X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Kwiecień - plecień 2018
Odpowiedz

Kwiecień - plecień 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    machirude wrote:
    U nas to samo :) albo robi sobie z niego poduszkę, skończy jeść i opiera o niego policzek i na nim zasypia ;)

Tak śpi na cycku i jak odloze gdziekolwiek to zaraz się budzi najlepiej to przy mamie ciągle

Rene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca mój Łukaszek też lubi ciepelko, często ma zimne rączki i nóżki żeby dobrze zasnąć muszę go otulic w kocyk i wtedy jest super. W domu jak mam 21 to ubieram spodnie skarpetki, do tego body krótki rękaw i jakiś sweterek lub bluza, jak przebieram i mu zimno to skóra na nogach robi się blada i taka pofaldowana dziwnie, ale Starszy miał to samo więc luz.
    Ja też jestem zmarzluch.

Tęskniąca, Ilona92 lubią tę wiadomość

• olKaczucha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Iza, też.

A u Was Maluchy zasypiają wieczorem bez problemu? Karmicie do snu? Czy zostawiacie i same zasypiają? O której godzinie?
    U mnie tak kolo 19-20 kapiel i butelka mm.. wypija ile chce i czasem pada od razu a czasem walka z glaskaniem po twarzy itd i tak kolo 21 idzie spac:)

iv09mg7yklmn388j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia moja też woli ciepłej. Po domu body z długim rękawem i polspiochy. A n noc body i pajacyk i często na zimne ręce mimo to, a jak jej zimno to ma czkawke heh:) ale temp na karku sprawdzam i jest ok ciepła ale nie wilgotną więc jest chyba ok :)
    My wczoraj mieliśmy już taka rasowa kolke wieczorem. Obudziła się z płaczem przed 10 i półtorej godziny ciągłego płaczu mimo że mąż działał cuda. Dopiero przed północą zasnęła przy cycku i już noc była ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 09:40

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!

Myszkaka u mnie bardzo podobnie.

Klaudia, Iza, Agiii moja ma zimne rączki a czoło mokre. Więc na rączki nie patrzę.
    I jednak wolę Ją lżej ubierać, bo wcześniej przegrzewała.

No a na dwór teraz zakładam czapeczke, body z krótkim rekawkiem na to bluza z polaru i polspiochy. Przykrywam pieluszką jak coś.

U nas kąpiel ok.19. I potem do sypialni. Zasuwamy rolety, włączamy lampkę oslonieta pieluchą i Szumisia. Cyc do buzi. I póki nie usnie to trzyma go w buzi.
    A potem - teraz zaczęłam - przekładam do łóżeczka.
    W nocy jak u Myszkaki co 2-3h a potem nawet co godzinę je.

Iza u mnie właśnie jak Mała czka to wiem, czy Jej zimno. Wtedy przykrywam drugą pieluszką.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dzieci mają zimne rączki i nóżki ze względu na niedojrzały układ neurologiczny, a nie dlatego że im zimno, niby z tego powodu się sprawdza temperaturę na karku.
    Ja na początku kwietnia zakładałam body+pajac, aż pewnego pięknego dnia Grześ się zrobił cały w czerwone plamy. Przyszła położna, stwierdziła że mu za ciepło. Faktycznie jak zmieniłam na sam pajac to mu to przeszło i od tamtej pory go ubieram lżej. Ale widać on lubi taką temperaturę, a inne dzieci wolą cieplej :) u nas jak było za ciepło to reakcja organizmu się pojawiła. Chociaż teraz się boję czasem że mu może być za zimno, jak śpi w samym wombie i pieluszce i jest przykryty bambusową pieluszką.. Ale jak miał pod spodem ubranie to miał spocony kark.

Ilona92 lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ania- trzymajcie sie! Kurcze, nie wiadomo nawet co mowic w taki b przypadkach :(
    Pomaranczka- ja uzywalam plastrow evra przez jakis czas, sa w porzadku, moja siostra juz od kilku lat uzywa i jest adowolona. Ja sienobecnie zastanawiam nad zastrzykiem- raz na kilka mieisiecy i spokoj. Ktoras uzywala?
    Z tabletkami i libido- chyba trzeba probowac znalezc odpowiednie... maja rozne poziom hormonow, przez to roznie kobiety reaguja. Mi kiedys tez mocno spadko ale ju nie pamietam jakie to byly. Teraz przez 3 lata uzywalam zoely- podobno sa lepsze bo na naturalnych skladnich (tak moj super lekarz mowi, ale czy to prawda..? ;)
    Pojechalismy wczoraj pierwszy raz na weekend za miasto i dziecko mi spi az sprawdzam czy zyje :) cos chyba nie tak z naszym lozeczkoem w domu o.O

dxomclb10296nsxe.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP zazdroszczę Ci podejścia. Mi jakoś brakuje pewności siebie i nigdzie z Małym nie chodzę. Nawet na początku w parku się bałam karmić. Do restauracji nie chodzimy bo też bym się bała że zacznie płakać i będzie nieprzyjemnie. W sumie samochodem też nie jeździmy bo z kolei nie podoba mi się jak on siedzi w foteliku :/ strasznie pionowo, raz pojechaliśmy to mu musiałam głowę palcem trzymać bo przy ruszaniu mu opadała. Mamy "be safe izi go" i żałuję bo się nawet trochę nie rozkłada do spania, porażka. W sklepie tak super polecali ale powinnam się była nie słychać i kupić evolunę kiddy która się rozkłada i jako w jedynej na rynku można tak jechać. Jestem uziemiona w domu, wiem że tylko z własnej winy, mam nadzieję że mi to przejdzie.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka my mamy ten fotelik. I pan odradzal be safe i ten kiddy polecił.

BP u mnie po evrze najgorsze wymioty. Ale go chyba oznacza, że nie toleruję hormonów.

• Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    BP kiedyś skusiłam się się na ten zastrzyk (depa provera)u mnie się nie sprawdził rozregulował mi cykle miałam plamienia musiałam pół roku po odstawieniu czekać żeby wszystko się uregulowało.
    Ania dobrze że udało się wam z tym programem leczenia oby leki pomogły mężowi trzymam za was kciuki
    Ibishka jak tam tata po biopsji kiedy będzie wynik
    Magdzia mój zasypia sam po karmieniu około 21

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia macie już ten nawilżacz powietrza

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Myszkaka my mamy ten fotelik. I pan odradzal be safe i ten kiddy polecił.

BP u mnie po evrze najgorsze wymioty. Ale go chyba oznacza, że nie toleruję hormonów.

A gdzie kupowaliście? My najpierw byliśmy w 8gwiazdek ale nie mieli bazy do evoluny więc nie mogliśmy przymierzyć do samochodu, a później pojechaliśmy do świata dziecka i tam właśnie odradzali :/ że go w razie czego nie przypniemy na pasach, że oni mają wątpliwości co do przewożenia na leżąco i takie tam :/ A teraz w besafe jemu głowa lata i siedzi w nie leży :/

f2wli09k0vt5rkls.png
  • BP 02 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaka- ja tez sie troche stresuje, kak wychodzimy ale wychodze z zaloenia se szybciej zacznieny, tym szybciej maluch sie przyzwyczai :) za miastem w sumie jestesmy tez u siebie- tesciowie maja domek :) wiec zadna e mnie bohaterka ;)
    My mamy recaro privia fotelik- i w sunie wydaje mi sie okay jak jedzieny. Choc przyznan ze mialam troche stracha jak jechalismy, ze Maluch sie rozryczy a ja nie bede mogla go uspokoic jak siedzi w foteliku...
    Magdzia- jakby nie bylo hormony w pewnym sensie wprowadzaja stan sztucznej ciazy blokujac jajeczkowanie. Jak dobrze pamietam Ty duzo wymiotowalas na ppczatku? Moze tu jest pies pogrzebany :(
    Rene- hmm, nie brzmi dobrze z tym rozregulowaniem :( chcialabym kolejne dzisckk tam za 3 lata, stad myslalam o dluzszym dzialanou, a tabletki Cie tez rozregulowywaly?
    Ibishka- teraz doczytalam o Twoim Tacie- trzymam kciuki za wyniki!

dxomclb10296nsxe.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene tata lekko przybity. Wyniki za ok 3 tyg.

A żeby nie było za łatwo to mam najprawdopodobniej zapalenie okostnej zęba po złej kanalowce i od piątku chodzę po ścianach z bolu. Mam antybiotyk i biorę dozwolone przeciwbolowe i to chyba nasililo kolki:(

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene tak. Nawilżacz musi chodzić non stop w nocy na 65 % wilgotności.

Myszkaka sklep Dudek na dzielnej. Kupiliśmy tam wózek i fotelik z bazą.

Iza o masakra! Współczuję. Kiedy idziesz robić zęba?

• ibishka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pon mnie przyjmie ale między pacjentami.. Więc czeka mnie koczowanie pod gabinetem z fotelikiem. Bo nie mam z kim Małej zostawić :) ale nie wiem czy nie każe tego zęba wyrwać. Bo już za dużo kasy nerwów i bolu mnie kosztowało jego leczenie..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza współczuję. Oby jak najszybciej Cię przyjeli jutro :)

My sie zapuszczamy w różne tereny i centra handlowe (ale to rzadko) i dalsze wyjazdy na spacer po parku i byliśmy tez 100km w jedną stronę w odwiedziny u rodziny. Mały całą drogę śpi, wiec nie ma problemu. Zawsze mam ze sobą wtedy mleko i ogarniamy temat gdy jest potrzeba :)
    Sandra nam w szpitalu poradzili żeby podlozyc dziecku poskladana pieluszke pod plecki, wtedy ta główka tak nie wisi. Jezdzimy tak od początku :) pytałam o to w sklepie gdzie kupilismy fotelik i pan mówił że jest ok :)

Co do zastrzyku, moj lekarz mówił ze jak bierzesz tabletkio źle je tolerujesz to mozesz przerwać. Jak zdecydujesz się na zastrzyk to trwasz w tym dopóki nie przestanie działać..

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BP po tabletkach antykoncepcyjnych też tak miałam i nie ważne czy 1 czy dwu składnikowe i tak jak pisze aga z zastrzyku nie da się od razu wycofać w razie jakiś przykrych skutków.A jak reagowałas na pigułki jeśli ok to jest szansa że zastrzyk też będzie Ci służył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 19:03

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka współczuję bólu dobrze że już jutro będziesz miała to za sobą:-)
    Trzymam kciuki za wyniki Twojego taty:-)

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że załamka, Grześ ma cały czas wysypkę, w sumie robi się jej coraz więcej. Jak byłam z tym u pediatry to nie wie co to i uznała że jak nie przejdzie do 30 maja jak przyjedziemy na szczepienia to wtedy może coś pomyślą.. Dodatkowo od dwóch dni mamy każdą kupę zieloną :/ karmię tylko piersią, nie wiem co go może uczulać. Regularnie jem tylko biały ser (na śniadanie) i ostatnio cały czas do kanapek krakowską suchą bo mnie naszło. No i pierś z kurczaka najczęściej. Albo alergia na krowią laktozę albo na gluten. No chyba że jest uczulony na moje mleko :( Macie jakieś pomysły co to może być?

f2wli09k0vt5rkls.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ