X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy wiecie że cały kwietniowy wątek jest na tej stronie :
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/kwietniowe-mamusie-2018,13513.html

Ja dzisiaj wpadłam na to przez przypadek a tam duuuuzo więcej stron do nadrobienia :P pozdrawiam i życzę przyjemniej lektury

• Mikaaa19996 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie :)
    U mnie termin na 03.04.2018
    Za tydzień we wtorek mam mieć badanie prenatalne i jakoś okropnie się boje nie wiem dlaczego. Wy też tak miałyście? A może któraś z was miała już to badanie?? :)

Betahcg przyrost
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sa 2 nasze wątki. Tutaj i na ogólnym :)
    Bo to jedno z najważniejszych badan i juz na tak wczesnym etapie. Ja mam za tydzień i 27wrzesnia. Chodzę prywatnie i NFZ (tutaj bede miała dopiero 1usg, katastrofa)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 13 września 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 usg dopiero ? O kurcze ja miałam już z 6. Mam wizyty co dwa, trzy tyg też prywatnie Bo mam niedoczynnosc tarczycy i miałam problem z zajsciem w ciąże pomimo młodego wieku staraliśmy się z mężem ponad rok ale udało się dzięki mojej gin od leczenia niepłodności. Dlatego stąd też moje obawy boję się ze z tego względu tym bardziej coś może pójść nie tak... Chciałabym juz mieć to za sobą.
    Zresztą pewnie tak jak My wszystkie :)

Betahcg przyrost
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz NFZ niestety tak działa, że w trakcie całej ciąży robią AŻ 3 USG, masakra
    ja chodzę prywatnie, przez co płacę dodatkowo za wszystkie badania krwi, no coś za coś ;)

do swojego gina idę 21.09 a prenatalne mam 26.09, już się nie mogę doczekać, bo ostatnia wizyta była 24.08 i chciałabym zobaczyć znowu swoje Maleństwo ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! ostatnio jak bylam u swojego ginka wyliczyl mi termi na 11.04 czyli ze jestem NA poczatku 11 tygodnia.

A wczoraj powiedzial ze jestem w 9 i ze termin jest na 17.04!!
    Co to ma byc? o co chodzi? jak to jest? miala ktoras tak??? Jutro do niego ide i sie wypytam ale chce wiedziec czy wy cos wiecie na ten temat

Wczoraj bylam z plamieniem i bylam tak przestraszona ze poprostu umknelo mi to ale dzisiaj juz na spokojnie siedze i mysle

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

Wysłany: 13 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    nasz NFZ niestety tak działa, że w trakcie całej ciąży robią AŻ 3 USG, masakra
    ja chodzę prywatnie, przez co płacę dodatkowo za wszystkie badania krwi, no coś za coś ;)

do swojego gina idę 21.09 a prenatalne mam 26.09, już się nie mogę doczekać, bo ostatnia wizyta była 24.08 i chciałabym zobaczyć znowu swoje Maleństwo ;)
    Tez odczuwasz taki niepokój jeżeli chodzi o badania prenatalne czy tylko ja jestem taka panikara ?:D

Betahcg przyrost
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Zaczynamy 10tc :) ale ten czas leci :)

Jest tu ktos moze z Torunia? Szukam ginekologa na jedna wizyte.
    Hej tak się składa, że ja jestem z Torunia i chodzę prywatnie do Jacka Gbiorczyka. Jedni go kochają inni nienawidzą ;) ja jestem z tych pierwszych, nie zamienię go na innego.

Witam nowe mamusie :D tak się cieszę, że do nas dołączyłyście :) Ja nadal w biegu, dziś zaczynam po 12. Więc musiałam trochę Was nadrobić. Wczoraj zrobiłam ponad 200 km z kuzynką.

Jutro widzę się z moją Kluseczką :D Miłego dnia Kochane, obiecuję, że w piątek będę bardziej aktywna.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 07:20

Tusianka, Iwi89, APrzybylska, Agnieszka GreenApple lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Iwi89 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    df9d7c87182329afmed.jpg
    U mnie dziś też było pierwsze USG na szczęście wszystko jest ok serduszko bije a dziecko ruszało się to bardzo wzruszający widok. Także moja ciąża całkowicie bezobjawowa a rozwija się prawidłowo:)

Piękny widok <3 Niech Maleństwo dużo pływa póki ma tyle miejsca :D Uwielbiam chodzić na USG :)

p19ugov3dl7qnxzs.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaaa19996- staram się nie myśleć o tym w kategoriach czegoś złego :) ot, dodatkowa możliwość zobaczenia Maluszka ;)

a ten test PAPPA zlecają jeśli mają jakies wątpliwości czy jak? bo mi lekarz o tym nawet nie wspomniał..

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW gratuluję ślicznego dzidziusia i bezobjawowej ciąży :)

u mnie 11 i 12 tydzień to coś strasznego ciągle mnie mdli, wc to mój ulubiony pokój w domu, a piersi mam już do kolan ;) Uroki bycia mamusią, ale kocham to :D

Wysłany: 13 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Mikaaa19996- staram się nie myśleć o tym w kategoriach czegoś złego :) ot, dodatkowa możliwość zobaczenia Maluszka ;)

a ten test PAPPA zlecają jeśli mają jakies wątpliwości czy jak? bo mi lekarz o tym nawet nie wspomniał..
    Z tego co się orniuje to ten test PAPPA jest chyba zlecany dodatkowo.

Betahcg przyrost
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test Pappa jest zalecany, aby zrobić dodatkowo do usg prenatalnego. Jest to wybor kobiety czy chce czy nie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/kwietniowe-mamusie-2018,13513.html

Ja dzisiaj wpadłam na to przez przypadek a tam duuuuzo więcej stron do nadrobienia :P pozdrawiam i życzę przyjemniej lektury

Kilka dni temu na niego zapraszałam ;p Duzo tam nas kwietniowek :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:

Jesteśmy trochę tu i trochę tam ;) każda zagląda i udziela się według potrzeb.

Ja osobiście po pierwszej straconej ciąży, chcę dotrwać do końca pierwszego trymestru, wszystkie wiemy, że czasem to nie takie proste.

Jeszcze raz udanego dnia :D i na dziś niestety znikam.

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedzi w sprawie wykresu ;p ja wczoraj miałam ciężką noc. Bylam w szpitalu o 23 bo miałam bóle brzucha.. jak się okazało po zbadaniu lekarz powiedział że to jelita. Brzuch miałam jak balon.. okazało się chyba że w ciazy nie mogę jeść wszystkiego co chce - Pizza czy frytki.. Ale wystraszyłam się okropnie bo brzuch bardzo mnie bolał. Na szczęście już jest ok. A powiedzcie czy wasz Ginek. Bada was zawsze za fotelu?? Mnie cały czas robi tylko usg. Badała mnie tylko raz i to jeszcze pod moim naciskiem.

iv09mg7yklmn388j.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Dzięki za podpowiedzi w sprawie wykresu ;p ja wczoraj miałam ciężką noc. Bylam w szpitalu o 23 bo miałam bóle brzucha.. jak się okazało po zbadaniu lekarz powiedział że to jelita. Brzuch miałam jak balon.. okazało się chyba że w ciazy nie mogę jeść wszystkiego co chce - Pizza czy frytki.. Ale wystraszyłam się okropnie bo brzuch bardzo mnie bolał. Na szczęście już jest ok. A powiedzcie czy wasz Ginek. Bada was zawsze za fotelu?? Mnie cały czas robi tylko usg. Badała mnie tylko raz i to jeszcze pod moim naciskiem.

Mnie w nocy pobolewa zoladek, ale to od gazów i zaparc :(

Mnie badała normalnie za 1 razem jak poszlam w 6 tyg. Usg mialam przezpochwowe. Dzis mialam drugie usg i tez bez badania.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do tej pory, to na każdej wizycie mnie badał i sprawdzał, czy nie ma jakiś krwawień i czy wszystko ok w środku.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się w takim razie czy mojej lekarce się już nie chce bo zjadła ja rutyna czy w pierwszym trymestrze to nie jest tak bardzo konieczne..

iv09mg7yklmn388j.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ