Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez sie ciagle martwie... Pewnie to dlatego, ze wszystko takie nowe No i wiedzy za duzo, co sie zdarza. A ze malo objawow, to dodatkowo sie zamartwialam :)ALe pocieszam sie ze wszystkie tak mamy prawie
U mnie jest juz spora zmiana w talii- kupilam spodnie dwa rozmiary wieksze. Troche dziwne uczucie z 36 od razu na 40, ale wolalam miec troszke zapasu na dalsze centymetry. Z biustem tak samo- teraz mam juz 70H i jakos wcale mnie to nie bawi, bo kupic stanik w takim rozmiarze to masakra :S
-
A mi cycki nic nie urosly, caly czas deska haha
Udalo sie!!!! Uslyszalam dzis na detektorze serduszko dzidziusia Trudno je znalezc,ale warto. Bez problemu da sie odroznic od swojego,bo jest duzo szybsze i niestety slabiej slychac . Niezly uspokajacz!yvonneSW, Rene lubią tę wiadomość
-
wow dziewczyny ale macie biusty mezowie musza byc zadowoleni ja przed ciaza mialam 75b a teraz sa tylko ciut jedrniejsze. w ogole piersi mnie nie bola i nie dokuczaja ale podejrzewam ze to rodzinne bo moja mama w obu ciazach i moja siostra w obu mialy wciaz male jak wczesniej i zero mleka. mysle ze u mnie bedzie podobnie...
-
Mojemu Małemu wyżynają się chyba kolejne ząbki i jak z pierwszymi dwoma nie było prawie żadnego problemu tak teraz jest masakra Czasami to tak wyje, że i mi chce się wyć ;( I nie mam już siły bo mały dziś o 4 się zbudził i do 6 miałam sen z głowy a w ciąży to podwójnie się odczuwa. Byłam u ginekologa i ciąża jest ale płodu jeszcze nie widać (pewnie przez stary sprzęt ) czyli tak jak ze Stasiem. Za miesiąc kolejna wizyta.
My z mężem jeszcze w sumie nikomu nie mówiliśmy. Ja trochę się boję reakcji rodziny bo Mały ma dopiero pół roku. W sumie to tylko siostra wie, bo nie chciałam przed nią tego ukrywać.
A jak tam Wasze dzisiejsze samopoczucie drogie Mamy ? -
nick nieaktualnyWitajcie, bardzo miło czytać dobre wiadomości.
U mnie nadal mdłości , czuję się w miarę, co do info o ciąży u nas nie wie nikt, w poprzedniej dużo osób wiedziało, później musiałam tłumaczyć dlaczego, ale jak to, teraz wolałabym sobie tego oszczędzić, za dwa tygodnie mam badania prenatalne wtedy będę wszystko wiedziała, tym razem pojadę na nie sama,wolę nie mieszać w to syna i męża zresztą mamy to już ustalone, mam nadzieję że będzie ok.
Co do imienia nie mam pomysłu wogóle, płeć też nie ma dla mnie znaczenia, ważne żeby było zdrowe i żyło, teraz innaczej się na wszystko patrzy, ale też mam niepokój, i internet w tym nie pomaga.
-
Dziewczyny A powiedzcie mi smarujecie czymś piersi? Mi znajoma położna polecila bio Oil na rozstępy, ale wczoraj jak smarowalam to z ciekawości zerknęlam na opakowanie i było napisane że w ciąży stosować od drugiego trymestr.. To może teraz zaszkodzic??
-
Ja sie normalnie smaruje kremami dla kobiet w ciazy, moze tak piszą bo od 2 trym wszystko zaczyna sie bardziej napinać? Ja tusz temu wysmarowała sie wickiem na nic , a siostry mnie postraszyły, ze nie wolno. Trudno nastepnym razem poczytam. Troche cieżko jest sie męczyć podczas przeziębienia. Co do biustu stał sie pełniejszy i jędrniejsze, sutków nue ścianę bo sa nabrzmiałe jak stery : D ja mam 65D, ale moj N powtarza ze jest w sam raz. Ja tez juz go zaakceptowałam. Z dużym sa w sumie same problemy. Ja o dziwo jestem spokojna, wiem ze robie Wszystki by było dobrze. Dbam o Nas na ile mam sił. -
casteam wrote:Yvonne ja mam 33 lata, moj partner 35 i to ja slyszalam ciagle kiedy dziecko a on nie ale ze w koncu jego koledzy zaczeli mowic ze spodziewaja sie dzieci to i jemu cos sie poprzestawialo i cale szczescie hehe
Moj N jest starszy ode mnie 10 lat i nikt nue robił presji , wiem ze na każdego przyjdzie pora, a ha nam ten ogromny zapas czasu bo jakby nie patrzeć ja nosze ta ciąże. Gorzej gak jazdy pyta o slub, Boże jakie to męczące , gdyby nie dodatkowe wydatki moze i dawno by juz sie odbył, mamy swoje marzenia jsk ten dzien ma wyglądać a nue gak w rodzinie u niektórych: o matko dziecko! Idziemy po slub a pozniej płac i płacz. Żadne z nas nie na szans na szybkie odejście bo slub to nie jedyna istotna wież łącząca ludzi -
nick nieaktualnyIlona92 my mielismy sluz zaplanowany na 08.2018. Wszystko pozaliczkowane i sie rozmyslilismy tzn moja rodzina sie cieszyla ale jego nie. A ze moj chlop taki rodzinny to zrezygnowalismy z tego pomyslu bo po co robic wesele dla kogos kto nawet nie ma ochoty przyjsc. W kazdym razie mamy to gdzies slubu nie potrzebujemy moze kiedys sie to zmieni ale bedzie dziecko zaplanowane i jestesmy z tego powodu bardzo szczesliwi
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny witam się w 11 tyg. niestety już z pracy ;d
dla mnie weekend była fatalny, tak źle to się jeszcze nie czułam od początku ciąży, dziwne, ale dziś już jest lepiej jak prawie każdy poniedziałek rozpoczęłam od pobrania krwi i można działać
u mnie o ciąży wiedzą wszyscy, których ta informacja mogła interesować, czyli rodzina i najbliżsi znajomi + w pracy
ostatnio się ważyłam i wcale nie jest tak źle, od początku ciąży jedynie +2kg, ale w niektórych ubraniach jakoś tak strasznie niewygodnie się zrobiło -
Dzień Dobry drogie Mamusie witam się w 12 tygodniu jeszcze 3 dni i znowu zobaczę mojego małego człowieka, nie mogę się doczekać.
Weekend miałam zalatany i ten tydzień też się zapowiada aktywnie, będę do Was zaglądać i mam nadzieję, że znajdę chwilę żeby nadrobić Wasze wpisy.
Życzę Wam cudownego dnia, i przede wszystkim mniej mdłości, ja cały zeszły tydzień się męczyłam.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Witam
U mnie piersi takie jakby jedrniejsze się zrobiły,ale stanik noszę ten sam bo nic nie uciska mnie póki co,czyli 75B.
Co do wagi to póki co też bez zmian,ale to dopiero początek więc pewnie nie ma co się dziwić.Teraz mam 55 kg.W poprzednich ciążach dobijalam do 70 z tą różnicą że ta ciąża jest zupełnie inna,nie mam apetytu a wszystko mi śmierdzi.
Ja weekend miałam pracujący także teraz korzystam z wolnego i leżę pod kocykiem...tak patrząc jaki bajzel mam w mieszkaniu.Dlugo pewnie nie wytrzymam i wezmę za sprzątanie:D
Pozdrawiam serdecznie. -
Witam:-)
samopoczucie ok już bez mdłości za to z częstymi wycieczkami do wc,w nocy 3 razy musiałam wstawać.
jeśli chodzi o smarowanie piersi to jeszcze niczym nie smaruję,używam takiego balsamu na mokro pod prysznic,bo ja z tych bardziej leniwych,pod koniec ciąży będę smarować sutki Maltanem żeby podczas karmienia nie pękały,w ciąży z córeczka nie smarowałam i chodziłam z popękanymi i bolącymi(mimo prawidłowej techniki przystawiania i karmienia),jak przyszło mi nakarmić to łzy w oczach miałam:-(W ciąży z synkiem smarowałam i po porodzie nie było takich problemów nie pękały,zdarzyło się że kilka dni bolało ale nie aż tak bardzo:-)wiec w moim przypadku maść się sprawdziła.Moja siostra i kilka znajomych nie smarowały niczym i nie miały takich problemów.Jak widać każda z nas jest inna:-)
Jeśli chodzi o ciążę u nas jeszcze nikt nie wie poza mężem:-)czekamy na poniedziałkową wizytę -
Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że nie piszę z Wami ostatni raz będąc w ciąży... wczoraj miałam bardzo przykrą sytuację rodzinną i zaczęłam plamić. Aktualnie leżę w szpitalu i nie wiadomo, co z nami będzie... wczoraj serduszko biło i nic się nie odkleiło, ale dzisiaj znowu plamię i zniknęły mi wszystkie objawy jest mi tak bardzo przykro
Aleksander