X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @maripossa22 - trzymaj się dzielnie! Wierzę, że lekarze Wam pomogą :* Bądź dobrej myśli :****

mariposa22 lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że nie piszę z Wami ostatni raz będąc w ciąży... wczoraj miałam bardzo przykrą sytuację rodzinną i zaczęłam plamić. Aktualnie leżę w szpitalu i nie wiadomo, co z nami będzie... wczoraj serduszko biło i nic się nie odkleiło, ale dzisiaj znowu plamię i zniknęły mi wszystkie objawy :( jest mi tak bardzo przykro :(

Trzymam kciuki, żeby się wszystko dobrze ułożyło! Jesteś pod opieką lekarską, więc na pewno wiedzą co robić.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie mam mieszane uczucia, bo nie widziałam się dzisiaj z lekarzem i nie dostałam luteiny ani niczego :( wołałam lekarza w związku z plamieniem prawie godzinę temu i nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 11:17

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Rene Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że nie piszę z Wami ostatni raz będąc w ciąży... wczoraj miałam bardzo przykrą sytuację rodzinną i zaczęłam plamić. Aktualnie leżę w szpitalu i nie wiadomo, co z nami będzie... wczoraj serduszko biło i nic się nie odkleiło, ale dzisiaj znowu plamię i zniknęły mi wszystkie objawy :( jest mi tak bardzo przykro :(
    kochana trzymaj się,jesteś pod dobrą opieką i trzymam kciuki żeby było dobrze

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zawołaj jeszcze raz, walcz o Was, upominaj się aż do skutku!
    i 3maj się mocno i chociaż postaraj się mimo wszystko być dobrej myśli :*

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Kochana trzymaj się dzielnie, wszystkie jesteśmy z Tobą i Maleństwem.
    Wzywaj ich co chwilę nawet, ich obowiązkiem jest zrobić wszystko aby Wam pomóc. Mam nadzieję, że to tylko epizod przez te niepotrzebne nerwy i niedługo będzie wszystko dobrze.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:

Kochana wspieram całym ❤️Mogła to byc tylko żyłka. Jesli serce bije nic sie nie odkleja to na pewno wszystko bedzie dobrze! Tez przeżywałam na samym poczatku ciazy baaaaardzo złe momenty, kłótnie, bardzo raniące słowa itp.
    Zrobią dzis jeszcze raz usg i zobaczysz, ze bedzie dobrze. Daj znac.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 Kochana daj znac co tam sie z Wami dzieje??

Moja kolezanka w 3 mies miala krwotok(nie plamienia)i dziecku nic sie nie stalo!
    Urodzila zdrowa sliczna corke i to w terminie.
    Nie wszystko co zle wyglada musi skonczyc sie tragicznie.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

Wysłany: 11 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po konsultacji z lekarzem - poronienie zagrażające, dlatego zostaję tutaj i jestem na obserwacji.
    Z dobrych wiadomości jest to, że wczoraj było serduszko, dzisiaj lekarka przejrzała zdjęcia i potwierdziła, że nic się nie odkleiło.
    Czekam dodatkowo na wyniki badań bo najprawdopodobniej będę miała immunosupresję z racji tego, że ojciec ma Rh+, a ja Rh-, ale to najmniej ważne.
    Dostałam Duphaston i magnez i póki co mam leżeć i odpoczywać.
    Dziękuję za Wasze ciepłe słowa :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2017, 14:48

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Jestem już po konsultacji z lekarzem - poronienie zagrażające, dlatego zostaję tutaj i jestem na obserwacji.
    Z dobrych wiadomości jest to, że wczoraj było serduszko, dzisiaj lekarka przejrzała zdjęcia i potwierdziła, że nic się nie odkleiło.
    Czekam dodatkowo na wyniki badań bo najprawdopodobniej będę miała immunosupresję z racji tego, że ojciec ma Rh+, a ja Rh-, ale to najmniej ważne.
    Dostałam Duphaston i magnez i póki co mam leżeć i odpoczywać.
    Dziękuję za Wasze ciepłe słowa :*

Trzymaj sie dzielnie! Z konfliktem serologicznym lekarze juz sobie radza- moja mama trojke dzieci przy nim urodzila :)

dxomclb10296nsxe.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz powiedział że konflikt jest wtedy gdy dojdzie do produkcji przeciwciał przez krew matki, a póki co jest jedynie "niezgodność serologiczna", brzmi łagodniej, ale mnie również to czeka ;)

mariposa22- leż i odpoczywaj dużo a zobaczysz że wszystko będzie dobrze :) i już nie myśl o tym co wydarzyło się wczoraj :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marispoza trzymam kciuki!! Odpoczywaj i nie myśl o złych rzeczach...

mariposa22, Ilona92 lubią tę wiadomość

iv09mg7yklmn388j.png

Wysłany: 11 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) po Duphastonie lepiej, nie mam już skurczy i trochę mniej boli brzuch, jeszcze trochę plamię ale starą, brązową krwią więc mam nadzieje, że wszystko się ustabilizuje...
    Dla wszystkich przyszłych zastrzykowiczek z Rh- - zastrzyk z immunoglobuliną nic nie boli, eleganckie i szybie wkłucie w poślad :)

APrzybylska, Ilona92, Tusianka, aga_90 lubią tę wiadomość

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa22 - trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało , musi być dobrze ! :)
    Też biorę magnez i duohaston bo miałam plamienie , mam 2 duże krwiaki.

Byłam dzisiaj u lekarza na nfz i nie wiedział o mojej ostatniej wizycie prywatnej u innego lekarza. Po jego minie było widać, że coś jest nie tak. USG robił chyba z 10min dopochwowo i przez brzuch na zmianę ale nic a nic nie wspomniał o krwiaku! Jakbym nie wiedziała o co chodzi od poprzedniego lekarza,który wszystko mi wytłumaczył to chyba zawału bym dostała . Ten niczego mi nie powiedział oprócz tego, że nie podoba mu się to co widzi, ciałko żółte jest za duże (?!) I jak dostanę plamienia albo krwawienie to od razu do szpitala. Zaproponował, że mam przyjść do niego prywatnie na następną wizytę bo na NFZ ma miejsce dopiero za 2tyg. Skierowania na badania mi nie dał i karty ciąży też nie założył , nie mówił który TC... Powiedział tylko że zarodek jest , ma ładny kształt i serce bije .

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:

Byłam dzisiaj u lekarza na nfz i nie wiedział o mojej ostatniej wizycie prywatnej u innego lekarza. Po jego minie było widać, że coś jest nie tak. USG robił chyba z 10min dopochwowo i przez brzuch na zmianę ale nic a nic nie wspomniał o krwiaku! Jakbym nie wiedziała o co chodzi od poprzedniego lekarza,który wszystko mi wytłumaczył to chyba zawału bym dostała . Ten niczego mi nie powiedział oprócz tego, że nie podoba mu się to co widzi, ciałko żółte jest za duże (?!) I jak dostanę plamienia albo krwawienie to od razu do szpitala. Zaproponował, że mam przyjść do niego prywatnie na następną wizytę bo na NFZ ma miejsce dopiero za 2tyg. Skierowania na badania mi nie dał i karty ciąży też nie założył , nie mówił który TC... Powiedział tylko że zarodek jest , ma ładny kształt i serce bije .
    Podejrzewam ze ma stary sprzęt i nie byl pewny co widzi. Ja na swoja 1 wizytę poszlam prywatnie a kilka dni pozniej na nfz. Prywatnie piękny obraz, bijace serce itp a na nfz szarość i zupełnie nic nie widziałam...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 11 września 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę na pierwszą wizytę prywatnie, A ma drugi dzień idę na nfz po skierowania na badania :)

Nie wierzę że wizyta już w środę! Jestem przerażona i podekscytowana!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png

Wysłany: 11 września 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:

To mi przypomniało tę moją felerną wizytę u ginekologa, gdzie niby miałam za mały pęcherzyk... jeden dzień niepotrzebnego stresu, a okazało się, że wtedy było wszystko ok, gdy zbadał mnie inny lekarz. Także polecam zawsze sprawdzić każdą negatywną opinię z innym lekarzem i brać to na spokojnie ;)

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w środę idę znowu na kontrolę do prywatnego lekarza . Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy 10tc :) ale ten czas leci :)

Jest tu ktos moze z Torunia? Szukam ginekologa na jedna wizyte.

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś 8 tc:)

Ilona92 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ