WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o imiona to dla dziewczynki mam od kilku lat, jedyne imię jakie mi się podoba, ale nie zdradze zeby nie zapeszyc (marze o dziewczynce). Dla chlopca opcji jest wiecej, np Henryk, Albert, Benjamin...

Powoli rozglądam się za wozkiem, bo to najdrozszy wydatek i chyba najwazniejszy. A reszta w swoim czasie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejszy to fotelik (jeśli oczywiście mamy samochód), bo bez tego to nie wypuszczą Cię ze szpitala :)

My już fotelik mamy upatrzony, musimy tylko pojechać do sklepu, przymierzyć go do kanapy auta.

Wózek albo kupimy używany (nie wiem czy gondolę+spacerowy czy samą gondolę) i chcemy się chustować (zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Początkowo ja będę spać w dziecięcym pokoju, żeby być blisko dziecia :)
    A potem to się zobaczy :)

My mamy już po 3 pakiety wybrane :)
    Ciekawe czy ostatecznie nam już tak zostanie :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ewaewa Znajoma

Wysłany: 8 września 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Od kilku dni Was czytam i przymierzam się do napisania :) Ja ma termin porodu na 15 kwiecień. Do tej pory byłam na 1 usg w 7 tyg wg ostatniego okresu (wg USG był to 6 tydzień). Kolejną wizytę mam za tydzień. Mam nadzieję, że będzie już coś więcej widać ;)
    Jak na razie nie myślałam o zakupie czegokolwiek dla małego, chyba jeszcze to do mnie nie dociera, że się udało (staraliśmy się 1,5 roku).
    Będę tutaj zaglądać, trzymajcie się :)

Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

16uddqk3b2imk1zu.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewaewa wrote:
    Cześć dziewczyny :) Od kilku dni Was czytam i przymierzam się do napisania :) Ja ma termin porodu na 15 kwiecień. Do tej pory byłam na 1 usg w 7 tyg wg ostatniego okresu (wg USG był to 6 tydzień). Kolejną wizytę mam za tydzień. Mam nadzieję, że będzie już coś więcej widać ;)
    Jak na razie nie myślałam o zakupie czegokolwiek dla małego, chyba jeszcze to do mnie nie dociera, że się udało (staraliśmy się 1,5 roku).
    Będę tutaj zaglądać, trzymajcie się :)

Hej Ewaewa :)
    My staraliśmy się podobnie, bo 14 miesięcy. Do mnie dochodzi coraz bardziej z każdym podglądaniem na USG :)
    I zaczynam się cieszyć ciążą :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ewaewa Znajoma

Wysłany: 8 września 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Hej Ewaewa :)
    My staraliśmy się podobnie, bo 14 miesięcy. Do mnie dochodzi coraz bardziej z każdym podglądaniem na USG :)
    I zaczynam się cieszyć ciążą :)

Emily89 myślę, że po kolejnym USG też już na całego będę się cieszyć :) Na razie jeszcze jest ten niepokój.Ostatnio widziałam tylko zarodek 6mm i było tętno. Nie mogę się doczekać kolejnej wizyty.

A mam pytania co do badania cukru? Robiłyście je na czczo? Bo ja dzisiaj byłam robić cały pakiet badań ale nie byłam na czczo :/

16uddqk3b2imk1zu.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza zawsze musi być na czczo :(

Ja wszytskie robię na czczo, bo nie chcę się zastanawiać czy ma to na któreś wpływ czy nie :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ewaewa Znajoma

Wysłany: 8 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to będę musiała je zrobić jeszcze raz :( Też będę w takim razie zawsze chodzić na czczo na wszelki wypadek, ale musiałam przegryźć kromkę bo tak mnie mdliło.... :D

16uddqk3b2imk1zu.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie się poryczalwm na reklamie lodówki lg.. Oj Boże..to będzie ciekawe 9 miesięcy..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka bo ta reklama jest wzruszająca! :d
    Ja ogolnie nie mam takich zmiennych nastrojów i raczej nie płaczę, ale ostatnio leciał w tv "Moj przyjaciel Hachiko" i nie moglam sie oderwać.. wypłakałam chyba całe morze :p

A imiona mamy wybrane juz od dawna, ale po cichu liczymy na dziewczynkę ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze remonty czekają kazda z Nas. Zreszta jak ma sie dom i budynki obok to ciagle jest cos do zrobienia ,poprawienia.
    Nad imionami sie jeszcze nie zastanawiałam bo w każdym mi coś nie pasuje :O u mnie bardziej skłaniamy sie ku chłopcu, ale to zobaczymy, wiecie jak to jest kiedy zostaje sie jednym z ostatnich z rodu, zreszta jak to mężczyźni.
    Ja zaczne kompletowanie od najdroższych rzeczy po nastepnym usg to juz bedzie prenatalne, matko jak to leci, bałam sie na poczatku, a tu zaraz bede turlac die razem z moim brzuchem ha ha :) Pierwszy zakup to wózek. dostałam juz pare propozycji i łóżeczko - moze dwa w jednym? Zeby pozniej przerobić na tapczanik dla dziecka >3r.z. Jesli bedzie chłopak ubranka jakies na pewno beda mi podrzucać z rodziny bo akurat sporo sie maluchów urodziło w maju lub zaraz urodzi, wanienki, duperele to na spokojnie, meble to takie ktore mozna wykorzystać w czasie. Ja po przeprowadzce nie mam praktycznie żadnego mebla.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten film jest mega wzruszający! :)

Ja na szczęście remontów nie mam w perspektywie, ale... Wybudowalisny dom, wprowadziliśmy się dopiero w grudniu i jak to z kasą bywa.. Nie wszystko mamy jeszcze wyposażone :) w październiku dopiero będę mieć ostateczne meble kuchenne itp :)

Z droższych wydatków to zostaje wózek i niania elektroniczna, bo mam po siostrze 2 nowe łóżeczka (jej dzieci spaly z nią), nowe nosidełko (młoda była anty do podróżowania samochodem) i trochę innych rzeczy tj. Wanienka itd , plus że strony mojego męża to będzie pierwszy wnuk w rodzinie więc podejrzewam że na brak chęci do kupowania wyprawki że strony teściów nie będę narzekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 14:58

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już okna! Za 1,5 h przyjadą rolety :)

Co do fotelika - polecam zapoznać się z blogiem osiem gwiazdek i ogólnie RWF'ami. Wiadomo, że pierwszy fotelik zawsze jest tyłem do kierunku jazdy, ale ważne jest by ten fotelik przeszedł specjalistyczne testy, a nie miał tylko info, że zgodny z normami UE.

My chcemy kupić Recaro, ale musimy sprawdzić czy pasuje do auta.

A zanim umeblujemy pokój dziecka to musimy umeblować salon, bo cała zastawa itp stoi właśnie w dziecięcym w meblościance z PRL :P

BP 02, Ilona92 lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie mam czasu na nic. Odliczam czas do następnej wizyty.
    Staram się pozytywnie myśleć :D i ciągle sobie powtarzam że jest i będzie dobrze.
    Cieszę się na weekend bo to jedyne dwa dni w tygodniu kiedy mogę leniuchować :D
    :-*
    Imiona mamy już wybrane :P od lat :D
    Życzę miłego weekendu :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie zemdliło po obiedzie ... męczę się od dwóch godzin i nic ani w jedną, ani w drugą stronę :/

U nas do remontu jest sypialnia, łazienka i wc. Pokój dla dziecka musimy przemeblować i będzie ok (no i kupić łóżeczko). Niedawno skończyliśmy z kuchnią i przyznam szczerze, że na ten rok mam dość rozpierduchy ;)

Ja mam upatrzone imię dla dziewczynki, ale mój mąż jeszcze o tym nie wie. Dla chłopca będzie problem.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie imiona zostaly odrzucone juz na poczatku. Poza tym mieszkamy za granica wiec mamy naprawde pole do popisu jesli chodzi o wybor imienia.

Ja od 4 dni mecze sie z okropnym bolem glowy. To chyba migrena. Nigdy mnie tak glowa nie bolala. Do pracy nie poszlam bo nie przestala mnie bolec nawet na chwile - nawet w nocy.

Podobno to normalne w ciazy :(

Z dnia na dzien czuje sie coraz gorzej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja imię dla dziewczynki mam wybrane już od kilku lat , z chłopcem będzie gorzej .
    A dzisiaj po pracy dostałam lekkiego plamienia , byłam u ginekologa i okazało się że mam 2 krwiaki dużo większe od zarodka :( zapisała mi duphaston (dzisiaj 4 tabletki od razu mam wziąć) i w środę do kontroli ... A jutro znowu mam pracę i strasznie się boję co to będzie ... Lekarz mówił, że jak zacznę mocniej krwawić to od razu muszę jechać do szpitala .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według OM 7tyg 2 dni a według USG 6tyg 3 dni ale ginekolog mówił, że nie wiadomo czy dobrze zmierzyła bo krwiak mógł zasłonić część zarodka . Zarodek jest , ciałko żółte też i serduszko bije .
    Czy któraś z was miała krwiaki ?

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Według OM 7tyg 2 dni a według USG 6tyg 3 dni ale ginekolog mówił, że nie wiadomo czy dobrze zmierzyła bo krwiak mógł zasłonić część zarodka . Zarodek jest , ciałko żółte też i serduszko bije .
    Ja miałam 3 w maju tego roku i źle się skończyło ...

dlaczego nie wzięłaś L4? Powinnaś leżeć i o pracy nie ma mowy!

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:

ja miałam krwiaka w pierwszej ciąży. Wszystko dobrze się skończyło.
    Znam dużo przypadków że nie miał większego wpływu na maluszka. Trzeba dużo leżeć, nie podnosić i prowadzić oszczędny tryb życia.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam i lezalam przez tydzien. Nie pracuj w tym czasie! Masz lezec i odpoczywac. Jak najmniej ruchu.

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ