Kwiecień - plecień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja dzis ostatni dzien 9 tygodnia.
W czwartek mam wizyte, Boze dziewczyny jak ja sie boje.
Moj maz jest pewien ze poznamy juz plec dziecka,ale mnie sie wydaje ze to jeszcze za wczesnie.
Chyba zlapalam jakas infekcje bo od kilku dni swedzi mnie,na szczescie tylko na zewnatrz. Myslicie ze moge uzywac clotrimazol,taka cienka warstewke,zeby jakos przetrwac do czwartku??Miala ktoras tak?
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
nie odzywałam się bo ostatnie 3 tyg były ciężkie. najpierw podejrzenie pustego jaja, potem za mały zarodek i spłaszczony pęcherzyk, a wczoraj maluszek jest, rośnie i bije ślicznie serduszko, a pęcherzyk okrąglutki.
strach jeszcze jest, fiflak prawdopodobnie 5 dni młodszy, albo po prostu szkrab - pewnie po mamie.
ze względu na ciąże po ivf, pierwszą i mój wiek - 35 lat plus te wszystkie wcześniejsze atrakcje, jestem u lekarza co tydzień i dzięki temu jakoś tak spokojniej.
nie mam bardzo nasilonych objawów, oprócz pochłaniania na kilogramy ziemniaków i wiecznych drzemek, wszystko jest ok.
Ściskam Was mocno!Magdzia85F, Ilona92 lubią tę wiadomość
od początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]
-
Dominika32 wrote:Ja dzis ostatni dzien 9 tygodnia.
Moj maz jest pewien ze poznamy juz plec dziecka,ale mnie sie wydaje ze to jeszcze za wczesnie.
Chyba zlapalam jakas infekcje bo od kilku dni swedzi mnie,na szczescie tylko na zewnatrz. Myslicie ze moge uzywac clotrimazol,taka cienka warstewke,zeby jakos przetrwac do czwartku??Miala ktoras tak? -
Agnieszka GreenApple wrote:Cześć Dziewczyny,
nie odzywałam się bo ostatnie 3 tyg były ciężkie. najpierw podejrzenie pustego jaja, potem za mały zarodek i spłaszczony pęcherzyk, a wczoraj maluszek jest, rośnie i bije ślicznie serduszko, a pęcherzyk okrąglutki.
strach jeszcze jest, fiflak prawdopodobnie 5 dni młodszy, albo po prostu szkrab - pewnie po mamie.
ze względu na ciąże po ivf, pierwszą i mój wiek - 35 lat plus te wszystkie wcześniejsze atrakcje, jestem u lekarza co tydzień i dzięki temu jakoś tak spokojniej.
nie mam bardzo nasilonych objawów, oprócz pochłaniania na kilogramy ziemniaków i wiecznych drzemek, wszystko jest ok.
Ściskam Was mocno!Agnieszka GreenApple lubi tę wiadomość
-
Dominika32 wrote:Ja dzis ostatni dzien 9 tygodnia.
Chyba zlapalam jakas infekcje bo od kilku dni swedzi mnie,na szczescie tylko na zewnatrz. Myslicie ze moge uzywac clotrimazol,taka cienka warstewke,zeby jakos przetrwac do czwartku??Miala ktoras tak? -
To ciekawe z tym Clotrimazolem, mi lekarz powiedział że można jak jest stwierdzona grzybica na 100%... sama przez 2 tygodnie leczyłam się Clotrimazolem i Natamycyna dopochwowo i nie miało to żadnego wpływu.
Ja dzisiaj jestem po USG, zarodek żyje, serce bije 167 uderzeń na minutę, ma 13,4mm długości - na usg pokazuje wiek ciąży 7w4d ale lekarka mówi, ze to nieznaczna różnica i nie ma się czym przejmować nie mam żadnych krwiaków i tak naprawdę nie wiadomo, skąd to krwawienie - wyniki posiewu powiedzą, czy to może przez jakąś infekcję - tak wiec na razie wszystko jest ok!Tusianka, aga_90, Ilona92 lubią tę wiadomość
Aleksander -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny,
witam się nieśmiało, termin na 28.04.2018.
Na razie wszystko ok, za dwa dni kolejne kontrolne USG.
To moja pierwsza ciąża więc pewnie pytań i wątpliwości będę miała mnóstwo
Pozdrawiam!Iwi89, aga_90, Ilona92, Tusianka, BP 02, APrzybylska lubią tę wiadomość
35 lat, 1.08.2017 - IUI
14.04.2018 SYN -
Ja także Was bardzo serdecznie witam
Mam termin na 7.04.2018.
Za 2 tygodnie wybieram się na kolejną wizytę i badania prenatalne. Mam nadzieję, że poznamy wtedy płeć dziecka... Ale podejrzewam, że to dziewczynkaaga_90, Ilona92, BP 02, Tusianka, APrzybylska lubią tę wiadomość
-
olKaczucha wejdz na temat suwaczki dla ciezarowek,i bedziesz wiedziec wszystko
A wiec,bylam u swojego gina. z dzidziusiem wszystko oki,serduszko bije(164)
Pobrali mi krew prawdopodobnie znowu spadek progesteronu,ale wszystko okarze sie w czwartek.
co do swedzenia ginek powiedzial ze clotrimazol jak najbardziej mozna stosowac.
10.10 bede miala prenatalne nie moge sie doczekacTusianka, Ilona92, Iwi89 lubią tę wiadomość