Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
APrzybylska wrote:Magdzia dziękuję nie mogłam się napatrzeć jak maluszek fikał i machał, cudowny widok.
Mam prośbę poradźcie proszę coś na przeziębienie i ból gardła, dziś od rana coś mi się kręciło, a teraz nie mogę oddychać i przełykać
Ja od 2 dni się zmagam z przeziębieniem. Gardło boli, katar się leje - co wraz z mdłościami powoduje nieciekawą sytuację byłam u lekarza, polecił leki z serii Prenalen dla kobiet w ciąży (tabletki do ssania, syrop, spray do nosa). Poza tym u mnie herbatki z cytryną, miodem i sokiem malinowym. I inhalacje. No i staram się wygrzewać w łóżkuAPrzybylska, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za radę ja już też zajęłam miejscówkę pod kocem. Na weekend napięty harmonogram, a tu zapowiada się leżakowanie Zdrowie najważniejsze.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
APrzybylska wrote:Magdzia dziękuję nie mogłam się napatrzeć jak maluszek fikał i machał, cudowny widok.
Mam prośbę poradźcie proszę coś na przeziębienie i ból gardła, dziś od rana coś mi się kręciło, a teraz nie mogę oddychać i przełykać
Chciałam zacytować nie polubić. Dla kobiet w ciazy prenalen, quixx, dok z malin, imbir, cytryna, miód, czosnek , cebula. No i leżeć , odpoczywać i nabierać sił. Jesli będziesz sie gorzej czuła, idz do lekarza, nie ma na co czekać bo choroba moze bardziej zaszkodzić tobie i dziecku . -
Na ból gardła dozwolony w ciąży jest też tantum verde. Słyszałam, że prenalen słabiej działa niż medycyna naturalna, więc pytanie czy jest sens to kupować
Ja dziś walczyłam ze sobą, by zmusić się do pójścia do pracy... Ostatecznie się udało, ale ciężko było...
-
Już to pisałam, ale podziwiam Was za to, że nadal pracujecie Podobno z II trymestrem ma się pojawić przypływ energii, zobaczymy ...
ja dzisiaj już na maksa chora, pod kocem na kanapie i z ciepłą herbatką. A najlepsze lekarstwo mam na zdjęciu z USG14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Nie czytaj za dużo, bo niepotrzebnie się denerwujesz
Może najlepiej zadzwoń do swojego lekarza.
Ja w zeszłym tygodniu miał coś takiego, ale teraz cisza. Wczoraj lekarz powiedział, że wszystko jest super.14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
Aleksandra94 wrote:Czujecie klucie w pochwie ? Tak jakby ktos tam wbijal igle. Zastanawiam sie czy to normalne ,naczytalam sie o skracaniu sie szyjki i teraz sie martwie[/QUOTE
Mam takie same klucia,wczoraj na wizycie powiedzialam o tym ginkowi,a on ze to macica i calkiem normalne:-)
-
nick nieaktualnyCześć Wszystkim
Ostatnia miesiączkę miałam 10.08
Owulacja 20.08
Mam problem z obliczeniem tygodnia ciazy.
W każdym kalkulatorze podają terminy przy 28 dniowych cyklach a u mnie owulacja była w 10dc a nie 24.
Wiecie jak mam to liczyć?
W którym tygodniu pojawiło się u Was serduszko ? -
Dominique1995 wrote:Cześć Wszystkim
Ostatnia miesiączkę miałam 10.08
Owulacja 20.08
Mam problem z obliczeniem tygodnia ciazy.
W każdym kalkulatorze podają terminy przy 28 dniowych cyklach a u mnie owulacja była w 10dc a nie 24.
Wiecie jak mam to liczyć?
W którym tygodniu pojawiło się u Was serduszko ?
Tygodnie ciąży liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, ponieważ nigdy nie ma 100 pewności kiedy wystąpiła owulacja, ani kiedy nastąpiło połączenie się komórek. Serduszko powinno być już widoczne od 6 tygodnia (licząc od ostatniej miesiączki).
Kiedy planujesz wybrać się do lekarza?14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
nick nieaktualnyAPrzybylska wrote:Witaj po pierwsze gratuluję i życzę spokojnej ciąży
Tygodnie ciąży liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, ponieważ nigdy nie ma 100 pewności kiedy wystąpiła owulacja, ani kiedy nastąpiło połączenie się komórek. Serduszko powinno być już widoczne od 6 tygodnia (licząc od ostatniej miesiączki).
Kiedy planujesz wybrać się do lekarza?
U mnie owulacja była 20 lub 21.08 - wiem bo byłam stymulowana
Byłam dzisiaj u dr i był zarodek
Za tydzien wizyta serduszkowaAPrzybylska, Tusianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej, czy badałyście jeszcze bete?
bo ja sie pokusiłam i zrobiłam ją kolejny raz i teraz jutro zaczynam 10 tydzien i wynosi 112456,0
niby według tygodni jest ok ale do poprzedniego badania 31.08 wynik 87. 518,0 to nie wzrasta chyba tak jak powinna ;/
co myślicie? -
elfiontko wrote:hej, czy badałyście jeszcze bete?
bo ja sie pokusiłam i zrobiłam ją kolejny raz i teraz jutro zaczynam 10 tydzien i wynosi 112456,0
niby według tygodni jest ok ale do poprzedniego badania 31.08 wynik 87. 518,0 to nie wzrasta chyba tak jak powinna ;/
co myślicie?
Wiem, że przy takich wysokich wartościach poziom hormonu już znacznie wolniej przyrasta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 16:57
elfiontko, Ilona92 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
elfiontko wrote:hej, czy badałyście jeszcze bete?
co myślicie?
Na tym etapie ciazy bety sie nie robi. Ona tylko na poczatku rosnie szybko. Po co się stresujesz?Tusianka, elfiontko, Ilona92 lubią tę wiadomość