X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy wiecie że cały kwietniowy wątek jest na tej stronie :
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/kwietniowe-mamusie-2018,13513.html

Ja dzisiaj wpadłam na to przez przypadek a tam duuuuzo więcej stron do nadrobienia :P pozdrawiam i życzę przyjemniej lektury

• Mikaaa19996 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie :)
    U mnie termin na 03.04.2018
    Za tydzień we wtorek mam mieć badanie prenatalne i jakoś okropnie się boje nie wiem dlaczego. Wy też tak miałyście? A może któraś z was miała już to badanie?? :)

Betahcg przyrost
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sa 2 nasze wątki. Tutaj i na ogólnym :)
    Bo to jedno z najważniejszych badan i juz na tak wczesnym etapie. Ja mam za tydzień i 27wrzesnia. Chodzę prywatnie i NFZ (tutaj bede miała dopiero 1usg, katastrofa)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png

Wysłany: 13 września 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 usg dopiero ? O kurcze ja miałam już z 6. Mam wizyty co dwa, trzy tyg też prywatnie Bo mam niedoczynnosc tarczycy i miałam problem z zajsciem w ciąże pomimo młodego wieku staraliśmy się z mężem ponad rok ale udało się dzięki mojej gin od leczenia niepłodności. Dlatego stąd też moje obawy boję się ze z tego względu tym bardziej coś może pójść nie tak... Chciałabym juz mieć to za sobą.
    Zresztą pewnie tak jak My wszystkie :)

Betahcg przyrost
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz NFZ niestety tak działa, że w trakcie całej ciąży robią AŻ 3 USG, masakra
    ja chodzę prywatnie, przez co płacę dodatkowo za wszystkie badania krwi, no coś za coś ;)

do swojego gina idę 21.09 a prenatalne mam 26.09, już się nie mogę doczekać, bo ostatnia wizyta była 24.08 i chciałabym zobaczyć znowu swoje Maleństwo ;)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! ostatnio jak bylam u swojego ginka wyliczyl mi termi na 11.04 czyli ze jestem NA poczatku 11 tygodnia.

A wczoraj powiedzial ze jestem w 9 i ze termin jest na 17.04!!
    Co to ma byc? o co chodzi? jak to jest? miala ktoras tak??? Jutro do niego ide i sie wypytam ale chce wiedziec czy wy cos wiecie na ten temat

Wczoraj bylam z plamieniem i bylam tak przestraszona ze poprostu umknelo mi to ale dzisiaj juz na spokojnie siedze i mysle

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

Wysłany: 13 września 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    nasz NFZ niestety tak działa, że w trakcie całej ciąży robią AŻ 3 USG, masakra
    ja chodzę prywatnie, przez co płacę dodatkowo za wszystkie badania krwi, no coś za coś ;)

do swojego gina idę 21.09 a prenatalne mam 26.09, już się nie mogę doczekać, bo ostatnia wizyta była 24.08 i chciałabym zobaczyć znowu swoje Maleństwo ;)
    Tez odczuwasz taki niepokój jeżeli chodzi o badania prenatalne czy tylko ja jestem taka panikara ?:D

Betahcg przyrost
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Zaczynamy 10tc :) ale ten czas leci :)

Jest tu ktos moze z Torunia? Szukam ginekologa na jedna wizyte.
    Hej tak się składa, że ja jestem z Torunia i chodzę prywatnie do Jacka Gbiorczyka. Jedni go kochają inni nienawidzą ;) ja jestem z tych pierwszych, nie zamienię go na innego.

Witam nowe mamusie :D tak się cieszę, że do nas dołączyłyście :) Ja nadal w biegu, dziś zaczynam po 12. Więc musiałam trochę Was nadrobić. Wczoraj zrobiłam ponad 200 km z kuzynką.

Jutro widzę się z moją Kluseczką :D Miłego dnia Kochane, obiecuję, że w piątek będę bardziej aktywna.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 07:20

Tusianka, Iwi89, APrzybylska, Agnieszka GreenApple lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Iwi89 Debiutantka

Wysłany: 13 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    df9d7c87182329afmed.jpg
    U mnie dziś też było pierwsze USG na szczęście wszystko jest ok serduszko bije a dziecko ruszało się to bardzo wzruszający widok. Także moja ciąża całkowicie bezobjawowa a rozwija się prawidłowo:)

Piękny widok <3 Niech Maleństwo dużo pływa póki ma tyle miejsca :D Uwielbiam chodzić na USG :)

p19ugov3dl7qnxzs.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaaa19996- staram się nie myśleć o tym w kategoriach czegoś złego :) ot, dodatkowa możliwość zobaczenia Maluszka ;)

a ten test PAPPA zlecają jeśli mają jakies wątpliwości czy jak? bo mi lekarz o tym nawet nie wspomniał..

f2wl9vvje61wiuku.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW gratuluję ślicznego dzidziusia i bezobjawowej ciąży :)

u mnie 11 i 12 tydzień to coś strasznego ciągle mnie mdli, wc to mój ulubiony pokój w domu, a piersi mam już do kolan ;) Uroki bycia mamusią, ale kocham to :D

Wysłany: 13 września 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Mikaaa19996- staram się nie myśleć o tym w kategoriach czegoś złego :) ot, dodatkowa możliwość zobaczenia Maluszka ;)

a ten test PAPPA zlecają jeśli mają jakies wątpliwości czy jak? bo mi lekarz o tym nawet nie wspomniał..
    Z tego co się orniuje to ten test PAPPA jest chyba zlecany dodatkowo.

Betahcg przyrost
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test Pappa jest zalecany, aby zrobić dodatkowo do usg prenatalnego. Jest to wybor kobiety czy chce czy nie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/kwietniowe-mamusie-2018,13513.html

Ja dzisiaj wpadłam na to przez przypadek a tam duuuuzo więcej stron do nadrobienia :P pozdrawiam i życzę przyjemniej lektury

Kilka dni temu na niego zapraszałam ;p Duzo tam nas kwietniowek :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:

Jesteśmy trochę tu i trochę tam ;) każda zagląda i udziela się według potrzeb.

Ja osobiście po pierwszej straconej ciąży, chcę dotrwać do końca pierwszego trymestru, wszystkie wiemy, że czasem to nie takie proste.

Jeszcze raz udanego dnia :D i na dziś niestety znikam.

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedzi w sprawie wykresu ;p ja wczoraj miałam ciężką noc. Bylam w szpitalu o 23 bo miałam bóle brzucha.. jak się okazało po zbadaniu lekarz powiedział że to jelita. Brzuch miałam jak balon.. okazało się chyba że w ciazy nie mogę jeść wszystkiego co chce - Pizza czy frytki.. Ale wystraszyłam się okropnie bo brzuch bardzo mnie bolał. Na szczęście już jest ok. A powiedzcie czy wasz Ginek. Bada was zawsze za fotelu?? Mnie cały czas robi tylko usg. Badała mnie tylko raz i to jeszcze pod moim naciskiem.

iv09mg7yklmn388j.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    Dzięki za podpowiedzi w sprawie wykresu ;p ja wczoraj miałam ciężką noc. Bylam w szpitalu o 23 bo miałam bóle brzucha.. jak się okazało po zbadaniu lekarz powiedział że to jelita. Brzuch miałam jak balon.. okazało się chyba że w ciazy nie mogę jeść wszystkiego co chce - Pizza czy frytki.. Ale wystraszyłam się okropnie bo brzuch bardzo mnie bolał. Na szczęście już jest ok. A powiedzcie czy wasz Ginek. Bada was zawsze za fotelu?? Mnie cały czas robi tylko usg. Badała mnie tylko raz i to jeszcze pod moim naciskiem.

Mnie w nocy pobolewa zoladek, ale to od gazów i zaparc :(

Mnie badała normalnie za 1 razem jak poszlam w 6 tyg. Usg mialam przezpochwowe. Dzis mialam drugie usg i tez bez badania.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do tej pory, to na każdej wizycie mnie badał i sprawdzał, czy nie ma jakiś krwawień i czy wszystko ok w środku.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się w takim razie czy mojej lekarce się już nie chce bo zjadła ja rutyna czy w pierwszym trymestrze to nie jest tak bardzo konieczne..

iv09mg7yklmn388j.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ