Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
olKaczucha wrote:Ja miałam trzy wizyty usg zawsze.. Na fotelu raz i nie wzięła wymazu ani cytologii. A wam zrobili cyt?
Hej,
ja cytologię miałam robiąną przed ciążą, więc w ciąży jej nie powtarzali. Mam tylko usg, bez badania na fotelu, bo nie ma u temu wskazań
-
nick nieaktualny
-
Mi cytologii nie robil, bo mialam chyba 2 czy 3 miesiace przed ciaza.
Z racji bycia zestresowana mama, moj maz mnie dzis wkrecil na dodatkowe usg. Mialam 4D i to jest niesamowite- mozna zobaczyc jak sie malenstwo rusza! nasze machalo raczkami i nozkami- serio szczeka mi troche opadla na ta nowoczesna technike
Co najwazniejsze, seruszko pieknie bilo (169 na minute) Radiolog powiedzial ze wszystko dobrze i mam sie tak nie martwic, wiec ja dzis chyba latam 5 metrow nad ziemia
Tusianka, Magdzia85F, evaness, Iwi89, Agnieszka GreenApple lubią tę wiadomość
-
Hej, ja z aktualizacją - najprawdopodobniej jutro wychodzę, dzisiaj kontrolne USG wykazało, ze małe nadgonilo i rosło 4mm w ciągu dwóch dni tak wiec GA zgadza się co do dnia, z kiedy miałam owulację. Tętno 164. Ale się cieszę!
Jedyne co to niestety infekcja bakteryjna, która nie dawała żadnych objawów - mam brać Gynalgin, do tego mam luteinę dopochwowo i duphaston doustnie... ale warto!!edwarda20, APrzybylska, Agnieszka GreenApple, Ilona92 lubią tę wiadomość
Aleksander -
mariposa22 wrote:Hej, ja z aktualizacją - najprawdopodobniej jutro wychodzę, dzisiaj kontrolne USG wykazało, ze małe nadgonilo i rosło 4mm w ciągu dwóch dni tak wiec GA zgadza się co do dnia, z kiedy miałam owulację. Tętno 164. Ale się cieszę!
Jedyne co to niestety infekcja bakteryjna, która nie dawała żadnych objawów - mam brać Gynalgin, do tego mam luteinę dopochwowo i duphaston doustnie... ale warto!!
Super wieści!
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Super wieści ze wszystko ok:) no właśnie i chyba każdy lekarz powinien pobrać wyMaz na początku żeby sprawdzić czy wszystko okej.. chyba powiem mojej Ginek. Zeby pobrała bo chce wiedzieć czy jest ok. Chyba w tych czasach trzeba czytać i o wszystko pytać i mówić czego się chce
-
A ja już po prenatalnych moja (na 80%) córcia jest przykładnie rozwijającym się dzidziusiem i obecnie mierzy 4.77 cm. Serduszko bije prawidłowo, ogólnie wszystkie parametry wspaniale. Oddałam też krew na test pappa, lekarz mówił, że po wynikach zastanowimy się czy potrzeba coś więcej. Badanie na fotelu oraz przez brzuch.
https://zapodaj.net/0c0cd7c706180.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 14:55
Tusianka, aga_90, Magdzia85F, Iwi89, Ilona92, mariposa22, Mikaaa19996 lubią tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
APrzybylska wrote:A ja już po prenatalnych moja (na 80%) córcia jest przykładnie rozwijającym się dzidziusiem i obecnie mierzy 4.77 cm. Serduszko bije prawidłowo, ogólnie wszystkie parametry wspaniale. Oddałam też krew na test pappa, lekarz mówił, że po wynikach zastanowimy się czy potrzeba coś więcej. Badanie na fotelu oraz przez brzuch.
https://zapodaj.net/0c0cd7c706180.jpg.html
Gratuluję! Super fotka maluszkaAPrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
edwarda20 wrote:APrzybylska wow, nie wiedzialam ze juz mozna zobaczyc plec (mimo granicy bledu).
Następna wizyta 12.10, zobaczymy czy nie pojawi się 3 nóżkaMagdzia85F lubi tę wiadomość
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
nick nieaktualny
-
Magdzia dziękuję nie mogłam się napatrzeć jak maluszek fikał i machał, cudowny widok.
Mam prośbę poradźcie proszę coś na przeziębienie i ból gardła, dziś od rana coś mi się kręciło, a teraz nie mogę oddychać i przełykaćMagdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]