 1,5 roku).
Będę tutaj zaglądać, trzymajcie sięIlona92, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
Ewaewa wrote:Cześć dziewczyny
Od kilku dni Was czytam i przymierzam się do napisania
Ja ma termin porodu na 15 kwiecień. Do tej pory byłam na 1 usg w 7 tyg wg ostatniego okresu (wg USG był to 6 tydzień). Kolejną wizytę mam za tydzień. Mam nadzieję, że będzie już coś więcej widać
Jak na razie nie myślałam o zakupie czegokolwiek dla małego, chyba jeszcze to do mnie nie dociera, że się udało (staraliśmy się 1,5 roku).
Będę tutaj zaglądać, trzymajcie się
Hej Ewaewa
My staraliśmy się podobnie, bo 14 miesięcy. Do mnie dochodzi coraz bardziej z każdym podglądaniem na USG
I zaczynam się cieszyć ciążą
-
Emily89 wrote:Hej Ewaewa
My staraliśmy się podobnie, bo 14 miesięcy. Do mnie dochodzi coraz bardziej z każdym podglądaniem na USG
I zaczynam się cieszyć ciążą
Emily89 myślę, że po kolejnym USG też już na całego będę się cieszyćNa razie jeszcze jest ten niepokój.Ostatnio widziałam tylko zarodek 6mm i było tętno. Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty.
A mam pytania co do badania cukru? Robiłyście je na czczo? Bo ja dzisiaj byłam robić cały pakiet badań ale nie byłam na czczo -
Ibishka bo ta reklama jest wzruszająca! :d
Ja ogolnie nie mam takich zmiennych nastrojów i raczej nie płaczę, ale ostatnio leciał w tv "Moj przyjaciel Hachiko" i nie moglam sie oderwać.. wypłakałam chyba całe morze :p
A imiona mamy wybrane juz od dawna, ale po cichu liczymy na dziewczynkę -
Widze remonty czekają kazda z Nas. Zreszta jak ma sie dom i budynki obok to ciagle jest cos do zrobienia ,poprawienia.
Nad imionami sie jeszcze nie zastanawiałam bo w każdym mi coś nie pasujeu mnie bardziej skłaniamy sie ku chłopcu, ale to zobaczymy, wiecie jak to jest kiedy zostaje sie jednym z ostatnich z rodu, zreszta jak to mężczyźni.
Ja zaczne kompletowanie od najdroższych rzeczy po nastepnym usg to juz bedzie prenatalne, matko jak to leci, bałam sie na poczatku, a tu zaraz bede turlac die razem z moim brzuchem ha haPierwszy zakup to wózek. dostałam juz pare propozycji i łóżeczko - moze dwa w jednym? Zeby pozniej przerobić na tapczanik dla dziecka >3r.z. Jesli bedzie chłopak ubranka jakies na pewno beda mi podrzucać z rodziny bo akurat sporo sie maluchów urodziło w maju lub zaraz urodzi, wanienki, duperele to na spokojnie, meble to takie ktore mozna wykorzystać w czasie. Ja po przeprowadzce nie mam praktycznie żadnego mebla.
-
Ten film jest mega wzruszający!
Ja na szczęście remontów nie mam w perspektywie, ale... Wybudowalisny dom, wprowadziliśmy się dopiero w grudniu i jak to z kasą bywa.. Nie wszystko mamy jeszcze wyposażonew październiku dopiero będę mieć ostateczne meble kuchenne itp
Z droższych wydatków to zostaje wózek i niania elektroniczna, bo mam po siostrze 2 nowe łóżeczka (jej dzieci spaly z nią), nowe nosidełko (młoda była anty do podróżowania samochodem) i trochę innych rzeczy tj. Wanienka itd , plus że strony mojego męża to będzie pierwszy wnuk w rodzinie więc podejrzewam że na brak chęci do kupowania wyprawki że strony teściów nie będę narzekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 14:58
-
Mam już okna! Za 1,5 h przyjadą rolety
Co do fotelika - polecam zapoznać się z blogiem osiem gwiazdek i ogólnie RWF'ami. Wiadomo, że pierwszy fotelik zawsze jest tyłem do kierunku jazdy, ale ważne jest by ten fotelik przeszedł specjalistyczne testy, a nie miał tylko info, że zgodny z normami UE.
My chcemy kupić Recaro, ale musimy sprawdzić czy pasuje do auta.
A zanim umeblujemy pokój dziecka to musimy umeblować salon, bo cała zastawa itp stoi właśnie w dziecięcym w meblościance z PRLBP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Nie mam czasu na nic. Odliczam czas do następnej wizyty.
Staram się pozytywnie myśleći ciągle sobie powtarzam że jest i będzie dobrze.
Cieszę się na weekend bo to jedyne dwa dni w tygodniu kiedy mogę leniuchować
:-*
Imiona mamy już wybraneod lat
Życzę miłego weekenduIlona92 lubi tę wiadomość
-
Ale mnie zemdliło po obiedzie ... męczę się od dwóch godzin i nic ani w jedną, ani w drugą stronę
U nas do remontu jest sypialnia, łazienka i wc. Pokój dla dziecka musimy przemeblować i będzie ok (no i kupić łóżeczko). Niedawno skończyliśmy z kuchnią i przyznam szczerze, że na ten rok mam dość rozpierduchy
Ja mam upatrzone imię dla dziewczynki, ale mój mąż jeszcze o tym nie wie. Dla chłopca będzie problem.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualnyU mnie imiona zostaly odrzucone juz na poczatku. Poza tym mieszkamy za granica wiec mamy naprawde pole do popisu jesli chodzi o wybor imienia.
Ja od 4 dni mecze sie z okropnym bolem glowy. To chyba migrena. Nigdy mnie tak glowa nie bolala. Do pracy nie poszlam bo nie przestala mnie bolec nawet na chwile - nawet w nocy.
Podobno to normalne w ciazy
Z dnia na dzien czuje sie coraz gorzej -
nick nieaktualnyJa imię dla dziewczynki mam wybrane już od kilku lat , z chłopcem będzie gorzej .
A dzisiaj po pracy dostałam lekkiego plamienia , byłam u ginekologa i okazało się że mam 2 krwiaki dużo większe od zarodkazapisała mi duphaston (dzisiaj 4 tabletki od razu mam wziąć) i w środę do kontroli ... A jutro znowu mam pracę i strasznie się boję co to będzie ... Lekarz mówił, że jak zacznę mocniej krwawić to od razu muszę jechać do szpitala .
-
nick nieaktualny
-
Paulettaa wrote:Według OM 7tyg 2 dni a według USG 6tyg 3 dni ale ginekolog mówił, że nie wiadomo czy dobrze zmierzyła bo krwiak mógł zasłonić część zarodka . Zarodek jest , ciałko żółte też i serduszko bije .
Czy któraś z was miała krwiaki ?
dlaczego nie wzięłaś L4? Powinnaś leżeć i o pracy nie ma mowy!Ilona92 lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Paulettaa wrote:Według OM 7tyg 2 dni a według USG 6tyg 3 dni ale ginekolog mówił, że nie wiadomo czy dobrze zmierzyła bo krwiak mógł zasłonić część zarodka . Zarodek jest , ciałko żółte też i serduszko bije .
Czy któraś z was miała krwiaki ?
ja miałam krwiaka w pierwszej ciąży. Wszystko dobrze się skończyło.
Znam dużo przypadków że nie miał większego wpływu na maluszka. Trzeba dużo leżeć, nie podnosić i prowadzić oszczędny tryb życia. -
nick nieaktualny