X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczęło się sikanie na potęgę!

Mariposa trzymam kciuki!!!! Będzie dobrze!!!

Jak leżę na brzuchu to czuję już w podbrzuszu, że jest twardziej. Dziś w nocy ciągle mnie podbrzusze ciągnęło.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ostatni dzien 9 tygodnia.
    W czwartek mam wizyte, Boze dziewczyny jak ja sie boje.

Moj maz jest pewien ze poznamy juz plec dziecka,ale mnie sie wydaje ze to jeszcze za wczesnie.

Chyba zlapalam jakas infekcje bo od kilku dni swedzi mnie,na szczescie tylko na zewnatrz. Myslicie ze moge uzywac clotrimazol,taka cienka warstewke,zeby jakos przetrwac do czwartku??Miala ktoras tak?

Ilona92 lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

nie odzywałam się bo ostatnie 3 tyg były ciężkie. najpierw podejrzenie pustego jaja, potem za mały zarodek i spłaszczony pęcherzyk, a wczoraj maluszek jest, rośnie i bije ślicznie serduszko, a pęcherzyk okrąglutki.
    strach jeszcze jest, fiflak prawdopodobnie 5 dni młodszy, albo po prostu szkrab - pewnie po mamie.
    ze względu na ciąże po ivf, pierwszą i mój wiek - 35 lat plus te wszystkie wcześniejsze atrakcje, jestem u lekarza co tydzień i dzięki temu jakoś tak spokojniej.
    nie mam bardzo nasilonych objawów, oprócz pochłaniania na kilogramy ziemniaków i wiecznych drzemek, wszystko jest ok.

Ściskam Was mocno!

Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:

Moj maz jest pewien ze poznamy juz plec dziecka,ale mnie sie wydaje ze to jeszcze za wczesnie.

Chyba zlapalam jakas infekcje bo od kilku dni swedzi mnie,na szczescie tylko na zewnatrz. Myslicie ze moge uzywac clotrimazol,taka cienka warstewke,zeby jakos przetrwac do czwartku??Miala ktoras tak?
    Tak mozesz smarować , lepiej zapobiegać maścią niz pozniej brac jakies antybiotyku. Przy następnej wizycie powiedz o tym moze dadzą jakis posiew :) na płeć to troche za wcześnie, jak na prenatalnych sie dowiemy bedzie dobrze :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka GreenApple wrote:
    Cześć Dziewczyny,

nie odzywałam się bo ostatnie 3 tyg były ciężkie. najpierw podejrzenie pustego jaja, potem za mały zarodek i spłaszczony pęcherzyk, a wczoraj maluszek jest, rośnie i bije ślicznie serduszko, a pęcherzyk okrąglutki.
    strach jeszcze jest, fiflak prawdopodobnie 5 dni młodszy, albo po prostu szkrab - pewnie po mamie.
    ze względu na ciąże po ivf, pierwszą i mój wiek - 35 lat plus te wszystkie wcześniejsze atrakcje, jestem u lekarza co tydzień i dzięki temu jakoś tak spokojniej.
    nie mam bardzo nasilonych objawów, oprócz pochłaniania na kilogramy ziemniaków i wiecznych drzemek, wszystko jest ok.

Ściskam Was mocno!
    To oby maluch pięknie sie juz rozwijał i ciąża przebiegała bezobjawowo:) u mnie tez bobo jest mlodsze, ale ja wiem ze mam późne owulacje. Niby na usg sie wyrównuje, ale pomiar ma zawsze granice błędu. Bedzie dobrze :) kiedy prenatalne?

Agnieszka GreenApple lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:

Dziewczyny wczoraj byłam na wizycie, pytałam o clotrimazolum i Ginek. Powiedziała że nie mogę.. gdzieś czytałam że do dwunastego tygodnia nic się nie leczy. Wczoraj miałam usg jak na każdej wizycie i wiek dziecka jest idealny. Ruszało się okropnie co mnie trochę zdziwiło :p za dwa tygodnie da mi skierowanie na prenatalne bezpłatnie z czego się cieszę chociaż powiedziała że niby nie powinna Ale po co mam płacić :):)

iv09mg7yklmn388j.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A płci się nie dowiedziałam bo to jeszcze za wcześnie. Od około 13 lub 14 widać tak czytałam :)

iv09mg7yklmn388j.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ciekawe z tym Clotrimazolem, mi lekarz powiedział że można jak jest stwierdzona grzybica na 100%... sama przez 2 tygodnie leczyłam się Clotrimazolem i Natamycyna dopochwowo i nie miało to żadnego wpływu.
    Ja dzisiaj jestem po USG, zarodek żyje, serce bije 167 uderzeń na minutę, ma 13,4mm długości - na usg pokazuje wiek ciąży 7w4d ale lekarka mówi, ze to nieznaczna różnica i nie ma się czym przejmować ;) nie mam żadnych krwiaków i tak naprawdę nie wiadomo, skąd to krwawienie - wyniki posiewu powiedzą, czy to może przez jakąś infekcję - tak wiec na razie wszystko jest ok!

Tusianka, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez lekarz powiedzie ze clotrimazolum spokojnie można.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maripossa wspaniałe wieści, trzymam kciuki

mariposa22 lubi tę wiadomość

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera,plamie.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• ibishka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika jedz na szpital!

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wiem dlaczego mi tak powiedziała z tym lekiem :( pomimo że moja lekarka Ma dobre opinie to mam wrażenie że jest czasem chaotyczna.. jak coś się dzieje złego to pędem do szpitala na badanie!

iv09mg7yklmn388j.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Cholera,plamie.
    Dominika spokojnie, leć do szpitala, ja w niedziele przeżyłam podobną historię i póki co wszystko jest ok, trzymam kciuki!

Ilona92 lubi tę wiadomość

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • evaness Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

witam się nieśmiało, termin na 28.04.2018.
    Na razie wszystko ok, za dwa dni kolejne kontrolne USG.
    To moja pierwsza ciąża więc pewnie pytań i wątpliwości będę miała mnóstwo ;)

Pozdrawiam!

Iwi89, aga_90, Ilona92, Tusianka, BP 02, APrzybylska lubią tę wiadomość

35 lat, 1.08.2017 - IUI :) <3
    14.04.2018 SYN <3
  • Iwi89 Debiutantka

Wysłany: 12 września 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także Was bardzo serdecznie witam :)

Mam termin na 7.04.2018.

Za 2 tygodnie wybieram się na kolejną wizytę i badania prenatalne. Mam nadzieję, że poznamy wtedy płeć dziecka... Ale podejrzewam, że to dziewczynka :D

aga_90, Ilona92, BP 02, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość

p19ugov3dl7qnxzs.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. W naszym gronie sporo pierworodek :)
    Piszcie śmiało :)

evaness, Iwi89 lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • olKaczucha Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie techniczne :p jak zrobilyście te swoje kolorowe wykresy:):)?

iv09mg7yklmn388j.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wejdz na temat suwaczki dla ciezarowek,i bedziesz wiedziec wszystko

A wiec,bylam u swojego gina. z dzidziusiem wszystko oki,serduszko bije(164)
    Pobrali mi krew prawdopodobnie znowu spadek progesteronu,ale wszystko okarze sie w czwartek.
    co do swedzenia ginek powiedzial ze clotrimazol jak najbardziej mozna stosowac.

10.10 bede miala prenatalne nie moge sie doczekac

Tusianka, Ilona92, Iwi89 lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olKaczucha wrote:
    A ja mam pytanie techniczne :p jak zrobilyście te swoje kolorowe wykresy:):)?
    Wpisz suwaczkiem dla ciężarnych i jest sporo stron , pozniej w ustawieniach forum i podpis , wklejasz link .

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ