X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Pokój - graciarnia ;) mam taki sam i zastanawiam się gdzie te wszystkie "graty" się podzieją.
    Emily cel na prawdę bardzo szczytny :) planuje w identyczny sposób, lecz niestety widzę co u mojej siostry się dzieje. Też mają całkiem spory pokój przeznaczony dla malucha, ale widać kto tam rządzi ;) Później jak pojawią się zabawki będzie pewnie jeszcze ciekawiej.
    Czytałam, że kosz Mojżesza jest bardzo wygodny. Znalazłaś jakiś konkretny najlepszy model?

Ja wiem gdzie się podzieją xD obok naszego bloku jest taki mały domek - nazywa się śmietnik xD

Wiadomo, że jak dzieć zacznie raczkować czy chodzić to mogę zapomnieć o tym, że zabawki będą tylko w jednym pokoju:)

Co do kosza - widziałam jego przydatność na żywo :) jest super :) fakt - wystarcza na około 6 msc. To co mnie przekonuje to mobilność (zabieram do kuchni/salonu/sypialni i się nie przejmuję) i to, że dziecku jest w nim ciasno, co za tym idzie - przytulnie i bezpiecznie. O wiele lepiej niż w ogromnym łóżeczku :)

Ja kupowałam na allegro używany od użytkownika lalkas61. Udało mi się wylicytować za 160 zł już ze stelażem. Dziś lub jutro powinien być już u mnie :))

APrzybylska lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Ja wiem gdzie się podzieją xD obok naszego bloku jest taki mały domek - nazywa się śmietnik xD

Wiadomo, że jak dzieć zacznie raczkować czy chodzić to mogę zapomnieć o tym, że zabawki będą tylko w jednym pokoju:)

Co do kosza - widziałam jego przydatność na żywo :) jest super :) fakt - wystarcza na około 6 msc. To co mnie przekonuje to mobilność (zabieram do kuchni/salonu/sypialni i się nie przejmuję) i to, że dziecku jest w nim ciasno, co za tym idzie - przytulnie i bezpiecznie. O wiele lepiej niż w ogromnym łóżeczku :)

Ja kupowałam na allegro używany od użytkownika lalkas61. Udało mi się wylicytować za 160 zł już ze stelażem. Dziś lub jutro powinien być już u mnie :))
    U mnie z tym wyrzucaniem, to nie tak łatwo, bo u mojego męża za uchem siedzi taki mały chomiczek i podpowiada "ratujmy przydasie" ;p Walczę z tym dzielnie :)

Łóżeczko mam już zakupione, bo nadarzyła się fajna okazja i żal było nie skorzystać, ale właśnie zastanawiam się nad koszem. Jak już się rozłożysz, to może podzielisz się fotką? W internecie to wszystko tak ładnie wygląda, a potem bywa różnie.

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    U mnie z tym wyrzucaniem, to nie tak łatwo, bo u mojego męża za uchem siedzi taki mały chomiczek i podpowiada "ratujmy przydasie" ;p Walczę z tym dzielnie :)

Łóżeczko mam już zakupione, bo nadarzyła się fajna okazja i żal było nie skorzystać, ale właśnie zastanawiam się nad koszem. Jak już się rozłożysz, to może podzielisz się fotką? W internecie to wszystko tak ładnie wygląda, a potem bywa różnie.

Haha, mamy ten sam termin porodu i tych samych mężów :) mój też chomik i zbieracz, ale muszę wyznaczć mu granice :)

My też będziemy kupowali łóżeczko :) Bo może dziecko będzie chciało spać tam od razu :) Ale kosz będzie dla nas ułatwieniem w dziennych drzemkach i bedziemy go używać na początku jako łóżeczko turystyczne :)

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej dziewczyny,mam pytanie do tych ktore biora progesteron dopochwowo.
    Do ktorego tygodnia lekarz kazal wam go brac?
    W jakich dawkach?
    czy nie macie wrazenia ze wieksza czesc tabletki wyplywa?
    Hej , znow kliknęłam nie to co trzeba. Ja biore 1x100mg na noc. Do kiedy nie pytałam , pewnie do momentu wykształcenia sie łożyska, albo i wiecej. Podpytam. Co do wypływania, to tylko czasem pobrudzi bieliznę, ale tak zakładam wkładkę i jest ok. W nocy raczej mi nic nie wypływa, chyba ze ode do wc ;)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam strasznego doła.

Źle się dzisiaj czuje, mdli mnie ciągle, mam mnóstwo pryszczy odrost na kilometr już nie mogę na siebie patrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2017, 12:12

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł kosz mojżesza <3
    Zdjęcia robione na szybko i bez stelaża :)

https://zapodaj.net/a6273b8b149ae.jpg.html

https://zapodaj.net/e025cf2db7ded.jpg.html

Ale piękny jest :) i dostaliśmy w gratisie taką piękną sensoryczną książeczkę <3

APrzybylska, Magdzia85F lubią tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ale już gonicie z zakupami! Dopiero znalazłam, tzn.przeglądałam wózki. Chcecie taki 3w1? Bo ja wiem, że i tak później dokupię spacerówkę.

Z Mężem też wczoraj rozmawialiśmy o pokoju dla dziecka. No i modlę się, żeby otworzyli siłownię w bloku!:-P
    Mąż chce światełka w pokoiku. Na początku i tak chcę łóżeczko dostawkę do Naszego.

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosz piękny i wygląda na zadbany :D Aż pewnie ciężko się opanować przed dalszymi zakupami ;) Ja już nawet wózki oglądałam. Mama mnie namawia żeby kupić, bo moja siostra jak przyjeżdża to mały mógłby się w nim wozić dopóki byłby wolny.

Agiii głowa do góry :) może pogoda nie nastraja, ale postaraj się myśleć jak najbardziej pozytywnie. Dla dobra swojego i maluszka pod Twoim serduchem. Im lepiej mama się czuje, tym lepiej czuje się kruszynka :) Jeżeli masz możliwość to zrób sobie najlepszą herbatkę na świecie i poczytaj coś ulubionego, albo włącz jakąś lekką komedię. Jeszcze trochę i będzie napływ euforii II trymestru :D

Agiii37 lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosz kupiłam, bo znalazłam fajną aukcję i nie chciałam stracić okazji :)
    Poza tym nic nie mamy i długo nie zamierzamy kupować :)

My będziemy kupować wózek 2 w 1 i porządny fotelik, bo te z zestawów 3 w 1 najczęściej nie posiadają wymagających testów.

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily jak jest zrobiony ten kosz? Tzn to jest zaplecione ratan? Czy inne tworzywo ? Niby fajna zabawka, ale mam mały domek na razie i hak jestem na de to pokoik dziecięcy jest obok wszystkiego :) sypialnie mam na gorze, ale mize materac poprostu przeniosę na początek bo nie wiem jak to jest z takim niemowlakiem .
    Ja dzis nabrałam ochoty na krem z brokuł ...masakra takich mdłości nie miałam, wręcz czułam ha na wylocie, a ze nam fobie na tym punkcie siedziałam przy porcelanie i modliłam sie zeby to zatrzymać, ilosc śliny potok.
    Tyle jest tych rzeczy dla bobasów, ze mam oczopląs :D łóżeczko raczej 2w1. Wózek jak najlżejszy i moze tak hak Emily pisała 2w1 no u fotelik bo my z tych bardzo mobilnych.
    Ja mige zacząć planować po dokończeniu remontu domu, czyli cos koło listopada/grudnia. Marze zeby na swieta sie gdzies załapać haha , bo wyprawienie przez 2 lata juz mnie zmęczyło.

Agiii oby słonko do Ciebie zaraz zawitało. Ja w sobotę zakrecilam włosy i wybrałam sie do kosmetyczki. Czułam sie jak niwo narodzona

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Ja dzisiaj mam strasznego doła.

Źle się dzisiaj czuje, mdli mnie ciągle, mam mnóstwo pryszczy odrost na kilometr już nie mogę na siebie patrzeć

Napisalas dokladnie to co ja chcialam dzis napisac o sobie:-P

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• AnaMarie88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też tak boli i rwie brzuch? Jakby przed miesiączką... Myślałam że w 10tc to już po tym... Co kichnięcie czy wstawanie to skurcz w pachwinie i ból...

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 września 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mnie tylko ćmi. Podobno nie powinno bolec a jak juz boli bardzo to trzeba udac sie do lekarza. Lepiej to sprawdzić

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie88 wrote:
    Dziewczyny czy Was też tak boli i rwie brzuch? Jakby przed miesiączką... Myślałam że w 10tc to już po tym... Co kichnięcie czy wstawanie to skurcz w pachwinie i ból...

Tez tak mam,normalnie strach baka puscic:-P

Wiem ze to smieszne ale ja niezartuje,normalnie strach.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie dzisiaj 12t0d i pierwszy raz trafiłam nad kibelek - nie miało już być lepiej? :) szczerze to myślałam, że akurat to mnie ominie (skoro, do tej pory, mimo mdłości, omijało...)

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaMarie mnie aż tak nie ciągnie. W ogóle ostatnio to coraz mniej mnie tam pobolewa.

Etoilka o to nieźle, 12t i wymioty. Mnie póki co, do tej pory nie zdarzyło się zwracanie.

• aga_90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wymioty zaczęły się jakoś w 10tyg, też myślałam że raczej mnie to ominie, a tu niespodzianka ;d

mnie brzuch nie boli, za to krzyże tak i do tego nad kością ogonową.. ale to może przez niewygodne krzesło w pracy :/

f2wl9vvje61wiuku.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak wczoraj bolał kręgosłup, że myślałam że go wyrwę i wyrzucę przez okno -_- ciągniecie w podbrzuszu też norma.
    W czwartek mam wizytę kontrolną u gina po szpitalu i mam nadzieję, że młody wszystko przetrwał, zważywszy że przedwczoraj znowu się pokłóciłam z partnerem -_- jak mały będzie nerwusem po tym to wcale się nie zdziwię :(
    Ktoś się pytał o progesteron dopochwowo - w szpitalu dostałam "dawkę uderzeniową" w wysokości 8 tabletek dowcipnie i pomimo że bez wkładki ani rusz, działał bo plamienie ustało ;)

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Emily89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa!!! Dostalam sie na warsztaty o karmieniu piersia z Hafiją ♡♡♡♡

APrzybylska lubi tę wiadomość

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Etoilka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg genetycznym (pappa nie robiłam) - zdrowy chłopczyk (taaaak, lekarz prawie pewny ;)).

Tusianka, Magdzia85F, Ilona92, APrzybylska lubią tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ