X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://dziecisawazne.pl/7-polskich-chust-do-noszenia-dzieci/

Tam jest napisane o tej firmie na forum dawałam zdjęcie z Młodym, ja mam długości ponad 5 metrów, zaraz zobaczę coś na olx

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.olx.pl/oferta/chusta-tkana-bebelulu-rapalu-roz-m-dl-4-8-m-CID88-IDrzLij.html

Mam taką tylko zieloną

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślałam że rapalu :) dziekuje

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na olx jest jeszcze za 60 zł, ale myślę że ta będzie ok, po praniu jest trochę twarda ale moja się wyrobila i jest super. Fajne są te pasiaki z tych firm co Emily pisze no ale cena jest już ich wysoka, ja nie chciałam nic drogiego bo nie byłam przekonana ale jestem bardzo zadowolona, wczoraj nawet zamotalam małego jak nie spał i poszliśmy na spacer i zasnął na.mnie i spał godzinę.
    Nawet męża ostatnio zamotalam a on to wogole nie chcieli.

Moja szeagierka ma.nosidlo Tula koszt prawie 400 zł fajne bo widziałam na żywo ale chusta robi to samo.

• Rene Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej!

Moja Pysia dziś skończyła miesiąc! <3
    Gratuluję ukończenia 1 miesiąca:-)
    jak ten czas leci jeszcze chwilę temu rodziłaś a tu już miesiąc minął:-)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.olx.pl/oferta/chusta-bebelulu-rapalu-CID88-IDpJfNW.html

Ta też jest fajna czerwona, napewno coś znajdziesz. Mój splot jest identyczny.

• Sylwia95 Nowa

Wysłany: 21 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj skonczylismy miesiac. Maly pierwszy raz został bez nas z babcia na 4h :)

Magdzia85F, BP 02, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj świętowaliśmy 2 miesiące Kiruni ♡
    A dzisiaj nie poznaję mojej Córki ;) takiej melodii do spania to ona już dawno nie miała ;) a ja dzięki temu zjadłam normalnie obiad ;D

Magdzia85F, BP 02, Rene, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomaranczko to my tak samo dwa miesiące wczoraj, ale spanie i kupa kiepskie.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki.. jakie są foteliki samochodowe rozkładane? Coś A la cybex Cloud? Znacie Może?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka jak tam sytuacja mam nadzieję że stomatolog Ci pomógł

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png

Wysłany: 21 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agiii37 wrote:
    Pomaranczko to my tak samo dwa miesiące wczoraj, ale spanie i kupa kiepskie.
    u nas z kupą różnie bywa, dzisiaj była tylko jedna malutka ale za to mega śpiący dzień ;) no ale bywają i takie, że zasypia dopiero ok 17. także nigdy nie wiem co przyniesie nowy dzień, niespodzianka za niespodzianką ;)

• ibishka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w sumie pierwszy raz zostawiłam mała z kimś. Bo się okazało że teściowa ma wolne. Ale stres dla mnie ogromny był żeby ją zostawić..

U dentysty.. Dobrze ze dentystka sovie wzięła do serca i szukała długo przyczyny bo bym się dalej męczyła. Zrobiła przegląd, żeby perfecto. Zrobiła rtg tego co myślałam, ząb perfekcyjnie zrobimy kanałówo.. Coś ja podkusilo i zrobila zdjęcie zęba obok, też ok ale coś jej mówiło że to on. Rozwiercila go i okazuje się że ząb w środku masakra i do kanałówki. Założyła antybiotyk i tylko jedna tabletkę wczoraj Zazylam przeciwbolowa i odpukać spokój. Teraz czeka mnie kanałowka tego zęba.
    Ale grunt że bol minął.
    U nas mała do południa śpi kiepsko. Najlepiej Zasypia w aucie lub w wózku. Po południu się zaczyna zabawa bo jsk chce zrobić kupke lub pierdzioszki to się męczy, brzuszek ja boli spina się i płacze. Wieczorem to samo i nad ranem. Ale w nocy nie najgorzej bo pobudka o 2, 4 o teraz.
    Mam nadzieję że jak skoncxy 3 miesiące to będzie tak jsk mówią wszyscy że te bóle magicznie mina.
    Bo to jest najciekawsze że ona nie ma problemu ze nie robi kupki. Bo praktycznie po każdym karmieniu jest jakaś forma kupki. Tylko to że robienie jej jest dla niej taka męka.

My dziś 4 tyg a w czwartek kończymy miesiąc, :) oj leci ten czas

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, Iza - u nas od 3 dni też problem z wypróżnieniem - około 5 rano zaczyna się maluch męczyć. Kupki tak czy siak są codziennie, ale wcześniej nie miał z tym problemu. Nie wiem, czym to jest spowodowane, w swojej diecie nic nie zmieniłam - ale chyba spróbuję i odstawię białe pieczywo i słodycze na kilka dni...

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • Etoilka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ja też długo myślałam nad szczepieniami i zdecydowałam się na te refundowane. I tak jak Ilona, maksymalnie je rozbijam - na razie mamy za sobą tylko 2 wkłucia. Trzecie i rotawirusy (tylko te bierzemy dodatkowo) na następnej wizycie, pneumokoki na kolejnej. Trochę się nachodzimy do przychodni, ale nie chcę "ładować" w dziecko za dużo na jeden raz. Czy to dobra decyzja, to się okaże. Ale też uważam, że każde szczepienie jest lepsze niż żadne.

Ilona92 lubi tę wiadomość

h84f3e5e7aigw4hm.png
    mhsvcwa15qvcnn0c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Iza cieszę się że ogarnelas zęba, mnie też czasem pobolewa aż się boję że będę musiała kanały robić, miałam poprawione plomby w ciąży wydalam 400 zł i teraz pewnie znowu.

U nas noc masakra, wczoraj jedyna drzemka w dzień razem ze mną 2,5 godziny wstalismy o 17, od tego momentu krzyk przy cycku i prężnie o 21 zrobiłam 100 ml to wypił, ulewalo mu się strasznie, jak nosiłam do odbicia to nie dało rady, około 23 zasnął, lezelismy tak 2 godziny a on stekal prezyl się, co zasypial to się budził, wstalismy o 2 w nocy jednego cycka zjadł z drugiego sciagnelam, o 4 mąż jak wrócił i się położył to już spania nie było, co chwila bąki płacz, wypluwal cycka, masakra wstałam przed 7.
    Teraz wróciłam ze sklepu, chodziłam jeszcze po polach prawie godzinę to spał, przed wyjściem dałam mu to mleko z nocy, teraz dalej je.
    Ja już nie mam sily ostatnie kupy w sobotę, bąki tak smierdza już masowałam brzuszek ciągle też go kładę, daje espumisan i nic kup nie ma nadal, jak się nie zmieni to jutro pójdę do pediatry.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia niedługo kupki staną sie bardziej zwarte. Układ pokarmowy dojrzewa, wszystko bedzie sie zmieniać. U nas tez były dni przestoju, a pozniej ja byłam cała brudna...jadłam juz czereśnie i nie zauważyłam zmian odpukać oczywiscie! Moze cos w powietrzu grasuje, albo dopiero dziecko reaguje po szczepionkach?
    Iza super, ze odetchnęłas z ulga! Ja nir boje sie zostawiać dziecka samego. Wiem kto jak sie zachowuje i jakie m podejście. Zreszta ja bym zwariowała gdybym nie miała paru chwil dla siebie.
    Wczoraj przyszły karty kontrastowe , ekstra sprawa. Jagódka zaczęła sie interesować zabawkami!

Magdzia85F lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja jeszcze nie zostawiłam Patrycji nawet na 5 min. W pierwszym tyg. czerwca musze się pofatygować do recenzenta do Wrocławia (210 km). Muszę jechać z Patrycją i zostawić ją jej tacie na czas konsultacji w wózku...już się boję....(nie tego, że pod opieką taty się coś stanie, tylko tego, że Pati będzie płakać za mamą, bo ma ją teraz 24 h)

Ja też czasem jem dziwne rzeczy jak rabarbar czy truskawki, póki co odpukać jest ok.

Pati coś ostatnio ma uraz do wózka...chyba przesadzam ze spacerkami ;)

Wybieram się dziś na sushi (yyuuppii) i zastanawiam się czy zostać na pieczonej rybie czy można już surowizne?

BP 02 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png

Wysłany: 22 maja 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Moja Córcia ma jakieś łaskawe dni dla mamuchy swojej ;) śpi bardzo dużo, uśmiecha się coraz częściej, płacze właściwie tylko jak chce jeść i cycek jej nie starcza. Wczoraj była taka mini kupka a dzisiaj rano zrobiła chyba taką za wczoraj i dziś ;) gigantyczna bomba ;D
    Teraz się najadła i znów śpi ;) wg aplikacji powinna przechodzić teraz jakiś etap rozwoju i mogło by się to wiązać z maruderstwem a tu póki co nic ;) ale zobaczymy co przyniesie kolejny dzień, już się nauczyłam cieszyć z lepszych dni i akceptować te gorsze, jakby nie było jestem blisko i razem damy radę ;D na każdy dzień czekam z niecierpliwością bo wiem, że spędzimy go razem, już sobie nie wyobrażam życia bez tej małej Istotki <3
    wczoraj przed kąpielą się zważyłyśmy a tam już 4400g! :)
    Od jakiegoś czasu Malutka zaczęła “badać” rączkami moją twarz, przy karmieniu coraz częściej jej dotyka i jest to niesamowite :) a jak kładę Ją na macie to potrafi nawet pół godziny na niej leżeć i oglądać zabawki :) karuzela na łóżeczku też już zamontowana i korzystamy z niej jak najczęściej.
    Ja za to zauważyłam, że chudne z dnia na dzień i obawiam się że jak tak dalej pójdzie to wrócę do wagi z przed ciąży :( muszę w sobotę wysłać M po karkówkę i boczek żeby się trochę podtuczyć ;)

Klaudia, z tego co się orientuję to tylko w ciąży jest ban na surowiznę ;)

Iza, super że ząb ogarnięty, też mnie czeka wizyta u sadysty ale póki co nie mam z kim zostawić Małej

Magdzia85F, Etoilka, Ilona92, Rene, ibishka lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    ja jeszcze nie zostawiłam Patrycji nawet na 5 min. W pierwszym tyg. czerwca musze się pofatygować do recenzenta do Wrocławia (210 km). Muszę jechać z Patrycją i zostawić ją jej tacie na czas konsultacji w wózku...już się boję....(nie tego, że pod opieką taty się coś stanie, tylko tego, że Pati będzie płakać za mamą, bo ma ją teraz 24 h)

Ja też czasem jem dziwne rzeczy jak rabarbar czy truskawki, póki co odpukać jest ok.

Pati coś ostatnio ma uraz do wózka...chyba przesadzam ze spacerkami ;)

Wybieram się dziś na sushi (yyuuppii) i zastanawiam się czy zostać na pieczonej rybie czy można już surowizne?
    A ja uważam wręcz odwrotnie. Czasem dzieciom potrzebna jest odmiana niż ciągle mama- mama :)
    Czy którąś ma może fotelik be safe izi go lub izi sleep i może się wypowiedzieć?

Ilona92 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ